Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά τελείως νέος στο "χόμπι" μέχρι τώρα έπαιρνα μόνο απέξω καφέ. 

Βλέπω ότι έχει 117 σελίδες το νήμα οπότε θα ρωτήσω.

Μολις πήρα τη nesspresso essenza mini για τον μικρό χώρο που πιάνει και για τη συμβατότητα σε κάψουλες σε σχέση με τη vertuo. 

Η ερώτηση μου είναι ποιες κάψουλες προτείνετε για αυτή τη μηχανή για freddo cappuccino ? Μια ή δυο κάψουλες τη φορα

Και πιο κουμπί από τα δύο? (το μικρό φλιτζάνι ή το μεγαλο) 

Για αφρογαλο ποια φραπέδιερα προτείνετε. Το γάλα είναι οκ το barista gold 0%?

Ευχαριστώ. 

 

Επεξ/σία από dimlevi
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimlevi είπε

Καλησπέρα παιδιά τελείως νέος στο "χόμπι" μέχρι τώρα έπαιρνα μόνο απέξω καφέ. 

Βλέπω ότι έχει 117 σελίδες το νήμα οπότε θα ρωτήσω.

Μολις πήρα τη nesspresso essenza mini για τον μικρό χώρο που πιάνει και για τη συμβατότητα σε κάψουλες σε σχέση με τη vertuo. 

Η ερώτηση μου είναι ποιες κάψουλες προτείνετε για αυτή τη μηχανή για freddo cappuccino ? Μια ή δυο κάψουλες τη φορα

Και πιο κουμπί από τα δύο? (το μικρό φλιτζάνι ή το μεγαλο) 

Για αφρογαλο ποια φραπέδιερα προτείνετε. Το γάλα είναι οκ το barista gold 0%?

Ευχαριστώ. 

 

Καλό είναι και το Oatly Barista είναι καλό αν σε ενδιαφέρει το βρώμης. Φυσικά το καλύτερο σε γεύση είναι το πλήρες.

 

Κάψουλες είναι καλές η Starbucks Espresso Roast, ο Costa Signature (No 8), Lavazza crema e gusto για cappuccino και η Maestro για freddo. Φυσικά θα πρέπει να δοκιμάσεις πια ένταση θες και την επίγευση. Θες αυτό το καπνιστό (starbucks), θες ξηροκαρποειδές (costa), θες πικρό κακάο (Lavazza crema). Άλλος θα σου πει L'or, τις έχω δοκιμάσει όλες, δε μου άρεσε καμμία εκτός από την Σοκολάτα και το Φουντούκι, είναι προσωπικό γούστο καθαρά.

Ψαξε προσφορές στα σούπερ από το ίντερνετ και πάρε 10 από την κάθε μία για αρχή και δες που θα καταλήξεις. Υπάρχουν και με γευση καραμέλα κλπ

Αφρογαλιερα καλή και οικονομική είναι η Pyrex.

Γενικά θες ποτήρι μεζούρα οπωσδήποτε, θα βάζεις δύο κάψουλες και θα βγάζεις 30ml από την καθεμία με το μικρό κουμπί. Όλες οι κάψουλες δε βγάζουν το ίδιο, οπότε η μεζούρα είναι μονόδρομος για να μη σου βγαίνει νερό ο καφές.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, dimlevi είπε

Καλησπέρα παιδιά τελείως νέος στο "χόμπι" μέχρι τώρα έπαιρνα μόνο απέξω καφέ. 

Βλέπω ότι έχει 117 σελίδες το νήμα οπότε θα ρωτήσω.

Μολις πήρα τη nesspresso essenza mini για τον μικρό χώρο που πιάνει και για τη συμβατότητα σε κάψουλες σε σχέση με τη vertuo. 

Η ερώτηση μου είναι ποιες κάψουλες προτείνετε για αυτή τη μηχανή για freddo cappuccino ? Μια ή δυο κάψουλες τη φορα

Και πιο κουμπί από τα δύο? (το μικρό φλιτζάνι ή το μεγαλο) 

Για αφρογαλο ποια φραπέδιερα προτείνετε. Το γάλα είναι οκ το barista gold 0%?

Ευχαριστώ. 

 

Οποσδηποτε 2 καψουλες μην σου πω και 3 , μερικοι ακομα και 4 βαζουν για εναν διπλο καφε (θυμιζω κανονικος διπλος εσπρεσσο  σε μηχανη 15-18γρ, στην nespresso 5-5,5γρ η 1 καψ. οποτε 3x5γρ=15γρ..) εγω δε το εχω παει ενα βημα παρακατω και κανω εκχυλιση την καθε καψουλα στα 25ml στο ποτηρι (σε καποιες περιπτωσεις κανω και ristretto στα 15 - 20ml) και οχι 35-40ml που ειναι το default espresso κουμπι και φαντασου οτι δεν πινω ποτε freddo αλλα μονο ζεστο , δηλαδη δεν εχω εξτρα αραιομα απο παγακια,γαλατα,γλυκαντικες, o καφες στην nespresso ειναι πιο ελαφρυς και νερουλος λογο αναλογιας νερου/καφε...

Τωρα ως προς το τι μαρκα/τυπο αυτο εχει να κανει με τα δικα σου προσωπικα γουστα , αυτο που ισχυει γενικα ομως οτι για freddo που εχεις αραιωση απο τα παγακια νερου ειναι να παιρνεις καφε ειτε 100% robusta ειτε μειγματα arabica - robusta και οχι 100% arabica καθως ο robusta εχει πιο γεματο σωμα ... Επισης ρολο παιζει και η ενταση που εχει να κανει με τον βαθμο καβουρδισματος , οποτε προτιμησε τις υψηλοτερες εντασεις απο καθε εταιρεια... Πρεπει να μπεις σε διαδικασια δοκιμων για να καταλαβεις ποια χαρακτηριστικα σ αρεσουν εσενα στον καφε , υπαρχουν ανθρωποι που κανουν φρεντο με arabica χαμηλης - μεσαιας εντασης , οποτε αυτο ειναι σχετικο...

Χωρις να το εχω δοκιμασει αυτο το γαλα barista gold οπως υποδηλωνει και η ονομασια του σιγουρα θα ειναι καταλληλο για αφρογαλο , εγω τις λιγες φορες που εχω κανει παγωμενο αφρογαλα για freddo το εχω κανει με υψηλης παστεριωσης και χαμηλων λιπαρων γαλα , αρκει βεβαια να το παγωσεις καλα πιο πριν ή να βαλεις παγακι μεσα στο χτυπημα , δεν ειναι αναγκη να παιρνεις λοιπον τα διαφορα πιο ακριβα και ειδικα γαλατα τυπου barista gold για να το πετυχεις , με ενα φτηνο γαλα υψηλης παστεριωσης που εχουν ολα τα markets την κανεις την δουλεια σου..

Tωρα για το χτυπημα , δεν ειναι αναγκη να παρεις κατι ακριβο , εγω απο Κινα Aliexpress ειχα παρει ενα τετοιο αντιστοιχο με αυτο το στρογγυλο συρματακι κατω και οχι το κλασσικο χτυπητηρι που εχουμε για φραπε και το φουσκονει αμεσως το γαλα , μαλιστα το δικο μου φορτιζει με USB και εχει 3 ταχυτητες , στο Αliexpress απο 3ε τα ξεκιναν , εχει και Ελλαδα αν ψαξεις ..

 

ScreenShot_20240624175606.png

 

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Miatakias είπε

 Επισης ρολο παιζει και η ενταση που εχει να κανει με τον βαθμο καβουρδισματος , οποτε προτιμησε τις υψηλοτερες εντασεις απο καθε εταιρεια... Πρεπει να μπεις σε διαδικασια δοκιμων για να καταλαβεις ποια χαρακτηριστικα σ αρεσουν εσενα στον καφε , υπαρχουν ανθρωποι που κανουν φρεντο με arabica χαμηλης - μεσαιας εντασης , οποτε αυτο ειναι σχετικο...

 

 

 

 

Ξέρεις γιατί κάποιες φορές κάνει και ο χαμηλής έντασης για freddo, αν και υπάρχει αραίωμα απο παγώματα, παγάκια κλπ; Επειδή στο κρύο η αντίληψη της γεύσης είναι πιο έντονη απ'οτι αν το πιείς ζεστό, πολλοί συνιστούν ξανθό καβούρδισμα στο κρύο και σκούρο κι έντονο στο ζεστό με γάλα, που ρωτάει κι όλας ο άνθρωπος. Βέβαια γούστα είναι αυτά, άλλος τον θέλει τον καφέ..προφιτερόλ, άλλος φαρμάκι.

  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dimlevi είπε

ποιες κάψουλες προτείνετε για αυτή τη μηχανή για freddo cappuccino

Προσωπικα εγω τον κανω ως εξης :
2 καψουλια Lor Barista 13 το ενα το κανω με το κουμπι Lugo 
+ 1 κουταλια Nescafé AZERA την οποια προσθετω στο μειγμα 
+ 2 τεραστια παγακια απο τις μεγαλες παγοκυστες του jumbo

ετσι γινεται δουλιτσα 

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, villasg είπε

Προσωπικα εγω τον κανω ως εξης :
2 καψουλια Lor Barista 13 το ενα το κανω με το κουμπι Lugo 
+ 1 κουταλια Nescafé AZERA την οποια προσθετω στο μειγμα 
+ 2 τεραστια παγακια απο τις μεγαλες παγοκυστες του jumbo

ετσι γινεται δουλιτσα 

Αφρόγαλα πως φτιάχνεις?

Συνήθως πόσα ml γάλα χτυπάτε για ένα freddo capuccino?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ribo7 είπε

Αφρόγαλα πως φτιάχνεις?

Συνήθως πόσα ml γάλα χτυπάτε για ένα freddo capuccino?

100ml γάλα πλήρες παστεριωμένο θέλει, όσο πιο παγωμένο τόσο καλύτερα ειδικά αν δεν είναι πλήρες και είναι χαμηλών λιπαρών.

Δημοσ.
1 hour ago, Spanos said:

100ml γάλα πλήρες παστεριωμένο θέλει, όσο πιο παγωμένο τόσο καλύτερα ειδικά αν δεν είναι πλήρες και είναι χαμηλών λιπαρών.

δεν συνηθίζετε το  πλήρες γάλα στα κρύα ροφήματα, δεν πήζει (σίγουρα γούστα είναι αυτά). 

Στο κρύο αφρόγαλα, 0% λιπαρά και καλά παγωμένο. Δεν το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να γίνει ο καφές. Τώρα αλχημείες με παγάκια στο χτύπημα και εβαπορέ μου φαίνονται περιττά.
Πλήρες γάλα βάζουμε στα ζεστά (όποιος βάζει 0% μπορεί να χρησιμοποιήσει και AVA, νομίζω κάνει λιγότερο αφρό).

*χρειάζεται και μία φραπεδιέρα της προκοπής, όχι χειρός κατά προτίμηση (δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά στα χρήματα). 

π.χ. https://www.skroutz.gr/s/13860148/Life-FMS-003-221-0051-Frapediera-Epitrapezia-100W-Mayri.html

  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Stratosnis είπε

δεν συνηθίζετε το  πλήρες γάλα στα κρύα ροφήματα, δεν πήζει (σίγουρα γούστα είναι αυτά). 

 

Πήζει αλλά δεν ξαναπήζει αν το αφήσεις στην άκρη και δε το χρησιμοποιήσεις αμέσως, ενώ το χαμηλών λιπαρών ξαναπήζει.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, ribo7 είπε

Αφρόγαλα πως φτιάχνεις?

 

Δεν μετραω , απλα εχω ενα μικρο μεταλικο σεικερ με λιγο νερο στον πατο , μεσα στην καταψυξη και μεσα σε αυτο χτυπαω με το μιξερ του frape γαλα noynoy famyli πληρες

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Stratosnis είπε

δεν συνηθίζετε το  πλήρες γάλα στα κρύα ροφήματα, δεν πήζει (σίγουρα γούστα είναι αυτά). 

Στο κρύο αφρόγαλα, 0% λιπαρά και καλά παγωμένο. Δεν το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να γίνει ο καφές. Τώρα αλχημείες με παγάκια στο χτύπημα και εβαπορέ μου φαίνονται περιττά.
Πλήρες γάλα βάζουμε στα ζεστά (όποιος βάζει 0% μπορεί να χρησιμοποιήσει και AVA, νομίζω κάνει λιγότερο αφρό).

Πες τα ρε Στρατο. Εχουμε φτασει στο 2024 και ακομη υπαρχει ο μυθος "βαλε παγακι για να πετυχει το αφρογαλα" :wacko:

σαν τον μυθο οτι "η γλωσσα γυριζει" και "οι στρουθοκαμηλοι βαζουν το κεφαλι μεσα στην αμμο".

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thermaikos4 είπε

Πες τα ρε Στρατο. Εχουμε φτασει στο 2024 και ακομη υπαρχει ο μυθος "βαλε παγακι για να πετυχει το αφρογαλα" :wacko:

σαν τον μυθο οτι "η γλωσσα γυριζει" και "οι στρουθοκαμηλοι βαζουν το κεφαλι μεσα στην αμμο".

Επειδή εγώ το ανέφερα πιο πάνω αυτό με το παγκάκι στο αφρογαλο δεν το είπα ως μια σωστή διαδικασία αλλά το ανέφερα ως μια γρήγορη επιλογή για κάποιους που θέλουν ευκολία/ταχύτητα ..

Αν με ρωτάς προσωπικά τις σπάνιες φορές που κάνω φρέντο πως τον κάνω (πριν κανέναν χρόνο εδώ είχα και αναλυτικό οδηγό με φωτό κτλ) φυσικά και δεν βάζω παγακι στο αφρογαλο για να μην νερονει/αλλαζει η σύσταση και η αναλογία των λιπαρών κτλ , και επειδή ο καφές στην νεσπρεσσο είναι ελαφρύς χρησιμοποιώ παγάκια μεταλλικά στο ποτήρι ,κάνω εκχύλιση τον καφέ μέσα σε μπρίκι που έχω παγώσει μαζί με το αφρογαλο πιο πρίν αλλά και το γυάλινο ποτήρι που θα πιω τον καφέ για να αποφύγω τελείως να χρησιμοποιήσω τα έξτρα 2 παγάκια νερού στο χτυπημένο του καφέ, αλλά όλο αυτό σε μερικούς φάνηκε υπερβολική διαδικασία, αυτό που θέλω να πω έδω δε λέμε μόνο τα προβλεπόμενα αλλά και τις fast track διαδικασίες , σε Nespresso φόρουμ είμαστε όχι σε κανένα  φόρουμ barista expert ..

Φιλικά πάντα ...🙂

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 hours ago, Miatakias said:

Επειδή εγώ το ανέφερα πιο πάνω αυτό με το παγκάκι στο αφρογαλο δεν το είπα ως μια σωστή διαδικασία αλλά το ανέφερα ως μια γρήγορη επιλογή για κάποιους που θέλουν ευκολία/ταχύτητα ..

Αν με ρωτάς προσωπικά τις σπάνιες φορές που κάνω φρέντο πως τον κάνω (πριν κανέναν χρόνο εδώ είχα και αναλυτικό οδηγό με φωτό κτλ) φυσικά και δεν βάζω παγακι στο αφρογαλο για να μην νερονει/αλλαζει η σύσταση και η αναλογία των λιπαρών κτλ , και επειδή ο καφές στην νεσπρεσσο είναι ελαφρύς χρησιμοποιώ παγάκια μεταλλικά στο ποτήρι ,κάνω εκχύλιση τον καφέ μέσα σε μπρίκι που έχω παγώσει μαζί με το αφρογαλο πιο πρίν αλλά και το γυάλινο ποτήρι που θα πιω τον καφέ για να αποφύγω τελείως να χρησιμοποιήσω τα έξτρα 2 παγάκια νερού στο χτυπημένο του καφέ, αλλά όλο αυτό σε μερικούς φάνηκε υπερβολική διαδικασία, αυτό που θέλω να πω έδω δε λέμε μόνο τα προβλεπόμενα αλλά και τις fast track διαδικασίες , σε Nespresso φόρουμ είμαστε όχι σε κανένα  φόρουμ barista expert ..

Φιλικά πάντα ...🙂

Εννοείτε ότι ο καθένας μας κάνει τον καφέ του όπως θέλει και με τα μέσα που έχει. Και εγώ το έκανα, και παγάκι έβαζα και εβαπορέ είχα δοκιμάσει, όλα αυτά από συμβουλές τρίτων.
Απλά μετέφερα την γνώση που πήρα πριν καμιά δεκαριά χρόνια από κάτι ψευτοσεμινάρια της AVEK. 

Ο καφές πλέον αγγίζει τους κανόνες της ζαχαροπλαστικής, ακριβής ποσότητες σωστές θερμοκρασίες κ.ο.κ., οπότε κατά την γνώμη μου όσο μπορούμε να κρατάμε τα πράγματα απλά τόσο πιο εύκολη θα κάνουμε την ζωή μας.

  • Like 1
Δημοσ.

 

Στις 26/6/2024 στις 8:44 ΠΜ, Spanos είπε

Espresso με χτυπητό αυγό

 

 

κύρια-φωτογραφία-συνταγής-kaphes-me-xtupito-augo-egg-coffee.webp

ο γνωστος καφες στο Βιετναμ

και καπου αλλου πινουν τον εσπρεσο με χυμο πορτοκαλι. Οπως υπαρχει η ταση(απο την Κυπρο) να βαζουν μελι στον καφε αντι για ζαχαρη. Αν και οι ιδιοτητες του μελιου ΧΑΝΟΝΤΑΙ αν ζεσταθει.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...