macrun Δημοσ. 18 Ιουνίου Share Δημοσ. 18 Ιουνίου Το παρακάτω μήνυμα είναι για όσους ήδη εχουν σοβαρή μηχανή και μύλο, ξέρουν απο καλό καφέ και ψάχνουν συνεχώς τον καλύτερο coffee roaster. Επειδή πολλοί θα φύγουμε για διακοπές αυτό τον καιρό και επειδή συνήθως οι Nespresso έχουν την τιμητική τους σε ενοικιαζόμενα, ξενοδοχεία και εξοχικά, η πρόταση μου είναι area51 coffee roasters, εχουν Βραζιλία, Κοστα Ρίκα και Αιθιοπία. Στα 4.5 - 5 ευρώ η 10αδα, τίποτα δηλαδή. Οι καφέδες σε κάψουλες είναι πετρέλαιο, δεν θέλω καν να τους λέω καφέδες. Η παραπάνω μάρκα είναι η μόνη που είπα οκ, σου δίνει μια αίσθηση (και μόνο) καφέ κανονικού. Είναι καλύτερη απο Kudu. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 18 Ιουνίου Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 6 ώρες πριν, achilles_g_ είπε decaf πήρα πάντως Τελικά όντως δε βρήκα τίποτα εκτός απο classico και lungo classico, και έτσι πήρα έναν Costa για το γαμώτο, που είναι επίσης χαμηλότερα. Ευχαριστώ πάντως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 18 Ιουνίου Share Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 6 hours ago, macrun said: Το παρακάτω μήνυμα είναι για όσους ήδη εχουν σοβαρή μηχανή και μύλο, ξέρουν απο καλό καφέ και ψάχνουν συνεχώς τον καλύτερο coffee roaster. Επειδή πολλοί θα φύγουμε για διακοπές αυτό τον καιρό και επειδή συνήθως οι Nespresso έχουν την τιμητική τους σε ενοικιαζόμενα, ξενοδοχεία και εξοχικά, η πρόταση μου είναι area51 coffee roasters, εχουν Βραζιλία, Κοστα Ρίκα και Αιθιοπία. Στα 4.5 - 5 ευρώ η 10αδα, τίποτα δηλαδή. Οι καφέδες σε κάψουλες είναι πετρέλαιο, δεν θέλω καν να τους λέω καφέδες. Η παραπάνω μάρκα είναι η μόνη που είπα οκ, σου δίνει μια αίσθηση (και μόνο) καφέ κανονικού. Είναι καλύτερη απο Kudu. Μου θυμίσες τα blind test για hi end HDMI καλώδια με απλα και την σύγκριση mp3 με καλή συμπίεση, με ασυμπιεστο flac. Θεωρώ ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον ένα blind test όπου οι καλεσμένοι καλούνται να βρουν τον αγαπημένο τους καφέ και να αξιολογούν με 1 έως 10, τους καφέδες που δοκιμάζουν από 10-20-30 διαφορετικούς καφέδες. Σε διαφορετικές μέρες βέβαια. Δεν λέω ότι μερικοί δεν θα τα καταφέρουν, αλλά πιστεύω οι περισσότεροι θα πέσουν πολύ έξω. Κάθε χρόνο γίνεται και από τον mkbhd με τις φωτογραφικες των smartphone όπου εκεί και αν καταρρίπτονται μύθοι..και μόνο που ο μέσος χρήστης ενδιαφέρεται για κινητό με "εξαιρετική" φωτογραφική μηχανή για να ποσταρει τις φωτογραφίες αυτές στα social media που κάνουν τρελή συμπίεση και για να τις βλέπει από οθόνες κινητών, (οπου συνήθως δεν φαίνονται οι οποίες ατέλειες και φυσικά παίζουν ρόλο οι διαφορετικές συνθήκες φωτισμού), προκαλεί λιγο θλίψη (για το ότι ξοδεύονται χωρίς λόγο) καθως και άγνοια της τεχνολογίας. Sorry για το ολίγον off topic. Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία, θα ψάξω να τον προμηθευτώ. Επεξ/σία 18 Ιουνίου από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macrun Δημοσ. 19 Ιουνίου Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 17 ώρες πριν, prefuse είπε Μου θυμίσες τα blind test για hi end HDMI καλώδια με απλα και την σύγκριση mp3 με καλή συμπίεση, με ασυμπιεστο flac. Θεωρώ ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον ένα blind test όπου οι καλεσμένοι καλούνται να βρουν τον αγαπημένο τους καφέ και να αξιολογούν με 1 έως 10, τους καφέδες που δοκιμάζουν από 10-20-30 διαφορετικούς καφέδες. Σε διαφορετικές μέρες βέβαια. Δεν λέω ότι μερικοί δεν θα τα καταφέρουν, αλλά πιστεύω οι περισσότεροι θα πέσουν πολύ έξω. Κάθε χρόνο γίνεται και από τον mkbhd με τις φωτογραφικες των smartphone όπου εκεί και αν καταρρίπτονται μύθοι..και μόνο που ο μέσος χρήστης ενδιαφέρεται για κινητό με "εξαιρετική" φωτογραφική μηχανή για να ποσταρει τις φωτογραφίες αυτές στα social media που κάνουν τρελή συμπίεση και για να τις βλέπει από οθόνες κινητών, (οπου συνήθως δεν φαίνονται οι οποίες ατέλειες και φυσικά παίζουν ρόλο οι διαφορετικές συνθήκες φωτισμού), προκαλεί λιγο θλίψη (για το ότι ξοδεύονται χωρίς λόγο) καθως και άγνοια της τεχνολογίας. Sorry για το ολίγον off topic. Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία, θα ψάξω να τον προμηθευτώ. Θα μπορούσα να απαντήσω και για τα καλώδια και για την συμπίεση (μου θύμησες εποχές μετρήσεων με McIntosh Demo Reference Disc), θα πω απλά ότι καταλαβαίνω τι λες. Στον καφέ η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική. Για τις κάψουλες που είναι το θέμα μας, υπάρχουν οι original και αυτές απ'το σουπερ μαρκετ που οι διαφορές ειναι μικρές, δεν πίνεται καμία. Η πλειονότητα του κόσμου όμως επειδή δεν εχει δοκιμάσει κάτι καλύτερο, συνηθίζει σε αυτήν την καμμένη/πικρή γεύση. Αρκετοί λοιπόν θα ακούσεις να λένε ότι ο καφές είναι μια χαρά, δεν είναι σαν αυτό που παίρνεις στην καφετέρια αλλα ότι πρέπει για το σπίτι. Και εδώ είναι το θέμα, η προηγουμενη πρόταση είναι εντελώς λάθος, γιατι τα περισσότερα μαγαζιά έχουν άθλιο καφε, πραγματικά άθλιο όμως. Καμμένος, μπαγιάτικος κτλ., που στην γεύση δίνει αυτην την πικρίλα. Εδώ ερχεται η συνήθεια τώρα. Πάρε αυτον τον καφε, χτύπα τον και βάλε 100 παγακια. Αμέσως θα μαλακώσει και απλά δεν θα καταλαβαίνεις καμία γεύση. Μόλις σου περιέγραψα τον φρέντο εσπρεσο που πίνει όλη η Ελλάδα. Μερικοί θα σου πουν φοβερός. Σου θυμίζει μήπως την περίπτωση φραπέ με γάλα, ο καλύτερος καφές του κόσμου; Επανέρχομαι στην σύγκριση λοιπόν και θα σου πω, ότι είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις καφέ που έκανες με κάψουλες απ'το σούπερ μάρκετ. Αυτή που πρότεινα μπορείς εύκολα να το κάνεις (δεν χρειάζεται καμιά εμπειρία) αλλά και πάλι όπως είπα θα πάρεις μια ιδέα καφέ. Για να το γενικεύσω, εκεί που υπάρχει το απόλυτο χάσμα είναι μεταξύ ενός φρεσκοψημένου και φρεσκοαλεσμένου καφέ που γίνεται με βάση κάποιες προδιαγραφές στο σπίτι ή στην καφετέρια και ενός μπαγιάτικου και ήδη κομμένου καφέ απ' το σούπερ (μπορεί να έχει ψηθεί/αλεστεί πριν 1-2 χρόνια). Και εκει που μπαίνει το χόμπι στην μέση είναι μεταξύ κορυφαίων κόκκων καφέ (έχουμε και στην Ελλάδα αρκετους αξιόλογους coffee roasters και μάλιστα και στην επαρχία) να καταλάβεις ότι ο Α βγαζει σοκολάτα και ο Β φρούτα για παράδειγμα. Και να παίξεις μόνος σου στο σπίτι να πετύχεις την τέλεια εκχύλιση. Οταν ασχοληθείς λοιπον λίγο παραπάνω, εύκολα καταλαβαίνεις ότι αυτό το μαγαζί έχει καφέδες απο Kudu, το αλλο απο Taf, Mokka κτλ. Μου χει τύχει πολλές φορές σε νησιά και στην επαρχία και μπράβο τους κιολας που δεν αγοράζουν no-name καφε με το τσουβάλι. Και για το καλαμπούρι. Όταν έφτιαχνα το σπίτι και είχα τα μαστόρια, τους κέρναγα καφέδες, τους καλύτερους που μπορούσα να πάρω. Φρέντο εσπρέσο. Επειδή δεν είχαν ξαναπιεί τέτοιους καφέδες/ποικιλίες με κοιτούσαν απορημένοι και δεν ήξεραν να μου περιγράψουν τι διαφορετικό πίνουν. Τα σχόλια που άκουγα χωρίς εγώ να αναφέρω το παραμικρό ότι έχουν κάτι ιδιαίτερο οι καφέδες ήταν: α) καλός καφές δυνατός και γεμάτος, β) δεν πικρίζει, γ) μοσχοβολάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 19 Ιουνίου Share Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Η κάψουλα όμως είναι πολύ καλύτερη, όχι από τον καφέ που φτιάχνεις εσύ, αλλά από αυτό που πουλάει στο χέρι, το 90% τον αλυσίδων και ανεξάρτητων καφέ εκεί έξω. υ.γ. και μιας και πιάσατε τα παλιά, σίγουρα ένα παιχνίδι που παίζαμε στον amstrad (κάψουλα ) δεν ήταν το ίδιο ακριβώς με το αντίστοιχο coin up στη λέσχη (γνήσιος) αλλά ήταν η ευκολία. Επεξ/σία 19 Ιουνίου από Spanos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 19 Ιουνίου Share Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, macrun said: Θα μπορούσα να απαντήσω και για τα καλώδια και για την συμπίεση (μου θύμησες εποχές μετρήσεων με McIntosh Demo Reference Disc), θα πω απλά ότι καταλαβαίνω τι λες. Στον καφέ η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική. Για τις κάψουλες που είναι το θέμα μας, υπάρχουν οι original και αυτές απ'το σουπερ μαρκετ που οι διαφορές ειναι μικρές, δεν πίνεται καμία. Η πλειονότητα του κόσμου όμως επειδή δεν εχει δοκιμάσει κάτι καλύτερο, συνηθίζει σε αυτήν την καμμένη/πικρή γεύση. Αρκετοί λοιπόν θα ακούσεις να λένε ότι ο καφές είναι μια χαρά, δεν είναι σαν αυτό που παίρνεις στην καφετέρια αλλα ότι πρέπει για το σπίτι. Και εδώ είναι το θέμα, η προηγουμενη πρόταση είναι εντελώς λάθος, γιατι τα περισσότερα μαγαζιά έχουν άθλιο καφε, πραγματικά άθλιο όμως. Καμμένος, μπαγιάτικος κτλ., που στην γεύση δίνει αυτην την πικρίλα. Εδώ ερχεται η συνήθεια τώρα. Πάρε αυτον τον καφε, χτύπα τον και βάλε 100 παγακια. Αμέσως θα μαλακώσει και απλά δεν θα καταλαβαίνεις καμία γεύση. Μόλις σου περιέγραψα τον φρέντο εσπρεσο που πίνει όλη η Ελλάδα. Μερικοί θα σου πουν φοβερός. Σου θυμίζει μήπως την περίπτωση φραπέ με γάλα, ο καλύτερος καφές του κόσμου; Επανέρχομαι στην σύγκριση λοιπόν και θα σου πω, ότι είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις καφέ που έκανες με κάψουλες απ'το σούπερ μάρκετ. Αυτή που πρότεινα μπορείς εύκολα να το κάνεις (δεν χρειάζεται καμιά εμπειρία) αλλά και πάλι όπως είπα θα πάρεις μια ιδέα καφέ. Για να το γενικεύσω, εκεί που υπάρχει το απόλυτο χάσμα είναι μεταξύ ενός φρεσκοψημένου και φρεσκοαλεσμένου καφέ που γίνεται με βάση κάποιες προδιαγραφές στο σπίτι ή στην καφετέρια και ενός μπαγιάτικου και ήδη κομμένου καφέ απ' το σούπερ (μπορεί να έχει ψηθεί/αλεστεί πριν 1-2 χρόνια). Και εκει που μπαίνει το χόμπι στην μέση είναι μεταξύ κορυφαίων κόκκων καφέ (έχουμε και στην Ελλάδα αρκετους αξιόλογους coffee roasters και μάλιστα και στην επαρχία) να καταλάβεις ότι ο Α βγαζει σοκολάτα και ο Β φρούτα για παράδειγμα. Και να παίξεις μόνος σου στο σπίτι να πετύχεις την τέλεια εκχύλιση. Οταν ασχοληθείς λοιπον λίγο παραπάνω, εύκολα καταλαβαίνεις ότι αυτό το μαγαζί έχει καφέδες απο Kudu, το αλλο απο Taf, Mokka κτλ. Μου χει τύχει πολλές φορές σε νησιά και στην επαρχία και μπράβο τους κιολας που δεν αγοράζουν no-name καφε με το τσουβάλι. Και για το καλαμπούρι. Όταν έφτιαχνα το σπίτι και είχα τα μαστόρια, τους κέρναγα καφέδες, τους καλύτερους που μπορούσα να πάρω. Φρέντο εσπρέσο. Επειδή δεν είχαν ξαναπιεί τέτοιους καφέδες/ποικιλίες με κοιτούσαν απορημένοι και δεν ήξεραν να μου περιγράψουν τι διαφορετικό πίνουν. Τα σχόλια που άκουγα χωρίς εγώ να αναφέρω το παραμικρό ότι έχουν κάτι ιδιαίτερο οι καφέδες ήταν: α) καλός καφές δυνατός και γεμάτος, β) δεν πικρίζει, γ) μοσχοβολάει. for the records, για τα ψηφιακά καλωδια HDMI ειναι ξεκάθαρα τα πραγματα πλεον και ΔΕΝ υπαρχει καμια απώλεια. εχω ακριβό ultralink που απο αμερική για jvc προβολέα για τον καφέ που ειναι και το θέμα μας, δουλευα για λίγο καιρό στο ακριβότερο μαγαζί της Θεσσαλονίκης, ηθελε να ειναι πάντα λίγο ακριβότερος (εβαζε ατομα συχνά να τσεκάρουν τις τιμές στους ανταγωνιστές του) γιατι θεωρούσε οτι έτσι πείθεται ο κόσμος, οτι ειναι ο καλυτερος και δυστυχώς δεν εχει απόλυτο άδικο, καθως η έλλειψη γνώσεων και καταναλωτικής παιδείας αλλα και ευκολίας, οδηγεί σε λανθασμένα λαικά συμπεράσματα οπως το "οτι πληρώνεις παίρνεις".. Ειδικά σε θέματα τεχνολογίας, που ειναι και λίγο πολύ, μετρήσιμα.. Ο baristas που