Spanos Δημοσ. Σάββατο στις 06:34 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:34 μμ 5 ώρες πριν, prefuse είπε Καλησπέρα! Ωραία μερακλιδικα και κάθε φορά διαφορετικά καφεδάκια κάνεις! Σε χαιρόμαστε! Δεν το έχω κάνει εγώ, σε μαγαζί είναι 😛 5 ώρες πριν, prefuse είπε Η γεύση είναι υποκειμενική οκ αλλά είναι το μόνο, μέχρι τώρα, που έφτιαξε κρέμα και όχι αφρό ή σαπουναδα. Όσα δοκίμασα (4-5 αν θυμάμαι καλά) ή έκαναν σαπουναδα ή αφρό που όταν γυρνάς ανάποδα την αφρογαλιερα, πρώτα πέφτει σκέτο ζεστό γάλα και μετά περιμένεις 10-20 δευτερόλεπτα να πέσει ο αφρός. Ενώ η κρέμα είναι ανάμεσα στην σαπουναδα και τον αφρό που δεν λέει να ξεκολλήσει από την αφρογαλιερα. Το ξέρω οτι είναι υποκειμενικό και καμμιά φορά και θέμα διάθεσης, εμένα μου έβγαλε έντονη γεύση βρώμης γιατί είχα πολύ καιρό να πιώ και έχω συνηθίσει το αγελαδινό. Το είχα πάρει αρκετές φορές αλλα μετά το παράτησα γιατί έχει μέσα κραμβέλαιο, φωσφορικό δικάλιο κλπ Κρατάει ένα χρόνο έξω απο το ψυγείο, έχει κάργα συντηρητικούρα και χημεία, αν είναι λοιπόν να πιώ χημεία, πίνω και το κανονικό το γάλα και τελειώνει η υπόθεση. Σχετικά με την αφρογαλιέρα, να ξέρεις το αποτέλεσμα που θα πάρεις δεν αλλάζει γιατί είναι προρυθμισμένη σε μια θερμοκρασία και σε στροφές. Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα έβγαινε αφρός ξυρίσματος, δοκίμασα γάλατα nounou barista, oatly barista, novo barista, alpro αμυγδαλου barista γενικά οτι κυκλοφορεί. Το καλύτερο αποτέλεσμα όντως το είχα με oatly και novo αλλα όχι αυτό που ήθελα. Τελικά την έχω βάλει στην άκρη και φτιάχνω το αφρόγαλο με το χέρι. Έχω αγοράσει ένα θερμόμετρο γάλακτος με 6 ευρώ, μια γαλατιέρα inox που τη χρησιμοποιώ σαν μπρίκι, τα βάζω στο γκαζάκι με δύο δάχτυλα γάλα family και σε ένα λεπτό φτάνει στην κόκκινη περιοχή του θερμόμετρου. Το χτυπάω με το με το επαναφορτιζόμενο μιξεράκι και το κάνω όσο πηχτό και αφρώδες το θέλω, μπορώ να το κάνω 2 φορές τον αρχικό όγκο, μπορώ να το κάνω να ξεχειλίσει, όσο θέλω. Μόνο έτσι ελέγχεις το αποτέλεσμα. Ένας άλλος τρόπος είναι να σταματήσεις την αφρογαλιέρα πριν τελειώσει το πρόγραμμα και στο κάνει μπετό ή άλλοι λένε να το γεμίσεις μέχρι το max για ένα καφέ, που είναι σπατάλη, άλλοι να βγάλεις το σύρμα στο aeroccino και να αφήσεις το πλαστικό. Yπάρχουν και οι ακριβές λύσεις nanofoamer pro που έχουν κάποια έξτρα εξαρτήματα και σύρματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα