Προς το περιεχόμενο

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα

Craven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, Spanos said:

Οι πιο τίμιες στο SM είναι οι Starbucks, τιμή προσφοράς συχνά γύρω στα 2.80, κοντινή ημερομηνία παραγωγής που αναγράφετε εμφανώς, συνήθως 30/8/24 αυτή την εποχή, ποικιλία γεύσεων και εντάσεων για όλα τα γούστα, οδηγίες στο πλάι για την ποσότητα (ristretto, esrpesso, lungo) και το αν θέλει πάγο ή γάλα, τεχνολογία nespresso, σπάνια συναντάς πρόβλημα, κάποιες κάψουλες espresso μπορούν να γίνουν και lungo. Όμως δεν είναι κοντά στα ιταλικά πρότυπα, δεν είναι ο παραδοσιακός ιταλικός espresso, είναι πιο κοντά στα αμερικάνικα πρότυπα αλλα και στα δικά μας φραπέ, νές κλπ. Αν θές έναν κουπάτο καφέ τύπου νες, να πίνεις μία ώρα, με δυο κάψουλες lungo και λίγο αφρόγαλα έχεις έναν πολύ καλό καφέ, καλύτερο σπο στιγμιαίο, καλύτερο απο αυτόν που θα αγόραζες έξω και γι 'αυτό πουλάνε σαν τρελές οι κάψουλες αυτές.

Τώρα δοκιμάζω τον Guatemala, τίμιος, ελαφρύς, ελαφρύ καβούρδισμα, ένταση 5 αλλα αρωματικός, δεν έχει το καμμένο, λιγότερη οξύτητα απο Colombia, δοκίμασα και με λίγο γάλα που λέει γιατί είχα κάνει αφρόγαλα για τον italian που είχα ετοιμάσει, γλυκαίνει με το γάλα. Για το πρωί που θα ξυπνήσεις και δεν θές κάτι έντονο που θα σε κουράσει, καλός είναι.

image.jpeg.3cb86af24af3120697ad7eb6c32161a7.jpeg

Νες φραπέ δεν έπινα ποτέ και το θεωρώ και είναι ο χειρότερος καφές (βασικά δεν είναι καν καφές, είναι χημεία). Όχι ότι μεγάλωσα με ιταλικο espresso αλλά έτυχε να δουλέψω πριν καμία 10+ χρόνια παρέα με ένα barista που τις ώρες που δεν είχαμε δουλειά με κατέβαζε κάτω που έψηνε τον καφε και δοκιμάζαμε espresso. Βασικά ημανε δωρεάν πειραματόζωο 😶.

Έχει -40% σε Starbucks, Σκλαβενίτη, ΑΒ βασιλόπουλο. Προτείνετε μερικές να δοκιμάσουμε. Ευχαριστώ

Πάντως αν βάλεις 2 κάψουλες Nespresso και γάλα το κόστος πάει κοντά (1,10€ μόνο οι κάψουλες..) σε 4all που από τις αλυσίδες έχουν μακρά τον καλύτερο καφέ (τουλάχιστον για μένα και όλους τους φίλους που το συζητήσαμε) Έχει και baroness αλλά σε cappuccino δεν έχει νόημα. Τελευταία φορά είχε τον μονό cappuccino 1,60€ με νερό αλλά έχω καιρό να πάρω. Τώρα παίζει να είναι πάνω από 2€ και χωρίς νερό.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, prefuse είπε

Νες φραπέ δεν έπινα ποτέ και το θεωρώ και είναι ο χειρότερος καφές (βασικά δεν είναι καν καφές, είναι χημεία). Όχι ότι μεγάλωσα με ιταλικο espresso αλλά έτυχε να δουλέψω πριν καμία 10+ χρόνια παρέα με ένα barista που τις ώρες που δεν είχαμε δουλειά με κατέβαζε κάτω που έψηνε τον καφε και δοκιμάζαμε espresso. Βασικά ημανε δωρεάν πειραματόζωο 😶.

Εμείς οι μεγαλύτερης ηλικίας μεγαλώσαμε κυρίως με φραπέ και μάλιστα χτυπητός με σείκερ, πρίν βγούν τα ηλεκτρικά χτυπητήρια. Μυστικές συνταγές στο Λέντζο, στου Φλόκα, αργότερα Μπουρνάζι, άλλος έλεγε έβαζαν αυγό, άλλος κρέμα γάλακτος...

Έχει -40% σε Starbucks, Σκλαβενίτη, ΑΒ βασιλόπουλο. Προτείνετε μερικές να δοκιμάσουμε. Ευχαριστώ

απο προχτές πετάω υπονοούμενα αλλα δεν ακούει κανείς ...

Ξεκινάς απο τους πιο δυνατούς και κατεβαίνεις

Νο 11 Espresso Roast και Decaf, και με πάγο και με γάλα, παντρεύονται άριστα οι δύο κάψουλες γιατί έχουν ίδια γεύση οπότε μπορείς να τον κάνεις μισό - μισό ή 2 + 1 decaf για μεγαλύτερη ποσότητα. Συνήθως τον πίνω freddo.

Νο 11 Italian Roast, πιο δυνατός απο τον παραπάνω, γίνεται και Lungo και με πάγο και με γάλα. Εγω τον πίνω συνήθως δύο κάψουλες σε Lungo 60ml η μία + αφρόγαλα για να γλυκάνει.

Νο 10 Verona, ένα τσίκ πιο χαμηλης ένταση απο τους παραπάνω, μονο ristretto και espresso γινεται. Καμμιά φορά τον φτιάχνω freddo.

Nο 7 Pike Place και Νο 8 House blend, Lungo ζεστοί, σκέτοι ή με αφρόγαλα, συνήθως αυτούς πίνω με το που ξυπνάω (2Χ60ml). O 7 λίγο πιο ελαφρύς.

Νο 7 Colombia, αν θες Colombia πάρε Costa μόλις τους βάλει 2,72...

Νο 7 Breakfast Blend, δεν έχω άποψη

Νο 6 Blonde, δε μπου άρεσε

Νο 5 Guatemala, τίμιος, ελαφρύς, ωραίος και με γάλα, καλύτερος απο τον Colombia τους

Νο 5 Sunny day blend, δεν έχω άποψη

Νο 5 Βανίλια, Καραμέλα αν σου αρέσουν οι γεύσεις είναι καλοί. Προχτές έφτιαξα μια βανίλια freddo cappuccino ήταν καλός και η καραμέλα είναι καλή, άλλα θέλουν κάτι να γλυκάνει, εγώ επειδή δεν βάζω ζάχαρη χρησιμοποιώ το αφρόγαλο για να μαλακώσει η γεύση.

Αυτά

Πάντως αν βάλεις 2 κάψουλες Nespresso και γάλα το κόστος πάει κοντά (1,10€ μόνο οι κάψουλες..) σε 4all που από τις αλυσίδες έχουν μακρά τον καλύτερο καφέ (τουλάχιστον για μένα και όλους τους φίλους που το συζητήσαμε) Έχει και baroness αλλά σε cappuccino δεν έχει νόημα. Τελευταία φορά είχε τον μονό cappuccino 1,60€ με νερό αλλά έχω καιρό να πάρω. Τώρα παίζει να είναι πάνω από 2€ και χωρίς νερό.

Νομίζω 2.10 ο freddo, 1.80 ο μονός καπουτσίνο και που θα βρω 4All στις 6 το πρωί; 😛

Oι Nespresso ανεβάζουν το κόστος μη το ψάχνεις, καλύτερα υπεραυτόματη με τον κόκκο που σου αρέσει.

Επεξ/σία από Spanos
  • Like 2

Νέο setup που χρησιμοποιώ για αφρόγαλα, πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απο την αφρογαλιέρα, δεν πλένω όλο αυτό το πράγμα κάθε φορά άμεσα, δε με νοιάζει αν βραχεί απο κάτω κλπ και χαλάσει, βάζω δύο δάκτυλα γάλα nounou 1lt family πράσινο, το ζεσταίνω στο γκαζάκι σε λίγοτερο απο 1 λεπτό ή το αφήνω κρύο και το χτυπάω κατευθείαν. Το κάνω όσο πυκνό ή αραιό θέλω εγώ. Πλένω το μπρίκι ή τη γαλατιέρα σε μισό λεπτό, όταν θέλω εγώ και το κόστος είναι της πλάκας, ουσιαστικά μόνο το θερμόμετρο μου έλειπε, που κάνει 6 ευρώ. Απλά χρειάστηκε να δω ένα βίντεο και να ξοδέψω μισό μπουκάλι γάλα μέχρι να βρώ τη γωνία που θα χτυπάω το ζεστό γάλα, το κρύο φτιάχνεται για πλάκα.

image.jpeg.4cf80d5f6d51e2cdb7c044eb40ac1c72.jpeg

image.jpeg.c2f06a24051b3c7e63172975b94eb727.jpeg

image.jpeg.a30e9c66b98a2ae3504b2c5e0dea3039.jpeg

Επεξ/σία από Spanos
  • Like 4

Στις 27/10/2024 στις 10:35 ΜΜ, kapodistrias είπε

Εγώ λέω να αλλάξω τη μηχανή να παίρνω αλεσμένο καφέ και όχι κάψουλες. Βλέπω είναι πιο οικονομικό ανά κιλό.

Επειδή θα πίνεις κάθε φορά διαφορετικό καφέ, πάρε μια αυτόματη που αλέθει κόκκους.  Θα πίνεις καλύτερο καφέ από κάψουλα.

On 02/11/2024 at 09:27, Spanos said:

Νέο setup που χρησιμοποιώ για αφρόγαλα, πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απο την αφρογαλιέρα, δεν πλένω όλο αυτό το πράγμα κάθε φορά άμεσα, δε με νοιάζει αν βραχεί απο κάτω κλπ και χαλάσει, βάζω δύο δάκτυλα γάλα nounou 1lt family πράσινο, το ζεσταίνω στο γκαζάκι σε λίγοτερο απο 1 λεπτό ή το αφήνω κρύο και το χτυπάω κατευθείαν. Το κάνω όσο πυκνό ή αραιό θέλω εγώ. Πλένω το μπρίκι ή τη γαλατιέρα σε μισό λεπτό, όταν θέλω εγώ και το κόστος είναι της πλάκας, ουσιαστικά μόνο το θερμόμετρο μου έλειπε, που κάνει 6 ευρώ. Απλά χρειάστηκε να δω ένα βίντεο και να ξοδέψω μισό μπουκάλι γάλα μέχρι να βρώ τη γωνία που θα χτυπάω το ζεστό γάλα, το κρύο φτιάχνεται για πλάκα.

image.jpeg.4cf80d5f6d51e2cdb7c044eb40ac1c72.jpeg

image.jpeg.c2f06a24051b3c7e63172975b94eb727.jpeg

image.jpeg.a30e9c66b98a2ae3504b2c5e0dea3039.jpeg

Ενδιαφέρον τρόπος. Δεν τον έχω ξανακούσει. Βυθίζεις ή μένεις ψηλά στο χτύπημα; 

• Like 1

1 ώρα πριν, Stratosnis είπε

Ενδιαφέρον τρόπος. Δεν τον έχω ξανακούσει. Βυθίζεις ή μένεις ψηλά στο χτύπημα; 

Ξεκινάω απο κάτω και στην άκρη, με γωνία 45° στη χαμηλότερη σκάλα, όσο φουσκώνει σηκώνω λίγο με προσοχή γιατι πετάγεται, ανάλογα πόσο πηχτό και αφρό θες, μπορείς να το φουσκώσεις μέχρι πάνω το μπρίκι αν σηκώνεις το μίξερ ή να σταματήσεις μόλις πήξει λίγο.

στο 8:36 είναι μια τεχνική

• Like 2

Στις 1/11/2024 στις 1:48 ΜΜ, prefuse είπε

Μπήκα να δω αυτό που έλεγες, δεν είναι τόσο το κόστος. Έβαλα 80 κάψουλες, έκανε δώρο άλλες 20 κάψουλες και - 5 ευρω, σύνολο 33.90 οι 100 κάψουλες και σου έρχονται στο locker, το κόστος αποστολής προφανως είναι μέσα στο κόστος της κάψουλας... Βγαίνει δηλαδή 0.68 ο καφές με δύο κάψουλες.

Αν μπορεί κάποιος να πεί αν αυτές οι κάψουλες που έβαλα λένε τίποτα.

image.jpeg.0d221c8ef7d873f6f20ae7220581ce0b.jpeg

16 minutes ago, Spanos said:

Μπήκα να δω αυτό που έλεγες, δεν είναι τόσο το κόστος. Έβαλα 80 κάψουλες, έκανε δώρο άλλες 20 κάψουλες και - 5 ευρω, σύνολο 33.90 οι 100 κάψουλες και σου έρχονται στο locker, το κόστος αποστολής προφανως είναι μέσα στο κόστος της κάψουλας... Βγαίνει δηλαδή 0.68 ο καφές με δύο κάψουλες.

Από boutique ίσως έχουν διαφορετικές τιμές

Για να πάρουν τις 60 κάψουλες που δίνουν με κάθε μηχανή σε υποχρεώνουν να πάρεις 5 δεκάδες, αλλά από boutique δεν παίζει περιορισμός και πήρε την caramello που κόστιζε 5,50€

IMG_20241102_184527.jpg

Επεξ/σία από prefuse

45 λεπτά πριν, prefuse είπε

Από boutique ίσως έχουν διαφορετικές τιμές

Για να πάρουν τις 60 κάψουλες που δίνουν με κάθε μηχανή σε υποχρεώνουν να πάρεις 5 δεκάδες, αλλά από boutique δεν παίζει περιορισμός και πήρε την caramello που κόστιζε 5,50€

απο την εφαρμογή στο κινητό δοκίμασε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Spanos είπε

Έχω δοκιμάσει : kazaar, Napoli, arpeggio, ristretto italiano, ristretto italiano dek, όλοι αυτοί (ο arpeggio μονο δεν Μ αρέσει πολύ) είναι απ τους καλύτερους τύπους της Nespresso κατά την γνώμη μου ..Καλή τιμή για γνήσιες 0,34ε/καψ..

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Spanos said:

απο την εφαρμογή στο κινητό δοκίμασε

Ναι δοκίμασε και εσύ να βάλεις το caramello, 5,50€/10αδα.

Αν έκανε παραγγελία από το app έπρεπε να αγοράσει τουλάχιστον 50 κάψουλες (δηλ 25-30€) για να δώσουν τις 60 δώρο, ενώ από την boutique ίσως δεν χρειάζεται να πάρεις και καμία..

Πήρε μια δεκάδα (και άλλη είπε, αλλη της έβαλαν..) γιατί ντράπηκε να ζητήσει τις 60 δωρεάν, σκέτες, χωρίς να τους αφήσει ούτε 1€.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1

Στις 1/11/2024 στις 6:47 ΜΜ, Spanos είπε

Εμείς οι μεγαλύτερης ηλικίας μεγαλώσαμε κυρίως με φραπέ και μάλιστα χτυπητός με σείκερ, πρίν βγούν τα ηλεκτρικά χτυπητήρια. Μυστικές συνταγές στο Λέντζο, στου Φλόκα, αργότερα Μπουρνάζι, άλλος έλεγε έβαζαν αυγό, άλλος κρέμα γάλακτος...

εννοείται μεγαλώσαμε με φραπέ - νες, αλλά βλέπεις η μόδα έχει άλλες βλέψεις,

το μυστικό ήταν ένα , πολύ ώρα χτύπημα ...

στο σελέκτ που σύχναζα και έφτιαχνε φοβερό φραπέ χτυπούσε σε 3 μεγάλα σέικερ (περίπου 10 καφέδες) τους σκέτους , τους μέτριους και τους γλυκούς, πάνω από 5 λεπτά,έβαζε σε ποτήρι την ανάλογη δόση την οποία είχε υπολογίσει έτσι ώστε να βγαίνει σωστός ο καφές και γέμιζε με πάγο νερό...το ίδιο έκανε και για τους νες μόνο που έβαζε ζεστό νερό...

• Like 1

6 ώρες πριν, kokos23 είπε

εννοείται μεγαλώσαμε με φραπέ - νες, αλλά βλέπεις η μόδα έχει άλλες βλέψεις,

το μυστικό ήταν ένα , πολύ ώρα χτύπημα ...

στο σελέκτ που σύχναζα και έφτιαχνε φοβερό φραπέ χτυπούσε σε 3 μεγάλα σέικερ (περίπου 10 καφέδες) τους σκέτους , τους μέτριους και τους γλυκούς, πάνω από 5 λεπτά,έβαζε σε ποτήρι την ανάλογη δόση την οποία είχε υπολογίσει έτσι ώστε να βγαίνει σωστός ο καφές και γέμιζε με πάγο νερό...το ίδιο έκανε και για τους νες μόνο που έβαζε ζεστό νερό...

Kαι ο Λετζος καπως ετσι το εκανε, αλλες καφετεριες βαζαν ασπραδι αυγου για να βγανει πιο κρεμωδεις και παχυρευστος ο αφρος/κρεμα και οχι σαν σαπουναδα που εβγαινε ο σπιτικος..

Ενα καλο τρικ που εκανα σπιτι τοτε ηταν εκτος απο καφε/ζαχαρη στο σεικερ να βαζω και ενα παγακι με ελαχιστο νερο , κουνοντας λοιπον το σεικερ με δυναμη το παγακι επειδη εχει σκληρη επιφανεια ουσιαστικα χτυποντας στα τυχωματα ελιωνε και κρεμονε μεσα το μειγμα του φραπε

Σε ζεστο νες ενα καλο τρικ ηταν στην κουπα να βαζεις αντι για λιγο νερο για να λιωσει μεσα το μειγμα γαλα που εχει λιπαρα και το κρεμωνε πολυ καλυτερα , αυτο ειχε ως αποτελεσμα οταν συμπληρωνες με ζεστο νερο μια πολυ καλυτερη υφη στην κρεμα που δημιουργουταν στην επιφανεια

Αλλα δεν μπορω να πιω πια στιγμιαιο καφε ουτε και ελληνικο  , αν οχι εσπρεσσο θα προτιμουσα καφε φιλτρου

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kimbo Organic Ένταση 8/13, μέτριο καβούρδισμα, 100% Arabica. Aρωματικός, όταν κάνεις τη εκχύλιση μυρίζει πολύ ωραία, ισορροπημένος, αφήνει στο τέλος μια γλυκύτητα καραμέλα/μέλι. Τον δοκίμασα παγωμένο οπότε χάνω σε αρώματα και γεύση, νομίζω ζεστός θα είναι τέλειος. Σε σχέση με τον Barista Arabica αυτός μου φαίνεται καλύτερος, πιο smooth.

image.jpeg.e0bf8fe0f6c5e7f8fa576db7132a72e5.jpeg

image.jpeg.e7fffb39dd8a540cb5620c6a4b595c87.jpeg

16 ώρες πριν, prefuse είπε

Ναι δοκίμασε και εσύ να βάλεις το caramello, 5,50€/10αδα.

Αν έκανε παραγγελία από το app έπρεπε να αγοράσει τουλάχιστον 50 κάψουλες (δηλ 25-30€) για να δώσουν τις 60 δώρο, ενώ από την boutique ίσως δεν χρειάζεται να πάρεις και καμία..

Πήρε μια δεκάδα (και άλλη είπε, αλλη της έβαλαν..) γιατί ντράπηκε να ζητήσει τις 60 δωρεάν, σκέτες, χωρίς να τους αφήσει ούτε 1€.

Ναι δεν αφήνει, θέλει 50 κάψουλες

Στις 80 μου δίνει δώρο 20 Ristretto

To -5 ευρω ομως το δίνει, οι 50 βγαίνουν 22,50€, δηλαδή .45 η κάψουλα

Οπότε συμφέρει 80 κάψουλες για να πάρεις και το -5 και τις 20 ristretto.

9 ώρες πριν, kokos23 είπε

στο σελέκτ που σύχναζα 

Πρόλαβες και του ζόναρς με το κέικ σοκολάτα + επικάλυψη σοκολάτα και φιστίκι αιγίνης; 😛

Επεξ/σία από Spanos
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...