Miatakias Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 28 λεπτά πριν, Spanos είπε Το απόγευμα έχει δοκιμή...😀 Τον έχω δοκιμάσει όταν ήταν πλαστική, έχει σχετικά ευχάριστη γεύση αλλά πολύ ελαφρύς/αδύναμος για τα γούστα μου, ο Kimbo είναι ο πιο γνωστός στην Ελλάδα ναπολιτάνικος καφές αλλά για μένα μάρκες όπως Lollo, Borbone, passalacqua είναι καλύτερες 1 1
Spanos Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Miatakias είπε Τον έχω δοκιμάσει όταν ήταν πλαστική, έχει σχετικά ευχάριστη γεύση αλλά πολύ ελαφρύς/αδύναμος για τα γούστα μου, ο Kimbo είναι ο πιο γνωστός στην Ελλάδα ναπολιτάνικος καφές αλλά για μένα μάρκες όπως Lollo, Borbone, passalacqua είναι καλύτερες Το ξέρω, είχα κάνει αναζήτηση στο θέμα. Θα δείξει, με 2,79 ούτε έξω δεν παίρνεις καφέ... Περνάω συχνά από την Kimbo Hellas στην Πέτρου Ράλλη. Έχει και πιο δυνατούς από ότι είδα αλλά αυτός έχει και robusta. υγ τον δυνατό μου τον έχω βρει, είναι ο Starbucks Espresso Roast αλλά δε θέλω πάντα δυνατό. Είναι φάσεις που θέλω κάτι πιο απαλό. 12 λεπτά πριν, Miatakias είπε Τον έχω δοκιμάσει όταν ήταν πλαστική, έχει σχετικά ευχάριστη γεύση αλλά πολύ ελαφρύς/αδύναμος για τα γούστα μου, ο Kimbo είναι ο πιο γνωστός στην Ελλάδα ναπολιτάνικος καφές αλλά για μένα μάρκες όπως Lollo, Borbone, passalacqua είναι καλύτερες Δε μου λες μάστορα, έχει δύο Napoli 10, μήπως είχες δοκιμάσει τον άλλο; Επεξ/σία 27 Ιουνίου από Spanos
Miatakias Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Spanos είπε Το ξέρω, είχα κάνει αναζήτηση στο θέμα. Θα δείξει, με 2,79 ούτε έξω δεν παίρνεις καφέ... Περνάω συχνά από την Kimbo Hellas στην Πέτρου Ράλλη. Έχει και πιο δυνατούς από ότι είδα αλλά αυτός έχει και robusta. υγ τον δυνατό μου τον έχω βρει, είναι ο Starbucks Espresso Roast αλλά δε θέλω πάντα δυνατό. Είναι φάσεις που θέλω κάτι πιο απαλό. Δε μου λες μάστορα, έχει δύο Napoli 10, μήπως είχες δοκιμάσει τον άλλο; Κι εγώ ενώ στην Nespresso προτιμώ robusta καφέδες λόγο ότι είναι πιο δυνατοί με γεμάτο σώμα αλλά κάποιες φορές θέλω και πιο ελαφρύ και αρωματικό αραμπικα, συνήθως το πρωί συνηθίζεται ένας δυνατός robusta που έχει πιο πολύ καφεινη και μεσημέρι/απόγευμα μετά το γεύμα ταιριάζει ένας πιο αρωματικός με λιγότερη καφεΐνη αραμπικα Δεν έχω δοκιμάσει άλλον , ξέρω ότι έχει εναν gold Arabica και έναν intenso πιο βαρύ απ' τον Napoli, δεν ξέρω αν έχει άλλον 10αρη , μήπως είναι ο ίδιος σε πλαστική αυτός που λες? Οι Starbucks υψηλής έντασης έχουν μια πολύ χαρακτηριστική πικρή γεύση που εμένα με χαλάει για αυτό δεν τον καθιέρωσα... Σίγουρα είναι βαριοί καφέδες με γεμάτο σώμα και γεύση πάντως..Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις Lollo Nero και BORBONE nero σε πλαστικοί και οι 2 , βρησκεις στο Σκρουτζ/best price, είναι δυνατοί robusta με πιο ευχάριστη γεύση για μένα σε σχέση με Starbucks, γύρω στα 0,20/καψ κοστίζουν αλλά τους πουλούν σε μεγάλη ποσότητα.. Είμαι σε φάση δοκιμών τελευταία, σήμερα θα παραλάβω, lollo oro σε πλαστική, τον αραμπικα της σειράς απ' τον αγαπημένο μου lollo και 4 τύπους BORBONE σε αλουμίνιο, τον crema classica 8, crema superiore 7, 100% Arabica 6 decaffeinato 9 τους ξέρω τους πιο πολλούς απ' την αντίστοιχη πλαστική σε αλλά τους βρήκα 3ε την 10αδα και είπα να τους δοκιμάσω σε αλουμίνιου.. Όταν τους δοκιμάσω θα ενημερώσω σχετικά.. Επεξ/σία 27 Ιουνίου από Miatakias 1 1
Spanos Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Λοπόν, δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα αλλα είναι καλός. Μπαίνει στη λίστα με αυτούς που πίνονται, αρκετά πιο ψηλά απο κάτι illy που κάνουν 5 ευρώ και δεν αξίζουν, όπως ο Freddo Intenso της Nespresso που ειναι φούλ στο...πιπέρι. Το θετικό είναι οτι, επειδή πίνω τον καφέ πίτσι πίτσι, δεν αλλοιώθηκε η γεύση ακόμα και όταν έφτασα προς το τέλος και είχαν λιώσει κάπως τα παγάκια. Επεξ/σία 27 Ιουνίου από Spanos 2
Spanos Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 14 ώρες πριν, Miatakias είπε Δεν έχω δοκιμάσει άλλον , ξέρω ότι έχει εναν gold Arabica και έναν intenso πιο βαρύ απ' τον Napoli, δεν ξέρω αν έχει άλλον 10αρη , μήπως είναι ο ίδιος σε πλαστική αυτός που λες? Αυτούς τους δύο έχει, μάλλον ο ένας είναι σε πλαστική, σαν χαρμάνι δεν ξέρω τη διαφορά έχει. Πάντως ίδια τιμή έχουν 2,79... https://shop.kimboespresso.gr/products/napoli-συμβατεσ-καψουλεσ-nespresso®-10τμχ-απο-αλουμινιο https://shop.kimboespresso.gr/products/napoli-συμβατεσ-καψουλεσ-nespresso-10τμχ
Miatakias Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Spanos είπε Αυτούς τους δύο έχει, μάλλον ο ένας είναι σε πλαστική, σαν χαρμάνι δεν ξέρω τη διαφορά έχει. Πάντως ίδια τιμή έχουν 2,79... https://shop.kimboespresso.gr/products/napoli-συμβατεσ-καψουλεσ-nespresso®-10τμχ-απο-αλουμινιο https://shop.kimboespresso.gr/products/napoli-συμβατεσ-καψουλεσ-nespresso-10τμχ Αυτόν σε πλαστική είδα δοκιμάσει, ίδια ένταση και χαρακτηριστικά έχει, ίδιος καφές είναι... Καλή αρχική τιμή, τον Decaf τον έχεις δοκιμάσεις? Έχει και εναν Bio...Πάρε τον intenso την επόμενη φορά, ο gold Arabica θα είναι πιο ελαφρύς και αρωματικός Επεξ/σία 28 Ιουνίου από Miatakias 1 1
Spanos Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Miatakias είπε Αυτόν σε πλαστική είδα δοκιμάσει, ίδια ένταση και χαρακτηριστικά έχει, ίδιος καφές είναι... Καλή αρχική τιμή, τον Decaf τον έχεις δοκιμάσεις? Έχει και εναν Bio...Πάρε τον intenso την επόμενη φορά, ο gold Arabica θα είναι πιο ελαφρύς και αρωματικός To decaf τον εχω αλλα δεν τον εχω δοκιμασει ακομα κι ο intenso ειναι στα υποψιν αλλα μου φαινεται ακριβος για 2.80 σε πλαστικη, οταν παιρνω stabucks, costa, l'or barista σε αλουμινιο με 2.80-3 ευρω και αν βαλεις και κανα κουπονι/ποντους κλπ μπορει να βγουν και τζαμπα... 1 ώρα πριν, Miatakias είπε Αυτόν σε πλαστική είδα δοκιμάσει, ίδια ένταση και χαρακτηριστικά έχει, ίδιος καφές είναι... Καλή αρχική τιμή, τον Decaf τον έχεις δοκιμάσεις? Έχει και εναν Bio...Πάρε τον intenso την επόμενη φορά, ο gold Arabica θα είναι πιο ελαφρύς και αρωματικός Toν Ristretto 12/13 μάλλον θα πάρω για επόμενη δοκιμή, είναι στην τρίτη φώτο το 5-6 κουτί, δεν τον έχει στον κατάλογο online. 1
WebDevGr Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Ο Kimbo decaf για μένα είναι από τους καλύτερους decaf (εκτός Nespresso) τον έπινα σε κάψουλα και πλέον τον πίνω σε σπυρί. 1
Spanos Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Ο Kimbo decaf για μένα είναι από τους καλύτερους decaf (εκτός Nespresso) τον έπινα σε κάψουλα και πλέον τον πίνω σε σπυρί. Μακάρι γιατί η γυναίκα γκρινιάζει επειδή είναι περιορισμένη στον SB Espresso Roast Decaf και τον Perla Lungo Decaf 😛. Τα υπόλοιπα που δοκιμάστηκαν ήταν χαμηλής έντασης (illy, lavazza, lor και costa)...
WebDevGr Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 5 minutes ago, Spanos said: Μακάρι γιατί η γυναίκα γκρινιάζει επειδή είναι περιορισμένη στον SB Espresso Roast Decaf και τον Perla Lungo Decaf 😛. Τα υπόλοιπα που δοκιμάστηκαν ήταν χαμηλής έντασης (illy, lavazza, lor και costa)... Από το Perla που έχω πιεί θεωρώ είναι πολύ καλύτερος. Ο μόνος που βάζω στην ίδια κατηγορία είναι ο Lavaza decaf, αλλά ο κόκκινος που δεν υπάρχει σε κάψουλες και το βρίσκεις (σπάνια) μόνο αλεσμένο. 1
dimlevi Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 24/6/2024 στις 5:49 ΜΜ, Miatakias είπε Οποσδηποτε 2 καψουλες μην σου πω και 3 , μερικοι ακομα και 4 βαζουν για εναν διπλο καφε (θυμιζω κανονικος διπλος εσπρεσσο σε μηχανη 15-18γρ, στην nespresso 5-5,5γρ η 1 καψ. οποτε 3x5γρ=15γρ..) εγω δε το εχω παει ενα βημα παρακατω και κανω εκχυλιση την καθε καψουλα στα 25ml στο ποτηρι (σε καποιες περιπτωσεις κανω και ristretto στα 15 - 20ml) και οχι 35-40ml που ειναι το default espresso κουμπι και φαντασου οτι δεν πινω ποτε freddo αλλα μονο ζεστο , δηλαδη δεν εχω εξτρα αραιομα απο παγακια,γαλατα,γλυκαντικες, o καφες στην nespresso ειναι πιο ελαφρυς και νερουλος λογο αναλογιας νερου/καφε... Τωρα ως προς το τι μαρκα/τυπο αυτο εχει να κανει με τα δικα σου προσωπικα γουστα , αυτο που ισχυει γενικα ομως οτι για freddo που εχεις αραιωση απο τα παγακια νερου ειναι να παιρνεις καφε ειτε 100% robusta ειτε μειγματα arabica - robusta και οχι 100% arabica καθως ο robusta εχει πιο γεματο σωμα ... Επισης ρολο παιζει και η ενταση που εχει να κανει με τον βαθμο καβουρδισματος , οποτε προτιμησε τις υψηλοτερες εντασεις απο καθε εταιρεια... Πρεπει να μπεις σε διαδικασια δοκιμων για να καταλαβεις ποια χαρακτηριστικα σ αρεσουν εσενα στον καφε , υπαρχουν ανθρωποι που κανουν φρεντο με arabica χαμηλης - μεσαιας εντασης , οποτε αυτο ειναι σχετικο... Χωρις να το εχω δοκιμασει αυτο το γαλα barista gold οπως υποδηλωνει και η ονομασια του σιγουρα θα ειναι καταλληλο για αφρογαλο , εγω τις λιγες φορες που εχω κανει παγωμενο αφρογαλα για freddo το εχω κανει με υψηλης παστεριωσης και χαμηλων λιπαρων γαλα , αρκει βεβαια να το παγωσεις καλα πιο πριν ή να βαλεις παγακι μεσα στο χτυπημα , δεν ειναι αναγκη να παιρνεις λοιπον τα διαφορα πιο ακριβα και ειδικα γαλατα τυπου barista gold για να το πετυχεις , με ενα φτηνο γαλα υψηλης παστεριωσης που εχουν ολα τα markets την κανεις την δουλεια σου.. Tωρα για το χτυπημα , δεν ειναι αναγκη να παρεις κατι ακριβο , εγω απο Κινα Aliexpress ειχα παρει ενα τετοιο αντιστοιχο με αυτο το στρογγυλο συρματακι κατω και οχι το κλασσικο χτυπητηρι που εχουμε για φραπε και το φουσκονει αμεσως το γαλα , μαλιστα το δικο μου φορτιζει με USB και εχει 3 ταχυτητες , στο Αliexpress απο 3ε τα ξεκιναν , εχει και Ελλαδα αν ψαξεις .. Ευχαριστώ το έκανα όλα με ILY espresso κάψουλες classico (2 καψουλες) πάτησα τη μικρή δόση κουμπί, είχα ρίξει στο ποτήρι 4 παγάκια ζάχαρη και μετά εχυσα τον καφέ από πάνω. Μου βγήκε λίγο νερουλός στη γεύση δηλαδή σαν πολύ αραιωμένος δεν ένιωθα πολύ τον καφέ. Τι έκανα λάθος? Το αφρογαλα βγήκε μια χαρά με 2 παγάκια και σταθερή φραπέδιερα στα 100 ml barista gold. Επεξ/σία 28 Ιουνίου από dimlevi
Miatakias Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Spanos είπε To decaf τον εχω αλλα δεν τον εχω δοκιμασει ακομα κι ο intenso ειναι στα υποψιν αλλα μου φαινεται ακριβος για 2.80 σε πλαστικη, οταν παιρνω stabucks, costa, l'or barista σε αλουμινιο με 2.80-3 ευρω και αν βαλεις και κανα κουπονι/ποντους κλπ μπορει να βγουν και τζαμπα... Toν Ristretto 12/13 μάλλον θα πάρω για επόμενη δοκιμή, είναι στην τρίτη φώτο το 5-6 κουτί, δεν τον έχει στον κατάλογο online. Ναι αυτος πρεπει αν ειναι αλλα τον ονομαζουν Ristretto αντι για Intenso το ειδα στην φωτο του μαγαζιου που ανεβασες, σαν λειτουργια καψουλας ειναι καλοι οι αλουμινιου Kimbo? 47 λεπτά πριν, dimlevi είπε Ευχαριστώ το έκανα όλα με ILY espresso κάψουλες classico (2 καψουλες) πάτησα τη μικρή δόση κουμπί, είχα ρίξει στο ποτήρι 4 παγάκια ζάχαρη και μετά εχυσα τον καφέ από πάνω. Μου βγήκε λίγο νερουλός στη γεύση δηλαδή σαν πολύ αραιωμένος δεν ένιωθα πολύ τον καφέ. Τι έκανα λάθος? Το αφρογαλα βγήκε μια χαρά με 2 παγάκια και σταθερή φραπέδιερα στα 100 ml barista gold. Eισαι καινουριος στην Nespresso? Γενικα στην nespresso ο καφες ειναι πιο ελαφρυς/νερουλος σε σχεση με τους καφεδες σε μηχανη αλεσμενου λογο μικροτερης αναλογιας νερου/καφε, ο καφες δεν ειναι φρεσκοαλεσμενος/φρεσκοκαβουρδισμενος κτλ , θα πρεπει να ξερεις τι να περιμενεις... Μετα ο συγκεκριμενος καφες Lilly classico ειναι σχετικα ελαφρυς/αδυναμος ειδικα για freddo που αραιωνει με τα παγακια, δες καφεδες με υψηλη ενταση κατα προτιμηση robusta ή μειγματα arabica-robusta , πχ σε αυτην την μαρκα Intenso ή ακομα καλυτερα τον Forte, αλλοι καφεδες ενδεικτικα , Lor ristretto 11 , Onyx 12 , Barista 13, Costa ristretto, Starbucks roast 11, Verona 10 κτλ πρεπει να κανεις δοκιμες να δεις τι σου ταιριαζει .. Η διαδικασια εχει ρολο , δες εδω τον δικο μου τροπο να κανω freddo για αποφυγη νεροματος (ειναι το πεμπτο μεγαλο μηνυμα με τις φωτο) Πειραματισου με λιγοτερη ποσοτητα νερου κατα την εκχυλιση , εμενα πχ το εσπρεσσο κουμπι το εχω στα 25ml να πεφτει στο ποτηρι ο καφες και οχι 35-40ml που ειναι η προεπιλογη και lungo ειναι στα 40ml (πολυ σπανια πινω) .Εχω και μια μικρη ζυγαρια (μπορεις και με ποτηρακι που εχουν μετρηση πανω ή και με το ματι) και καμια φορα κανω και ristretto στα 15ml περιπου οταν θελω εναν δυνατο περιεκτικο καφε.. Σε αυτην την περιπτωση ομως αυτο δουλευει σωστα μονο με τις καψουλες με αρκετα αργη ροη για να βγει δυνατος ο καφες , π.χ οι γνησιες nespresso η του LIDL οι Belarom που εχουν πολυ γρηγορη ροη και τα 40ml πεφτουν στο ποτηρι μεσα σε 5-6 δευτερολεπτα θα εχουν ελαχιστα πιο δυνατη γευση ισως καθολου σε σχεση με τον να εκανες εκχυλιση στα 40ml... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Δεη μπορώ να διαβάσω όλες τις σελίδες... Σκέφτομαι για μηχανή nespresso με κάψουλες Με ενδιαφέρει μόνο καφέ να φτιάχνει fredo Ποια original κάψουλα θα προτείνατε για δυνατό καφέ που να βγάζει κάπου στα 130ml καφέ; Αυτή τη στιγμή έχω μια με κάψουλες για dolce gousto της krups. Επεξ/σία 28 Ιουνίου από Γιάννης Platano
Spanos Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Δεη μπορώ να διαβάσω όλες τις σελίδες... Σκέφτομαι για μηχανή nespresso με κάψουλες Με ενδιαφέρει μόνο καφέ να φτιάχνει Ποια original κάψουλα θα προτείνατε για δυνατό καφέ που να βγάζει κάπου στα 130ml καφέ; Αυτή τη στιγμή έχω μια με κάψουλες για dolce gousto της krups. Οι original κάψουλες βγάζουν 30-40ml η μία και οι lungo βγάζουν 80-90 ml η μία. Αρα θες δύο κάψουλες lungo με εκχύλιση στα 60-65 ml η κάθε μία για να πίνετε ο καφές. Αυτός που πίνω εγώ το πρωί, δυνατός lungo διπλός είναι ο House Blend 8 ή ο Costa Lungo 10. O Pike Place λίγο πιο ελαφρύς και ο Illy ο Lungo μ' άρεσει, μιλάμε πάντα για σκέτο, χωρίς ζάχαρη, 5 λεπτά να κρυώσει τώρα το καλοκαίρι, 60ml η κάψουλα Επεξ/σία 28 Ιουνίου από Spanos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα