Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, haris013 είπε

παιδια οι vertuo αξίζουν σαν μηχανές; διαβάζω για άπειρα προβλήματα, ανακλήσεις, εγγυήσεις κλπ

με ενδιαφέρει να αντικαταστήσω την κλασική νεσπρέσσο στο γραφείο μου (5 άτομα προς το παρών) αλλά θέλω κάτι solid χωρίς προβλήματα.

δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κόστος κτήσης της μηχανής αρκεί να είναι αξιόπιστο. Η κάψουλα βολεύει στο γραφείο γιατί φτιάχνει σταθερή ποιότητα καφέ, μας φέρνουν με κούριερ άμεσα τις κάψουλες και μπορεί να την χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε χωρίς ιδιαίτερη συντήρηση

Ο λόγος που δε πήρα vertuo ειναι γιατί θέλει μόνο τις "official" nespresso καψουλες και δε μπορείς να πάρεις οποίες θες από supermarket κλπ και αυτό ήδη είναι ένα deal breaker για μένα. ΓΙαυτο και για την έλλειψη χώρου πήρα την essenza mini. 

Επεξ/σία από dimlevi
  • Like 4
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πήγα σήμερα να πάρω Kimbo Ristretto που μου αρέσει πολύ και μου έδωσαν δείγματα Kimbo Pompei 12/13 και Amalfi 100% Arabica 9/13 για δοκιμή. Πλαστικές κάψουλες 22.60 οι 100 οι Pompei και 23.5 οι Amalfi.

Screenshot_2024-07-04-13-43-05-587_com.miui.gallery-edit.jpg

Να και οι κούτες 

Screenshot_2024-07-04-13-59-19-615_com.miui.gallery-edit.jpg

Screenshot_2024-07-04-13-58-59-360_com.miui.gallery-edit.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, Spanos said:

Πήγα σήμερα να πάρω Kimbo Ristretto που μου αρέσει πολύ και μου έδωσαν δείγματα Kimbo Pompei 12/13 και Amalfi 100% Arabica 9/13 για δοκιμή. Πλαστικές κάψουλες 22.60 οι 100 οι Pompei και 23.5 οι Amalfi.

μηπως ειναι ευκολο να δωσεις συντεταγμένες;

αν ειναι και με τριγωνικό ραντάρ μεσω VHF κάτω απο πιλοτική διάβαση, ακομα καλυτερα.

σε σουπερ δεν τα βρηκα online, μονο σε τσιγκουνη απο εδω

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, prefuse είπε

μηπως ειναι ευκολο να δωσεις συντεταγμένες;

αν ειναι και με τριγωνικό ραντάρ μεσω VHF κάτω απο πιλοτική διάβαση, ακομα καλυτερα.

σε σουπερ δεν τα βρηκα online, μονο σε τσιγκουνη απο εδω

Είναι στην Πέτρου Ράλλη το κατάστημα KIMBO Boutique Café, φτιάχνει και καφέ, πουλάει, τα πάντα όλα, έχει και ιστοσελίδα

https://shop.kimboespresso.gr/collections/espresso-καψουλεσ/espresso-καψουλεσ

αλλά δε βλέπω να τα έχει όλα online. Εγώ περνάω απο εκεί γιατί είναι στο δρόμο για τη δουλειά.

Επεξ/σία από Spanos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Spanos είπε

Να και οι κούτες 

Screenshot_2024-07-04-13-59-19-615_com.miui.gallery-edit.jpg

Screenshot_2024-07-04-13-58-59-360_com.miui.gallery-edit.jpg

Τους εχω δει αυτους τους 2 αλλα ποτε δεν τους δοκιμασα λογο οτι ειναι σε μεγαλη ποσοτητα των 100 , απο οτι βλεπω σε μονη δοση σε σακουλακι και αυτοι αρα θα εχουν προτρυπιμενη καψουλα οπως lollo-borbone και οχι οπως οι Kimbo σε πλαστικη στις 10αδες..Βγαλε μια φωτο απο μια καψουλα να δω πως ειναι μεσα οταν ανοιξεις! Πιο πολυ ο Pompei λογο οτι ειναι υψηλοτερης εντασης , ο Amalfi που ειναι αραμπικα πιστευω θα ειναι πολυ ελαφρυς.. Πες γνωμη οταν τους δοκιμασεις!

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παίδες, μια βοήθεια.

Έχω την Citiz και προς το παρόν μόνο Nespresso χρησιμοποιώ και μάλιστα ristreto.

Illy / Lavazza δοκίμασα και απογοητεύτηκα. Ειδικά η illy σαν να άλλαξε κάτι το τελευταίο διάστημα.
Starbucks ούτε για αστείο.

Ψαχνω ποιοτική κάψουλα αλουμινίου με ωραία γεύση ανεξάρτητα της τιμής.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, alejsalonica είπε

Παίδες, μια βοήθεια.

Έχω την Citiz και προς το παρόν μόνο Nespresso χρησιμοποιώ και μάλιστα ristreto.

Illy / Lavazza δοκίμασα και απογοητεύτηκα. Ειδικά η illy σαν να άλλαξε κάτι το τελευταίο διάστημα.

lor, cost, dimello, coffeeway.

Είναι τι θα κάτσει στις γεύσεις σου...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, alejsalonica είπε

Παίδες, μια βοήθεια.

Κοίτα η Lavazza και μένα δε μου άρεσε με τη μία μετά όμως που την ήπια ξανά σκέτη, χωρίς ζάχαρη και με πιο μικρή εκχύλιση οι νότες που βγάζει είναι πολύ καλές. Μιλάω για Maestro 9/13, για Crema e Gusto 12/13 και Rossa 10/13. Δεν είναι και οι πιο δυνατές γεύσεις, δεν κάνουν τόσο για freddo αλλα για espresso, αν και εγώ τις χρησιμοποιώ και σε freddo.

Aφου λοιπόν δεν θές Lavazza, δεν θες Starbucks, δοκίμασε Costa Coffee, εμένα είναι απο τους αγαπημένους μου. Δοκίμασε L'or Barista ή Ristretto εμένα δεν μου άρεσαν αλλα άρεσαν σε άλλους.

Εξαρτάται όμως και τι θές εσύ. Θές δυνατό καφέ - φαρμάκι; Θές πιο απαλό; Ζεστό; Κρύο; Φυσικά παίζει ρόλο και πως το φτιάχνεις. Η Costa Coffee και η L'or Barista έχουν κάπως σφιχτή εκχύλιση και βγάζουν λίγο οπότε δε θα σου βγεί νεροζούμι αν δεν έχεις μεζούρα.

Επεξ/σία από Spanos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Spanos said:

Κοίτα η Lavazza και μένα δε μου άρεσε με τη μία μετά όμως που την ήπια ξανά σκέτη, χωρίς ζάχαρη και με πιο μικρή εκχύλιση οι νότες που βγάζει είναι πολύ καλές. Μιλάω για Maestro 9/13, για Crema e Gusto 12/13 και Rossa 10/13. Δεν είναι και οι πιο δυνατές γεύσεις, δεν κάνουν τόσο για freddo αλλα για espresso, αν και εγώ τις χρησιμοποιώ και σε freddo.

Aφου λοιπόν δεν θές Lavazza, δεν θες Starbucks, δοκίμασε Costa Coffee, εμένα είναι απο τους αγαπημένους μου. Δοκίμασε L'or Barista ή Ristretto εμένα δεν μου άρεσαν αλλα άρεσαν σε άλλους.

Εξαρτάται όμως και τι θές εσύ. Θές δυνατό καφέ - φαρμάκι; Θές πιο απαλό; Ζεστό; Κρύο; Φυσικά παίζει ρόλο και πως το φτιάχνεις. Η Costa Coffee και η L'or Barista έχουν κάπως σφιχτή εκχύλιση και βγάζουν λίγο οπότε δε θα σου βγεί νεροζούμι αν δεν έχεις μεζούρα.

μεζουρα εννοεις ποτηρακι καφε που αναγραφει τα ml, νομιζω εχει βαλει καποιος φωτο.

απο που αγοραζουμε καποια φθηνη; σιγουρα εχουν τα coffee shops..

On 28/06/2024 at 17:14, Spanos said:

Τράβα στο Μασούτη και πάρε σήμερα που έχει προσφορά Starbucks Espresso Roast, Starbucks Verona, Costa Signature Blend 8, να δεις διαφορά χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο για αρχή. Ο συγκεκριμένος καφές που αγόρασες είναι καλός για espressακι, όχι για freddo.

Επίσης η διαδικασία με τα παγάκια που κανείς είναι λάθος/αμερικανιά. Τον καφέ τον παγώνεις σε κύπελλο με αφροσυλλέκτη, χτυπάς με δύο παγάκια και το μίξερ χειρός, μόλις παγώσει, θα νιώσεις το χέρι κρύο, τον ρίχνεις στο ποτήρι που είναι τα παγάκια. Αλλιώς ρίχνεις ζεστό καφέ στο ποτήρι σου που ΘΑ παγώσει ΟΤΑΝ λιώσουν τα παγάκια και γίνει νέρο.

Αν δεν τον παγώσεις πριν τον ρίξεις στο ποτήρι με τα παγάκια, δεν κάνεις τίποτα. Αν δεν έχεις κύπελλο ριχτο τουλάχιστον σε ένα άλλο ποτήρι, χτύπα  και μετά το βάζεις στο κανονικό ποτήρι.

Σε δεύτερη φαση πάρε και ένα ποτήρι μεζούρα, να βγάζεις 2Χ30ml.

https://e-coffeeshop.gr/αξεσουαρ/διαφορα/κυπελο-με-αφροσυλλεκτη-για-freddo-350ml

https://e-coffeeshop.gr/αξεσουαρ/διαφορα/belogia-γυαλινος-δοσομετρητης-κουζινας-sgt-70ml

belogia-γυαλινος-δοσομετρητης-κουζινας-sgt-70ml_2217.jpg

κυπελο-με-αφροσυλλεκτη-για-freddo-350ml_1576.jpg

Οι original κάψουλες έχουν δύο είδη, τις espresso και τις lungo, το μικρό κουμπί (40ml) και το μεγάλο (110ml) στη μηχανή. Οι κάψουλες περιέχουν μέσα 5,7g καφέ, άρα από ένα σημείο και πέρα, αν τραβήξεις πολύ την εκχύλιση θα πίνεις καμμένο καφέ, πάνπικρο. Καλύτερα να βγάλεις ότι βγάζει και να ρίξεις ζεστό νερό μέσα και να τον κάνεις "αμερικάνο". Αλλά για 120 άντε 130 ml δύο κάψουλες lungo σε καλύπτουν.

το βρηκα!

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Miatakias είπε

Τους εχω δει αυτους τους 2 αλλα ποτε δεν τους δοκιμασα λογο οτι ειναι σε μεγαλη ποσοτητα των 100 , απο οτι βλεπω σε μονη δοση σε σακουλακι και αυτοι αρα θα εχουν προτρυπιμενη καψουλα οπως lollo-borbone και οχι οπως οι Kimbo σε πλαστικη στις 10αδες..Βγαλε μια φωτο απο μια καψουλα να δω πως ειναι μεσα οταν ανοιξεις! Πιο πολυ ο Pompei λογο οτι ειναι υψηλοτερης εντασης , ο Amalfi που ειναι αραμπικα πιστευω θα ειναι πολυ ελαφρυς.. Πες γνωμη οταν τους δοκιμασεις!

Νομίζω είναι ίδιος με τον Ristretto που βγαίνει σε αλουμινίου. Έντονη γεύση με νότες πικρής σοκολάτας, σκούρος, μέχρι και η κρέμα βγαίνει σκούρα, η οποία είναι και μπόλικη. Μια χαρά εκχύλιση είχε, καθόλου νερό στην αρχή, έκανε το ωραίο "κλακ" που ακούγεται πρίν τρέξει ο καφές, ούτε πολύ νερό, ούτε πολύ να ζορίζεται η μηχανή. Έβγαλε αυτό που θα δείς στη φώτο με δύο κάψουλες. Μόνο την πρώτη σταμάτησα γιατι το φοβήθηκα αλλα δεν νομίζω οτι θα έβγαζε πολύ παραπάνω ακόμα και αν την άφηνα. Όταν ανοίγεις το σακουλάκι μυρίζει καφές, το οποίο μου άρεσε. Για τα 22,60 που μου είπαν οι 100, μια χαρά. Θα ήθελα να δοκιμάσω και έναν τριπλό...

image.jpeg.3b4327144a82095e3d562325307abd2b.jpeg

image.jpeg.c8cf0c008ad076b3751d824b2d010e49.jpeg

image.jpeg.b8da7a9eea1f20e9f35d2b913dabfece.jpeg

7 λεπτά πριν, prefuse είπε

μεζουρα εννοεις ποτηρακι καφε που αναγραφει τα ml, νομιζω εχει βαλει καποιος φωτο.

απο που αγοραζουμε καποια φθηνη; σιγουρα εχουν τα coffee shops αλλα ισως σε τσιμπημενες τιμες

το βρηκα!

Το βρήκες ωραία. 

Έχω και ποτήρι μεζούρα για να πίνω κατευθείαν απο μέσα το εσπρεσάκι, έχω και με εκροέα όπως στην πιο πάνω φωτογραφία για ρίχνω στο κύπελλο για πάγωμα.

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Spanos είπε

Νομίζω είναι ίδιος με τον Ristretto που βγαίνει σε αλουμινίου. Έντονη γεύση με νότες πικρής σοκολάτας, σκούρος, μέχρι και η κρέμα βγαίνει σκούρα, η οποία είναι και μπόλικη. Μια χαρά εκχύλιση είχε, καθόλου νερό στην αρχή, έκανε το ωραίο "κλακ" που ακούγεται πρίν τρέξει ο καφές, ούτε πολύ νερό, ούτε πολύ να ζορίζεται η μηχανή. Έβγαλε αυτό που θα δείς στη φώτο με δύο κάψουλες. Μόνο την πρώτη σταμάτησα γιατι το φοβήθηκα αλλα δεν νομίζω οτι θα έβγαζε πολύ παραπάνω ακόμα και αν την άφηνα. Όταν ανοίγεις το σακουλάκι μυρίζει καφές, το οποίο μου άρεσε. Για τα 22,60 που μου είπαν οι 100, μια χαρά. Θα ήθελα να δοκιμάσω και έναν τριπλό...

image.jpeg.3b4327144a82095e3d562325307abd2b.jpeg

image.jpeg.c8cf0c008ad076b3751d824b2d010e49.jpeg

image.jpeg.b8da7a9eea1f20e9f35d2b913dabfece.jpeg

Το βρήκες ωραία. 

Έχω και ποτήρι μεζούρα για να πίνω κατευθείαν απο μέσα το εσπρεσάκι, έχω και με εκροέα όπως στην πιο πάνω φωτογραφία για ρίχνω στο κύπελλο για πάγωμα.

Ωραιος φαινεται για την τιμη του αλλα πλαστικη βεβαια.. Αυτην την αδιαφιανη καψουλα την εχω συναντησει στον Caffe Barbaro (μαπα καφες) που μου εκανε εκχυλιση 15ml περιπου και σταματαγε μονη της με λαθος κρεμα και στον Passapacqua που εχω τωρα και πινω , σε αυτην λειτουργει καλυτερα , πολυ αργη ροη αλλα βγαζει και τα 25ml που εγψ εχω επιλεξει με αξιοπρεπη κρεμα..

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Ωραιος φαινεται για την τιμη του αλλα πλαστικη βεβαια.. Αυτην την αδιαφιανη καψουλα την εχω συναντησει στον Caffe Barbaro (μαπα καφες) που μου εκανε εκχυλιση 15ml περιπου και σταματαγε μονη της με λαθος κρεμα και στον Passapacqua που εχω τωρα και πινω , σε αυτην λειτουργει καλυτερα , πολυ αργη ροη αλλα βγαζει και τα 25ml που εγψ εχω επιλεξει με αξιοπρεπη κρεμα..

Κοίτα τώρα μάρκετινγκ 

Intenso 12/13 πλαστική 

Pompei 12/13 πλαστική προτρυπημένη

Ristretto 12/13 αλουμίνιο 

Ίδιος καφές,.διαφορετική κάψουλα.

Pompei 22.60 η 100αδα

Ristretto 26.90 η 100αδα

Αξίζει να πάρεις πλαστική τρυπημένη για να γλιτώσεις 4 ευρώ στους 50 καφέδες;

• Like 2
Δημοσ.

Άμα έχει ωραία γλυκιά γεύση και καθόλου πικράδα τότε αξίζει η δοκιμή και ας είναι πλαστικές. Αλλά επάνω είπες οι 100... Έχει και συσκευασία με ποιο λίγες πχ 50 να δοκιμάσουμε?? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Spanos said:

Κοίτα τώρα μάρκετινγκ 

Intenso 12/13 πλαστική 

Pompei 12/13 πλαστική προτρυπημένη

Ristretto 12/13 αλουμίνιο 

Ίδιος καφές,.διαφορετική κάψουλα.

Pompei 22.60 η 100αδα

Ristretto 26.90 η 100αδα

Αξίζει να πάρεις πλαστική τρυπημένη για να γλιτώσεις 4 ευρώ στους 50 καφέδες;

4,30 ευρώ στους 100 καφέδες δεν ειναι ή κατι χάνω;

αρα επιλέγουμε τον Ristretto 26.90 η 100αδα..

πολυ λαθος μαρκετινγκ, γιατι οποιος επιλέξει τους Pompei 22.60 η 100αδα 12/13 πλαστική προτρυπημένη δεν θα μείνει ευχαριστημένος και ισως δεν τους ξαναεπιλέξει.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, prefuse είπε

4,30 ευρώ στους 100 καφέδες δεν ειναι ή κατι χάνω;

αρα επιλέγουμε τον Ristretto 26.90 η 100αδα..

πολυ λαθος μαρκετινγκ, γιατι οποιος επιλέξει τους Pompei 22.60 η 100αδα 12/13 πλαστική προτρυπημένη δεν θα μείνει ευχαριστημένος και ισως δεν τους ξαναεπιλέξει.

με δύο κάψουλες ανα καφέ τουλάχιστον, είναι 50 καφέδες.

1 ώρα πριν, GEOZN8 είπε

Άμα έχει ωραία γλυκιά γεύση και καθόλου πικράδα τότε αξίζει η δοκιμή και ας είναι πλαστικές. Αλλά επάνω είπες οι 100... Έχει και συσκευασία με ποιο λίγες πχ 50 να δοκιμάσουμε?? 

Η γεύση είναι παρόμοια, παρατήρησα όμως μια πικράδα στο στόμα αφού τελείωσα τον καφέ και κατακάθι στη μηχανή. Επειδή μόλις φτιάχνω τον καφέ κάνω μια εκχύλιση lungo με σκέτο νερό, είδα κατακάθι στο ποτήρι που έτρεχε το σκέτο νερό και στον μέσα συλλέκτη, οχι πάρα πολύ αλλα είχε, άρα θα πέρασε και στον καφέ που έφτιαξα.

Επεξ/σία από Spanos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...