Spanos Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, Stratosnis είπε Σε ευχαριστώ. Με εκροέα θα πάω γιατί το θέλω μόνο για μετρήσεις, έπειτα το ρίχνω σε σέικερ για να το χτυπήσω. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις, πιστεύω θα βρω κάποιο κατάστημα. Δεν χρειάζεται το αμάξι πάντα. Το ξέρω, αν είσαι τυχερός και έχει κοντά σου... Τις προάλλες είχε κάτι που ήθελα στη γειτονιά και μου έβγαινε ένα ευρώ πιο φτηνά να μου το στείλουν στη θυρίδα από επαρχία 😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου Μετά απο καιρό σε σκούρα καβουρδίσματα και μείγματα arabica/robusta, είπα να επιστρέψω στα παλιά και να πιώ ένα κλασσικό Lavazza Maestro Classico 100% Arabica, μέτριας έντασης/καβουρδίσματος. Τρείς κάψουλες απο 22ml η κάθε μία και κάτι έγινε, έχει οξύτητα αλλα όχι τόσο που να γίνεται ξινός όπως οι colombia και στο τέλος αφήνει μια ωραία γεύση μπισκότου. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stratosnis Δημοσ. 29 Ιουλίου Share Δημοσ. 29 Ιουλίου On 26/07/2024 at 15:51, Spanos said: Το ξέρω, αν είσαι τυχερός και έχει κοντά σου... Τις προάλλες είχε κάτι που ήθελα στη γειτονιά και μου έβγαινε ένα ευρώ πιο φτηνά να μου το στείλουν στη θυρίδα από επαρχία 😛 Καλά δεν το συζητώ, εννοείτε ότι κάνουμε τον έλεγχο μας πάντα. On 26/07/2024 at 18:23, Spanos said: Lavazza Maestro Classico 100% Arabica φαίνεται λίγο αδύναμος με τρεις κάψουλες ή έχει περάσει αρκετή ώρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 29 Ιουλίου Share Δημοσ. 29 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Stratosnis είπε Καλά δεν το συζητώ, εννοείτε ότι κάνουμε τον έλεγχο μας πάντα. φαίνεται λίγο αδύναμος με τρεις κάψουλες ή έχει περάσει αρκετή ώρα; Μπα όχι πάνω από δυό λεπτα. Είναι λίγο αδύναμος εννοείται, αλλά φταίει και το ποτήρι γιατί είναι στενό και τα παγάκια πολλα, έχω πιει και λίγο. Επεξ/σία 29 Ιουλίου από Spanos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου Σήμερα που έχω ρεπό και χρόνο είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό... Γάλα Novo Barista, παγωμένο, χτυπημένο με μίξερ χειρός σε μεταλλικό παγωμένο κύπελλο. Εδώ το μίξερ, επαναφορτιζόμενο, εννοείται το χτύπησα με το σύρμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stratosnis Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 33 minutes ago, Spanos said: Σήμερα που έχω ρεπό και χρόνο είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό... Γάλα Novo Barista, παγωμένο, χτυπημένο με μίξερ χειρός σε μεταλλικό παγωμένο κύπελλο. Εδώ το μίξερ, επαναφορτιζόμενο, εννοείται το χτύπησα με το σύρμα. Μερακλής! καλή απόλαυση! Οπτικά φαίνεται τέλειος, γευστικά; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Stratosnis είπε Μερακλής! καλή απόλαυση! Οπτικά φαίνεται τέλειος, γευστικά; Μικρές διαφορές με τον σκέτο. Στην αρχή είναι ο ίδιος καφές γιατι το αφρόγαλα απο πάνω είναι πηχτό και δεν πέφτει μέσα στον καφέ, μετά απο λίγο σου έρχεται μια γαλατίλα καθώς ξαναγίνεται γάλα η κρέμα και αρχίζει και ανοίγει το χρώμα του μείγματος. Με ζεστό καφέ είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stratosnis Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 5 minutes ago, Spanos said: Μικρές διαφορές με τον σκέτο. Στην αρχή είναι ο ίδιος καφές γιατι το αφρόγαλα απο πάνω είναι πηχτό και δεν πέφτει μέσα στον καφέ, μετά απο λίγο σου έρχεται μια γαλατίλα καθώς ξαναγίνεται γάλα η κρέμα και αρχίζει και ανοίγει το χρώμα του μείγματος. Με ζεστό καφέ είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα. Αν σου βγαίνει αρκετά πηχτό το γάλα μπορείς να: βάζεις πάγο στο ποτήρι, θες το ύψος του πάγου να είναι περίπου εκεί που θες να ξεκινάει η κρέμα σου ρίχνεις περίπου μια κουταλιά της σούπας (με το μάτι) κρέμα, να πέσει πάνω στον πάγο, μην πάει κάτω στο ποτήρι μετά ρίχνεις καφέ, να περάσει μέσα από το γάλα και τελειώνεις με την κρέμα σου Έτσι φτιάχνεις λίγο τις ισορροπίες γευστικά (και χρωματικά εάν σε ενδιαφέρει) και δεν σου σκάει τόση γαλατίλα στο τέλος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 11 λεπτά πριν, Stratosnis είπε Αν σου βγαίνει αρκετά πηχτό το γάλα μπορείς να: βάζεις πάγο στο ποτήρι, θες το ύψος του πάγου να είναι περίπου εκεί που θες να ξεκινάει η κρέμα σου ρίχνεις περίπου μια κουταλιά της σούπας (με το μάτι) κρέμα, να πέσει πάνω στον πάγο, μην πάει κάτω στο ποτήρι μετά ρίχνεις καφέ, να περάσει μέσα από το γάλα και τελειώνεις με την κρέμα σου Έτσι φτιάχνεις λίγο τις ισορροπίες γευστικά (και χρωματικά εάν σε ενδιαφέρει) και δεν σου σκάει τόση γαλατίλα στο τέλος. Κανονικά ναι στον Freddo Cappuccino, πάει μέσα το γάλα και πάνω η κρέμα, αλλιώς είναι macchiato. Aυτά βασικά όλα δεν υπάρχουν πουθενά, μόνο στην Ελλάδα, οπότε κάνουμε οτι θέλουμε. Στο ζεστό, ρίχνω το ζεστό αφρόγαλο σε ενα κύπελλο με σίτα και ρίχνω πρώτα στον καφέ το γάλα περνώντας το μίγμα απο τη σίτα και μετά απο πάνω τον αφρό - κρέμα. Αν έχεις όρεξη μπορείς να ρίξεις μερικές φορές το μείγμα σε γαλατιέρα - αφρογαλιέρα και ανάποδα για να ανακατευτεί, να φύγουν οι φουσκάλες και να γίνει πιο ομοιογενές. Χρόνο να έχεις και όρεξη για πλύσιμο 😛 Εδώ latte με αφρογαλιέρα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stratosnis Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 1 hour ago, Spanos said: Κανονικά ναι στον Freddo Cappuccino, πάει μέσα το γάλα και πάνω η κρέμα, αλλιώς είναι macchiato. Aυτά βασικά όλα δεν υπάρχουν πουθενά, μόνο στην Ελλάδα, οπότε κάνουμε οτι θέλουμε. Στο ζεστό, ρίχνω το ζεστό αφρόγαλο σε ενα κύπελλο με σίτα και ρίχνω πρώτα στον καφέ το γάλα περνώντας το μίγμα απο τη σίτα και μετά απο πάνω τον αφρό - κρέμα. Αν έχεις όρεξη μπορείς να ρίξεις μερικές φορές το μείγμα σε γαλατιέρα - αφρογαλιέρα και ανάποδα για να ανακατευτεί, να φύγουν οι φουσκάλες και να γίνει πιο ομοιογενές. Χρόνο να έχεις και όρεξη για πλύσιμο 😛 Εδώ latte με αφρογαλιέρα Έχω την Atelier της Nespresso, οπότε στα ζεστά κάνω τον τεμπέλη. Φτιάχνει πρώτα το γάλα και μετά ρίχνει το καφέ. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 48 λεπτά πριν, Stratosnis είπε Έχω την Atelier της Nespresso, οπότε στα ζεστά κάνω τον τεμπέλη. Φτιάχνει πρώτα το γάλα και μετά ρίχνει το καφέ. Εγώ έχω αφρογαλιερα (Pyrex sb-103) κάνει ζεστό πηχτό, ζεστό ελαφρύ, κρύο και απλό ζέσταμα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου Starbucks Espresso Roast Iced Latte, στον επόμενο λέω να βάλω και μια κάψουλα Smooth Caramel 😁 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Έχω πετύχει μια διαφήμιση μάρκας cellini που έχει ένα 80αρι pack αλουμινίου (Κιτ γευσιγνωσίας Promo 80) με 21€ το έχει δοκιμάσει κάποιος να μας πει ? Επεξ/σία 3 Αυγούστου από villasg 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, villasg είπε Έχω πετύχει μια διαφήμιση μάρκας cellini που έχει ένα 80αρι pack αλουμινίου (Κιτ γευσιγνωσίας Promo 80) με 21€ το έχει δοκιμάσει κάποιος να μας πει ? Δεν έχω δοκιμάσει, στο ιταλικό Amazon βλέπω αρκετά καλές κριτικές https://www.amazon.it/Cellini-Capsule-Alluminio-Compatibili-Nespresso/dp/B0BT7WS19V/ref=mp_s_a_1_3_mod_primary_new?crid=32BXVUXUN13Z8&dib=eyJ2IjoiMSJ9.X-Wd-7uWbXwawdh792PLHMJ7qo0bTNBzYTq_gYUXyM-4qNA5fBcOBIwiUPXN7K_5GUhqwZKa5u1ZiTbMVeJQR7gzzkD9K_Vfgz7NvEXYfZLRIW7nrbGG6OU9-CM52yRN8Jlm8sRDdIX1vB-hFsfOGH_uSXvKSjA4uLgnFA7G5xQAUNWAgnZ4zs9hSCH9-4yZ-WdIA4U5hq3bLVow77CIqg.bk_F7RKbJu7utmHWmbwpQS2J4giQnTe4vJCZhRnuXJs&dib_tag=se&keywords=Cellini&qid=1722683856&sbo=RZvfv%2F%2FHxDF%2BO5021pAnSA%3D%3D&sprefix=cellini+%2Caps%2C175&sr=8-3 Από Ελλάδα τις βρήκες τόσο?με μεταφορικά η χωρίς? Επεξ/σία 3 Αυγούστου από Miatakias 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, villasg είπε Έχω πετύχει μια διαφήμιση μάρκας cellini που έχει ένα 80αρι pack αλουμινίου (Κιτ γευσιγνωσίας Promo 80) με 21€ το έχει δοκιμάσει κάποιος να μας πει ? Σε ένα site είδα καλές κριτικές για τον No 13, φυσικά αν δεν δοκιμάσεις...γιατί γενικά δεν μου άρεσαν πράγματα που άρεσαν σε άλλους και το αντίστροφο. Εμένα μου "πετάει" και μια άλλη μάρκα Artisti Caffe, 70%A - 30%R https://www.artisticaffe.gr/c/kapsoyles-espresso/symbates-nespresso/ Αλλά άμα μου θέλουν 20€ για 50 κάψουλες, δηλαδή 4€ η κάψουλα τότε κλάιν Μάιν. Επεξ/σία 3 Αυγούστου από Spanos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα