Craven Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Έχω δει πως ένας espresso όσο έντονος και να είναι, όταν αφήνεις πολύ νερό (όσο ένας Lungo) γίνεται αρκετά νερομένος με αποτέλεσμα να είναι όχι μόνο πιο ελαφρύς αλλά και πολύ πιο άγευστος απο έναν οποιονδήποτε lungo όπως και αν έναν lungo τον ρίξεις σε ποσότητα espresso δεν γίνεται ξαφνικά όσο δυνατός όσο ένας οποιοσδήποτε espresso ούτε η γεύση του γίνεται τόσο έντονη όσο θα φανταζόταν κάποιος. Προφανώς ένας espresso έχει μεγαλύτερη πίεση με αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη ποσότητα να βγάλει τα αρώματα και τις εντάσεις που πρέπει. Στις περιπτώσεις όμως που δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, μπορείς να περάσεις τον espresso σε λίγο παραπάνω ποσότητα (όχι όμως σε μια ολόκληρη κούπα πχ) με ότι συμβιβασμό σημαίνει αυτό για την γεύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsakonas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε Το ποιος το λέει είναι άλλο ζήτημα. Αν εσύ βρίσκεις γνώμες από το amazon για καφέ γελάνε και τα κοτόπουλα στα μέγαρα. End of conversation. Σε σχέση με την δική σου ασήμαντη γνώμη, ανώνυμε ειδικέ του καφέ, είναι τεράστια διαφορά. Ενδεικτικά το έστειλα το αμαζον γιατί όπου και να ψάξεις κάτι αρνητικό δε θα βρεις εκτός του πλαστικού της κάψουλας. Αφού ξέρεις και από κοτόπουλα, κατάλαβα πολύ περισσότερα. Τουλάχιστον τα κοτόπουλα τρώνε πίτουρα και όχι σανο όπως κάποιοι άλλοι. Όταν κάποιος λέει τη γνώμη του, δε την επιβάλλει σε κανένα. Όταν κάποιος είναι εξυπνάκιας, κάνει μπαμ η γευσιγνωσία και η αντικειμενικοτητα του. Ειδικέ του καφέ, γελάνε τα κρι κρι στην Κρήτη. 3 ώρες πριν, liakjim είπε Το ότι θα τσακωνοντουσαν κάποιοι στο ίντερνετ για μια καψουλα καφέ με ξεπερνά! Τί καιροί! Μου άρεσε όμως αυτό με τα κοτόπουλα. Θα το κλοπιπαστωσω για όταν τσακωθώ και εγώ για κάποια ασήμαντη αφορμή 🤪 Εγώ απλά είπα την γνώμη μου, ούτε μίλησα για κανένα άλλο καφέ, ο ειδικός που ασχολείται χρόνια με τον καφέ πουλάει τρελιτσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cd2matheos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Έχω δοκιμασει ότι κάψουλα έχει βγει... Απ την κάψουλα δεν θα πάρεις ποτέ την γεύση του αλεσμενου στα καλά καφέ... Μέχρι πρότινος είχα καταλήξει στο 10αρι του jakobs ως ποιο προσιτό σε αυτό που μου αρέσει να πίνω αυτό μέχρι που δοκίμασα τις κάψουλες dimelo ΑΠΑΙΧΤΕΣ με γεύση και υφή σαν τα καλά καφέ έξω. Μεγάλη απογοήτευση οι κάψουλες illy για το όνομα αυτού του καφέ απαράδεκτα νερομπουρμπουλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pug_f_e Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 παιδια 2 ερωτησουλες.. εχω μια μηχανή nespresso essenza mini 1. υπαρχουν μεταλλικες κάψουλες illy ? η μονο για μηχανες illy βγαινουν? 2. οι κάψουλες lazazza είναι μεταλλικες ή πλαστικές? αν είναι πλαστικες δεν είναι ανθυγεινες σε σχεση με τις μεταλλικες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djcat Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, pug_f_e είπε 2. οι κάψουλες lazazza είναι μεταλλικες ή πλαστικές? πλαστικές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, pug_f_e είπε παιδια 2 ερωτησουλες.. εχω μια μηχανή nespresso essenza mini 1. υπαρχουν μεταλλικες κάψουλες illy ? η μονο για μηχανες illy βγαινουν? 2. οι κάψουλες lazazza είναι μεταλλικες ή πλαστικές? αν είναι πλαστικες δεν είναι ανθυγεινες σε σχεση με τις μεταλλικες? 1. Υπάρχουν τουλάχιστον στα ΑΒ γθα νεσπρέσο. Ακριβές αλλά πολύ καλές 2. Τελείως απάτη οι lavazza, μείνε μακριά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pug_f_e Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 17 λεπτά πριν, Speculoos είπε 1. Υπάρχουν τουλάχιστον στα ΑΒ γθα νεσπρέσο. Ακριβές αλλά πολύ καλές 2. Τελείως απάτη οι lavazza, μείνε μακριά α ωραια θα δοκιμασω τοτε illy για nespresso από βασιλοπουλο. einai μεταλλικες? οσο για τις Lavazza ρωτησα γιατι πολυς κοσμος τις θεωρει τοπ μετα από τις γνησιες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GnsP Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Βρήκα αυτές στον Ανδρικόπουλο και τις πήρα να δοκιμάσω Spoiler Οι starbucks δε μου άρεσαν, πίκρα Spoiler https://i.imgur.com/h3MQ9yr.jpg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Craven Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Lavazza δεν τις θεωρώ κάτι ιδιαίτερο ούτε σε γεύση ούτε σε ροή κτλ. Για εμένα οι L'or είναι συνολικά καλύτερες σίγουρα σε αυτή την κατηγορία. Για να είμαι όμως δίκαιος, υπάρχει μια εξαίρεση σε Lavazza που μου αρέσει αρκετά (και αν τύχει και την βρω σε κάποια προσφορά - σπάνιο - την χτυπάω) είναι η Vigoroso η 12αρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vangelis_D9 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Lavazza σίγουρα μου βγάζουν μια γεύση σαν χώμα ενώ όντως οι L'or είναι ανώτερες και πολλές φορές τις έχουν προσφορά στο Γαλαξία. Starbuks που δοκίμασα τις προάλλες γιατί τις είχαν προσφορά, δεν ικανοποιήθηκα καθόλου κι ας λένε ότι είναι "της Nespresso" πράγμα περίεργο. Καμία σχέση. Ristretto και Nero της Gourmet είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά σε λογική τιμή, στο Γαλαξία τα βρίσκω και αυτά σε συχνές προσφορές να κάνω στοκ. Ο ΑΒ έχει και κάτι άλλα μικρά τετράγωνα κουτάκια, που ξεχνάω συνέχεια το όνομά τους, με τρεις ποικιλίες με καλά αποτελέσματα ειδικά για φρέντο τα καλοκαίρια και καλή τιμή αν θες δυο δυο τις κάψουλες. Πάντως ο Ristretto του Lidl είναι η καλύτερη φτηνότερη λύση για φρέντο διπλοκάψουλο αλλά όχι ιδιαίτερα για ζεστό ρόφημα. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από Vangelis_D9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε Lavazza σίγουρα μου βγάζουν μια γεύση σαν χώμα ενώ όντως οι L'or είναι ανώτερες και πολλές φορές τις έχουν προσφορά στο Γαλαξία. Starbuks που δοκίμασα τις προάλλες γιατί τις είχαν προσφορά, δεν ικανοποιήθηκα καθόλου κι ας λένε ότι είναι "της Nespresso" πράγμα περίεργο. Καμία σχέση. Ristretto και Nero της Gourmet είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά σε λογική τιμή, στο Γαλαξία τα βρίσκω και αυτά σε συχνές προσφορές να κάνω στοκ. Ο ΑΒ έχει και κάτι άλλα μικρά τετράγωνα κουτάκια, που ξεχνάω συνέχεια το όνομά τους, με τρεις ποικιλίες με καλά αποτελέσματα ειδικά για φρέντο τα καλοκαίρια και καλή τιμή αν θες δυο δυο τις κάψουλες. Πάντως ο Ristretto του Lidl είναι η καλύτερη φτηνότερη λύση για φρέντο διπλοκάψουλο αλλά όχι ιδιαίτερα για ζεστό ρόφημα. οι starbucks σε freddo πολυ καλοί για εμένα ! επίσης δεν είναι nespresso, η κάψουλα αλουμινίου είναι της νεσπρεσο, ο καφες είναι starbucks. στον αβ μου αρέσει πολύ ο delhaize (indonesia παίρνω συνήθως) και επίσης πρόσφατα δοκίμασα την κάψουλα του mymarket classico 100% arabica και μου άρεσε και αυτός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vangelis_D9 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Silenzio είπε οι starbucks σε freddo πολυ καλοί για εμένα ! επίσης δεν είναι nespresso, η κάψουλα αλουμινίου είναι της νεσπρεσο, ο καφες είναι starbucks. στον αβ μου αρέσει πολύ ο delhaize (indonesia παίρνω συνήθως) και επίσης πρόσφατα δοκίμασα την κάψουλα του mymarket classico 100% arabica και μου άρεσε και αυτός Α μπράβο! Ο delhaize ήθελα να πω!!! Είναι αξιόλογες κάψουλες και τις προτείνω. Πάντως μόνο στο my market βρίσκω πλέον και τον Arabica της Vergnano 1882 όταν αντί για διπλοκάψουλο θέλω φτηνο καλό εσπρεσάκι πλην των Nespresso. Στάρμπακς πάντως δεν ξαναπαίρνω, κάκιστη πρώτη εντύπωση σε απαράδεκτη τιμή. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από Vangelis_D9 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Atallos1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Πρόσφατα πήρα την inissia με το aeroccino . Από τα ζεστά δεν έχω παράπονο , στον freddo τα χαλαμε . Δοκίμασα 2 από την italiana σειρά , δοκιμασα lantico και δοκίμασα και της lor τη Guatemala . Όλα πλην της μιας italiana βγήκαν νερουλοι Also , τι διαδικασία ακολουθείτε για τον freddo ? Χτύπημα με μιξερακι σε μεταλλικό σκεύος η απλά πετάτε τα παγάκια κατευθείαν στο ζεστό όπως "προτείνει" η νεσπρεσσο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 3 minutes ago, Atallos1 said: Πρόσφατα πήρα την inissia με το aeroccino . Από τα ζεστά δεν έχω παράπονο , στον freddo τα χαλαμε . Δοκίμασα 2 από την italiana σειρά , δοκιμασα lantico και δοκίμασα και της lor τη Guatemala . Όλα πλην της μιας italiana βγήκαν νερουλοι Also , τι διαδικασία ακολουθείτε για τον freddo ? Χτύπημα με μιξερακι σε μεταλλικό σκεύος η απλά πετάτε τα παγάκια κατευθείαν στο ζεστό όπως "προτείνει" η νεσπρεσσο ? Αν βάζεις μόνο μία κάψουλα δεν θα πετύχεις σωστό φρέντο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Atallos1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Πάντα διπλη δόση από 40 ml βάζω , απλά βγαίνει μόνιμα αραιό . Η μόνη ποικιλία που ήταν σωστή σε αναλογία ήταν με τη napoli που όμως είναι υπερβολικά έντονη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα