Προς το περιεχόμενο

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα


Craven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, prefuse said:

Να αναφέρω ότι καμιά φορά σκεφτόμαστε πολύπλοκα χωρίς λόγο.

Είχαν χάσει τον κάδο κάψουλας από την τωρινή μηχανή Krups Nespresso και το δοχείο νερού έσταζε σε μια παρατημένη, παλιότερη μηχανή Nespresso που ήταν παροπλισμένη αρκετά χρόνια..

Μπήκα λοιπόν να τα ψάξω σε skroutz, best price, ebay κτλ για να δω πόσο κοστίζουν και αν αξίζει να τα αγοράσω ή να πάρω μια καινούργια μηχανή.

Στο ebay ο φθηνότερος είχε τον κάδο 12€ με 4€ μεταφορικά και το δοχείο νερού 9€ με 3€ μεταφορικά από skroutz/bestprice...

Δεν ξέρω τι αναλαμπή είχα και μπήκα στο chat της Nespresso να δω πόσο ακριβότερα θα το έχουν αφού είχα την (παντελώς λανθασμένη) αίσθηση ότι η Nespresso είναι σε όλα πολύ ακριβή...

Τέρμα λάθος μου...σούπερ ευγενικό προσωπικό, άμεση εξυπηρέτηση στην πόρτα μου, με όποιο μέθοδο πληρωμής ήθελα και στο 1/4 των "φθηνότερων" που είχα βρεί..

3€ ο κάδος κάψουλας και 4€ το δοχείο νερού τελική τιμή...

Αφού ντράπηκα, που δεν έκανα  παραγγελία κάψουλες, καθώς σε κάθε επικοινωνία σε ρώτανε (πατάτες κόκα κόλα θα θέλατε;..) και οι παραγγελίες ήταν 2, μιας και ο κάδος κάψουλας χάθηκε 2-3 μέρες μετά  την παραγγελία του δοχείου νερού.

Οπότε να τα γράφουμε και αυτά. Εκπληκτικό support και εξυπηρέτηση και στις φθηνότερες τιμές της αγοράς.

Καλός ο πρόλογος Ε;

Αν δεν σας κάνει κόπο, προτείνετε ποιες κάψουλες Nespresso, κατά την γνώμη σας  αξίζουν..

Ευχαριστώ.

Ναι εννοείτε ότι πάντα κοιτάς και στο site της Nespresso, απλά βγαίνουν 0,50 η κάψουλα. Ανά τακτά διαστήματα βγάζει κάτι προσφορές με 50+ κάψουλες αλλά και πάλι δεν πιάνει τιμές κάτω των 0.30.

Εγώ έχω σχεδόν πάντα μία 10αδα Tokyo. Στο freddo είναι ότι καλύτερο έχω πιεί μέχρι στιγμής. Γεμάτο σώμα στα 30ml που βγάζω, ωραία κρέμα και χαμηλή οξύτητα.
Οπότε μία στο τόσο πίνω ένα freddo που κοστίζει παραπάνω από τέσσερα πιάτα μακαρόνια και καταριέμαι την φτώχια μου μέσα. 

Επεξ/σία από Stratosnis
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/8/2024 στις 8:53 ΠΜ, Stratosnis είπε

Εγώ έχω σχεδόν πάντα μία 10αδα Tokyo. Στο freddo είναι ότι καλύτερο έχω πιεί μέχρι στιγμής. Γεμάτο σώμα στα 30ml που βγάζω, ωραία κρέμα και χαμηλή οξύτητα.
Οπότε μία στο τόσο πίνω ένα freddo που κοστίζει παραπάνω από τέσσερα πιάτα μακαρόνια και καταριέμαι την φτώχια μου μέσα. 

Έχεις δοκιμάσει τις Freddo Intenso;

Επεξ/σία από Spanos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
On 10/08/2024 at 13:41, Spanos said:

Έχεις δοκιμάσει τις Freddo Intenso;

Ναι τις δοκίμασα πέρυσι, αρκετά γευστικό και γεμάτο σώμα αν θυμάμαι καλά.
Αλλά αν βρεθώ σε κάποιο κατάστημα θα προμηθευτώ τώρα που το λες!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Ναι τις δοκίμασα πέρυσι, αρκετά γευστικό και γεμάτο σώμα αν θυμάμαι καλά.
Αλλά αν βρεθώ σε κάποιο κατάστημα θα προμηθευτώ τώρα που το λες!

Αν θες από βδομάδα έχω να σου στείλω με box. 3.5 η 10αδα, τις είχα πάρει με μια μηχανή αλλά δεν ήταν του γούστου μου.

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάψουλες με αργή εκχύλιση;

Ότι έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής στα 30ml βγαίνει σε κάτω από 10 δευτ.. Είχα συνηθίσει στα 20+ στις επαγγελματικές μηχανές, προφανώς δεν γίνεται να φτάσουμε σε αυτούς τους χρόνους καθώς διαφέρουν πολλά, όπως bar, κοψίματα κ.ο.κ.. Απλά θέλω να πειραματιστώ, θεωρητικά σε πιο αργή ροή οι εντάσεις θα είναι πιο έντονες αν λειτουργεί το ίδιο. 

Επίσης υπάρχει τρόπος να ρυθμίσεις κάπως την ροή; Κλασικά γίνεται με το κόψιμο του καφέ, κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να επέμβουμε, αλλά ίσως αν αλλάξουμε σκληρότητα νερού ίσως; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για κάψουλες vertuo κάποια πρόταση για κάψουλα που να μοιάζει με το Φρέντο που παίρνουμε από efood κλπ; 

Έχω δοκιμάσει αρκετές αλλά δεν... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 hours ago, Γιάννης Platano said:

Για κάψουλες vertuo κάποια πρόταση για κάψουλα που να μοιάζει με το Φρέντο που παίρνουμε από efood κλπ; 

Έχω δοκιμάσει αρκετές αλλά δεν... 

Είσαι σίγουρος ότι φταίει η κάψουλα και όχι ο τρόπος παρασκευής.
Δυστυχώς εγώ δεν έχω ιδέα από vertuo, απ' όσο ξέρω έχουν μικρή ποικιλία σε aftermarket.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

Είσαι σίγουρος ότι φταίει η κάψουλα και όχι ο τρόπος παρασκευής.
Δυστυχώς εγώ δεν έχω ιδέα από vertuo, απ' όσο ξέρω έχουν μικρή ποικιλία σε aftermarket.

Τι εννοείς ο τρόπος παρασκευής; 

Βάζω την κάψουλα στη μηχανή και μετά προσθέτω παγάκια αφού έχω βάλει ζάχαρη βέβαια πριν δουλέψει η μηχανή. 

Σε βίντεο που είδα έτσι το κάνουν 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

29 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Τι εννοείς ο τρόπος παρασκευής; 

Βάζω την κάψουλα στη μηχανή και μετά προσθέτω παγάκια αφού έχω βάλει ζάχαρη βέβαια πριν δουλέψει η μηχανή. 

Σε βίντεο που είδα έτσι το κάνουν 

παρακάτω τα υλικά που χρησιμοποιώ:
1. παγοθήκη
2. φραπεδιέρα (έχω πάρει έναν ρυθμιστή στροφών αλλά κάνει την δουλειά της και χωρίς)
3. σέικερ 

παρακάτω σου γράφω τι κάνω εγώ επιγραμματικά:

1. Βγάζω την δόση εσπρέσο 60-65ml.
2 Ρίχνω τρία καλά παγάκια στο ποτήρι για να αρχίσει να κρυώνει.
3. Ρίχνω την δόση μου στο σέικερ με την ζάχαρη και χτυπάω για περίπου 2sec (χωρίς πάγο).
4. Προσθέτω όσα παγάκια χρειάζεται για να κρυώσει το σέικερ στο χέρι μου και ξαναχτυπάω. Με αυτή την παγοθήκη 2 παγάκια είναι αρκετά.

Τώρα αν πιστεύεις ότι δεν φταίει ο τρόπος πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος στο πρόβλημα. Είναι αδύνατος ο καφές; Είναι πολύ νερουλός; Είναι καμένος;

*Ότι έχω γράψει παραπάνω είναι λίγο πολύ η βασική παρασκευή για freddo αλλά δεν είναι κανόνας. Ο καθένας μας βάζει τις πινελιές του ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Γνώμη μου είναι ότι ξεκινάς με αυτό και μετά κάνεις τις παραλλαγές σου.
**Δεν αποκλείω να φταίει η κάψουλα.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 21/8/2024 στις 11:08 ΠΜ, Stratosnis είπε

κάψουλες με αργή εκχύλιση;
 

Passalaqua elmir k manhoa και κάποιες borbone νομίζεις ότι θα χαλάσει η μηχανή αλλά δε μασάει.

6 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Τι εννοείς ο τρόπος παρασκευής; 

Βάζω την κάψουλα στη μηχανή και μετά προσθέτω παγάκια αφού έχω βάλει ζάχαρη βέβαια πριν δουλέψει η μηχανή. 

Σε βίντεο που είδα έτσι το κάνουν 

Ο freddo θέλει πάγωμα πριν τον ρίξεις στο ποτήρι με τα παγάκια αλλιώς έχεις έναν καφέ αμερικάνικο που στην αρχή είναι ζεστός και παγώνει στην πορεία που λιώνουν και τα παγάκια στο ποτήρι και γίνεται νερομπλούμ.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Για κάψουλες vertuo κάποια πρόταση για κάψουλα που να μοιάζει με το Φρέντο που παίρνουμε από efood κλπ; 

Έχω δοκιμάσει αρκετές αλλά δεν... 

Για κρυο αμα σου αρεσει η καρυδα ειναι τρομερος ο Tropical Coconut Flavour over Ice . Ice Leggero και Ice Forte ειναι λιγο ετσι κ ετσι.  Τωρα για ζεστο αμα θελεις κατι το οποιο να ειναι mug και οχι εσπρεσακι πολυ ωραια ειναι Roasted Hazelnut και Rich Chocolate

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, alex.fentagin είπε

Για κρυο αμα σου αρεσει η καρυδα ειναι τρομερος ο Tropical Coconut Flavour over Ice . Ice Leggero και Ice Forte ειναι λιγο ετσι κ ετσι.  Τωρα για ζεστο αμα θελεις κατι το οποιο να ειναι mug και οχι εσπρεσακι πολυ ωραια ειναι Roasted Hazelnut και Rich Chocolate

Ευχαριστω 

Αυτές με την καρύδα ήταν από τις τελευταίες που πήρα αλλά δεν μου άρεσαν αν και μου αρέσει η καρυδα 

Θα δοκιμάσω τις άλλες που λες στη επόμενη παραγγελία. 

Πάντα για κρύο καφέ εννοώ. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Τι εννοείς ο τρόπος παρασκευής; 

Βάζω την κάψουλα στη μηχανή και μετά προσθέτω παγάκια αφού έχω βάλει ζάχαρη βέβαια πριν δουλέψει η μηχανή. 

Σε βίντεο που είδα έτσι το κάνουν 

δες εδω το αναλυτικο μου post στην δημοσιευση 5/8/22' με τις φωτο και τις οδηγειες που εχω αλλα πρεπει να εισαι διατεθιμενος να φας λιγο χρονο να κανεις ολα τα βηματα , αν τα κανεις λογικα θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα..

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, Miatakias είπε

δες εδω το αναλυτικο μου post στην δημοσιευση 5/8/22' με τις φωτο και τις οδηγειες που εχω αλλα πρεπει να εισαι διατεθιμενος να φας λιγο χρονο να κανεις ολα τα βηματα , αν τα κανεις λογικα θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα..

 

Αυτός ο τρόπος αν κατάλαβα δεν αφορά Φρέντο με κάψουλες vertuo. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...