Προς το περιεχόμενο

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα

Craven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα και αυτό. Στο skroutz οποίος ενδιαφέρεται. Στα σχολια διαβάζω   καλά λόγια για φρεντο το συγκεκριμένο. 

https://www.skroutz.gr/s/24557269/L-Or-Kapsoules-Espresso-Ristretto-Symvates-me-Michani-Nespresso-40caps.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Screenshot_20240701_215623_Skroutz.jpg

Επεξ/σία από dimlevi
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 λεπτά πριν, dimlevi είπε

Βρήκα και αυτό. Στο skroutz οποίος ενδιαφέρεται. Στα σχολια διαβάζω   καλά λόγια για φρεντο το συγκεκριμένο. 

https://www.skroutz.gr/s/24557269/L-Or-Kapsoules-Espresso-Ristretto-Symvates-me-Michani-Nespresso-40caps.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Σίγουρα οι Lor είναι απ τις καλές μάρκες που πρέπει να δοκιμάσεις, κυρίως αυτόν τον ristretto 11, τον onyx 12 και Batista 13, τους βρησκεις συχνα σε προσφορά στα σούπερ μάρκετ 

• Like 2
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Σίγουρα οι Lor είναι απ τις καλές μάρκες που πρέπει να δοκιμάσεις, κυρίως αυτόν τον ristretto 11, τον onyx 12 και Batista 13, τους βρησκεις συχνα σε προσφορά στα σούπερ μάρκετ 

Μου φάνηκε Καλό vfm για 40 caps Θα δοκιμάσω αυτόν και τον Starbucks verona. 

Επεξ/σία από dimlevi
  • Like 1

1 ώρα πριν, dimlevi είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις. 

Στη μηχανή όταν βάζω να βγάλει δόση πάταω 2 X(κάψουλες) κουμπί μονης δόσης? Γιατί έχει 2 κουμπιά που δείχνουν ένα μικρό φλιτζάνι και ένα μεγάλο.

Αγόρασα τις Starbucks colombia με 7 ένταση γεύσης και ειναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον ILY.  Πολύ πιο έντονη γεύση 

Nαι το κουμπί μονής δόσης πατάς

1 ώρα πριν, dimlevi είπε

Θα το αφήσω. Πόσα ml προτείνεις είπαμε για φρεντο? 40 x2? Γιατί ίσως πάρω δοσομετρητη

Εγω βαζω 30Χ2=60, απλά να ξέρεις οτι να αν το ρυθμίσεις μόνιμα δεν βγάζει πάντα το ίδιο γιατί κάθε κάψουλα είναι διαφορετική σφτιχτή ή χαλαρή. Προσωπικά δεν έχω πειράξει τίπτα, βάζω τη μεζούρα απο κάτω και μόλις φτάνει 30 το κόβω. Κάποιες κάψουλες βγάζουν 30 ή 28-29 έτσι κι αλλιώς οπότε δεν χρειάζεται κάν να κόψω.

29 λεπτά πριν, dimlevi είπε

Εμένα δε μου άρεσε, διάβασα τις κριτικές και χτύπησα μια 20αδα σε προσφορά και τώρα τις κοιτάω. Γνώμη μου είναι οτι στην αρχή καλύτερα να παίρνεις δεκάδες μέχρι να βρείς αυτές που θα καταλήξεις. Εμένα ο Colombia γενικά δε μου άρεσε, τον Starbucks καλύτερος, της Lor δε μου άρεσε καν, γενικά η Lor δε με ενθουσίασε εκτός απο τη Σοκολάτα και το Φουντούκι.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Spanos είπε

Καλημέρα με Illy lungo classico, προσπαθώ να καταλάβω γιατί έχει 5,5 ευρώ όταν δεν τον πουλάνε με έκπτωση 😁

Screenshot_2024-07-02-06-21-03-048_com.miui.gallery-edit.jpg

Και με έκπτωση -0,50ε έχουν εκτός από κάποιες σπάνιες εκπτώσεις -35% - 40% 1 φορά τον χρόνο κάθε καλοκαίρι στα ΣΜ... Είχα δοκιμάσει όλους τους τύπους όταν είχα πρωτοπαρει την μηχανή, μου είχαν φανεί αδύναμοι σχετικά, ο lungo ήταν αρκετά κάλος σε σχέση με άλλους που είχα δοκιμάσεις..

Επειδή πολλοί στην Ελλάδα έχουν μάθει τον εσπρέσσο με την illy και είναι εθισμένοι σε αυτήν την γεύση από ότι έχω ψάξει στο ίντερνετ/reviews (ηπαρχουν κι εδώ στο ινσομνια σχετικά άρθρα) καλύτερη επιλογή είναι το σύστημα της illy iperespresso που δέχεται μόνο illy κάψουλες πλαστικές με 6.7γρ ανα κάψουλα, έχει καμία 10αρια τύπους συνολικά με κόστος από 0,50 - 0,55ε ανά κάψουλα ...

Έχω δει ότι πολλοί λένε ότι κάνει καλύτερο καφέ από Nespresso , αν βρω καμία μεταχειρο φθηνα ισως πάρω μια να την δοκιμάσω κι αυτήν (καινούρια 88ε με 54 καψ. δώρο δηλαδή καθαρό κόστος μηχανής γύρω στα 60ε) και να πίνω μια στο τόσο καφέ εκεί αν όντως είναι πιο ποιοτικός ο καφές , αν δείτε στο βίντεο κάνει και το λεγόμενο pre-infusion που δεν έχει η Nespresso, προ-διαβρεχεται ο καφές με λίγο νερό δείτε στο 1:07 του βίντεο, η ροή σταματάει και ξαναρχίζει μετά από λίγο κανονικά η εκχύλιση , αυτό το θυμάμαι και στην dedica αλεσμένου..

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 2
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, Miatakias είπε

Και με έκπτωση -0,50ε έχουν εκτός από κάποιες σπάνιες εκπτώσεις -35% - 40% 1 φορά τον χρόνο κάθε καλοκαίρι στα ΣΜ... Είχα δοκιμάσει όλους τους τύπους όταν είχα πρωτοπαρει την μηχανή, μου είχαν φανεί αδύναμοι σχετικά, ο lungo ήταν αρκετά κάλος σε σχέση με άλλους που είχα δοκιμάσεις..

Επειδή πολλοί στην Ελλάδα έχουν μάθει τον εσπρέσσο με την illy και είναι εθισμένοι σε αυτήν την γεύση από ότι έχω ψάξει στο ίντερνετ/reviews (ηπαρχουν κι εδώ στο ινσομνια σχετικά άρθρα) καλύτερη επιλογή είναι το σύστημα της illy iperespresso που δέχεται μόνο illy κάψουλες πλαστικές με 6.7γρ ανα κάψουλα και καμία 10αρια τύπους συνολικά με κόστος από 0,50 - 0,55ε ανά κάψουλα ...

Έχω δει ότι πολλοί λένε ότι κάνει καλύτερο καφέ από Nespresso , αν βρω καμία μεταχειρο φθηνα ισως πάρω μια να την δοκιμάσω κι αυτήν (καινούρια 88ε με 54 δώρο δηλαδή καθαρό κόστος μηχανής γύρω στα 60ε) και να πίνω μια στο τόσο καφέ εκεί αν όντως είναι πιο ποιοτικός ο καφές , αν δείτε στο βίντεο κάνει και το λεγόμενο pre-infusion που δεν έχει η Nespresso, προ-διαβρεχεται ο καφές με λίγο νερό στο 1:07, η ροή σταματάει και ξαναρχίζει μετά από λίγο κανονικά η εκχύλιση , αυτό το θυμάμαι και στην dedica αλεσμένου..

κι εγω τα έχω δοκιμάσει όλα και είναι αδύναμα, ακόμα και ο Forte. Λογικό είναι αφού θέλει να σπρώξει τις κάψουλες απο το δικό της σύστημα και γ'αυτό έχει και παρόμοιες τιμές και η κάψουλα για nespresso βγάζει χειρότερο καφέ.

Υψηλό κόστος κάψουλας αν είναι να δίνεις 5-6 ευρώ την ημέρα για τον καφέ δύο ατόμων (γύρω στα 180 το μήνα) παίρνεις και μια υπερ-αυτόματη καφετιέρα με 300 ευρώ και βάζεις κόκκο ή και αλεσμένο απο διάφορες μάρκες ανάλογα το κέφι.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Spanos είπε

κι εγω τα έχω δοκιμάσει όλα και είναι αδύναμα, ακόμα και ο Forte. Λογικό είναι αφού θέλει να σπρώξει τις κάψουλες απο το δικό της σύστημα και γ'αυτό έχει και παρόμοιες τιμές και η κάψουλα για nespresso βγάζει χειρότερο καφέ.

Υψηλό κόστος κάψουλας αν είναι να δίνεις 5-6 ευρώ την ημέρα για τον καφέ δύο ατόμων (γύρω στα 180 το μήνα) παίρνεις και μια υπερ-αυτόματη καφετιέρα με 300 ευρώ και βάζεις κόκκο ή και αλεσμένο απο διάφορες μάρκες ανάλογα το κέφι.

Ναι εγώ το λέω μόνο σε περιπτώσεις όπως η δική μου που πίνω μόνο εγώ σπίτι από 2 έως 4 ημερησίως στην Nespresso  , δηλαδή σκέφτομαι αν βρω καμία ευκαιρία μεταχειρισμένη σε καλή κατάσταση κάνα 30αρι ευρώ  να δοκίμασα όλες τις ποικίλες παίρνοντας μόνη κάψουλα σε σακουλάκι και αν πραγματικά αξίζει να πίνω μια στο τόσο στην iperespresso, δεδομένου ότι εγώ την έχω βρει με lollo 0,20/καψ. στη νεσπρεσσο δεν είναι τόσο πρόβλημα το οικονομικό ...Δεν λέω να είναι η κυρια μηχανή μου...Το θέμα είναι πρέπει να παίρνεις μόνο το flow pack που είναι τύπου lollo η συσκευασία σε μόνη δόση σε σακουλάκι γιατί έχει λίγο πιο φτηνές αναλογικά αλλά που είναι σε μια συσκευασία όλες μαζί χωρίς σακουλάκι χύμα , η κάψουλα είναι προτρυπιμενη που σημαίνει ότι θα αρχίζει να χάνει απ' το άρωμα τής, κάπου είδα ότι λέγαν ότι έχει μεγάλη διαφορά η κάψουλα μονής δοσεις σε σχέση με την συσκευασία των 18 χύμα καψουλων μέσα σε κονσέρβα όπως ο είναι αλεσμένους καφές, αν δηλαδή πίνεις 1 την ημέρα(αυτές έρχονται 0,50/καψ.) την 18η θα την πιείς 18 μέρες αφότου ανοίξεις την συσκευασία όποτε μόνο την μονης δόσης θα αγόραζα, 0,57ε το ένα σακουλάκι, 55ε οι 100 όποτε ούτε  να στοκάρεις μεγάλη ποσότητα δεν αξίζει.

Απ' την άλλη σκέφτομαι ότι πόσο καλύτερο καφέ θα κάνει με 6,7γρ που δεν είναι και τεράστια η διαφορά σε σχέση με τα 5.5γρ της νεσπρεσσο, δηλαδή αμφιβάλω ότι θα πιω καλύτερο καφέ από 2 κάψουλες στην iperespresso με 1,10ε κόστος και 2x6,7=13,4γρ. καφέ ας πούμε 60ml συνολικά στο ποτήρι με τον αν πάρω 3 κάψουλες lollo nero 3x5γρ=15γρ με χρέωση μόλις 0,55ε , την κάθε κάψουλα στα 20ml =60ml στο ποτήρι.. Η λογική λέει ότι θα πιω πιο δυνατό καφέ στην Nespresso με τα μισά λεφτά, και σε τέτοια λεφτά είναι και η vertuo σε μια τελική που παίρνεις διπλού εσπρέσσο ποσότητα με 0,60 - 065ε αλλά αυτή η μηχανή δεν φτιάχνει εσπρέσσο αλλά έχει άλλη τεχνολογία...

Επεξ/σία από Miatakias
  • Thanks 1

Στις 29/6/2024 στις 6:48 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε

Την έχω ήδη παραγγείλει και πληρώσει. 

Δεν έχει κακές κριτικές και την εχει και δικό μου άτομο. 

Αδερφέ δεν πειράζει που την πλήρωσες τράβα κοτσωβολος πες το μετάνιωσα και πάρε μια Inissia Delonghi η krups να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Και εάν έχει υπόλοιπο χρημάτων καντο επέκταση εγγύησης total support και πάρε και κάτι ακόμη. Μακριά από την εν λόγω πολλά προβλήματα και καθόλου κάψουλες aftermarket. Κακή επιλογή. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, GEOZN8 είπε

Αδερφέ δεν πειράζει που την πλήρωσες τράβα κοτσωβολος πες το μετάνιωσα και πάρε μια Inissia Delonghi η krups να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Και εάν έχει υπόλοιπο χρημάτων καντο επέκταση εγγύησης total support και πάρε και κάτι ακόμη. Μακριά από την εν λόγω πολλά προβλήματα και καθόλου κάψουλες aftermarket. Κακή επιλογή. 

Την πήρα τη μηχανή και την δοκίμασα 

Πολύ πιο καλή από την την krups που είχα 

Πολύ καλό καφέ έφτιαξε με τις κάψουλες vertuo 

Με μια κάψουλα έβγαλα πάνω από 200ml 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Την πήρα τη μηχανή και την δοκίμασα 

Πολύ πιο καλή από την την krups που είχα 

Πολύ καλό καφέ έφτιαξε με τις κάψουλες vertuo 

Με μια κάψουλα έβγαλα πάνω από 200ml 

Αυτή είναι η mug , δοκίμασε doubles espresso 80ml η gran Lungo στα 150ml, λόγικα θα είναι πιο εύγευστοι , θα έχει μέσα η συσκευασία κάποιες καψουλες δώρο 

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 1
  • Thanks 1

παιδια οι vertuo αξίζουν σαν μηχανές; διαβάζω για άπειρα προβλήματα, ανακλήσεις, εγγυήσεις κλπ

με ενδιαφέρει να αντικαταστήσω την κλασική νεσπρέσσο στο γραφείο μου (5 άτομα προς το παρών) αλλά θέλω κάτι solid χωρίς προβλήματα.

δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κόστος κτήσης της μηχανής αρκεί να είναι αξιόπιστο. Η κάψουλα βολεύει στο γραφείο γιατί φτιάχνει σταθερή ποιότητα καφέ, μας φέρνουν με κούριερ άμεσα τις κάψουλες και μπορεί να την χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε χωρίς ιδιαίτερη συντήρηση

• Like 1

35 λεπτά πριν, haris013 είπε

παιδια οι vertuo αξίζουν σαν μηχανές; διαβάζω για άπειρα προβλήματα, ανακλήσεις, εγγυήσεις κλπ

με ενδιαφέρει να αντικαταστήσω την κλασική νεσπρέσσο στο γραφείο μου (5 άτομα προς το παρών) αλλά θέλω κάτι solid χωρίς προβλήματα.

δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κόστος κτήσης της μηχανής αρκεί να είναι αξιόπιστο. Η κάψουλα βολεύει στο γραφείο γιατί φτιάχνει σταθερή ποιότητα καφέ, μας φέρνουν με κούριερ άμεσα τις κάψουλες και μπορεί να την χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε χωρίς ιδιαίτερη συντήρηση

Εγω την πηρα χθες αλλα την εχει πολλους μηνες χωρις προβλημα μελος της οικογενειας.

Επίσης 

6 ώρες πριν, haris013 είπε

Επίσης πολλοί εδώ μέσα και όχι μόνο έχουν αρνητική άποψη και την είχαν πάρει με προβλήματα. Αλλά και η απουσία aftermarket καψουλων με ότι συνεπάγεται αυτό είναι ένα αρνητικό αυτό και από μόνο του φτάνει!! 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...