απο οσο γνωρίζω ηταν και εκπαιδευτής στην αθηνα οπου έδινε σεμινάρια/μαθήματα, μου έλεγε οτι η κάψουλα σε ποιότητα ειναι πχ 7/10 (δεν θυμάμαι νουμερο ακριβώς) αλλα ο καφές που κάνει καποιος στο σπίτι ή στην καφετέρια, ανάλογα το ποτε έκοψε τον καφέ μπορεί να ειναι καλύτερος ή και χειρότερος. για να πετύχεις πχ πάνω απο 7 θα πρεπει να αγοράζεις φρεσκοψημμένο και φρεσκοκομμένο καφε κάθε μέρα. λιγο ανέφικτο αλλα αυτό ειναι το ιδανικό. στις καψουλες ελεγε, φυσικά και ΔΕΝ βάζουν και τον καλυτερο καφέ, αλλα... αυτο που εξασφαλιζει η κάψουλα, ειναι μια μινιμουμ ποιότητα. οπου στην καφετέρια ή στο σπίτι, δεν υπάρχει ούτε αυτό, αν δεν γίνουν ολα σωστά, κάλιστα μπορεί να έχουμε χειρότερη ποιότητα απο οτι με μια κάψουλα. απο αυτά που θυμάμαι, ας με διορθώσει οποιος γνωρίζει παραπάνω. σημαντικό ρόλο παιζουν ποτε ψήθηκε ο καφες ποτε κόπηκε ο καφες, αν τα μαχαιρια ειναι κάτω απο μια συγκεκριμένη θερμοκρασία για να μην ζεσταινονται πολύ και επηρεάζουν τον καφέ η μηχανή, το χέρι και αν κάνουν ολα τα Χ βήματα, (έλεγε οτι οι περισσότεροι κανουν Χ-1 βήματα γιατί ή δεν γνωρίζουν το βημα αυτό ή το γνωρίζουν αλλα δεν το κάνουν για θέμα ταχύτητας) η οξύτητα και τα άλατα του νερού και αλλα που ξέχασα.. με λίγα λόγια ή θα πρεπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο και χρήματα για καλό καφέ ή θα πάρεις κάψουλες για να έχεις εύκολα μια μέτρια (ή και κάτω του μετρίου αν θέλεις) ποιότητα καφέ. αν καποιος δεν αφιερώσει χρόνο και χρήματα για καφέ στο σπίτι για να κάνει ολα τα βήματα σωστά, εύκολα μπορεί να πίνει χειρότερο καφέ απο οτι οι κάψουλες ΥΓ μακρια απο τέτοια μαγαζια, το συγκεκριμένο και δεν πλήρωνε τους υπαλλήλους και τοτε και πρόσφατα με τον covid, το αναφερουν σε κριτικες στο google maps και ο barista απειλούσε να παραιτηθεί αν τελικα στον καταλογο υπήρχε επιλογή για cappuccino με μονοποικιλιακο καφε.. για οσους δεν γνωριζουν, ο καφες προτείνετε χωρις ζαχαρη και γάλα καθως ο καλος καφές δεν πικρίζει και για να καταλαβαίνεις τα αρώματα, το σώμα και την οξύτητα του. βαζωντας μονοποικιλιακο καφε στον cappuccino θα το κάνανε μονο και μονο για την αύξηση της τιμής και του κέρδους, καθως κατι τέτοιο, δεν εχει λόγο ύπαρξης. Επεξ/σία 19 Ιουνίου από prefuse 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου Έχω πικρίλα στο στόμα που εμφανίζεται 1-2 ώρες μετά τον καφέ. Έλειπα 3 μέρες Εύβοια, έπινα απ' έξω, γύρισα σπίτι κι έφτιαξα έναν freddo. Η πίκρα - περίεργη γεύση στο στόμα εμφανίστηκε ξανά...🤔 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_ins Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου Ρε παίδες για εμάς τους Nespressάκηδες, υπάρχει επόμενο βήμα; Τι εννοω: Γενικά μου αρέσει ο καφές, συνήθως πίνω 2 την ημέρα και μέσο όρο χρησιμοποιώ 2 κάψουλες/καφέ, καμια φορά και τρίτη. Σύνολο, μαζί με την γυναίκα μου μέσο όρο 5-7 κάψουλες ανά μέρα. Έχω καταλήξει στον Lor, και στοκαρω full όταν βγαίνει σε προσφορά. Θέλω ή μόνη μου ενέργεια για την παρασκευή του espresso να ειναι το πάτημα ενός κουμπιού, τι επιλογή εχω; Διαθέτω περι των €400 σαν ταβάνι. Πολλά ή λίγα δεν ξέρω όμως σίγουρα θα γίνουν απόσβεση καθώς τα τελευταία χρόνια δεν πίνω καφέ απ έξω. Γράφω σε αυτό το νήμα γιατί θεωρώ ότι θα με κατανοήσετε περισσότερο μιας και πάνω κάτω γνωρίζουμε τα όρια των μηχανών μας όσον αφορά σε γεύση καφέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WebDevGr Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 5 minutes ago, george_ins said: Ρε παίδες για εμάς τους Nespressάκηδες, υπάρχει επόμενο βήμα; Τι εννοω: Γενικά μου αρέσει ο καφές, συνήθως πίνω 2 την ημέρα και μέσο όρο χρησιμοποιώ 2 κάψουλες/καφέ, καμια φορά και τρίτη. Σύνολο, μαζί με την γυναίκα μου μέσο όρο 5-7 κάψουλες ανά μέρα. Έχω καταλήξει στον Lor, και στοκαρω full όταν βγαίνει σε προσφορά. Θέλω ή μόνη μου ενέργεια για την παρασκευή του espresso να ειναι το πάτημα ενός κουμπιού, τι επιλογή εχω; Διαθέτω περι των €400 σαν ταβάνι. Πολλά ή λίγα δεν ξέρω όμως σίγουρα θα γίνουν απόσβεση καθώς τα τελευταία χρόνια δεν πίνω καφέ απ έξω. Γράφω σε αυτό το νήμα γιατί θεωρώ ότι θα με κατανοήσετε περισσότερο μιας και πάνω κάτω γνωρίζουμε τα όρια των μηχανών μας όσον αφορά σε γεύση καφέ. Πάρε μια Gaggia Brera ή παρόμοια να βρεις την υγεία σου. Με φρέσκο ψημένο σπυρί και θα απολαύσεις καφέ και θα κάνεις απόσβεση αν πίνεις πολλούς καφέδες. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 17 λεπτά πριν, george_ins είπε Θέλω ή μόνη μου ενέργεια για την παρασκευή του espresso να ειναι το πάτημα ενός κουμπιού, 10 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Πάρε μια Gaggia Brera ή παρόμοια να βρεις την υγεία σου. Με φρέσκο ψημένο σπυρί και θα απολαύσεις καφέ και θα κάνεις απόσβεση αν πίνεις πολλούς καφέδες. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 20 ώρες πριν, WebDevGr είπε Πάρε μια Gaggia Brera ή παρόμοια να βρεις την υγεία σου. Με φρέσκο ψημένο σπυρί και θα απολαύσεις καφέ και θα κάνεις απόσβεση αν πίνεις πολλούς καφέδες. Λέει όμως να μη χρησιμοποιείς σκούρο καβουρδισμένο κόκκο γιατί έχει έλαια που βουλώνει τη μηχανή, ούτε φυσικά κόκκο που έχει επένδυση γεύσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WebDevGr Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 7 minutes ago, Spanos said: Λέει όμως να μη χρησιμοποιείς σκούρο καβουρδισμένο κόκκο γιατί έχει έλαια που βουλώνει τη μηχανή, ούτε φυσικά κόκκο που έχει επένδυση γεύσης. Δεν ξέρω, δεν τι έχω. Την έχουν φίλοι μου και είναι ευχαριστημένοι. Εγώ να φανταστείς παίζω με Aeropress και Nanopresso και χειροκίνητο μύλο. Προτιμώ να αφιερώσω μερικά λεπτά για να πιω καλό καφέ. Η Nespresso σχεδόν έχει παροπλιστεί και υπάρχει για τους καλεσμένους. Γενικά αν σου αρέσει να παίζεις με διάφορα χαρμάνια και γεύσεις, τότε ή θα μείνεις με την Nespresso και την ποικιλία της σε καφέδες ή θα πας σε κάποια σχετικά καλή χειροκίνητη και έναν καλό μύλο για να προσαρμόζεις τα πάντα ανάλογα με τον καφέ που δοκιμάζει. Εκεί όμως να ξέρεις ότι θα πετάξεις πολύ καφέ μέχρι να βρεις τη σωστή άλεση και τις σωστές ρυθμίσεις ανά χαρμάνι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 1 ώρα πριν, WebDevGr είπε Δεν ξέρω, δεν τι έχω. Την έχουν φίλοι μου και είναι ευχαριστημένοι. Εγώ να φανταστείς παίζω με Aeropress και Nanopresso και χειροκίνητο μύλο. Προτιμώ να αφιερώσω μερικά λεπτά για να πιω καλό καφέ. Η Nespresso σχεδόν έχει παροπλιστεί και υπάρχει για τους καλεσμένους. Γενικά αν σου αρέσει να παίζεις με διάφορα χαρμάνια και γεύσεις, τότε ή θα μείνεις με την Nespresso και την ποικιλία της σε καφέδες ή θα πας σε κάποια σχετικά καλή χειροκίνητη και έναν καλό μύλο για να προσαρμόζεις τα πάντα ανάλογα με τον καφέ που δοκιμάζει. Εκεί όμως να ξέρεις ότι θα πετάξεις πολύ καφέ μέχρι να βρεις τη σωστή άλεση και τις σωστές ρυθμίσεις ανά χαρμάνι. Τι σκεφτόμουν και τις 2 αυτές συσκευές (το picopresso πιο πολύ όχι το nano) αλλά και το aeropresss, που είναι πιο φτηνό, γενικά αν κάνεις μια σωστή συνταγή στο aeropresss για εσπρέσσο που έχω δεί σε βίντεο, πλησίαζει καθόλου την δυνατή γεύση του εσπρέσσο ή παραμένει κοντά στην γεύση φίλτρου? Πάντως εγώ την έχω βολευτει την Nespresso γιατί Μ αρέσει να έχω την ευκολία/ταχύτητα στην παρασκευή καφέ μετά από δοκιμές με φτηνούς καλούς καφέδες όποτε ούτε το κόστους είναι πρόβλημα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WebDevGr Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2 minutes ago, Miatakias said: Τι σκεφτόμουν και τις 2 αυτές συσκευές (το picopresso πιο πολύ όχι το nano) αλλά και το aeropresss, που είναι πιο φτηνό, γενικά αν κάνεις μια σωστή συνταγή στο aeropresss για εσπρέσσο που έχω δεί σε βίντεο, πλησίαζει καθόλου την δυνατή γεύση του εσπρέσσο ή παραμένει κοντά στην γεύση φίλτρου? Πάντως εγώ την έχω βολευτει την Nespresso γιατί Μ αρέσει να έχω την ευκολία/ταχύτητα στην παρασκευή καφέ μετά από δοκιμές με φτηνούς καλούς καφέδες όποτε ούτε το κόστους είναι πρόβλημα.. Όχι με τον Aeropress δεν μπορείς να κάνεις espresso. Αν βάλεις Flow Control ή το φτηνό Prismo θα πλησιάσεις προς τον Αμερικάνο. Προσωπικά αυτό κάνω. Έχω πάρει το Prismo από Ali για να κάνω έναν Αμερικάνο όταν βαριέμαι να φτιάξω espresso με το Nanopresso 🙂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου Καλημέρα σας, πολύ καλός ο Verona. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα