Spanos Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, prefuse είπε χειμωνα* καλοκαίρι, μονο εσπρεσσο πινω, πάντα σκέτο, (αν ειναι καλος ο καφές, βγάζει μια γλυκήτητα και δεν χρειάζεται ζάχαρη) ποιες προτείνεις συμφωνα με αυτά τα δεδομένα; *στο τσακιρ κέφι και αν βρω γαλα στο ψυγείο, κάνω cappuccino, οποτε μπορεις να προτεινεις και για cappuccino. ευχαριστώ εκ των προτέρων και εγώ το πρωί με το που ανοίγω το μάτι πίνω doppio espresso (2 x 30ml) ή doppio lungo (2x 60ml) εννοείται σκέτο. Δε μου αρέσουν τα πολύ δυνατά με το που ξυπνάω. Συνήθως lungo Pike Place ή Costa ή Illy, πιο σπάνια House Blend. Για espresso Lavazza Classico ή Crema ή Starbucks Blonde ή κάτι με γεύση καραμέλα, σοκολάτα ή φουντούκι. Τα πολύ δυνατά τα κάνω σε freddo και το παίρνω μαζί και φεύγω χειμώνα καλοκαίρι. Για cappuccino κάτσε να χειμωνιασει, συνήθως προτιμώ αυτά που βγάζουν μπισκότο Costa Signature ή πικρη σοκολάτα ή με γεύση ανάλογα, συνήθως ότι βάζω και σε freddo. Επεξ/σία 8 Ιουλίου από Spanos 1
Craven Δημοσ. 7 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2 ώρες πριν, Spanos είπε Διαφωνώ για τους Starbucks, είναι κάποιες κάψουλες που όντως δεν ξέρεις γιατί υπάρχουν όπως ο Italian Roast που βγάζει ποδαρίλα, η βανίλια που είναι ένα πικρό ζουμί απροσδιόριστης γεύσης, αλλά έχει και κάποιες που αξίζουν. Όπως ο Espresso Roast και ο αντίστοιχος Decaf, που μπορούν και να συνδυαστούν 1+1 κάψουλες ή 2+1, ο Verona, o Blonde που είναι ελαφρύς, και οι Pike Place με τον House Blend για lungo. Πολύ καλός και ο smooth caramel σε cappuccino. Είναι κάποιες κάψουλες που είναι για να βάλεις γάλα, σιροπια και διάφορες άλλες αμερικανιές, τα γράφει από πίσω και γι'αυτό υπάρχουν. Επίσης η κάψουλα του είναι τέλεια, εκχύλιση όπως πρεπει και καθόλου κατακάθι αφού είναι nespresso. Η πλάκα είναι πως για εμένα ο Italian roast μου αρέσει και η βανίλια έχει αμέτρητη κατανάλωση.. Να γιατί υπάρχουν, γιατί σε κάποιους αρέσουν. Έτσι είναι τα γούστα, διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο. Εγώ δεν μπορώ τους έντονα καβουρδισμένους, δεν βάζω ζάχαρη ή γάλα κτλ οπότε οι γεύσεις μου διαφέρουν. Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ πάντως. Εγώ για τους starbucks οταν πρωτοκυκλόφόρησαν είχα την χειρότερη άποψη. Έντονο καβούρδισμα και μακριά και αγαπημένοι.. όταν έφεραν ποικιλία έδωσα άλλη μια ευκαιρία και απο τότε θεωρώ πως είναι top για εμένα. Segafredo, πήρα και εγώ να δοκιμάσω.. τίποτα ιδιαίτερο, του lidl πχ οι καινούριες μου άρεσαν περισσότερο και αυτό κάτι λέει. 2 1
Spanos Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Eίδα αυτές με 1,49 (πλαστική) στην Kimbo Hellas, ξέρει κανείς κάτι; Βγαίνει 15 λεπτά η κάψουλα... υγ οκ κάτι βρήκα στην "αναζήτηση" https://shop.kimboespresso.gr/products/καφεσ-εσπρεσσο-καψουλα-συμβατη-νc-kose-intenso-10-τεμ Επεξ/σία 8 Ιουλίου από Spanos
kpins Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Ερώτηση γιατί τώρα τελευταία συμβαίνει κάτι περίεργο με την Dellonghi Original Inissia που έχω. Ανοίγω μηχανή περνάω σκέτο νερό στη δόση εσπρέσσο, μετά βάζω κάψουλα βγάζω εσπρέσσο και τέλος κάνω ξέπλυμα πάλι σκέτο νερό εσπρέσσο κουμπί ξανά. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μετά από κάνα 15 λεπτά με μισή ώρα πάει η γυναίκα να φτιάξει καφέ. Βάζει κάψουλα κατευθείαν και βγάζει lungo και μετά άλλη κάψουλα και πάλι lungo. Στο τέλος περνά σκέτο νερό με το κουμπί εσπρέσσο για ξέπλυμα. Εδώ λοιπόν η μηχανή βγάζει από κάτω νερό. Από ότι κατάλαβα περνάει το νερό κάτω από το δοχείο συλλογής και τα βγάζει κάτω από τη μηχανή. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει, και δε μπορώ να καταλάβω γιατί την 1η φορά που κάνω εγώ 2 φορές ξέπλυμα δε συμβαίνει. Έχει κανείς καμιά ιδέα?
Spanos Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kpins είπε Ερώτηση γιατί τώρα τελευταία συμβαίνει κάτι περίεργο με την Dellonghi Original Inissia που έχω. Ανοίγω μηχανή περνάω σκέτο νερό στη δόση εσπρέσσο, μετά βάζω κάψουλα βγάζω εσπρέσσο και τέλος κάνω ξέπλυμα πάλι σκέτο νερό εσπρέσσο κουμπί ξανά. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μετά από κάνα 15 λεπτά με μισή ώρα πάει η γυναίκα να φτιάξει καφέ. Βάζει κάψουλα κατευθείαν και βγάζει lungo και μετά άλλη κάψουλα και πάλι lungo. Στο τέλος περνά σκέτο νερό με το κουμπί εσπρέσσο για ξέπλυμα. Εδώ λοιπόν η μηχανή βγάζει από κάτω νερό. Από ότι κατάλαβα περνάει το νερό κάτω από το δοχείο συλλογής και τα βγάζει κάτω από τη μηχανή. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει, και δε μπορώ να καταλάβω γιατί την 1η φορά που κάνω εγώ 2 φορές ξέπλυμα δε συμβαίνει. Έχει κανείς καμιά ιδέα? Όταν κάνεις το ξέπλυμα χωρίς κάψουλα ανοίγεις και κλείνεις το κλείστρο να πέσει το νερό που περισσεύει μέσα στον συλλέκτη και μετά τον αδειάζεις. Να ανοιγοκλείνεις κλείστρο και όταν κάνεις ζέσταμα γιατί κρατάει νερό μέσα. Εσύ όταν κάνεις το ξέπλυμα αφήνεις το νερό μέσα, πάει η γυναίκα ανοίγει το κλείστρο, πέφτει το νερό, κάνει κι αυτή άλλο ξέπλυμα, κάποια στιγμή γεμίζει και χύνεται απ' έξω. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από Spanos
kpins Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Όχι μετά από κάθε ξέπλυμα το ανοίγουμε το κλείστρο και αδειάζει το νερό. Επίσης μετά αδειάζω και τον συλλέκτη, δεν έχει παραγεμισει για να κάνει υπερχείλιση. Την έχω 1 χρόνο την μηχανή και πάντα έτσι έκανα τη διαδικασία χωρίς πρόβλημα. Δεν ξέρω τι γίνεται τώρα και τα βγάζει κάτω από τον συλλέκτη τα νερά . Επεξ/σία 9 Ιουλίου από kpins
Miatakias Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 1 ώρα πριν, kpins είπε Όχι μετά από κάθε ξέπλυμα το ανοίγουμε το κλείστρο και αδειάζει το νερό. Επίσης μετά αδειάζω και τον συλλέκτη, δεν έχει παραγεμισει για να κάνει υπερχείλιση. Την έχω 1 χρόνο την μηχανή και πάντα έτσι έκανα τη διαδικασία χωρίς πρόβλημα. Δεν ξέρω τι γίνεται τώρα και τα βγάζει κάτω από τον συλλέκτη τα νερά . Δεν έχω κάποια λύση, πάντως έχω ξανακουσει αυτό το πρόβλημα με Delonghi inissia τουλάχιστον από άλλους 2 , εγώ 4 χρόνια με την Krups inissia την κόκκινη δεν έχω διαρροες , μόνο όταν κάνω αφαλάτωση βλέπω λιγα νερά από κάτω αλλά στην αφαλάτωση περνάει πολύ νερό και είναι λογικό ... 2 1
kpins Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Εγώ σκέφτομαι ότι ζεσταίνεται πολύ με 2 lungo στη σειρά και μετά χάνει νερό, γιατί κάπου δε σφραγίζει σωστά λογικά. Δε ξέρω αν όντως ισχύει αυτό. 1
Miatakias Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 25 λεπτά πριν, kpins είπε Εγώ σκέφτομαι ότι ζεσταίνεται πολύ με 2 lungo στη σειρά και μετά χάνει νερό, γιατί κάπου δε σφραγίζει σωστά λογικά. Δε ξέρω αν όντως ισχύει αυτό. Πιθανο , εγω δεν κανω καθολου lungo και παλια που εχια κανει καποιους ποτε δεν ειχα κανει 2 στη σειρα.. 1
prefuse Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, Miatakias said: Πιθανο , εγω δεν κανω καθολου lungo και παλια που εχια κανει καποιους ποτε δεν ειχα κανει 2 στη σειρα.. Εγώ δηλ την ξεκανα με 4 αφαλάτωσεις στην σειρά με γεμάτο όλο το δοχείο νερό και άλλες 2 φορές ξεβγαλμα, σύνολο 6 γεμάτα δοχεία. Προς στιγμή δεν έπαθε τίποτα, το σκέφτηκα να την ξεκουράσω λιγο γιατί έβαζα καυτό το νερό από την μια πλευρά και το ξαναεβαζα στο δοχείο αλλά είχε πάει πολύ αργά και έκλειναν τα μάτια μου.. Άλλη φορά θα το κάνω με διαλείμματα. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από prefuse
Spanos Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 1 ώρα πριν, kpins είπε Εγώ σκέφτομαι ότι ζεσταίνεται πολύ με 2 lungo στη σειρά και μετά χάνει νερό, γιατί κάπου δε σφραγίζει σωστά λογικά. Δε ξέρω αν όντως ισχύει αυτό. Άμα χάλαγε με δύο κάψουλες lungo κλάφτα Χαράλαμπε...6 το πρωί πίνω διπλό lungo, βέβαια μέχρι 60ml την κάψουλα και μετά φτιάχνω κι ένα freddo για τη δουλειά, μπορεί κι ενδιάμεσα να πιω και κάνα espresso 😛 Τώρα το καλοκαίρι πάντως το έκοψα το ζέσταμα γιατί κάνω αμαν να κρυώσει ο καφές και καμμιά φορά φτύνει νερά όταν ανοίγω το κλείστρο. 1
kpins Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Ναι δεν είναι λογικό να το κάνει. Και δε το έκανε παλιά. Για αυτό σκέφτομαι μήπως δε σφραγίζει σωστά μετά από 1 χρόνο, μήπως έχει φθαρεί καμία φλάντζα εκεί που κλείνει. 1
Spanos Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 1 ώρα πριν, kpins είπε Ναι δεν είναι λογικό να το κάνει. Και δε το έκανε παλιά. Για αυτό σκέφτομαι μήπως δε σφραγίζει σωστά μετά από 1 χρόνο, μήπως έχει φθαρεί καμία φλάντζα εκεί που κλείνει. Μήπως έχει βουλώσει εκεί που πατάει η κάψουλα; 1
kpins Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Θα δοκιμάσω να τη καθαρίσω με οδοντόβουρτσα αν και φαίνεται καθαρή. Αν δεν φτιάξει θα τη στείλω στο σέρβις.
Miatakias Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 39 λεπτά πριν, kpins είπε Θα δοκιμάσω να τη καθαρίσω με οδοντόβουρτσα αν και φαίνεται καθαρή. Αν δεν φτιάξει θα τη στείλω στο σέρβις. Έχει υπόψην ότι το σέρβις είναι φαρμακείο και έχω δει σε σχολια στο Σκρουτζ και εδώ να ζητάνε λεφτά ακόμα και αν η μηχανή είναι σε εγγύηση.. Μπορείς να επικοινωνήσεις μέσω live chat στην επίσημη σελίδα Nespresso μπας και σε βοηθήσουν απομακρυσμένα 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα