Vagosman Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Ας πω και εγω την αποψάρα μου (ολοι εχουν απο μια), υπαρχει ενα ωραιο βιντεακι απο τον Χοφμαν που θεωρειται απο πολλους ο γκουρου στο κοφι κομμιουνιτι οπου λεει, ναι μεν η παντεντα της καψουλας εληξε και βγηκαν οι τρίτες εταιρείες, ομως δεν εχει ληξει μια πατέντα που η νεσπρεσσο χρησιμοποιει ενα στεγανοποιητικό λαστιχάκι. θα συμφωνησω οτι οι κάψουλες απο τρίτους περνάνε πάρα πολλα κατακάθια απο τον καφέ στο ποτήρι. Ανεξάρτητα απο αυτό για οποιον αγαπάει καφε κ πορτοφόλι φεύγει μακρυά απο κάψουλες κ παει είτε σε προτιμένο καφέ, είτε σε υπεραυτόματη ή για τους μερακλίδες μύλος και non pressurized καλάθια (οπως στις καφετέρειες) ορεξη, διαβασμα κτλ ειναι απαραίτητα βέβαια Επεξ/σία 30 Ιουνίου από Vagosman 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, aenaos15 είπε Πρώτα ρωτας και μετα αποφασίζεις και αγοράζεις!!! Κανόνας απαράβατος!!! Αν μπορείς άλλαξε την παραγγελία με καποια άλλη μηχανή της Nespresso. Εγραψα οτι την εχει δικο μου ατομο και ειναι ευχαριστημενο . Για καψουλες για δυνατο Fredo ρωτησα ποιες να διαλεξω. Το ατομο που την εχει φτιαχνει καπουτσινο . Επεξ/σία 30 Ιουνίου από Γιάννης Platano Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 10 hours ago, Γιάννης Platano said: Οι κάψουλες κοστίζουν 0.7 από ότι είδα Στην krups dolce gousto που έχω κάπου στα 45 λεπτά Δεν είναι μεγάλη διαφορά για ένα καφέ την ημέρα το μεσημέρι Πρωί πίνω μόνο και πάντα ελληνικό... για να ανοίξει το μάτι. Δεν είναι μόνο οι ακριβές κάψουλες, αναφέρουν και για προβληματικά μοντέλα που χαλάνε είτε εύκολα είτε σε 1-1,5 χρόνο. Ίσως προλαβαίνεις να ακυρώσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου On 28/06/2024 at 19:03, Miatakias said: Οπως το λεει ο spanos , η προεπιλογη του lungo ειναι 100ml περιπου (110ml θεωρητικα, γυρω στα 90-100ml στο ποτηρι αναλογα την καψουλα) και ο καφες ειναι πολυ νερουλος, για φρεντο ειδικα ξεχνα το κουμπι lungo , 40ml στο κουμπι εσπρεσσο και παλι ο καφες σχετικα αδυναμος ειναι..για μενα γυρω στα 25ml πρεπει να κανεις εκχυλιση 1 καψουλα καφε και να υπολογισεις ποσο καφε θες , γυρω στις 3 καψουλες βγαζουν 75-80ml., αν δεν εχεις προβλημα με την πολυ καφεινη βαζεις και 4 , η παιζεις μπαλα πχ με 3 καψ. με καφεινη 1 διχως , 2+2 κτλ, σε αυτο το σεναριο φυσικα θα πρεπει να ψαχτεις για φτηνο καφε γιατι αν παιρνεις με 0,40 - 0,50 και θελεις 2ε για εναν καφε , τον παιρνεις και απ εξω και θα ειναι και καλυτερος.. Σε φτηνο καφε προτινω τους Lollo Caffe (0,20ε περιπου) και ειδικα τον Nero τον πιο βαρυ της σειρας , πολυ καλος και ο decaf επισης.. Επειδη υπαρχει συγχυση με το τι ειναι lungo (=μακρυς αγγλιστι long) , σε μηχανη αλεσμενου λοιπον κανεις κανονικα την διαδικασια παρασκευης εσπρεσσο και απλα αφηνεις να τρεξει λιγο παραπανω νερο για να γινει πιο νερουλος/ελαφρυς Στην nespresso ομως υπαρχουν ειδικες καψουλς lungo , o καφες μεσα ειναι πιο χοντροκομενος για να περναει το νερο πιο γρηγορα και να μην μπουκωνει η μηχανη , ενω στις εσπρεσσο καψουλες ο καφες ειναι πιο ψιλα αλεσμενος Ο ristretto ειναι το αντιθετο , αφηνεις λιγοτερα ml νερου να τρεξουν ωστε ο καφες να ειναι πιο περιεκτικος και βαρυς, αυτο στην νεσπρεοο το κανεις με το να πατησεις το κουμπι του εσπρεσσο οταν εχουν πεσει περιπου 15-20ml στο ποτηρι.. Καποια μοντελα πιο ακριβα νεσπρεσσο μηχανων εχουν και κουπι ristretto δηλαδη προεπιλογη να πευτουν 25ml Παρε απο σουπερ μαρκετ ξινο (κιτρικο οξυ) που δεν ειναι καν χημικο και ειναι πολυ φθηνοτερο , λιωσε περιπου 25γρ σε νερο βρυσης και γεμισε το δοχειο νερου της μηχανης και ακολουθα τις οδηγειες τις νεσπρεσσο μονο που αντι το χημικο υγρο εσυ εχεις βαλει το ξινο 55 λεπτά, τα 50 γρ ξινό σε φακελάκι από σκλάβο. Έτυχε να θυμηθώ το μήνυμα σου και πήρα να κάνω καθαρισμό. Η μία μηχανή είναι 1-2 ετών η άλλη παίζει να έχει κλείσει 10ετια αλλά δεν την χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα γιατί τρέχει νερό από το δοχείο. Μάλλον θέλει αλλαγή δοχείου ή αλλαγή κάποιο λαστιχακι. Δύσκολα να βρεθεί ο κάδος αυτός γιατί είναι παλιό μοντέλο. Θα ψάξω ebay αλλά ίσως δεν αξίζει η αγορά με τα μεταφορικά κτλ παίρνεις καινούργια με λίγα παραπάνω. Θυσίασα τον πρώτο καφέ (που πετάμε μετά από κάθε καθάρισμα) με ευχαρίστηση ένα Starbucks που έχω ακόμα και περιμένω το επόμενο θύμα που οικειοθελώς θα θέλει να δοκιμάσει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, prefuse είπε 55 λεπτά, τα 50 γρ ξινό σε φακελάκι από σκλάβο. Έτυχε να θυμηθώ το μήνυμα σου και πήρα να κάνω καθαρισμό. Η μία μηχανή είναι 1-2 ετών η άλλη παίζει να έχει κλείσει 10ετια αλλά δεν την χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα γιατί τρέχει νερό από το δοχείο. Μάλλον θέλει αλλαγή δοχείου ή αλλαγή κάποιο λαστιχακι. Δύσκολα να βρεθεί ο κάδος αυτός γιατί είναι παλιό μοντέλο. Θα ψάξω ebay αλλά ίσως δεν αξίζει η αγορά με τα μεταφορικά κτλ παίρνεις καινούργια με λίγα παραπάνω. Θυσίασα τον πρώτο καφέ (που πετάμε μετά από κάθε καθάρισμα) με ευχαρίστηση ένα Starbucks που έχω ακόμα και περιμένω το επόμενο θύμα που οικειοθελώς θα θέλει να δοκιμάσει. Ποια είναι η παλιά μηχανή που έχεις? Εγώ δεν θυσιάζω κάψουλα μετά την αφαλάτωση, αφού κάνω όλη την διαδικασία παίρνοντας μετά το ξινό 2 ή 3 φορές με καθαρό πόσιμο νερό και είναι κομπλέ, το ξινό είναι άοσμο/άγευστο, δεν είναι όπως τα χημικά και το ξύδι.. Κάτι που έκανα σήμερα για πρώτη φορά μετά από προτροπή του ενός άλλου μέλους είναι να βάλω στο στόμιο εκχύλισης από κάτω οδοντογλυφίδα να το καθαρίσω γιατί πιάνει πολύ μαυρίλα εκεί, αύριο θα δω αν έχει καμία διαφορά γευστική ο καφές... Έκανα δόκιμες σε νέους αλλά και καφέδες που είχα ξαναδοκιμάσει παλιότερα αυτές τις μέρες, λοιπόν οι Borbone σε αλουμινίου (3ε η 10αδα ο καθένας) είναι ίδιοι με αυτούς σε πλαστική αλλα η σχετικά προβληματική πλαστική κάψουλα έχει αντί να βελτιωθεί η αλουμίνιου είναι ακόμα χειρότερη , η ροή είναι απ τις πιο αργές που έχω δει και το χειρότερο ειναι οτι στις 7 κάψουλες που έκανα η 3 είχαν τελείως προβληματική ροή, ο καφές έπεφτε σταγόνα - σταγόνα και το νερό σταμάτησε στα 10ml περίπου, για να πέσουν 25-30ml πάτησα το κουμπί 3 φορές και πάλι η μηχανή ζοριζοταν σε βαθμό που φοβάμαι μην πάθει τίποτα, οποία μου το ξανακάνει θα σταματήσω άμεσα την ροή και θα την πετάξω. Τώρα ο καφές κλασσικά δυνατός και πικρός με την ιδιαίτερη γεύση που έχει αυτή η μάρκα, δεν αξίζουν καθόλου οι αλουμινίου, αν ξαναπάρω Borbone μόνο τον nero ίσως και decaf που έχει δυνατότητα σε πλαστική όμως που είναι πιο φθηνή και έχει καλύτερη λειτουργία Το ίδιο ισχύει και για 2 lollo (luna, decaf) αλουμινίου αργή κακή ροή σε σχέση με τις αντίστοιχες πλαστικές, αλλά τουλάχιστον ο καφές πέφτει όλος κανονικά .Πήρα να θυμηθώ και τον lollo oro (0,20/καψ.) τον αραμπικα της σειράς σε πλαστική, πολύ καλό καφεδάκι κι αυτός όταν θες λίγο πιο ελαφρύ αρωματικό με χαρακτηριστικά αραμπικα αλλά χωρίς να φέρνει στην κλασσική γεύση αραμπικα που συναντάμε σε μάρκες όπως lor columbia /ristretto, Perla ristretto, Bellarom (lidl) ristretto κτλ , είναι πιο δυνατός με σκούρα κρέμα και ιδιαίτερη γεύση, θα τον καθιέρωσω κι αυτόν για εναλλαγή του αγαπημένου μου lollo nero σε πλαστική πάντα πίνω και τον lollo Decaf που τον θεωρώ κορυφαιο καφέ διχως καφεινη. Επίσης το να έχεις μια μάρκα σε διάφορους τύπους είναι καλό γιατί μπορείς να τους συνδυάσεις, δηλαδή πχ κάνεις εκχύλιση έναν lollo Nero + 1 lollo oro στο ίδιο ποτήρι και έτσι κανείς έναν πιο ισορροπημένο και περίπλοκο γευστικά καφέ που θα είναι κοντά στον lollo classico (αυτός έχει 50/50% Arabica- robusta), η nero + decaf η oro + decaf η γιατί όχι 1 nero+ 1 oro + 1 decaf , δεν μ αρέσει να "παντρεύω" μεταξυ τους καφέδες από άλλες μάρκες... Τώρα οι passalacqua elmir και Manhoa είναι οκ καφέδες, ο elmir πιο βαρύς με πιο πολύ robusta ισορροπημένος αλλα όχι πικρός, ο άλλος ο Manhoa πιο ελαφρύς και ιδιαίτερος με αραμπικα περισσότερο και φρουτένια/λουλουδένια γεύση, καλοί καφέδες γενικά αλλά για 0,30ε καψ. προτιμώ τους lollo και καθαρα ως καφεδες αλλα και σαν τιμη.Η κάψουλα αργή ροή όχι όμως σταγόνα - σταγόνα, πέφτει όλη η ποσότητα.. Επεξ/σία 30 Ιουνίου από Miatakias 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Miatakias said: Χαχαχα τέτοιο πάχος κρέμας δεν έχω δει ποτέ σε κανένα εσπρέσσο. Αρε Photoshop! Από ότι παρατήρησα υπάρχει διαρροή στην συγκόλληση του κάτω μέρους όπου ενώνονται τα 2 πλαστικά. Φαίνεται η συγκόλληση, είναι περιμετρικά του πάτου. Επεξ/σία 30 Ιουνίου από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 43 λεπτά πριν, prefuse είπε Χαχαχα τέτοιο πάχος κρέμας δεν έχω δει ποτέ σε κανένα εσπρέσσο. Αρε Photoshop! Από ότι παρατήρησα υπάρχει διαρροή στην συγκόλληση του κάτω μέρους όπου ενώνονται τα 2 πλαστικά. Φαίνεται η συγκόλληση, είναι περιμετρικά του πάτου. Φαίνεται ότι μπορείς να τα βρείς από ελληνική αγορά, δες εδώ , διάφορα μαγαζιά φαίνεται να το έχουν από 7-9ε.Ριξε μια ερώτηση αρκεί να δεις το ακριβές μοντέλο που αναγράφεται επάνω στην ετικέτα της μηχανή σου , εγώ έβαλα στο Σκρουτζ αυτό: XN212040 https://www.google.com/search?client=ms-android-motorola-rvo3&sca_esv=d270a6982db3bc8c&sxsrf=ADLYWIJ_PMjPWuVzIMSE2w-dAme4dA6X7g:1719760487251&q=Nespresso+krups+XN212040&udm=2&fbs=AEQNm0CnTsjXJ7nV4biNnPEw9IRd8kHOspi33BkRepcKxaGh7Qux-VyADEIXprthH92U1fYW5GVVpCeIXK-ES9_G0MVtReLRooVEOP9LKahvyfvCuo0Q4M02WA8-5mJ_5NS27lTeVkvQ7VNZB4vi0IdSF8KJvdscTaDg_TA9bWOE9HFIiNAO3oc81DuaFVcIcOHXKRe60JJoI2nOfs4r26j6O7xYwJ-2boXtH1fryEfS9Npe-WlvFfDBX85SOgR3vRvbyUNJPWtV&sa=X&ved=2ahUKEwj4z8OHz4OHAxUJQ_EDHXdhD-sQtKgLegQIEBAB&biw=432&bih=810&dpr=2.5#vhid=HnxDGrSEnmt2iM&vssid=mosaic Ναι αυτή η κρέμα μόνο με Photoshop αν και οι γνήσιες Nespresso κάνουν κρέμα περίπου οσο αυτή της φωτογραφίας , οι συμβατές κάνουν πολύ λιγότερη, η μόνη που πλησίαζει κοντά σε εκείνη των γνήσιων είναι ο Borbone Nero σε πλαστική, θα κάνω μια μέρα να ανεβάσω σε βίντεο η φωτό... 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Miatakias said: Φαίνεται ότι μπορείς να τα βρείς από ελληνική αγορά, δες εδώ , διάφορα μαγαζιά φαίνεται να το έχουν από 7-9ε.Ριξε μια ερώτηση αρκεί να δεις το ακριβές μοντέλο που αναγράφεται επάνω στην ετικέτα της μηχανή σου , εγώ έβαλα στο Σκρουτζ αυτό: XN212040 https://www.google.com/search?client=ms-android-motorola-rvo3&sca_esv=d270a6982db3bc8c&sxsrf=ADLYWIJ_PMjPWuVzIMSE2w-dAme4dA6X7g:1719760487251&q=Nespresso+krups+XN212040&udm=2&fbs=AEQNm0CnTsjXJ7nV4biNnPEw9IRd8kHOspi33BkRepcKxaGh7Qux-VyADEIXprthH92U1fYW5GVVpCeIXK-ES9_G0MVtReLRooVEOP9LKahvyfvCuo0Q4M02WA8-5mJ_5NS27lTeVkvQ7VNZB4vi0IdSF8KJvdscTaDg_TA9bWOE9HFIiNAO3oc81DuaFVcIcOHXKRe60JJoI2nOfs4r26j6O7xYwJ-2boXtH1fryEfS9Npe-WlvFfDBX85SOgR3vRvbyUNJPWtV&sa=X&ved=2ahUKEwj4z8OHz4OHAxUJQ_EDHXdhD-sQtKgLegQIEBAB&biw=432&bih=810&dpr=2.5#vhid=HnxDGrSEnmt2iM&vssid=mosaic Ναι αυτή η κρέμα μόνο με Photoshop αν και οι γνήσιες Nespresso κάνουν κρέμα περίπου οσο αυτή της φωτογραφίας , οι συμβατές κάνουν πολύ λιγότερη, η μόνη που πλησίαζει κοντά σε εκείνη των γνήσιων είναι ο Borbone Nero σε πλαστική, θα κάνω μια μέρα να ανεβάσω σε βίντεο η φωτό... στην μηχανή απο κάτω γραφει KRUPS TYPE XN2003 REF: XN200310 /7ZO 3010 R και στο δοχειο νερού, με αναγλυφα γράμματα εχει τον κωδικο, SMMA < WIK 1 A O καδος φαινεται να ειναι ίδιος με αυτα που έβαλες ή και αυτά, αλλα αν υπάρχουν αλλαγές στην βαλβίδα κάτω στον πάτο του δοχείου δεν θα ειναι συμβατό. εδω αναφέρει οτι ειναι ΚΑΙ για την XN2003 γιατι στα περισσότερα καταστήματα δεν εχει XN2003. Αν δεν βρω καποιο αλλο καταστημα απο Θεσσαλονικη για το πάω να το δοκιμάσουμε επιτόπου, θα το παραγγείλω απο Αθηνα και αν ειναι συμβατό, καλώς. ΥΓ αν το 2003 προσδιορίζει την χρονια παραγωγής του μοντέλου, την έχουμε ~21 χρονια!! Επεξ/σία 30 Ιουνίου από prefuse 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vagosman Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου Στις 28/6/2024 στις 7:03 ΜΜ, Miatakias είπε Οπως το λεει ο spanos , η προεπιλογη του lungo ειναι 100ml περιπου (110ml θεωρητικα, γυρω στα 90-100ml στο ποτηρι αναλογα την καψουλα) και ο καφες ειναι πολυ νερουλος, για φρεντο ειδικα ξεχνα το κουμπι lungo , 40ml στο κουμπι εσπρεσσο και παλι ο καφες σχετικα αδυναμος ειναι..για μενα γυρω στα 25ml πρεπει να κανεις εκχυλιση 1 καψουλα καφε και να υπολογισεις ποσο καφε θες , γυρω στις 3 καψουλες βγαζουν 75-80ml., αν δεν εχεις προβλημα με την πολυ καφεινη βαζεις και 4 , η παιζεις μπαλα πχ με 3 καψ. με καφεινη 1 διχως , 2+2 κτλ, σε αυτο το σεναριο φυσικα θα πρεπει να ψαχτεις για φτηνο καφε γιατι αν παιρνεις με 0,40 - 0,50 και θελεις 2ε για εναν καφε , τον παιρνεις και απ εξω και θα ειναι και καλυτερος.. Σε φτηνο καφε προτινω τους Lollo Caffe (0,20ε περιπου) και ειδικα τον Nero τον πιο βαρυ της σειρας , πολυ καλος και ο decaf επισης.. Επειδη υπαρχει συγχυση με το τι ειναι lungo (=μακρυς αγγλιστι long) , σε μηχανη αλεσμενου λοιπον κανεις κανονικα την διαδικασια παρασκευης εσπρεσσο και απλα αφηνεις να τρεξει λιγο παραπανω νερο για να γινει πιο νερουλος/ελαφρυς Στην nespresso ομως υπαρχουν ειδικες καψουλς lungo , o καφες μεσα ειναι πιο χοντροκομενος για να περναει το νερο πιο γρηγορα και να μην μπουκωνει η μηχανη , ενω στις εσπρεσσο καψουλες ο καφες ειναι πιο ψιλα αλεσμενος Ο ristretto ειναι το αντιθετο , αφηνεις λιγοτερα ml νερου να τρεξουν ωστε ο καφες να ειναι πιο περιεκτικος και βαρυς, αυτο στην νεσπρεοο το κανεις με το να πατησεις το κουμπι του εσπρεσσο οταν εχουν πεσει περιπου 15-20ml στο ποτηρι.. Καποια μοντελα πιο ακριβα νεσπρεσσο μηχανων εχουν και κουπι ristretto δηλαδη προεπιλογη να πευτουν 25ml Παρε απο σουπερ μαρκετ ξινο (κιτρικο οξυ) που δεν ειναι καν χημικο και ειναι πολυ φθηνοτερο , λιωσε περιπου 25γρ σε νερο βρυσης και γεμισε το δοχειο νερου της μηχανης και ακολουθα τις οδηγειες τις νεσπρεσσο μονο που αντι το χημικο υγρο εσυ εχεις βαλει το ξινο Lungo ειναι Ιταλική λέξη και ναι σημαίνει long. Όμως οι καψουλες εχουν μονο απο 4-6γρ καφέ ενω μια κανονική διπλή δόση έχει 18-20γρ. Εκει χάνει ο καταναλωτής, το αποτέλεσμα πιο είναι; Παίρνεις το kick της καφείνης επειδη εχεις υπερεκχυλίσει, μιας και η καφεινη ειναι υδατοδιαλυτή, όμως εχεις πάρει ενα πικρό ποτήρι. Ο Έλληνας ναι μεν ειναι με ενα καφέ στο χέρι, ελάχιστοι γνωρίζουν την πραγματική γεύση του. Ολοι μας εξω πίνουμε νεροπλύματα πικρά και αδύναμα. Ο καφές έχει και γλυκές, ξινές νότες. Εκ κατακλείδι; Θέλεις 3 κάψουλες με πολύ μικρή εκχύλιση. Αρκετά αντιοικονομικό Lungo ειναι 1:3 η εκχυλιση Ristretto 1:1 Cappucino 1:2.5 Κανονική 1:2 χοντρικά πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 3 ώρες πριν, Vagosman είπε Lungo ειναι Ιταλική λέξη και ναι σημαίνει long. Όμως οι καψουλες εχουν μονο απο 4-6γρ καφέ ενω μια κανονική διπλή δόση έχει 18-20γρ. Εκει χάνει ο καταναλωτής, το αποτέλεσμα πιο είναι; Παίρνεις το kick της καφείνης επειδη εχεις υπερεκχυλίσει, μιας και η καφεινη ειναι υδατοδιαλυτή, όμως εχεις πάρει ενα πικρό ποτήρι. Ο Έλληνας ναι μεν ειναι με ενα καφέ στο χέρι, ελάχιστοι γνωρίζουν την πραγματική γεύση του. Ολοι μας εξω πίνουμε νεροπλύματα πικρά και αδύναμα. Ο καφές έχει και γλυκές, ξινές νότες. Εκ κατακλείδι; Θέλεις 3 κάψουλες με πολύ μικρή εκχύλιση. Αρκετά αντιοικονομικό Lungo ειναι 1:3 η εκχυλιση Ristretto 1:1 Cappucino 1:2.5 Κανονική 1:2 χοντρικά πάντα. Δεν θα διαφωνησω, γι αυτο εγω δεν κανω εκχυλιση την 1 καψουλα περισσοτερο απο 25ml στο ποτηρι (αυτος ειναι ο εσπρεσσο μου) και καποιες φορες που θελω πιο πυκτο περιεκτικο καφε που ειναι πιο κοντα στην σωστη γευση του εσπρεσσο (οσο ειναι εφυκτο αυτο στην νεσπρεσσο) κανω 15ml περιπου , δηλαδη με 3 καψουλες 45ml συνολικα στο ποτηρι, εκει ο καφες ουσιαστικα ειναι πιο γλυκος και δυνατος , πιο σωστη κρεμα κτλ.. Lungo δεν πινω καθολου στην nespresso.. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου Dimello Intenso 9, τον είχα πάρει με έκπτωση. Διάβασα καλές κριτικές αλλα εμένα δε μου άρεσε. Δε νομίζω ότι δικαιολογεί την τιμή που έχει, είναι ένας απλός καφές χωρίς το κάτι που να μου κάνει κλίκ, επίσης πολύ χαμηλότερης έντασης απο άλλους "intenso". Άντε έμειναν δύο κάψουλες... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimlevi Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου Στις 28/6/2024 στις 10:37 ΜΜ, Spanos είπε Βγάζει espresso, διπλό espresso, διπλό lungo, κούπα και καράφα, όλοι ζεστοί καφέδες, Όπως σου είπα πιο πάνω, μηχανή που να βγάζει απευθείας Freddo δεν υπάρχει, Freddo είναι συνταγή με βάση τον espresso. Υπάρχει αυτό εδώ που έχει κάποιες συνταγές να διαλέξεις απο το μενού και ρίχνεις τα υλικά με μια σειρά και πάλι κάτι πρέπει να κάνεις και σου βγάζει διάφορους καφέδες. https://www.nespresso.com/gr/el/order/machines/original/barista-milk-frothe Στις 28/6/2024 στις 5:14 ΜΜ, Spanos είπε Τράβα στο Μασούτη και πάρε σήμερα που έχει προσφορά Starbucks Espresso Roast, Starbucks Verona, Costa Signature Blend 8, να δεις διαφορά χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο για αρχή. Ο συγκεκριμένος καφές που αγόρασες είναι καλός για espressακι, όχι για freddo. Επίσης η διαδικασία με τα παγάκια που κανείς είναι λάθος/αμερικανιά. Τον καφέ τον παγώνεις σε κύπελλο με αφροσυλλέκτη, χτυπάς με δύο παγάκια και το μίξερ χειρός, μόλις παγώσει, θα νιώσεις το χέρι κρύο, τον ρίχνεις στο ποτήρι που είναι τα παγάκια. Αλλιώς ρίχνεις ζεστό καφέ στο ποτήρι σου που ΘΑ παγώσει ΟΤΑΝ λιώσουν τα παγάκια και γίνει νέρο. Αν δεν τον παγώσεις πριν τον ρίξεις στο ποτήρι με τα παγάκια, δεν κάνεις τίποτα. Αν δεν έχεις κύπελλο ριχτο τουλάχιστον σε ένα άλλο ποτήρι, χτύπα και μετά το βάζεις στο κανονικό ποτήρι. Σε δεύτερη φαση πάρε και ένα ποτήρι μεζούρα, να βγάζεις 2Χ30ml. https://e-coffeeshop.gr/αξεσουαρ/διαφορα/κυπελο-με-αφροσυλλεκτη-για-freddo-350ml https://e-coffeeshop.gr/αξεσουαρ/διαφορα/belogia-γυαλινος-δοσομετρητης-κουζινας-sgt-70ml Οι original κάψουλες έχουν δύο είδη, τις espresso και τις lungo, το μικρό κουμπί (40ml) και το μεγάλο (110ml) στη μηχανή. Οι κάψουλες περιέχουν μέσα 5,7g καφέ, άρα από ένα σημείο και πέρα, αν τραβήξεις πολύ την εκχύλιση θα πίνεις καμμένο καφέ, πάνπικρο. Καλύτερα να βγάλεις ότι βγάζει και να ρίξεις ζεστό νερό μέσα και να τον κάνεις "αμερικάνο". Αλλά για 120 άντε 130 ml δύο κάψουλες lungo σε καλύπτουν. Σε ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις. Στη μηχανή όταν βάζω να βγάλει δόση πάταω 2 X(κάψουλες) κουμπί μονης δόσης? Γιατί έχει 2 κουμπιά που δείχνουν ένα μικρό φλιτζάνι και ένα μεγάλο. Αγόρασα τις Starbucks colombia με 7 ένταση γεύσης και ειναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον ILY. Πολύ πιο έντονη γεύση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 25 λεπτά πριν, dimlevi είπε Σε ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις. Στη μηχανή όταν βάζω να βγάλει δόση πάταω 2 X(κάψουλες) κουμπί μονης δόσης? Γιατί έχει 2 κουμπιά που δείχνουν ένα μικρό φλιτζάνι και ένα μεγάλο. Αγόρασα τις Starbucks colombia με 7 ένταση γεύσης και ειναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον ILY. Πολύ πιο έντονη γεύση Ναι το κουμπί 40ml του espresso αριστερά, τα ml για κάθε κουμπι μπορείς να το ρυθμίσεις να βγάζει όσο ml θες, για αρχή άσε τις προεπιλογές και βλέπεις, επίσης αν πατήσεις το κουμπί πάλι κατα την διάρκεια της εκχυλισης σταματάς την ροή φαντάσου ότι ο Starbucks 7 columbia είναι Arabica δηλαδή απαλός σε σχέση με υψηλότερης έντασης καφέδες, οι Starbucks υψηλής έντασης όπως ο Verona 10 η ο roast 11 είναι πολύ πιο δυνατοί αλλά είναι πικροί..Ότι βλέπεις σε προσφορά σε σούπερ μάρκετ χτυπά το μέχρι να βρείς τον καφέ που σου ταιριάζει 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimlevi Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Miatakias είπε Ναι το κουμπί 40ml του espresso αριστερά, τα ml για κάθε κουμπι μπορείς να το ρυθμίσεις να βγάζει όσο ml θες, για αρχή άσε τις προεπιλογές και βλέπεις, επίσης αν πατήσεις το κουμπί πάλι κατα την διάρκεια της εκχυλισης σταματάς την ροή φαντάσου ότι ο Starbucks 7 columbia είναι Arabica δηλαδή απαλός σε σχέση με υψηλότερης έντασης καφέδες, οι Starbucks υψηλής έντασης όπως ο Verona 10 η ο roast 11 είναι πολύ πιο δυνατοί αλλά είναι πικροί..Ότι βλέπεις σε προσφορά σε σούπερ μάρκετ χτυπά το μέχρι να βρείς τον καφέ που σου ταιριάζει Θα το αφήσω. Πόσα ml προτείνεις είπαμε για φρεντο? 40 x2? Γιατί ίσως πάρω δοσομετρητη Επεξ/σία 1 Ιουλίου από dimlevi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 28 λεπτά πριν, dimlevi είπε Θα το αφήσω. Πόσα ml προτείνεις είπαμε για φρεντο? 40 x2? Γιατί ίσως πάρω δοσομετρητη 2 κάψουλες τουλάχιστον στα 40ml πρώτα όπως είναι default , πιες κάποιους καφέδες να δεις αν σου αρέσει, αν σου φαίνεται πάλι ελαφρύς/νερουλος δοκίμασε με 3 καψ. και μείωσε την ποσότητα νερού από τα 40ml στα 25-30ml για πιο δυνατό αποτέλεσμα 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα