Προς το περιεχόμενο

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα


Craven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Stratosnis είπε

Σε ευχαριστώ. Με εκροέα θα πάω γιατί το θέλω μόνο για μετρήσεις, έπειτα το ρίχνω σε σέικερ για να το χτυπήσω. 

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις, πιστεύω θα βρω κάποιο κατάστημα. Δεν χρειάζεται το αμάξι πάντα.

Το ξέρω, αν είσαι τυχερός και έχει κοντά σου...

 

Τις προάλλες είχε κάτι που ήθελα στη γειτονιά και μου έβγαινε ένα ευρώ πιο φτηνά να μου το στείλουν στη θυρίδα από επαρχία 😛

  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μετά απο καιρό σε σκούρα καβουρδίσματα και μείγματα arabica/robusta, είπα να επιστρέψω στα παλιά και να πιώ ένα κλασσικό Lavazza Maestro Classico 100% Arabica, μέτριας έντασης/καβουρδίσματος. Τρείς κάψουλες απο 22ml η κάθε μία και κάτι έγινε, έχει οξύτητα αλλα όχι τόσο που να γίνεται ξινός όπως οι colombia και στο τέλος αφήνει μια ωραία γεύση μπισκότου.

 

Screenshot_2024-07-26-18-05-49-856_com_miui.gallery-edit.jpg.8b0b8d0dd9c99108d0a21607362b7a3c.jpg

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 26/07/2024 at 15:51, Spanos said:

Το ξέρω, αν είσαι τυχερός και έχει κοντά σου...

 

Τις προάλλες είχε κάτι που ήθελα στη γειτονιά και μου έβγαινε ένα ευρώ πιο φτηνά να μου το στείλουν στη θυρίδα από επαρχία 😛

Καλά δεν το συζητώ, εννοείτε ότι κάνουμε τον έλεγχο μας πάντα. 

 

On 26/07/2024 at 18:23, Spanos said:

Lavazza Maestro Classico 100% Arabica

φαίνεται λίγο αδύναμος με τρεις κάψουλες ή έχει περάσει αρκετή ώρα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Καλά δεν το συζητώ, εννοείτε ότι κάνουμε τον έλεγχο μας πάντα. 

 

φαίνεται λίγο αδύναμος με τρεις κάψουλες ή έχει περάσει αρκετή ώρα;

Μπα όχι πάνω από δυό λεπτα. Είναι λίγο αδύναμος εννοείται, αλλά φταίει και το ποτήρι γιατί είναι στενό και τα παγάκια πολλα, έχω πιει και λίγο. 

Επεξ/σία από Spanos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σήμερα που έχω ρεπό και χρόνο είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό... Γάλα Novo Barista, παγωμένο, χτυπημένο με μίξερ χειρός σε μεταλλικό παγωμένο κύπελλο.

 

image.jpeg.37073888b69ef7c815b9155a4b349917.jpeg

 

Εδώ το μίξερ, επαναφορτιζόμενο, εννοείται το χτύπησα με το σύρμα.

 

xlarge_20240724142739_united_hm_7143_mixer_cheiros.jpeg.4f5e450e7fe649364c924b028da67290.jpeg

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 minutes ago, Spanos said:

Σήμερα που έχω ρεπό και χρόνο είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό... Γάλα Novo Barista, παγωμένο, χτυπημένο με μίξερ χειρός σε μεταλλικό παγωμένο κύπελλο.

 

image.jpeg.37073888b69ef7c815b9155a4b349917.jpeg

 

Εδώ το μίξερ, επαναφορτιζόμενο, εννοείται το χτύπησα με το σύρμα.

 

xlarge_20240724142739_united_hm_7143_mixer_cheiros.jpeg.4f5e450e7fe649364c924b028da67290.jpeg

 

 

Μερακλής! καλή απόλαυση!
Οπτικά φαίνεται τέλειος, γευστικά;

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Stratosnis είπε

Μερακλής! καλή απόλαυση!
Οπτικά φαίνεται τέλειος, γευστικά;

Μικρές διαφορές με τον σκέτο. Στην αρχή είναι ο ίδιος καφές γιατι το αφρόγαλα απο πάνω είναι πηχτό και δεν  πέφτει μέσα στον καφέ, μετά απο λίγο σου έρχεται μια γαλατίλα καθώς ξαναγίνεται γάλα η κρέμα και αρχίζει και ανοίγει το χρώμα του μείγματος. Με ζεστό καφέ είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 minutes ago, Spanos said:

Μικρές διαφορές με τον σκέτο. Στην αρχή είναι ο ίδιος καφές γιατι το αφρόγαλα απο πάνω είναι πηχτό και δεν  πέφτει μέσα στον καφέ, μετά απο λίγο σου έρχεται μια γαλατίλα καθώς ξαναγίνεται γάλα η κρέμα και αρχίζει και ανοίγει το χρώμα του μείγματος. Με ζεστό καφέ είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα.

Αν σου βγαίνει αρκετά πηχτό το γάλα μπορείς να:

  • βάζεις πάγο στο ποτήρι, θες το ύψος του πάγου να είναι περίπου εκεί που θες να ξεκινάει η κρέμα σου
  • ρίχνεις περίπου μια κουταλιά της σούπας (με το μάτι) κρέμα, να πέσει πάνω στον πάγο, μην πάει κάτω στο ποτήρι
  • μετά ρίχνεις καφέ, να περάσει μέσα από το γάλα
  • και τελειώνεις με την κρέμα σου

Έτσι φτιάχνεις λίγο τις ισορροπίες γευστικά (και χρωματικά εάν σε ενδιαφέρει) και δεν σου σκάει τόση γαλατίλα στο τέλος.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

Αν σου βγαίνει αρκετά πηχτό το γάλα μπορείς να:

  • βάζεις πάγο στο ποτήρι, θες το ύψος του πάγου να είναι περίπου εκεί που θες να ξεκινάει η κρέμα σου
  • ρίχνεις περίπου μια κουταλιά της σούπας (με το μάτι) κρέμα, να πέσει πάνω στον πάγο, μην πάει κάτω στο ποτήρι
  • μετά ρίχνεις καφέ, να περάσει μέσα από το γάλα
  • και τελειώνεις με την κρέμα σου

Έτσι φτιάχνεις λίγο τις ισορροπίες γευστικά (και χρωματικά εάν σε ενδιαφέρει) και δεν σου σκάει τόση γαλατίλα στο τέλος.

Κανονικά ναι στον Freddo Cappuccino, πάει μέσα το γάλα και πάνω η κρέμα, αλλιώς είναι macchiato. Aυτά βασικά όλα δεν υπάρχουν πουθενά, μόνο στην Ελλάδα, οπότε κάνουμε οτι θέλουμε. Στο ζεστό, ρίχνω το ζεστό αφρόγαλο σε ενα κύπελλο με σίτα και ρίχνω πρώτα στον καφέ το γάλα περνώντας το μίγμα απο τη σίτα και μετά απο πάνω τον αφρό - κρέμα. Αν έχεις όρεξη μπορείς να ρίξεις μερικές φορές το μείγμα σε γαλατιέρα - αφρογαλιέρα και ανάποδα για να ανακατευτεί, να φύγουν οι φουσκάλες και να γίνει πιο ομοιογενές. Χρόνο να έχεις και όρεξη για πλύσιμο 😛

 

Εδώ latte με αφρογαλιέρα

 

Screenshot_2024-08-02-12-28-51-569_com_miui.gallery-edit.jpg.128282733a41815d6830ef326af62103.jpg

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, Spanos said:

Κανονικά ναι στον Freddo Cappuccino, πάει μέσα το γάλα και πάνω η κρέμα, αλλιώς είναι macchiato. Aυτά βασικά όλα δεν υπάρχουν πουθενά, μόνο στην Ελλάδα, οπότε κάνουμε οτι θέλουμε. Στο ζεστό, ρίχνω το ζεστό αφρόγαλο σε ενα κύπελλο με σίτα και ρίχνω πρώτα στον καφέ το γάλα περνώντας το μίγμα απο τη σίτα και μετά απο πάνω τον αφρό - κρέμα. Αν έχεις όρεξη μπορείς να ρίξεις μερικές φορές το μείγμα σε γαλατιέρα - αφρογαλιέρα και ανάποδα για να ανακατευτεί, να φύγουν οι φουσκάλες και να γίνει πιο ομοιογενές. Χρόνο να έχεις και όρεξη για πλύσιμο 😛

 

Εδώ latte με αφρογαλιέρα

 

Screenshot_2024-08-02-12-28-51-569_com_miui.gallery-edit.jpg.128282733a41815d6830ef326af62103.jpg

Έχω την Atelier της Nespresso, οπότε στα ζεστά κάνω τον τεμπέλη. Φτιάχνει πρώτα το γάλα και μετά ρίχνει το καφέ.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

48 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

Έχω την Atelier της Nespresso, οπότε στα ζεστά κάνω τον τεμπέλη. Φτιάχνει πρώτα το γάλα και μετά ρίχνει το καφέ.

Εγώ έχω αφρογαλιερα (Pyrex sb-103) κάνει ζεστό πηχτό, ζεστό ελαφρύ, κρύο και απλό ζέσταμα..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω πετύχει μια διαφήμιση μάρκας cellini που έχει ένα 80αρι pack αλουμινίου (Κιτ γευσιγνωσίας Promo 80) με 21€ το έχει δοκιμάσει κάποιος να μας πει ?

IMG_20240803_082721.jpg

Επεξ/σία από villasg
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, villasg είπε

Έχω πετύχει μια διαφήμιση μάρκας cellini που έχει ένα 80αρι pack αλουμινίου (Κιτ γευσιγνωσίας Promo 80) με 21€ το έχει δοκιμάσει κάποιος να μας πει ?

IMG_20240803_082721.jpg

Δεν έχω δοκιμάσει, στο ιταλικό Amazon βλέπω αρκετά καλές κριτικές https://www.amazon.it/Cellini-Capsule-Alluminio-Compatibili-Nespresso/dp/B0BT7WS19V/ref=mp_s_a_1_3_mod_primary_new?crid=32BXVUXUN13Z8&dib=eyJ2IjoiMSJ9.X-Wd-7uWbXwawdh792PLHMJ7qo0bTNBzYTq_gYUXyM-4qNA5fBcOBIwiUPXN7K_5GUhqwZKa5u1ZiTbMVeJQR7gzzkD9K_Vfgz7NvEXYfZLRIW7nrbGG6OU9-CM52yRN8Jlm8sRDdIX1vB-hFsfOGH_uSXvKSjA4uLgnFA7G5xQAUNWAgnZ4zs9hSCH9-4yZ-WdIA4U5hq3bLVow77CIqg.bk_F7RKbJu7utmHWmbwpQS2J4giQnTe4vJCZhRnuXJs&dib_tag=se&keywords=Cellini&qid=1722683856&sbo=RZvfv%2F%2FHxDF%2BO5021pAnSA%3D%3D&sprefix=cellini+%2Caps%2C175&sr=8-3

Από Ελλάδα τις βρήκες τόσο?με μεταφορικά η χωρίς?

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, villasg είπε

Έχω πετύχει μια διαφήμιση μάρκας cellini που έχει ένα 80αρι pack αλουμινίου (Κιτ γευσιγνωσίας Promo 80) με 21€ το έχει δοκιμάσει κάποιος να μας πει ?

IMG_20240803_082721.jpg

Σε ένα site είδα καλές κριτικές για τον No 13, φυσικά αν δεν δοκιμάσεις...γιατί γενικά δεν μου άρεσαν πράγματα που άρεσαν σε άλλους και το αντίστροφο.

Εμένα μου "πετάει" και μια άλλη μάρκα 

 

Artisti Caffe, 70%A - 30%R

 

https://www.artisticaffe.gr/c/kapsoyles-espresso/symbates-nespresso/

 

Αλλά άμα μου θέλουν 20€ για 50 κάψουλες, δηλαδή 4€ η κάψουλα τότε κλάιν Μάιν.

Επεξ/σία από Spanos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...