Spanos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, prefuse είπε Καλησπέρα! Ωραία μερακλιδικα και κάθε φορά διαφορετικά καφεδάκια κάνεις! Σε χαιρόμαστε! Δεν το έχω κάνει εγώ, σε μαγαζί είναι 😛 5 ώρες πριν, prefuse είπε Η γεύση είναι υποκειμενική οκ αλλά είναι το μόνο, μέχρι τώρα, που έφτιαξε κρέμα και όχι αφρό ή σαπουναδα. Όσα δοκίμασα (4-5 αν θυμάμαι καλά) ή έκαναν σαπουναδα ή αφρό που όταν γυρνάς ανάποδα την αφρογαλιερα, πρώτα πέφτει σκέτο ζεστό γάλα και μετά περιμένεις 10-20 δευτερόλεπτα να πέσει ο αφρός. Ενώ η κρέμα είναι ανάμεσα στην σαπουναδα και τον αφρό που δεν λέει να ξεκολλήσει από την αφρογαλιερα. Το ξέρω οτι είναι υποκειμενικό και καμμιά φορά και θέμα διάθεσης, εμένα μου έβγαλε έντονη γεύση βρώμης γιατί είχα πολύ καιρό να πιώ και έχω συνηθίσει το αγελαδινό. Το είχα πάρει αρκετές φορές αλλα μετά το παράτησα γιατί έχει μέσα κραμβέλαιο, φωσφορικό δικάλιο κλπ Κρατάει ένα χρόνο έξω απο το ψυγείο, έχει κάργα συντηρητικούρα και χημεία, αν είναι λοιπόν να πιώ χημεία, πίνω και το κανονικό το γάλα και τελειώνει η υπόθεση. Σχετικά με την αφρογαλιέρα, να ξέρεις το αποτέλεσμα που θα πάρεις δεν αλλάζει γιατί είναι προρυθμισμένη σε μια θερμοκρασία και σε στροφές. Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα έβγαινε αφρός ξυρίσματος, δοκίμασα γάλατα nounou barista, oatly barista, novo barista, alpro αμυγδαλου barista γενικά οτι κυκλοφορεί. Το καλύτερο αποτέλεσμα όντως το είχα με oatly και novo αλλα όχι αυτό που ήθελα. Τελικά την έχω βάλει στην άκρη και φτιάχνω το αφρόγαλο με το χέρι. Έχω αγοράσει ένα θερμόμετρο γάλακτος με 6 ευρώ, μια γαλατιέρα inox που τη χρησιμοποιώ σαν μπρίκι, τα βάζω στο γκαζάκι με δύο δάχτυλα γάλα family και σε ένα λεπτό φτάνει στην κόκκινη περιοχή του θερμόμετρου. Το χτυπάω με το με το επαναφορτιζόμενο μιξεράκι και το κάνω όσο πηχτό και αφρώδες το θέλω, μπορώ να το κάνω 2 φορές τον αρχικό όγκο, μπορώ να το κάνω να ξεχειλίσει, όσο θέλω. Μόνο έτσι ελέγχεις το αποτέλεσμα. Ένας άλλος τρόπος είναι να σταματήσεις την αφρογαλιέρα πριν τελειώσει το πρόγραμμα και στο κάνει μπετό ή άλλοι λένε να το γεμίσεις μέχρι το max για ένα καφέ, που είναι σπατάλη, άλλοι να βγάλεις το σύρμα στο aeroccino και να αφήσεις το πλαστικό. Yπάρχουν και οι ακριβές λύσεις nanofoamer pro που έχουν κάποια έξτρα εξαρτήματα και σύρματα. 1
prefuse Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αυτοί οι χιπστερ που πρέπει να βάλεις κωδικό για να δεις το σάιτ, λένε τίποτα; https://kudu.gr/el/collections/capsules/products/tasting-pack-60-espresso-pods Ακόμα και με -30%, είναι στα 4€/δεκάδα καλά γνωστή τακτική είμαστε ακριβοί γιατί και η θεία και ο θείος από το Τέξας έτσι κρίνει τα οποιοδήποτε προϊόντα καθώς δεν έχει ούτε τον χρόνο, είτε την διάθεση αλλά ούτε κυριως την κριτική ικανότητα και γνώσεις για κάτι τέτοιο. Δεν αναφέρομαι στους kudu συγκεκριμένα που μπορεί να είναι και πολύ καλοί αλλά γνωρίζω εκ των έσω πως λειτουργούν πολλές εταιρείες καθώς σε "πολυτελή" ζαχαροπλαστείο που δούλευα οι τιμές έμπαιναν μετά από έρευνα σε όλα τα μαγαζιά ανταγωνιστές και μετά, από τον ακριβότερο, βάζαμε ένα έξτρα +10-20% πάνω για να φαινόμασταν οι "καλύτεροι" και δυστυχώς πιάνει κυρίως σε όσους έχουν μοτό "το ότι πληρώνεις παίρνεις, που τους βγάζει από τον "μπελά" της επιλογής, ανάπτυξης κριτικής αντίληψης και εκπαίδευσης/γνώσεων. Συχνά πυκνά ακούς ή διαβάζεις, το απαίδευτο "ότι δίνεις, παίρνεις" Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από prefuse
jobous Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Να προσθέσω σε σχέση με το παραπάνω ερώτημα αν έχετε πάρει απο taresso κάψουλες να μας πειτε άποψη. Στην ουσία έρχεται στα 3,25 η δεκάδα μιας και αναφέρθηκε ποσό παραπάνω. Γνωρίζετε αν είναι αλουμινίου (έτσι δείχνουν) ή πλαστικές ??
Miatakias Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Για αυτους που τους αρεσει ο εσπρεσσο με γευσεις η Lavazza εβγαλε και αυτη 1 1
panagos89 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Εγώ την έχω καταβρει με του lidl την lungo (μπλε) (5/12? Ένταση). 3.95€ οι 20 κάψουλες αλλά είναι πολύ ωραίος καφές και παράλληλα ο πιο οικονομικός νομίζω. Αφού πολλές φορές που φτιάχνω στην δουλειά διάφοροι με ρωτάνε καλά τι κάψουλα έφτιαξες και έχει τόσο ωραίο άρωμα. Υποκειμενικά είναι αυτά αλλά θεωρώ ότι είναι οι καλύτερες με την καλύτερη τιμή. 2 1
Sablj Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 5 minutes ago, panagos89 said: Εγώ την έχω καταβρει με του lidl την lungo (μπλε) (5/12? Ένταση). 3.95€ οι 20 κάψουλες αλλά είναι πολύ ωραίος καφές και παράλληλα ο πιο οικονομικός νομίζω. Αφού πολλές φορές που φτιάχνω στην δουλειά διάφοροι με ρωτάνε καλά τι κάψουλα έφτιαξες και έχει τόσο ωραίο άρωμα. Υποκειμενικά είναι αυτά αλλά θεωρώ ότι είναι οι καλύτερες με την καλύτερη τιμή. Κι εγώ αυτόν παίρνω για να έχω στην δουλειά για κανένα 2ο καφεδάκι το μεσημέρι... Όντως έχει ωραίο άρωμα, αν και βάζω πάντα 2 κάψουλες (στα 40ml).. 2
Spanos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Στις 28/11/2024 στις 10:14 ΜΜ, panagos89 είπε Εγώ την έχω καταβρει με του lidl την lungo (μπλε) (5/12? Ένταση). 3.95€ οι 20 κάψουλες αλλά είναι πολύ ωραίος καφές και παράλληλα ο πιο οικονομικός νομίζω. Αφού πολλές φορές που φτιάχνω στην δουλειά διάφοροι με ρωτάνε καλά τι κάψουλα έφτιαξες και έχει τόσο ωραίο άρωμα. Υποκειμενικά είναι αυτά αλλά θεωρώ ότι είναι οι καλύτερες με την καλύτερη τιμή. Στις 28/11/2024 στις 10:22 ΜΜ, Sablj είπε Κι εγώ αυτόν παίρνω για να έχω στην δουλειά για κανένα 2ο καφεδάκι το μεσημέρι... Όντως έχει ωραίο άρωμα, αν και βάζω πάντα 2 κάψουλες (στα 40ml).. Δεν είναι και σούπερ στη γεύση, βασικά δεν έχει κάποια επίγευση που θέλω εγώ, αλλά είναι ένας απλά καλός καφές, τίμιος και οικονομικός σε κάψουλα αλουμινίου. Σίγουρα η τιμή του είναι δέλεαρ, 3.09 έχουν οι Forte Lungo (πράσινες) από 5/12 έως 11/12, δηλαδή βγαίνει στα 0.15 η κάψουλα. Πολύ καλά σε σχέση με άλλες μετριότητες που κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ. Δοκιμάστε να αφήσετε την κάψουλα 10-15 δευτερόλεπτα μόλις σπάσει και τρέξουν λίγες σταγόνες, θα γίνει μετά πιο αργή και σφιχτή η εκχύλιση και θα γίνει λίγο πιο έντονη η γεύση.
pp6210 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Στις 17/11/2024 στις 8:11 ΜΜ, Lucifer είπε το βαράτε κρύο με το βζουν να γίνει κρέμα εμενα φιλε κανει βζιν το μηχανημα, οχι βζουν, λες να θελει service για να πετυχει η συνταγη;; 😁😁 1
Lucifer Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, pp6210 είπε εμενα φιλε κανει βζιν το μηχανημα, οχι βζουν, λες να θελει service για να πετυχει η συνταγη;; 😁😁 Δεν έχει σημασία σε τι γλώσσα το λέει άμα κάνει δουλειά...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Τα lacto free γάλατα κάνουν το καλύτερο αφρόγαλα (ζεστό και κρύο). Ιδανικά το κίτρινο Δέλτα. 1
Spanos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Στις 8/12/2024 στις 7:30 ΜΜ, billdanos είπε Τα lacto free γάλατα κάνουν το καλύτερο αφρόγαλα (ζεστό και κρύο). Ιδανικά το κίτρινο Δέλτα. Πανάκριβο 😛
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 39 minutes ago, Spanos said: Πανάκριβο 😛 Εντάξει, τότε τρίψτε παντεσπάνι πάνω από τον espresso! 😛 2
Spanos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους Σήμερα είδα αυτή τη συσκευασία στο SM, Costa Colombian. Μάλλον είναι ίδιος, αλλά η ένταση τώρα είναι 6 και στην περιγραφή δεν έλεγε για μήλο σίγουρα. Αν άλλαξαν μόνο τη συσκευασία ή και τη γεύση δεν ξέρω. edit : μάλλον άλλαξαν και τη γεύση, η παλιά περιγραφή, ούτε για σκούρα σοκολάτα γράφει Παλια περιγραφή : " Γλυκιές νότες μελιού και ψημένης καραμέλας με οξύτητα κόκκινων φρούτων και εσπεριδοειδών. Γεμάτο σε γεύση, αλλά ισορροπημένο με ζωηρή φρεσκάδα. Ο βαθμός καβουρδίσματος αυτού του καφέ βγάζει μία διακριτή αίσθηση καραμέλας τόσο στον espresso όσο και συνδυαζόμενο με γάλα." Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2024 από Spanos 2
Spanos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 l'or = costa coffee κλαψ https://grocerytrader.co.uk/jde-peets-partners-with-costa-to-launch-coffee-capsule-range/ https://www.lorespresso.com/en_gb/p/costa-bundle
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα