Spanos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thermaikos4 είπε θα μας πεις τι απαντησαν ή πρεπει να μαντεψουμε; Εργαζόμαστε καθημερινά για το καλύτερο και μπλα μπλα και ευχαριστούμε για την προτίμηση 😁 Γενικότητες δηλαδή, σου λέει αντε αγόρι μου εκεί που θες και lungo No 7, πιές Colombian και μια κοκακολίτσα να το φχαριστηθείς...😅 Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου από Spanos 2
colombiano747 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Απλά και λιτά. Καλύτερες κάψουλες για φρεντο εσπρέσο; Έχω την κλασική μηχανή nespresso inissia. Βάζω δυο κάψουλες με την μικρή ποσότητα νερού, το χτυπάω με δυο παγάκια και έτοιμο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με έναν καλό καφέ από έξω αλλά τι να κάνουμε. Μετά πρέπει να πας σε άλλες μηχανές καφέ.
Spanos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 51 λεπτά πριν, colombiano747 είπε Απλά και λιτά. Καλύτερες κάψουλες για φρεντο εσπρέσο; Tώρα ποιές κάψουλες βάζεις; Εμένα απο του σούπερ μάρκετ μου αρέσουν οι Starbucks Espresso Roast γιατί είναι δυνατές, απο ηλεκτρονικά καταστήματα βρίσκεις και πιο...εκλεκτές. Πλάκα πλάκα δείτε διαφορά στο φούσκωμα της μεμβράνης, αυτές που είχα πάρει απο τον Σκλαβενίτη (κάτω 6/25) που είναι σαν μαραμένες με αυτές που μου έστειλαν (7/25), έχει και διαφορά στη γεύση. 2
jobous Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, colombiano747 είπε Απλά και λιτά. Καλύτερες κάψουλες για φρεντο εσπρέσο; Έχω την κλασική μηχανή nespresso inissia. Βάζω δυο κάψουλες με την μικρή ποσότητα νερού, το χτυπάω με δυο παγάκια και έτοιμο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με έναν καλό καφέ από έξω αλλά τι να κάνουμε. Μετά πρέπει να πας σε άλλες μηχανές καφέ. Προσωπικά απο Nespresso : Ispirazione Firenze Arpeggio Ispirazione Ristretto Italiano Ispirazione Palermo Kazaar Αλλα επειδή δεν γίνεται να δίνεις 4,60 για την δεκάδα πάμε σε κάψουλες σε προσφορά στα ΣΜ : Πρόσφατα δοκίμασα τους Starbucks Italian Style Roast , πολύ καλοί Kimbo Napoli και Ristreto (τους έχει πάλι προσφορά το The Mart , για όποιον έχει πρόσβαση) LOR δεν με ενθουσίασαν. Δεν έχω δοκιμάσει αλλά θέλω να πάρω Lavazza 1
Spanos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, jobous είπε Προσωπικά απο Nespresso : Ispirazione Firenze Arpeggio Ispirazione Ristretto Italiano Ispirazione Palermo Kazaar Αλλα επειδή δεν γίνεται να δίνεις 4,60 για την δεκάδα πάμε σε κάψουλες σε προσφορά στα ΣΜ : Πρόσφατα δοκίμασα τους Starbucks Italian Style Roast , πολύ καλοί Kimbo Napoli και Ristreto (τους έχει πάλι προσφορά το The Mart , για όποιον έχει πρόσβαση) LOR δεν με ενθουσίασαν. Δεν έχω δοκιμάσει αλλά θέλω να πάρω Lavazza Lavazza o Ristreto είναι καλός για freddo, μονο σε μερικά ΑΒ θα τον βρείς κι όταν βάλει προσφορά αξίζει αλλιώς 5,15 το κουτί... μοιάζει κάπως με τον Kimbo αλλά η εκχύλιση είναι νερουλή. Ο Rossa είναι ωραίος σαν espresso αλλα χάνεται στο παγάκι όπως και οι άλλοι. Italian Roast καλός, δες στη συσκευασία γίνεται και lungo ζεστός με αφρόγαλα, πολύ καλός. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου από Spanos 1
colombiano747 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 5 ώρες πριν, Spanos είπε Tώρα ποιές κάψουλες βάζεις; Εμένα απο του σούπερ μάρκετ μου αρέσουν οι Starbucks Espresso Roast γιατί είναι δυνατές, απο ηλεκτρονικά καταστήματα βρίσκεις και πιο...εκλεκτές. Πλάκα πλάκα δείτε διαφορά στο φούσκωμα της μεμβράνης, αυτές που είχα πάρει απο τον Σκλαβενίτη (κάτω 6/25) που είναι σαν μαραμένες με αυτές που μου έστειλαν (7/25), έχει και διαφορά στη γεύση. 4 ώρες πριν, jobous είπε Προσωπικά απο Nespresso : Ispirazione Firenze Arpeggio Ispirazione Ristretto Italiano Ispirazione Palermo Kazaar Αλλα επειδή δεν γίνεται να δίνεις 4,60 για την δεκάδα πάμε σε κάψουλες σε προσφορά στα ΣΜ : Πρόσφατα δοκίμασα τους Starbucks Italian Style Roast , πολύ καλοί Kimbo Napoli και Ristreto (τους έχει πάλι προσφορά το The Mart , για όποιον έχει πρόσβαση) LOR δεν με ενθουσίασαν. Δεν έχω δοκιμάσει αλλά θέλω να πάρω Lavazza Το πιο κοντινό που μου θυμισε φρεντο είναι οι δυο κάψουλες της nespresso intenso και delicato αλλά και πάλι κάτι με χαλούσε. Το delicato μου άρεσε πιο πολύ γιατί γενικά μου αρέσει η πιο γλυκιά γεύση. Βέβαια δεν ξέρω άμα κάνω κάτι λάθος στην διαδικασία. Κάνω τα εξής: 1. Βάζω δυο κάψουλες στην δόση εσπρέσο της μηχανής inissia (40 ml per dose) 2. Βάζω αμέσως δυο μεγάλα παγάκια και το χτυπάω στο μίξερ για 10-15 δευτερόλεπτα με πάθος. 3. Μετά προσθέτω αλλά 3-4 παγάκια και ρουφάω 😂 αμα κάνετε κάτι διαφορετικό δωστε τα φώτα σας παιδιά!
alefther Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, colombiano747 είπε 1. Βάζω δυο κάψουλες στην δόση εσπρέσο της μηχανής inissia (40 ml per dose) 2. Βάζω αμέσως δυο μεγάλα παγάκια και το χτυπάω στο μίξερ για 10-15 δευτερόλεπτα με πάθος. 3. Μετά προσθέτω αλλά 3-4 παγάκια και ρουφάω 😂 αμα κάνετε κάτι διαφορετικό δωστε τα φώτα σας παιδιά! το νερωνεις υπερβολικα παρε σεικερ με σιτα εκει βαζεις τον καφε, τα πρωτα παγακια και χτυπας με τη κλασικη φραπεδιερα αδειαζεις απο την σιτα στο ποτηρι (ωστε να μεινει ο περισσιος αφρος και οτι εμεινε απο τα πρωτα παγακια στο σεικερ) προσθετεις φρεσκα παγακια και τελος αυτο ειναι γενικο, δεν εχει σχεση με το αν ο καφες ειναι κανονικος εσπρεσσο η ροφιμα νεσπρεσο. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου από alefther 1
Spanos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 38 λεπτά πριν, colombiano747 είπε Το πιο κοντινό που μου θυμισε φρεντο είναι οι δυο κάψουλες της nespresso intenso και delicato αλλά και πάλι κάτι με χαλούσε. Το delicato μου άρεσε πιο πολύ γιατί γενικά μου αρέσει η πιο γλυκιά γεύση. Βέβαια δεν ξέρω άμα κάνω κάτι λάθος στην διαδικασία. Κάνω τα εξής: Oύτε εμένα μου αρέσει η συγκεκριμένη κάψουλα, έχει γεύση μπαχαρικού.
colombiano747 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 5 λεπτά πριν, alefther είπε το νερωνεις υπερβολικα παρε σεικερ με σιτα εκει βαζεις τον καφε, τα πρωτα παγακια και χτυπας με τη κλασικη φραπεδιερα αδειαζεις απο την σιτα στο ποτηρι (ωστε να μεινει ο περισσιος αφρος και οτι εμεινε απο τα πρωτα παγακια στο σεικερ) προσθετεις φρεσκα παγακια και τελος αυτο ειναι γενικο, δεν εχει σχεση με το αν ο καφες ειναι κανονικος εσπρεσσο η ροφιμα νεσπρεσο. Άρα λες ότι σύνολο 80ml είναι πολύ στις δυο δόσεις που βάζω; Ποσα ml να το ρυθμίσω για μην νερωνει τόσο; Και εγώ με την κλασική φραπεδιερα το χτυπώ απλά δεν έχω το σέικερ με την σίτα για το άδειασμα. Στο χτύπημα με την φραπεδιερα υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που πρέπει να το χτυπώ; Πχ για να μην γίνει πολύ αφρός από το χτύπημα.
alefther Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 34 λεπτά πριν, colombiano747 είπε Άρα λες ότι σύνολο 80ml είναι πολύ στις δυο δόσεις που βάζω; Ποσα ml να το ρυθμίσω για μην νερωνει τόσο; Και εγώ με την κλασική φραπεδιερα το χτυπώ απλά δεν έχω το σέικερ με την σίτα για το άδειασμα. Στο χτύπημα με την φραπεδιερα υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που πρέπει να το χτυπώ; Πχ για να μην γίνει πολύ αφρός από το χτύπημα. με δεδομενο οτι εχεις 5γρ καφε in αανα καψουλα για μενα και τα 30 ml πολλα ειναι, τα 40 ειναι νερο 3
Miatakias Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, alefther είπε με δεδομενο οτι εχεις 5γρ καφε in αανα καψουλα για μενα και τα 30 ml πολλα ειναι, τα 40 ειναι νερο Συμφωνω , αν και η διαδικασια εχει ρολο τα 40ml ροφηματος ανα καψουλα ειναι που κανουν την ζημια , η αναλογια του μονου εσπρεσσο ειναι 7-8γρ αμεσμενου καφε για γυρω στα 30-35ml τελικου αποσταγμενου καφε στο ποτηρι, με τα 5γρ της νεσπρεσσο η αναλογια του νερου μειωνεται κατα το 1/3 δηλαδη δεν πρεπει να ξεπερναει τα τα 20-23ml , γι αυτο λεω και ξαναλεω , δοκιμαστε φτηνες καψουλες γυρω στα 0,20ε/καψ. , βρειτε μια να σας ικανοποιει και μετα καντε 0,20mlx3καψ. (ακομα και 4) δηλαδη ποσοτητα αποσταγμενου καφε 60-70ml στο ποτηρι για να δειτε διαφορα.. Προυποθεση ομως για αυτο ειναι η καψουλα να εχει αργη ροη τυπου lollo caffe κτλ , με γνησιες nespresso , lavazza κτλ που ακομα και τα 40ml πευτουν σε 5-6 δευτερολεπτα δεν θα εχει μεγαλη διαφορα, θελει τις καψουλες με την αργη ροη ωστε το νερο να περναει σιγα ωστε να γινεται αργη αποσταξη, με την γρηγορη διελευση του νερου απ την καψουλα ο καφες βγανει νερουλος Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου από Miatakias 3 1
Lucifer Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Στις 9/11/2024 στις 4:28 ΜΜ, colombiano747 είπε Απλά και λιτά. Καλύτερες κάψουλες για φρεντο εσπρέσο; από mainstream, 2 κάψουλες l'or 10άρη supremo ή μία 10 και μία 11. 1
Stratosnis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) On 09/11/2024 at 23:22, colombiano747 said: Το πιο κοντινό που μου θυμισε φρεντο είναι οι δυο κάψουλες της nespresso intenso και delicato αλλά και πάλι κάτι με χαλούσε. Το delicato μου άρεσε πιο πολύ γιατί γενικά μου αρέσει η πιο γλυκιά γεύση. Βέβαια δεν ξέρω άμα κάνω κάτι λάθος στην διαδικασία. Κάνω τα εξής: 1. Βάζω δυο κάψουλες στην δόση εσπρέσο της μηχανής inissia (40 ml per dose) 2. Βάζω αμέσως δυο μεγάλα παγάκια και το χτυπάω στο μίξερ για 10-15 δευτερόλεπτα με πάθος. 3. Μετά προσθέτω αλλά 3-4 παγάκια και ρουφάω 😂 αμα κάνετε κάτι διαφορετικό δωστε τα φώτα σας παιδιά! ότι σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω, 30-35ml. Νομίζω χτυπάς υπερβολικά πολύ, δεν είναι απαραίτητο να λιώσει όλος ο πάγος. Χτύπα λίγο στην αρχή να λιώσει η ζάχαρη 2-3sec πρόσθεσε πάγο και χτύπα μέχρι να κρυώσει καλά το σέικερ. *στην περίπτωση που δεν έχεις σέικερ με διχτάκι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πλατύ μαχαίρι ή μία σπάτουλα κοκ για να κρατήσεις ότι δεν θες να πέσει στο ποτήρι σου. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου από Stratosnis 2
Spanos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Ερώτηση : Έχει δοκιμάσει κανείς pre-infusion; Δηλαδή να βρέξεις τον καφέ σταματώντας τη μηχανή μόλις κάνει τον ήχο που σπάει η κάψουλα, περιμένεις 10 δευτερόλεπτα, μπορεί να στάξουν κάποιες σταγόνες καφέ και ξανασυνεχίζεις; Το έκανα το πρωί και μου φάνηκε ένα τσίκ πιο έντονη η γεύση, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν δεν δοκιμάσω κάποιες κάψουλες και δω διαφορά, μπορεί να ήταν και η ιδέα μου. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου από Spanos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα