Προς το περιεχόμενο

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα

Craven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update

Φρέσκια παρτίδα Costa Νο 8 στον σκλάβο στον Κηφισό με ημερομηνία παραγωγής 28/6/2024...τιμή 3,77... οι υπόλοιπες γεύσεις ακόμα είναι οι παλιές παρτίδες. Τώρα πέρασε και μια πωλήτρια απο το σπίτι και της έδωσα 3 κουτιά απο κάθε γεύση, να τα πάει στην εταιρεία να κάνουν τη νεκροψία, αν και ξέρουν αυτοί τι γίνεται, τέλος πάντων.

edit: 3 κουτιά σύνολο, 1 απο κάθε γεύση

image.jpeg.336202fbd34b3d1723fa296b16172de7.jpeg

Επεξ/σία από Spanos
  • Like 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οι Napoli είναι 15/09/23 και είναι πλαστικές...έκαναν και 3.86€

Παρόλαυτα ήταν οκ σε γεύση, ουδέτερη ούτε καλή ούτε κακή.

Οι ristretto 31/01/2024, θα τις ξαναδοκιμασω και θα επανέλθω

Οι 100% arabica ήταν οι πολύ καλές σε γεύση και θα τις ξαναπάρω αν τις βρω σε καλή τιμή. Τώρα δεν τις έχω στο χώρο για να δω ημερομηνία παραγωγής αλλά και αυτές και οι ristretto είναι αλουμινίου.

IMG20240920202919.jpg

IMG_20240920_203436_(2000_x_1440_pixel).jpg

• Like 3

31 λεπτά πριν, prefuse είπε

Οι 100% arabica ήταν οι πολύ καλές σε γεύση και θα τις ξαναπάρω αν τις βρω σε καλή τιμή. Τώρα δεν τις έχω στο χώρο για να δω ημερομηνία παραγωγής αλλά και αυτές και οι ristretto είναι αλουμινίου.

IMG20240920202919.jpg

Συμφωνώ , έχω δοκιμάσει Napoli και σε πλαστική και αλουμινίου και είναι ουδέτερος, ο  ristretto δυνατός αλλά ίσως κάτι με χάλασε στην γεύση, ο gold 100%/amalfi είναι και αρωματικός με χαρακτηριστικά αραμπικα αλλά και αρκετά δυνατός..αυτός μου αρέσει από Kimbo πιο πολύ 

• Like 2
  • Thanks 1

28 λεπτά πριν, prefuse είπε

IMG20240920202919.jpg

Σε πιο Mart; Γιατί εδω στον Κηφισό δε τις βλέπω καθόλου τις Napoli πλαστικές, βλέπω μονο Νάπολι αλουμίνιο με 2.34. Το Σάββατο είχα περάσει να πάρω γάλατα. Οι ημερομηνίες που είχε arabica ήταν καλές, παραγωγή 2/24.

4 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Συμφωνώ , έχω δοκιμάσει Napoli και σε πλαστική και αλουμινίου και είναι ουδέτερος, ο  ristretto δυνατός αλλά ίσως κάτι με χάλασε στην γεύση, ο gold 100%/amalfi είναι και αρωματικός με χαρακτηριστικά αραμπικα αλλά και αρκετά δυνατός..αυτός μου αρέσει από Kimbo πιο πολύ 

O Kimbo Amalfi είναι ίδιος με τον Kimbo Barista Arabica 100%, η μία συσκευασία σακουλάκι με κάψουλα πλαστική προτρυπημένη και η άλλη σε αλουμίνιο και τα δύο κίτρινα είναι με 9/13 ένταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, Spanos said:

Σε πιο Mart; Γιατί εδω στον Κηφισό δε τις βλέπω καθόλου τις Napoli πλαστικές, βλέπω μονο Νάπολι αλουμίνιο με 2.34. Το Σάββατο είχα περάσει να πάρω γάλατα. Οι ημερομηνίες που είχε arabica ήταν καλές, παραγωγή 2/24.

The mart Θεσσαλονίκης Πυλαία.

Και έχουν κάνει λάθος στο σάιτ, στις Napoli γράφει "αλεσμένος καφές 250gr" και όχι κάψουλες.

Κρίμα που δεν είχα χρόνο να πάω νωρίτερα να στοκαρω μερικές kimbo 100% arabica. Σήμερα που πήγα είχε μόνο μια κούτα ristretto. Ελπίζω να ξαναφέρουν σε αυτή την τιμή.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1

2 λεπτά πριν, prefuse είπε

The mart Θεσσαλονίκης Πυλαία.

Και έχουν κάνει λάθος στο σάιτ γιατί αναφέρει αλεσμένος καφές και όχι κάψουλες.

Κρίμα που δεν είχα χρόνο να πάω νωρίτερα να στοκαρω μερικές kimbo 100% arabica. Σήμερα που πήγα είχε μόνο μια κούτα ristretto. Ελπίζω να ξαναφέρουν σε αυτή την τιμή.

Λογικά αύριο θα το γεμίσει το ράφι...

• Like 1

Στις 18/9/2024 στις 3:30 ΜΜ, st@kas είπε

Με έβαλες σε προβληματισμό.  Έχω στοκάρει κ γω. Όταν επιστρέψω θα τσεκάρω και τις δικές μου. Είμαι περίεργος. 

Αγορασμένες από σκλάβο έχω 10 κουτιά 

Spoiler

20240921_1348332.jpg.9cb0b6acde71859415d6dfb0cc4ffa7e.jpg

Στις 14/9/2024 στις 9:14 ΜΜ, prefuse είπε

Αν και αργά για καφέ δεν μπόρεσα να κρατηθώ και δοκίμασα τον barista 100% arabica 9/13 .

Σούπερ καφεδάκι που μπήκε στην λίστα μαζί με τον Costa Colombian roast 100% arabica strength 5. Μέχρι στιγμής είναι αυτοί που ξεχωρίζω.

Σε εμπιστεύτηκα και τσίμπησα ένα κουτί Costa Colombian roast 100% arabica strength 5 απο ΑΒ...με 2,82...που τα έχει εώς 25/9. Παραγωγή 2/24, λήξη 2/26. Γενικά ο Colombia δεν μου άρεσε σε L'or και Starbucks που είχα δοκιμάσει. Θα δείξει το απόγευμα.

51 λεπτά πριν, st@kas είπε

Αγορασμένες από σκλάβο έχω 10 κουτιά 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

20240921_1348332.jpg.9cb0b6acde71859415d6dfb0cc4ffa7e.jpg

Έχει ο σκάβος ριστρέτο; Δεν τον έχω πετύχει, μόνο στα ΑΒ απο τα οποία έχω ένα κουτί 31/7, δηλαδή ένα μήνα αργότερα απο το δικό σου. Τέλος πάντων, το οτι εμένα δεν είχαν άρωμα, μπορεί να φταίει και το μαγαζί, να μην τα είχε σωστά αποθηκευμένα, να φάγανε ζέστη. Πάντως γενικά οι περισσότεροι δίνουν λήξη 14,15,18 μήνες, το 24 μήνες μου φαίνεται αρκετά μακρινό για να αντέξει ο καφές. Και οι Νεσπρεσο που εχω 14μηνες ειναι.

• Like 1

55 λεπτά πριν, Spanos είπε

Σε εμπιστεύτηκα και τσίμπησα ένα κουτί Costa Colombian roast 100% arabica strength 5 απο ΑΒ...με 2,82...που τα έχει εώς 25/9. Παραγωγή 2/24, λήξη 2/26. Γενικά ο Colombia δεν μου άρεσε σε L'or και Starbucks που είχα δοκιμάσει. Θα δείξει το απόγευμα.

Έχει ο σκάβος ριστρέτο; Δεν τον έχω πετύχει, μόνο στα ΑΒ απο τα οποία έχω ένα κουτί 31/7, δηλαδή ένα μήνα αργότερα απο το δικό σου. Τέλος πάντων, το οτι εμένα δεν είχαν άρωμα, μπορεί να φταίει και το μαγαζί, να μην τα είχε σωστά αποθηκευμένα, να φάγανε ζέστη. Πάντως γενικά οι περισσότεροι δίνουν λήξη 14,15,18 μήνες, το 24 μήνες μου φαίνεται αρκετά μακρινό για να αντέξει ο καφές. Και οι Νεσπρεσο που εχω 14μηνες ειναι.

Αν θυμάμαι καλά αυτή την παρτίδα την είχα βρει στην Χαλκηδόνα. Το έχω παρατηρήσει κάποιες φορές να μην βγάζει τόσο άρωμα 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, st@kas είπε

Αν θυμάμαι καλά αυτή την παρτίδα την είχα βρει στην Χαλκηδόνα. Το έχω παρατηρήσει κάποιες φορές να μην βγάζει τόσο άρωμα 

Tώρα έφτιαξα ένα ristretto γιατί μπήκα στη πρίζα, το έβγαλε το αμύγδαλο, είναι ιδιαίτερος καφές αλλά δεν νομίζω οτι έχει αρκετά δυνατό σώμα για να κρατηθεί σε freddo ή με γάλα σαν cappuccino.

image.jpeg.dc58343ddf556e04f0375ca2cbfd4210.jpeg

Στις 14/9/2024 στις 9:14 ΜΜ, prefuse είπε

Σούπερ καφεδάκι που μπήκε στην λίστα μαζί με τον Costa Colombian roast 100% arabica strength 5. Μέχρι στιγμής είναι αυτοί που ξεχωρίζω.

Σίγουρα ο καλύτερος colombia που έχω δοκιμάσει, δεν έχει αυτή την έντονη οξύτητα, είναι ισορροπημένος. Θα ξαναπιώ σίγουρα, για αλλαγή, να μην πίνεις συνέχεια τα ίδια είναι καλός. Τον δοκίμασα και σε freddo και με γάλα αλλα χάνεται, πιο πολύ για σκέτος είναι. Δύο κάψουλες έβγαλαν γύρω στα 50ml, σφιχτή εκχύλιση, σχετικά νέα παρτίδα 2/24.

image.jpeg.7a9fa964e485b8b57746aad1a65defce.jpeg

Επεξ/σία από Spanos
  • Like 3

1 ώρα πριν, Spanos είπε

Tώρα έφτιαξα ένα ristretto γιατί μπήκα στη πρίζα, το έβγαλε το αμύγδαλο, είναι ιδιαίτερος καφές αλλά δεν νομίζω οτι έχει αρκετά δυνατό σώμα για να κρατηθεί σε freddo ή με γάλα σαν cappuccino.

Σίγουρα ο καλύτερος colombia που έχω δοκιμάσει, δεν έχει αυτή την έντονη οξύτητα, είναι ισορροπημένος. Θα ξαναπιώ σίγουρα, για αλλαγή, να μην πίνεις συνέχεια τα ίδια είναι καλός. Τον δοκίμασα και σε freddo και με γάλα αλλα χάνεται, πιο πολύ για σκέτος είναι. Δύο κάψουλες έβγαλαν γύρω στα 50ml, σφιχτή εκχύλιση, σχετικά νέα παρτίδα 2/24.

Για freddo βάζω 3 κάψουλες. Συνήθως ristretto πίνω το πρωί με το που ξυπνήσω 

• Like 1

1 hour ago, Spanos said:

να διευκρινήσω οτι κυρίως πινω (χειμώνα καλοκαίρι) μονο espresso/lungo, χωρις ζαχαρη.

τωρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός (και επειδη σήμερα θυμήθηκα να πάρω γαλα barista) θα κανω και κανα cappuccino, Σπάνια, ομως θυμάμαι να πάρω γάλα και τις περισσότερες φορές που θυμάμαι, καταλήγει να το ξεχνάω στο ψυγείο και να το πετάω.

πρέπει να βάλω ενα μεγάλο αυτοκόλλητο στο ψυγείο μου "χοντρέ;... δεν πεινάς... δεν φτιάχνεις κανα cappuccino;"

:P

• Like 1

32 λεπτά πριν, st@kas είπε

Για freddo βάζω 3 κάψουλες. Συνήθως ristretto πίνω το πρωί με το που ξυπνήσω 

Έτσι ναί, αν βάλεις το μισό κουτί κάτι γίνεται 😛

6 λεπτά πριν, prefuse είπε

να διευκρινήσω οτι κυρίως πινω (χειμώνα καλοκαίρι) μονο espresso/lungo, χωρις ζαχαρη.

τωρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός (και επειδη σήμερα θυμήθηκα να πάρω γαλα barista) θα κανω και κανα cappuccino, Σπάνια, ομως θυμάμαι να πάρω γάλα και τις περισσότερες φορές που θυμάμαι, καταλήγει να το ξεχνάω στο ψυγείο και να το πετάω.

πρέπει να βάλω ενα μεγάλο αυτοκόλλητο στο ψυγείο μου "χοντρέ;... δεν πεινάς... δεν φτιάχνεις κανα cappuccino;"

:P

Εγώ έχω βρεί το Νουνου Barista με 2,6 λιπαρά για ζεστό στο Mart με 1,5 ευρώ το 1 λίτρο, με βολεύει γιατί είναι μικρό και αν δε το πιώ όλο μικρή η ζημιά. Του 1,5 λίτρου πολύ μεγάλο και ακριβό. Έχει και ένα Alpiland σε συσκευασία 1L αλλα δε το έχω δοκιμάσει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...