Spanos Δημοσ. Δευτέρα στις 08:53 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:53 μμ 3 ώρες πριν, jodact είπε H Delonghi (που ειναι και ο ενας απο τους 2 κατασκευαστές των μηχανών Νespresso) εχει μπουκαλακι με υγρο καθαρισμου για καφετιέρες 12 ευρώ για 5 δόσεις. (500ml - 100ml ανα καθαρισμό - 2.4 ευρω/καθαρισμο). Το έχω βρει και με κάτω απο 10 ευρώ. Ίσως να δουλευει και με μικρότερες ποσοτητες απο 100ml, αλλά αναφέρω τη συσταση της εταιρίας. Ειναι αρκετά φθηνό που δε βρισκω λόγω να πειραματιζομαστε με άλλους τρόπους καθαρισμού. Μη νομίζεις ότι είναι τίποτα το ιδιαίτερο, γαλακτικό οξύ είναι με ταμπέλα Delonghi 😉 2 1
kpins Δημοσ. Δευτέρα στις 11:43 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:43 μμ 11 ώρες πριν, taslikos είπε Εχει στον Σκλαβενίτη ένα υγρό για καθαρισμό εσπρεσιερας. Δοκίμασε με αυτό. Ο καφές δεν βγαίνει καλός επειδή δεν έχεις κάνει αφαλάτωση. Μπορεί να θέλει και 2 φορές καθάρισμα Με ξινό την έκανα πάντα αλλά δεν είχα θέμα, και έχω ακούσει πολλούς που κάνουν μόνο με ξινό. Θα πάρω κάποιο έτοιμο να δοκιμάσω μπας και κάνει διαφορά τι να πω. 2 ώρες πριν, Spanos είπε Μη νομίζεις ότι είναι τίποτα το ιδιαίτερο, γαλακτικό οξύ είναι με ταμπέλα Delonghi 😉 Εσύ με τι κάνεις αφαλάτωση?
Spanos Δημοσ. Τρίτη στις 06:22 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:22 πμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, kpins είπε Με ξινό την έκανα πάντα αλλά δεν είχα θέμα, και έχω ακούσει πολλούς που κάνουν μόνο με ξινό. Θα πάρω κάποιο έτοιμο να δοκιμάσω μπας και κάνει διαφορά τι να πω. Εσύ με τι κάνεις αφαλάτωση? Καλημέρα, με κιτρικό οξύ (ξινό). Επεξ/σία Τρίτη στις 07:40 πμ από Spanos 1
Stratosnis Δημοσ. Τρίτη στις 08:39 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:39 πμ 8 hours ago, kpins said: Με ξινό την έκανα πάντα αλλά δεν είχα θέμα, και έχω ακούσει πολλούς που κάνουν μόνο με ξινό. Θα πάρω κάποιο έτοιμο να δοκιμάσω μπας και κάνει διαφορά τι να πω. Μια χαρά είναι το ξινό, δυστυχώς δεν πιστεύω να δεις διαφορά. Η ροή είναι οκ; Τρέχει κανονικά ή ζορίζεται; 1
elgol Δημοσ. Τρίτη στις 10:18 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:18 πμ Ειχα κι εγω μια μηχανη της nespresso μετα απο λιγο μου τον εβγαζε καμενο και πηρα μια hibrew που βαζεις και καψουλες dolce με ελεγχο θερμοκρασιας (τον εχει κυριως για τις καψουλες με γαλα) αν και φθανει μεχρι τους 94 βαθμους τη χρησιμοποιω μεχρι 85 1
kpins Δημοσ. Τρίτη στις 12:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:37 μμ 6 ώρες πριν, Spanos είπε Καλημέρα, με κιτρικό οξύ (ξινό). Πόσο καιρό την έχεις τη μηχανή? 3 ώρες πριν, Stratosnis είπε Μια χαρά είναι το ξινό, δυστυχώς δεν πιστεύω να δεις διαφορά. Η ροή είναι οκ; Τρέχει κανονικά ή ζορίζεται; Ναι μια χαρά είναι δεν ζοριζεται καθόλου αφού βάζω και Nespresso κάψουλες.
Miatakias Δημοσ. Τρίτη στις 02:09 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:09 μμ (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, elgol είπε Ειχα κι εγω μια μηχανη της nespresso μετα απο λιγο μου τον εβγαζε καμενο και πηρα μια hibrew που βαζεις και καψουλες dolce με ελεγχο θερμοκρασιας (τον εχει κυριως για τις καψουλες με γαλα) αν και φθανει μεχρι τους 94 βαθμους τη χρησιμοποιω μεχρι 85 Την έχω υπόψη μου την Hibrew H2B μηχανή 5 σε 1 με 100-120ε την βρίσκεις , αυτήν έχεις? https://www.hibrew.com/products/hibrew-h2b εδω ελληνικο video review βλεπω υπαρχει κα ενα μαλλον πιο καινουριο μοντελο , η Η1B https://www.geekbuying.com/item/HiBREW-H1B-5-in-1-Pods-Coffee-Maker-Black-524151.html μαλλον πιο καινουρια 6 σε 1 (το εκτο ειναι τσαι οποτε δε λεει τιποτα) σε desing μ αρεσει λιγο πιο πολυ και εινα λιγο πιο ακριβη.. Φαίνεται όμορφη και αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι είναι συμβατή όχι μόνο με Nespresso αλλά και με ese Pod (είχα 2 μηχανές αποκλειστικά με ese , δεν είχα μεινει ικανοποιημενος με αυτό το σύστημα) που είναι πιο φθηνές σχέση με Nespresso με πιο πολύ καφέ αν τεμάχιο , χύμα αλεσμένο (οκ δεν περιμένω και πολλά από μια τέτοια μηχανή σε αλεσμένο) με Dolce gusto (ποτέ δεν είχα αλλα ξερω ότι είναι καλή για ροφήματα) και kcup που δεν ξέρω τι είναι.. Ελέγχεις και την θερμοκρασία και την ποσότητα νερού στην εκχύλιση?Μαλιστα βλεπω εχει επιλογη για cold brew , αυτο τι σημαινει οτι κανει εκχυλιση με χαμηλοτερη θερμοκρασια νερου ? Και αν ειναι ετσι τα αρωματα/γευση του καφε βγαινουν σωστα γιατι ξερω οτι για να τα βγουν σωστα χρειαζεται το νερο τηε εκχυλισης να ειναι 90-92c Αφού είχες Nespresso παλιότερα, πως βγαίνει ο καφές στην Hibrew σε ίδια μάρκα/τύπο κάψουλας που φαντάζομαι έχεις κάνει τέστ σε σχέση με την Nespresso?Πως είναι η κρέμα σε σχέση με την Nespresso? Μου αρεσει η ποικιλια που εχει αλλα συνηθως οι ηλεκτρικες συσκευες που κανουν πολλα πραγματα τα κανουν ολα μετρια σε σχεση με τα αποκλειστικα συστηματα. Θα με ενδιεφεραι να παρω μια τετοια συσκευεη αντι για μια καινουρια Nespresso μονο ομως με την προυποθεση οτι θα βαζω μια καψουλα nespresso (π.χ Lollo που εχω καθιερωσει εδω και χρονια) και θα βγαινει ακριβως ιδια η γευση/κρεμα και οχι κατωτερο το αποτελεσμα.. Επίσης αυξήσεις από 10-30% θα υπάρξουν στον καφέ τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου λόγο περιορισμένης σοδειάς εξ αιτίας της ξηρασίας/κλιματικής αλλαγής σε χώρες που παράγουν καφέ, θα σας πρότεινα να στοκαρετε σε μεγάλη ποσότητα τον αγαπημένο σας καφέ το συντομότερο δυνατό.. Σχετικό άρθρο εδώ: https://www.typosthes.gr/oikonomia/377434_pio-akribos-o-kafes-sta-soyper-market-ayxiseis-eos-25-stis-times Επεξ/σία Τρίτη στις 07:05 μμ από Miatakias 1 1
Spanos Δημοσ. Τρίτη στις 09:04 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:04 μμ 8 ώρες πριν, kpins είπε Πόσο καιρό την έχεις τη μηχανή? Kάνα χρόνο αλλα χρησιμοποιώ νερό κανάτας, χωρίς άλατα και γεύση. 1
Stratosnis Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 11 hours ago, Spanos said: Kάνα χρόνο αλλα χρησιμοποιώ νερό κανάτας, χωρίς άλατα και γεύση. Tελικά πια κανάτα πήρες; Θυμάμαι είχες πάρει μία αλλά δεν είχε καλή ροή, σωστά; 1
Spanos Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 9 λεπτά πριν, Stratosnis είπε Tελικά πια κανάτα πήρες; Θυμάμαι είχες πάρει μία αλλά δεν είχε καλή ροή, σωστά; Ναι είχα πάρει ένα παγούρι αλλά τελικά δεν έκανε και μετά πήρα μια κανάτα brita alura 1
elgol Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Την 6 σε 1 εχω, τωρα τι να πω αφου μου τον εβγαζε καμενο τι να συγκρινεις αν κανει καλυτερη κρεμα; Το μονο αρνητικο για μενα ειναι οτι εχει μια διαφορα στον ογκο νερου που βγαζει και πρεπει να επανυπολογισεις τα "κουτακια" νερου
Miatakias Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, elgol είπε Την 6 σε 1 εχω, τωρα τι να πω αφου μου τον εβγαζε καμενο τι να συγκρινεις αν κανει καλυτερη κρεμα; Το μονο αρνητικο για μενα ειναι οτι εχει μια διαφορα στον ογκο νερου που βγαζει και πρεπει να επανυπολογισεις τα "κουτακια" νερου Εννοώ σε σχέση με την εποχή που τον έφτιαχνε σωστά τον καφέ η Nespresso.. Κάτι που με χαλάει είναι ότι πρέπει να βγάζεις κάθε φορά τον ανταπτορα που παίρνει μέσα την κάψουλα (πχ Nespresso) δηλαδή αν θες να κάνεις έναν διπλό η πόσο μάλλον περισσότερους θα πρέπει να βαζεις-βγαζεις κάθε φορα για να τοποθετηθες κάψουλα, αυτό στερεί σε ταχύτητα κάτι που θέλω εγώ στην παρασκευή καφέ.. Πάντως φαίνεται καλή και έχει καλές κριτικές, ίσως αν την βρω σε καλή τιμή την δοκιμάσω καθώς έχω ασχοληθεί και με ese ταμπλέτες και ξέρω τι παίζει αλλά έχω και κόκκους καφέ καθώς έχω και μπρίκι εσπρέσσο Αυτή η 6 σε 1 πρέπει να είναι λίγο πιο καινούργια, έχει πιο ωραίο look απ' την 5 σε 1 100-105ε απο Κίνα την βρίσκω Πάντως αυτή η H1B πραγματικά έχει κάποια πολύ εντυπωσιακα χαρακτηριστικά όπως: Pre-brew επιλογή επιλογή ποσότητας νερού (ristretto espresso, lungo κτλ) ρύθμιση θερμοκρασίας για το κάθε ρόφημα βγάζει ατμό μετά από κάθε εκχύλιση για καλό καθαρισμό εκτός από τα 5 διαφορετικά συστήματα/ανταπτορες που έχει υπάρχουν και after market με έξτρα κόστος άλλοι 3 ανταπτορες των συστημάτων: Caffiitay, Lavazza a modo mio, Lavazza Blu Led οθόνη Και είναι αρκετά μικρή , αρκετά ελαφριά με ταυτόχρονα πολύ χώρο για ψηλό ποτήρι , και είναι πανέμορφη ειδικά σε αυτό το εκρου χρώμα Έχω εντυπωσιαστεί με τις δυνατότητες , το μόνο που δεν Μ αρέσει είναι ότι η διαδικασία φαίνεται λίγο πιο αργή απ' τη νεσπρεσο μηχανή και ότι αν την πάρεις από την Κίνα αν πάθει κάτι τρέχα γυρεύε.. Θα την έχω υπόψη μου αν την βρω σε κάποια καλή προσφορά.. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από Miatakias 1 1
kpins Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 7 ώρες πριν, elgol είπε Την 6 σε 1 εχω, τωρα τι να πω αφου μου τον εβγαζε καμενο τι να συγκρινεις αν κανει καλυτερη κρεμα; Το μονο αρνητικο για μενα ειναι οτι εχει μια διαφορα στον ογκο νερου που βγαζει και πρεπει να επανυπολογισεις τα "κουτακια" νερου Εσένα γιατί η Nespresso τον έβγαζε καμένο κατάλαβες ποτέ?
Spanos Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 4 ώρες πριν, Miatakias είπε Εννοώ σε σχέση με την εποχή που τον έφτιαχνε σωστά τον καφέ η Nespresso.. Κάτι που με χαλάει είναι ότι πρέπει να βγάζεις κάθε φορά τον ανταπτορα που παίρνει μέσα την κάψουλα (πχ Nespresso) δηλαδή αν θες να κάνεις έναν διπλό η πόσο μάλλον περισσότερους θα πρέπει να βαζεις-βγαζεις κάθε φορα για να τοποθετηθες κάψουλα, αυτό στερεί σε ταχύτητα κάτι που θέλω εγώ στην παρασκευή καφέ.. Πάντως φαίνεται καλή και έχει καλές κριτικές, ίσως αν την βρω σε καλή τιμή την δοκιμάσω καθώς έχω ασχοληθεί και με ese ταμπλέτες και ξέρω τι παίζει αλλά έχω και κόκκους καφέ καθώς έχω και μπρίκι εσπρέσσο Αυτή η 6 σε 1 πρέπει να είναι λίγο πιο καινούργια, έχει πιο ωραίο look απ' την 5 σε 1 100-105ε απο Κίνα την βρίσκω Πάντως αυτή η H1B πραγματικά έχει κάποια πολύ εντυπωσιακα χαρακτηριστικά όπως: Pre-brew επιλογή επιλογή ποσότητας νερού (ristretto espresso, lungo κτλ) ρύθμιση θερμοκρασίας για το κάθε ρόφημα βγάζει ατμό μετά από κάθε εκχύλιση για καλό καθαρισμό εκτός από τα 5 διαφορετικά συστήματα/ανταπτορες που έχει υπάρχουν και after market με έξτρα κόστος άλλοι 3 ανταπτορες των συστημάτων: Caffiitay, Lavazza a modo mio, Lavazza Blu Led οθόνη Και είναι αρκετά μικρή , αρκετά ελαφριά με ταυτόχρονα πολύ χώρο για ψηλό ποτήρι , και είναι πανέμορφη ειδικά σε αυτό το εκρου χρώμα Έχω εντυπωσιαστεί με τις δυνατότητες , το μόνο που δεν Μ αρέσει είναι ότι η διαδικασία φαίνεται λίγο πιο αργή απ' τη νεσπρεσο μηχανή και ότι αν την πάρεις από την Κίνα αν πάθει κάτι τρέχα γυρεύε.. Θα την έχω υπόψη μου αν την βρω σε κάποια καλή προσφορά.. Για μένα το επόμενο βήμα, αν έχεις μηχανή Nespresso δεν είναι κι άλλη μηχανή Nespresso αλλά μια Delonghi Dedica με ένα μύλο Adler ή κάτι παρόμοιο. 1
Miatakias Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Spanos είπε Για μένα το επόμενο βήμα, αν έχεις μηχανή Nespresso δεν είναι κι άλλη μηχανή Nespresso αλλά μια Delonghi Dedica με ένα μύλο Adler ή κάτι παρόμοιο. Είχα πάρει dedica και μυλο χειρός καλό αλλά δεν ασχολήθηκα λόγο ότι δεν είχα και χρόνο εκείνη την περίοδο και την έδωσα μετά από ελάχιστη χρήση σε μέλος εδώ . Σίγουρα πόντος καλύτερο καφέ από Nespresso αν ασχοληθείς σοβαρά αλλά εγώ θέλω αμεσότητα στην παρασκευή καφέ, άπαξ και μου έρθει ότι θέλω καφέ σε 1-2 λεπτά θελω να τον έχω στο ποτήρι για αυτό θα παραμείνω σε αυτοματοποιημένα συστήματα.. Εδώ και η διαδικασία του βάλε-βγαλε τον ανταπτορα σε κάθε κάψουλα (πχ όταν θες να κάνεις 3-4 κάψουλες στη σειρά) σε αυτήν την H1B μου φαίνεται καθυστέρηση..Το θέμα είναι να φτιάχνει τις κάψουλες Nespresso με την ίδια γεύση όπως σε μηχανή Nespresso..Επίσης είχα μια εμπειρία με μια Nespresso pixie ενός φίλου καινούργια μάλιστα και ίδιες μάρκες/τύπους που δοκίμασα δεν μου άρεσαν όσο στήν Inissia Krups που εχω , δεν έκανε την ίδια πηχτή και πολλή κρέμα και η γεύση έβγαινε πιο πικρή κάπως (ίσως γιατί ήταν καινούργια και είχε γεύση από τα σωληνάκια, εσωτερικό της μηχανης κτλ).Για αυτό δεν εμπιστεύομαι εύκολα άλλη μηχανή απ' την Inissia Krups .. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Miatakias 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα