Miatakias Δημοσ. 22 Αυγούστου Share Δημοσ. 22 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αυτός ο τρόπος αν κατάλαβα δεν αφορά Φρέντο με κάψουλες vertuo. Αφορα τον τροπο παρασκευης ολων των ειδων φρεντο οτι και μηχανη να εχεις , απο moka pot , καψουλες , ταμπλετες μεχρι καφε σε μηχανη αλεμενσου .. Επεξ/σία 22 Αυγούστου από Miatakias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Αυγούστου Share Δημοσ. 22 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Spanos είπε Ο freddo θέλει πάγωμα πριν τον ρίξεις στο ποτήρι με τα παγάκια αλλιώς έχεις έναν καφέ αμερικάνικο που στην αρχή είναι ζεστός και παγώνει στην πορεία που λιώνουν και τα παγάκια στο ποτήρι και γίνεται νερομπλούμ. Δηλαδή όταν βγει από τη μηχανή nespresso ζεστός τον βάζουμε στην κατάψυξη και μετά σε ποτήρι με παγάκια; Αν κατάλαβα καλά.. Εγώ μόλις βγει από τη μηχανή ρίχνω παγάκια αρκετά και γρήγορα κρυώνει και τον πίνω. Επεξ/σία 22 Αυγούστου από Γιάννης Platano Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 22 Αυγούστου Share Δημοσ. 22 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Δηλαδή όταν βγει από τη μηχανή nespresso ζεστός τον βάζουμε στην κατάψυξη και μετά σε ποτήρι με παγάκια; Αν κατάλαβα καλά.. κανεις τον καφε εκχιλυση μεσα σε μπρικι (αν βαζεις ζαχαρη την βαζεις ηδη απο πριν στο μπρικι) μεταλλικο που εχεις παγωσει πιο πριν ωστε να πέσει η θερμοκρασια του καφε (προαιρετικα μπορεις οπως ειναι ολο να το βαλες 5 λεπτα κατάψυξη) σε μεταλλικο μπολακι βαζεις μεσα 1-2 παγακια νερου και παγωμενο νερο και εκει βουτας μεσα το μπρικι ωστε να παγωσει ο καφες χωρις προσθηκη παγου μεσα στον καφε αλλα μον εξω.. ανακατευεις με το αναδευτηρι να κανει αφρο .. Τον σερβιρεις μεσα στο παγωμενο γυαλινο ποτηρι που το εχεις βαλει κι αυτο καθ ολη την διαδικασια στην καταψηξη στα μεταλλικα παγακια (5-6ε η εξαδα) .. Ξαναδες αναλυτικα το link μου , τα λεω ολα βημη-βημα Αλλη λυση κατι ισοθερμικα ποτηρια μεταλλικα που κρατανε θερμοκρασια για πολυ ωρα (ειτε ζεστη , ειτε κρυα) Μην περιμενεις ο καφες να ειναι τοσο δυνατος οσο να βαλεις μεσα παγακια νερου , θα ειναι απλα δροσερος .. Μην περιμενεις να πιεις απο καψουλομηχανες τον ιδιο καφε που πινεις απο επαγγελματικες , ειναι πιο αδυναμος/νερουλος σε καψουλες Επεξ/σία 22 Αυγούστου από Miatakias 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 22 Αυγούστου Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Δηλαδή όταν βγει από τη μηχανή nespresso ζεστός τον βάζουμε στην κατάψυξη και μετά σε ποτήρι με παγάκια; Όχι άλλα όπως κάνουν στα μαγαζια, μόλις βγαίνει ο καφές τον χτυπάς με μια φραπιερα σε ένα κύπελλο αφροσυλλέκτη με 2-3 παγάκια και μετά τον ρίχνεις στο ποτήρι περνώντας τον από τη σίτα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Αυγούστου Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2 ώρες πριν, Spanos είπε Όχι άλλα όπως κάνουν στα μαγαζια, μόλις βγαίνει ο καφές τον χτυπάς με μια φραπιερα σε ένα κύπελλο αφροσυλλέκτη με 2-3 παγάκια και μετά τον ρίχνεις στο ποτήρι περνώντας τον από τη σίτα. Οταν βγαίνει ο καφές από τη μηχανή έχει μια πολύ παχιά και ωραία κρέμα. Αν τον χτυπήσω σε φραπιερα νομίζω θα χαλάσει. Μιλάω για μηχανή nespresso vertuo Πιο παλιά που είχα μια krups del gousto ή κάπως έτσι έβγαινε χωρίς κρέμα και τον πέρναγα από φραπιερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stratosnis Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 13 hours ago, Miatakias said: κανεις τον καφε εκχιλυση μεσα σε μπρικι (αν βαζεις ζαχαρη την βαζεις ηδη απο πριν στο μπρικι) μεταλλικο που εχεις παγωσει πιο πριν ωστε να πέσει η θερμοκρασια του καφε (προαιρετικα μπορεις οπως ειναι ολο να το βαλες 5 λεπτα κατάψυξη) σε μεταλλικο μπολακι βαζεις μεσα 1-2 παγακια νερου και παγωμενο νερο και εκει βουτας μεσα το μπρικι ωστε να παγωσει ο καφες χωρις προσθηκη παγου μεσα στον καφε αλλα μον εξω.. ανακατευεις με το αναδευτηρι να κανει αφρο .. Τον σερβιρεις μεσα στο παγωμενο γυαλινο ποτηρι που το εχεις βαλει κι αυτο καθ ολη την διαδικασια στην καταψηξη στα μεταλλικα παγακια (5-6ε η εξαδα) .. Ξαναδες αναλυτικα το link μου , τα λεω ολα βημη-βημα Αλλη λυση κατι ισοθερμικα ποτηρια μεταλλικα που κρατανε θερμοκρασια για πολυ ωρα (ειτε ζεστη , ειτε κρυα) Μην περιμενεις ο καφες να ειναι τοσο δυνατος οσο να βαλεις μεσα παγακια νερου , θα ειναι απλα δροσερος .. Μην περιμενεις να πιεις απο καψουλομηχανες τον ιδιο καφε που πινεις απο επαγγελματικες , ειναι πιο αδυναμος/νερουλος σε καψουλες Ενδιαφέρον ο τρόπος, αν και είμαι αρκετά ικανοποιημένος μέχρι στιγμής θα το δοκιμάσω σήμερα για να δω διαφορές. Γιατί όμως τον καφέ στο μπρίκι και όχι στο inox που κρυώνει πιο εύκολα (φαντάζομαι γιατί μπορεί να μην έχει κάποιος); 9 hours ago, Γιάννης Platano said: Οταν βγαίνει ο καφές από τη μηχανή έχει μια πολύ παχιά και ωραία κρέμα. Αν τον χτυπήσω σε φραπιερα νομίζω θα χαλάσει. Μιλάω για μηχανή nespresso vertuo Πιο παλιά που είχα μια krups del gousto ή κάπως έτσι έβγαινε χωρίς κρέμα και τον πέρναγα από φραπιερα. μιλάμε για freddo ακόμα έτσι; Ο μόνος λόγος που δεν θες να χαλάσεις την κρέμα είναι αν τον πίνεις χωρίς καλαμάκι. Έτσι και αλλιώς η κρέμα-καϊμάκι δεν χάνεται στο χτύπημα, θα ανακατευθεί μέσα στον καφέ σου. Αν χρησιμοποιήσεις ένα σέϊκερ με σίτα όταν ρίχνεις τον καφέ σου στο ποτήρι θα δεις ότι είναι ακόμα εκεί. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thermaikos4 Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου αν και "περι ορεξεως κολοκυθοπιτα" το ποσο αφρο θα εχει ενας καφες ειναι εντελως υποκειμενικο. οι περισσοτεροι ειναι συνηθισμενοι απο τον φραπε που θελουν δυο δαχτυλα. Δεν χτυπαμε τον εσπρεσσο δεκα δευτερολεπτα και να βγαινει μονο αφρος. Φυσικα, καθε καφες εχει διαφορετικη συσταση και αυτο επιρρεαζει και ποσο γρηγορα "κανει αφρο". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Οταν βγαίνει ο καφές από τη μηχανή έχει μια πολύ παχιά και ωραία κρέμα. Αν τον χτυπήσω σε φραπιερα νομίζω θα χαλάσει. Μιλάω για μηχανή nespresso vertuo Πιο παλιά που είχα μια krups del gousto ή κάπως έτσι έβγαινε χωρίς κρέμα και τον πέρναγα από φραπιερα. Αυτό που σου είπαν για το καλαμάκι και την κρέμα. Το freddo το πίνεις με το καλαμάκι οπότε δεν πίνεις κρέμα γιατί πίνεις το από κάτω και το κυριότερο που έχω δεί είναι ότι αυτό αλλάζει τη γεύση. Έχω πιει κάψουλα σε espresso ή cappuccino που η κρέμα από πάνω δίνει μια άλλη γεύση, προσθέτει νότες γεύσης που στο freddo χάνονται και βγαίνει μάπα ο freddo ή τουλάχιστον δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που ήπιες σε ζεστό. Γι'αυτό θέλει δοκιμές. Επεξ/σία 23 Αυγούστου από Spanos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stratosnis Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 54 minutes ago, Spanos said: Αυτό που σου είπαν για το καλαμάκι και την κρέμα. Το freddo το πίνεις με το καλαμάκι οπότε δεν πίνεις κρέμα γιατί πίνεις το από κάτω και το κυριότερο που έχω δεί είναι ότι αυτό αλλάζει τη γεύση. Έχω πιει κάψουλα σε espresso ή cappuccino που η κρέμα από πάνω δίνει μια άλλη γεύση, προσθέτει νότες γεύσης που στο freddo χάνονται και βγαίνει μάπα ο freddo ή τουλάχιστον δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που ήπιες σε ζεστό. Γι'αυτό θέλει δοκιμές. Σωστά, πριν κάποια χρόνια δούλευα σε ένα μαγαζί στο κέντρο όπου προτείναμε να πίνουν τον freddo espresso χωρίς καλαμάκι. Κατά την εκχύλιση απελευθερώνεται το CO2 που περιέχει ο καφές. Λόγο βαρύτητας ανεβαίνει στην κορυφή μέσα σε φυσαλίδες. Θεωρητικά όσο πιο φρέσκος ο καφές τόσο περισσότερο CO2. Άρα και η γεύση είναι όντως πιο έντονη στην κρέμα. Περίπου το ίδιο και στον ελληνικό, μόλις αρχίζει να πιάνει θερμοκρασία βρασμού το νερό βλέπουμε την κρέμα να σχηματίζεται. Διορθώστε με προφανώς αν κάνω λάθος. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 54 λεπτά πριν, Stratosnis είπε Περίπου το ίδιο και στον ελληνικό, μόλις αρχίζει να πιάνει θερμοκρασία βρασμού το νερό βλέπουμε την κρέμα να σχηματίζεται. Διορθώστε με προφανώς αν κάνω λάθος. Στον ελληνικό που πίνω οπωσδήποτε για να ανοίξει το μάτι το πρωί αλλιώς δεν... μόλις αρχίσει να βράζει αμέσως σβήνω το μπρίκι χωρίς καθυστέρηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Stratosnis είπε Ενδιαφέρον ο τρόπος, αν και είμαι αρκετά ικανοποιημένος μέχρι στιγμής θα το δοκιμάσω σήμερα για να δω διαφορές. Γιατί όμως τον καφέ στο μπρίκι και όχι στο inox που κρυώνει πιο εύκολα (φαντάζομαι γιατί μπορεί να μην έχει κάποιος); μιλάμε για freddo ακόμα έτσι; Ο μόνος λόγος που δεν θες να χαλάσεις την κρέμα είναι αν τον πίνεις χωρίς καλαμάκι. Έτσι και αλλιώς η κρέμα-καϊμάκι δεν χάνεται στο χτύπημα, θα ανακατευθεί μέσα στον καφέ σου. Αν χρησιμοποιήσεις ένα σέϊκερ με σίτα όταν ρίχνεις τον καφέ σου στο ποτήρι θα δεις ότι είναι ακόμα εκεί. Και στο inox ποτηρι / σιτα το κανεις αυτο ακομα καλυτερα απλα επειδη εχει την σιτα ισως ειναι λιγο πιο δυσκολο να τον χτυπησεις μετα.. Η κρεμα με το χτυπημα διογκονεται αλλα χαλαει λιγο η ηφη , παιρνει αερα μεσα .. Επειδη οι vertuo κανουν πολυ κρεμα , οποιος βαζει ζαχαρη μπορει να την ανακαταυσει κυκλικα με ενα κουταλακι να διαλυθει 9 ώρες πριν, Spanos είπε Αυτό που σου είπαν για το καλαμάκι και την κρέμα. Το freddo το πίνεις με το καλαμάκι οπότε δεν πίνεις κρέμα γιατί πίνεις το από κάτω και το κυριότερο που έχω δεί είναι ότι αυτό αλλάζει τη γεύση. Έχω πιει κάψουλα σε espresso ή cappuccino που η κρέμα από πάνω δίνει μια άλλη γεύση, προσθέτει νότες γεύσης που στο freddo χάνονται και βγαίνει μάπα ο freddo ή τουλάχιστον δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που ήπιες σε ζεστό. Γι'αυτό θέλει δοκιμές. συμφωνω και ειναι ενας απο τους λογους που πινω μονο ζεστο εσπρρεσσο χειμωνα-καλοκαιρι (εκτος οτι βαριεμαι να κανω ολη την διαδικασια που εχω βαλει link παραπανω γιατι σε nespresso μονο με αυτην την διαδικασια πινεται για μενα freddo , με τον κλασσικο τροπο με παγακια νερου κτλ γινεται νερομπουλα) Η κρεμα δινει αλλες νοτες στην γουλια σε σχεση με τον κυριως καφε , μαλιστα σε ενα ιταλικο βιντεο με συμβουλες για το πως να πινεις σωστα εσπρεσσο ωστε να τον ευχαριστηθεις στο maximum ελεγε οτι : - Πρεπει να τον πινεις εντος 5-10 λεπτων (μονη δοση) οσο ειναι ακομα ζεστος/χλυαρος σε πορσελανινο ποτηρι, μετα τα αρωματα χανονται - Να τον ανακατευεις απο πανω προς τα κατω (η και το αναποδο) και οχι κυκλικα με τετοιο τροπο ωστε η κρεμα με το κυριο μερος του καφε να αναμειγνηεται Επεξ/σία 23 Αυγούστου από Miatakias 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 4 ώρες πριν, Miatakias είπε συμφωνω και ειναι ενας αο τους λογους που πινω μονο ζεστο εσπρρεσσο χειμονα-καλοκαιρι (εκτος οτι βαριεμαι να κανω ολη την διαδικασια που εχω βαλει link παραπανω γιατι σε nespresso μονο με αυτην την διαδικασια πινεται για μενα freddo , με τον κλασσικο τροπο με παγακια νερου κτλ γινεται νερομπουλα) Η κρεμα δινει αλλες νοτες στην γουλια σε σχεση με τον κυριος καφε , μαλιστα σε ενα ιταλικο βιντεο με συμβουλες για το πως να πινεις σωστα εσπρεσσο ωστε να τον ευχαριστηθεις στο maximum ελεγε οτι : - Πρεπει να τον πινεις εντος 5-10 λεπτων (μονη δοση) οσο ειναι ακομα ζεστος/χλυαρος σε πορσελανινο ποτηρι, μετα τα αρωματα χανονται - Να τον ανακατευεις απο πανω προς τα κατω (η και το αναποδο) και οχι κυκλικα με τετοιο τροπο ωστε η κρεμα με το κυριο μερος του καφε να αναμειγνηεται Αυτό με το ανακάτεμα δε το ήξερα 👍 Πάντως οι vertuo δεν έχουν κρέμα αλλά αφρό καθώς δεν χρησιμοποιούν τον θάλαμο εκχύλισης και πίεσης 19bar που έχουν οι original αλλά κάνουν φυγοκέντριση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Spanos είπε 👍 Πάντως οι vertuo δεν έχουν κρέμα αλλά αφρό καθώς δεν χρησιμοποιούν τον θάλαμο εκχύλισης και πίεσης 19bar που έχουν οι original αλλά κάνουν φυγοκέντριση. Μία χαρά κρέμα έχουν οι vertuo. Έχω τέτοια μηχανή Επεξ/σία 23 Αυγούστου από Γιάννης Platano Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djcat Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 13 ώρες πριν, Spanos είπε Αυτό με το ανακάτεμα δε το ήξερα 👍 Πάντως οι vertuo δεν έχουν κρέμα αλλά αφρό καθώς δεν χρησιμοποιούν τον θάλαμο εκχύλισης και πίεσης 19bar που έχουν οι original αλλά κάνουν φυγοκέντριση. "Nespresso's crema is made by the machine using a mechanism that produces high air pressure to create foam. While it mimics crema, it is not the real deal – the Nespresso machine itself simply does not have the power to create real crema." Σωστά τα λες! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thermaikos4 Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου Στις 23/8/2024 στις 5:24 ΜΜ, Miatakias είπε - Πρεπει να τον πινεις εντος 5-10 λεπτων (μονη δοση) οσο ειναι ακομα ζεστος/χλυαρος σε πορσελανινο ποτηρι, μετα τα αρωματα χανονται αυτο με την πορσελανη προφανως καποιος το σκεφτηκε απο το τσαι. Oπως και το μαντεμενιο.. μεγαλη συζητηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα