Προς το περιεχόμενο

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα

Craven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα με Costa Lungo No 10 (2X60ml).

H περιγραφή λέει

"Το χαρμάνι αποτελείται κυρίως από βιετναμέζικη Robusta και σκούρα καβουρδίσματα. Είναι πολύ έντονο με πικρό σώμα και καβουρδιστή γεύση. Νότες καπνιστού ξύλου, και καβουρδισμένων ξηρών καρπών μπορεί να βρεθούν μαζί με στοιχεία rustic μπαχαρικών."

Υποτίθεται είναι ο βαρύς, εμένα μου φάνηκε ελαφρύς, τον καπνό δεν τον άκουσα, καλός αλλά δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα για να πω θα πίνω μόνο αυτόν.

Screenshot_2024-07-14-11-47-15-964_com_miui.gallery-edit.jpg.86eb38a0414e153a8d292109311acf99.jpg

Στις 13/7/2024 στις 1:16 ΠΜ, prefuse είπε

https://delmocca.gr/product-category/kafes/kapsoyles/

αξίζουν;

αν ενδιαφερει και αλλους να τους δοκιμάσουμε με αποστολή Θεσσαλονική, ας ενημερώσει.

στα 56.5€ δεν χρεωνει μεταφορικά

Τους βγάζει και μένα στο favebook τώρα τελευταία. Από τη στιγμή που δεν τα βρίσκεις εύκολα λίγο δύσκολο να πληρώσεις έξοδα αποστολής πιο πολύ από όσο κάνουν οι κάψουλες.

Επεξ/σία από Spanos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όποιος πίνει Lungo έχει φέρει το Lidl έναν νέο τύπο Lungo Forte 8 (πράσινη κάψουλα) σε αλουμίνιου 3,89ε η 20αδα, μπορεί να είναι καλός..

Κατά τ άλλα έχει τον ristretto 10 (μαύρη) , Rocca 11 (μπλέ σκούρο), Lungo Modena 6 (μπλέ ανοιχτό)

• Like 1
  • Thanks 1

12 hours ago, Miatakias said:

Όποιος πίνει Lungo έχει φέρει το Lidl έναν νέο τύπο Lungo Forte 8 (πράσινη κάψουλα) σε αλουμίνιου 3,89ε η 20αδα, μπορεί να είναι καλός..

Κατά τ άλλα έχει τον ristretto 10 (μαύρη) , Rocca 11 (μπλέ σκούρο), Lungo Modena 6 (μπλέ ανοιχτό)

Δοκίμασα την espresso που βγάζει και έχετε αναφέρει αρκετές φορές παραπάνω. Στα 60ml (2 pods) για F.E. μια χαρά μου φάνηκαν για την τιμή τους. Θα δοκιμάσω και τον ristretto αλλά πριν θα του δώσω και μία ευκαιρία στα 25ml αν και η ροή του δεν βοηθάει.

5 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Δοκίμασα την espresso που βγάζει και έχετε αναφέρει αρκετές φορές παραπάνω. Στα 60ml (2 pods) για F.E. μια χαρά μου φάνηκαν για την τιμή τους. Θα δοκιμάσω και τον ristretto αλλά πριν θα του δώσω και μία ευκαιρία στα 25ml αν και η ροή του δεν βοηθάει.

Τον espresso δεν τον έχω δοκιμάσει, πάντως πολύ παλιότερα έχουν πει ότι είναι πολύ ελαφρύς και δεν λέει πολλά, πάρε Rocca 11 ή ristretto 10 ειδικά αν τους βρεις σε αλουμίνιο...

Έχεις δίκιο ότι δεν βοηθάει η ροή που είναι πάρα πολύ γρήγορη όποτε στα 25ml δεν νομίζω να βγαίνει πιο δυνατός, για λιγότερα ml χρειάζεται κάψουλες με αργή ροή.. Πάντως σήμερα έκανα εκχύλιση την κάψουλα με την πιο γρήγορη ροή, ο Dimello intenso αλουμινίου, τα 25ml πέσανε σε 2-3 δευτερόλεπτα και φυσικά ήταν πολύ νερουλος..Δηλαδή όταν έχει τόσο γρήγορη ροή καλύτερα να αφήσεις 40ml τουλάχιστον να πιείς παραπάνω ποσότητα..Επίσης παρατήρησα ότι οι Costa αλλάξανε κάψουλα σε σχέσης με όταν είχαν βγεί, αλουμινίου ήταν και η πρώτη αλλά είχαν πολύ αργή ροή θυμάμαι, τώρα αντίθετα έχουν πολύ γρήγορη ροή κι αυτοί, ο ristretto έχει μια γλυκιά και ευχάριστη γεύση αλλά είναι νερουλός κι αυτός λόγο ροής.. Για μένα ιδανική ροή έχουν πχ. οι Lollo , οι Kimbo αλουμινίου, αργή μεν αλλά όχι υπερβολικά σε σημείο να πέφτει σταγόνα - σταγόνα...

• Like 2
  • Thanks 1

2 hours ago, Miatakias said:

Τον espresso δεν τον έχω δοκιμάσει, πάντως πολύ παλιότερα έχουν πει ότι είναι πολύ ελαφρύς και δεν λέει πολλά, πάρε Rocca 11 ή ristretto 10 ειδικά αν τους βρεις σε αλουμίνιο...

Έχεις δίκιο ότι δεν βοηθάει η ροή που είναι πάρα πολύ γρήγορη όποτε στα 25ml δεν νομίζω να βγαίνει πιο δυνατός, για λιγότερα ml χρειάζεται κάψουλες με αργή ροή.. Πάντως σήμερα έκανα εκχύλιση την κάψουλα με την πιο γρήγορη ροή, ο Dimello intenso αλουμινίου, τα 25ml πέσανε σε 2-3 δευτερόλεπτα και φυσικά ήταν πολύ νερουλος..Δηλαδή όταν έχει τόσο γρήγορη ροή καλύτερα να αφήσεις 40ml τουλάχιστον να πιείς παραπάνω ποσότητα..Επίσης παρατήρησα ότι οι Costa αλλάξανε κάψουλα σε σχέσης με όταν είχαν βγεί, αλουμινίου ήταν και η πρώτη αλλά είχαν πολύ αργή ροή θυμάμαι, τώρα αντίθετα έχουν πολύ γρήγορη ροή κι αυτοί, ο ristretto έχει μια γλυκιά και ευχάριστη γεύση αλλά είναι νερουλός κι αυτός λόγο ροής.. Για μένα ιδανική ροή έχουν πχ. οι Lollo , οι Kimbo αλουμινίου, αργή μεν αλλά όχι υπερβολικά σε σημείο να πέφτει σταγόνα - σταγόνα...

Με έχετε πείσει με την Lollo. Διάβασα πιο πάνω ότι δεν έχει χαμηλό στοκ Ελλάδα. Καμιά πρόταση με πια να ξεκινήσω; Επίσης σε 10αδες βγαίνουν; 

Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος οπότε σήμερα ψώνισα μια 100άδα στα 26,60 αφού περνάω και πέρνω κουτί - κουτί τα πήρα όλα μαζί να τελειώνω και ο Kose δώρο... Όταν έρθει ο Lollo βλέπουμε γιατί και έξω που κοίταξα είδα κάτι 15ευρα για αποστολή και τέλος πάντων, 50 καφέδες είναι σε 20 μέρες θα έχει τελειώσει, έχω και την άλλη μου έμαθε και την τριπλή κάψουλα...απο κεί που έπινε decaf και μπαίνω μέσα 😛.

image.jpeg.e51c6a5073394f84cf63d4d1bf63bf49.jpeg

2 ώρες πριν, Miatakias είπε

Μήπως είναι λόγω ζέστης; Γιατί και ο Lavazza ο Ristretto μου βγαίνει νερουλός, δεν έχει κρέμα απο πάνω και ο Costa που έφτιαξα το Σάββατο το απόγευμα (ο espresso) είχε σφιχτή ροή με το ζόρι έβγαλα 30ml ανα κάψουλα μόνος του αλλα ο ristretto βγαίνει νερό...

• Like 1

19 λεπτά πριν, Spanos είπε

Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος οπότε σήμερα ψώνισα μια 100άδα στα 26,60 αφού περνάω και πέρνω κουτί - κουτί τα πήρα όλα μαζί να τελειώνω και ο Kose δώρο... Όταν έρθει ο Lollo βλέπουμε γιατί και έξω που κοίταξα είδα κάτι 15ευρα για αποστολή και τέλος πάντων, 50 καφέδες είναι σε 20 μέρες θα έχει τελειώσει, έχω και την άλλη μου έμαθε και την τριπλή κάψουλα...απο κεί που έπινε decaf και μπαίνω μέσα 😛.

image.jpeg.e51c6a5073394f84cf63d4d1bf63bf49.jpeg

Μήπως είναι λόγω ζέστης; Γιατί και ο Lavazza ο Ristretto μου βγαίνει νερουλός, δεν έχει κρέμα απο πάνω και ο Costa που έφτιαξα το Σάββατο το απόγευμα (ο espresso) είχε σφιχτή ροή με το ζόρι έβγαλα 30ml ανα κάψουλα μόνος του αλλα ο ristretto βγαίνει νερό...

Δεν νομίζω να είναι απ την ζέστη, νομίζω και signature είχε γρήγορη ροή, τον lavazza ristretto δεν τον δοκίμασα ακόμα αλλά θυμάμαι από τον crema e gusto και τον Decaf είχε πολύ γρήγορη ροή κι αυτός..

Ο lollo από Amazon.it έχει από 10 έως 15ε μεταφορικά μόνο σε μεγάλη ποσότητα συμφέρει...

• Like 2
  • Thanks 1

Με έχετε πείσει με την Lollo. Διάβασα πιο πάνω ότι δεν έχει χαμηλό στοκ Ελλάδα. Καμιά πρόταση με πια να ξεκινήσω; Επίσης σε 10αδες βγαίνουν; 

Οι Lollo βγαίνουν σε 10αδες σε αλουμίνιου αλλά είναι πιο ακριβές, έχουν πολύ αργή ροή και δεν είναι οι ίδιοι τύποι με τις πλαστικές..Γενικά ο lollo Nero 100% robusta είναι αυτός που προτιμώ, έχει άλλους 3 σε πλαστική, ο classico είναι robusta 50% - 50% Arabica, δεν μ αρέσει πολύ, ο Oro είναι 100% Arabica και ο Argento 100% robusta αλλά είναι πιο λίγο ελαφρύς και γλυκός απ' τον Nero..Έχει και ωραίο decaf...Αν σου αρέσουν οι υψηλής έντασης robusta και τον βρείς δοκίμασε τον Nero , αν σ αρέσουν πιο ελαφριοι/Arabica δοκίμασε τον Oro...

• Like 2
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, Miatakias είπε

Οι Lollo βγαίνουν σε 10αδες σε αλουμίνιου αλλά είναι πιο ακριβές, έχουν πολύ αργή ροή και δεν είναι οι ίδιοι τύποι με τις πλαστικές..Γενικά ο lollo Nero 100% robusta είναι αυτός που προτιμώ, έχει άλλους 3 σε πλαστική, ο classico είναι robusta 50% - 50% Arabica, δεν μ αρέσει πολύ, ο Oro είναι 100% Arabica και ο Argento 100% robusta αλλά είναι πιο λίγο ελαφρύς και γλυκός απ' τον Nero..Έχει και ωραίο decaf...Αν σου αρέσουν οι υψηλής έντασης robusta και τον βρείς δοκίμασε τον Nero , αν σ αρέσουν πιο ελαφριοι/Arabica δοκίμασε τον Oro...

Νομίζω ο nero είναι 80% robusta - 20% arabica απ' οτι γράφουν στις περιγραφές

και ο αρτζεντο 85ρ-15α

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Spanos είπε

Νομίζω ο nero είναι 80% robusta - 20% arabica απ' οτι γράφουν στις περιγραφές

Υπάρχει σύγχυση γενικά με τις αναλογίες των lollo , κι εγώ σε διάφορα site έβλεπα από site σε site διαφορετικες αναλογίες , το πιο πιθανό είναι ότι ο Nero είναι 80 robusta - 20 Arabica όμως και ο Oro είναι 80 Arabica και 20 robusta..Εδώ στην επίσημη σελίδα lollo λέει τα χαρακτηριστικά, εντάσεις αλλά δεν ξεκαθαρίζει το ποσοστό Arabica/robusta...https://www.lollocaffe.it/passioni-compatibili/

Πάντως όλοι φαίνεται να έχουν ως αρωματικό προφίλ κακάο, καπνό και μπαχαρικά χωρίς όμως να τα αισθάνεται πολύ έντονα όπως πχ στους lavazza κτλ..

Επεξ/σία από Miatakias
  • Thanks 1

10 hours ago, Miatakias said:

Θα ξεκινήσω με Nero. Γενικά αποφεύγω καφέδες με μεγάλη οξύτητα.
Decaf μέχρι στιγμής δεν πίνω, αλλά ίσως δοκιμάσω να αντικαταστήσω τον έναν καφέ της ημέρας. 

15 hours ago, Miatakias said:

Δεν νομίζω να είναι απ την ζέστη, νομίζω και signature είχε γρήγορη ροή, τον lavazza ristretto δεν τον δοκίμασα ακόμα αλλά θυμάμαι από τον crema e gusto και τον Decaf είχε πολύ γρήγορη ροή κι αυτός..

μπορεί να είναι κάποια παρτίδα, μπορεί να πειραματίζονται με τα κοψίματα τους. 

Spoiler

Out of topic:
Ο μόνος λόγος που βλέπω για να πιει κάποιος decaf, είναι για να μειώσει λίγο την καφεΐνη και προφανώς αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που μου διαφεύγει;

Θα ξεκινήσω με Nero. Γενικά αποφεύγω καφέδες με μεγάλη οξύτητα.
Decaf μέχρι στιγμής δεν πίνω, αλλά ίσως δοκιμάσω να αντικαταστήσω τον έναν καφέ της ημέρας. 

μπορεί να είναι κάποια παρτίδα, μπορεί να πειραματίζονται με τα κοψίματα τους. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Out of topic:
Ο μόνος λόγος που βλέπω για να πιει κάποιος decaf, είναι για να μειώσει λίγο την καφεΐνη και προφανώς αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που μου διαφεύγει;

Ένας από τους λόγους που μου αρέσουν οι lollo είναι ότι δεν έχουν καθόλου οξύτητα, ακόμα και ο oro που έχει 80% αραμπικα...

Επίσης επικοινωνησα με Amazon it και δεν έχει Decaf, μπήκα στην επίσημη σελίδα lollo εχτές και είδα ότι δεν έχει και εκεί Decaf όποτε δεν έχει παράξει ακόμα το εργοστάσιο νέα παρτίδα, στο Σκρουτζ υπάρχει σε κάποιο μαγαζί αλλά είναι ακριβος..Το italaroma έχει κάποιους όχι όμως τον Nero 

• Like 2
  • Thanks 1

Όταν θα δουλέψεις μέρες εκτός έδρας και ο καφές που πουλάνε είναι σάπιος τι κάνεις; Αυτό...(και η παγοθήκη στην κατάψυξη) 😛

Screenshot_2024-07-17-15-43-13-013_com_miui.gallery-edit.jpg.c2ed80223d124c2c154784bbbd39fd52.jpg

• Like 3

Στις 5/7/2024 στις 7:19 ΜΜ, Spanos είπε

Δε τον δοκίμασα ακόμα, σε αλουμίνιο τον έχω. Δοκίμασα τον lungo της σε πλαστική 2Χ60ml...μάπα το καρπούζι. O House Blend, Pike Place και Costa Lungo μου άρεσαν περισσότερο.

Tώρα πίνω Lavazza Ristretto 12/13, δυνατός πολύ δεν το περίμενα, καμμία σχέση με Maestro, Rossa και Crema Gusto, ίσως λίγο πιο δυνατός και απο τον Kimbo αλλά 3,55 οι 10...

image.jpeg.be58aafeadc191e8790fc5c31241e93b.jpeg

Δοκίμασα, μέτριο αποτέλεσμα δεν θα τον ξαναπάρω.

Συνεχίζω με  Nespresso…

• Thanks 1

Στις 6/6/2024 στις 6:21 ΜΜ, Miatakias είπε

Τελος απ την αλλη βδομαδα περιμενω απο ιταλικο αμαζον ισως τον πιο ποιοτικο και ακριβο Ναπολιτανικο καφε , όσοι έχετε ασχοληθει με μηχανες αλεσμενου ενδεχωμενως να τον ξερετε ηδη , μιλαω για τον Passalacqua με σήμα τον μικρο ινδιανο σε 2 τυπους , τον Elmir 70% robusta - 30% arabica και τον Manhoa 75% arabica - 25% robusta, (φωτο 4/5) . Τους πηρα σε100αδες ,είναι σε  πλαστικη κάψουλα μονής δόσης σε σακουλακι τυπου Lollo/Borbone κτλ γυρω στα 0,30/καψ βγαινει σε μεγαλες ποσοτητες.. Απο αυτην την μάρκα εχω προσδοκιες βαση κριτικων σε αμαζον , φημη εταιριας και υψηλης τιμης οτι μπορει να ειναι κατι πραγματικα καλο..

Θα ενημερωσω σχετικα οταν τους δοκιμασω.

ScreenShot_20240606172245.png

Δοκίμασα τον Elmir, πολύ αργή ροή, ειδικά η δεύτερη κάψουλα έπεσε σταγόνα σταγόνα αλλά έβγαλαν ακριβώς 30 + 30 ml. Σαν καφές μου άρεσε γιατί έχει πολύ μεγάλη ισορροπία και πίνεται πολύ ευχάριστα χωρίς να χάνει σε δύναμη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...