Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, kokos23 said:

προσωπικά αν πήγαινα σε ενοικιαζόμενο και είχε κέρασμα καφέ με μια μάρκα φτηνή, θα σχολίαζα αρνητικά...

βρες προσφορές σε κάποια σχετικά γνωστή μάρκα και κάνε στοκ...ο λορ μια χαρά είναι , την περασμένη βδομάδα είχε και ο σκλαβενίτης σταρμπακς φθηνά, συνέχεια κάνουν εκπτώσεις οπότε βλέποντας και κάνοντας...

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Γνωρίζεις όμως ότι δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να κεράσει καφέ, ούτε είναι μεσα στην τιμή της ενοικίασης οι κερασμενοι καφέδες;

Και προσωπικά ούτε το αναφέρω ή το διαφημίζω πουθενά στην περιγραφή του ενοικιαζόμενου, (πέρα από εδώ..που αναζητώ τι μάρκα να έχω)

Οπότε θα σου πρότεινα να ξανασκεφτείς την αρνητική κριτική για φθηνή μάρκα, ίσα ίσα πχ οι Starbucks που αναφέρεις μπορεί να την θεωρείς καλή μάρκα αλλά είναι ότι χειρότερο μπορείς να αγοράσεις. Αν έχεις δοκιμάσει αρκετούς θα το γνωρίζεις. Προσωπικά έχω δοκιμάσει πολλές μάρκες καθώς πάντα αγοράσω και έναν που δεν ξέρω, οπότε όπως καταλαβαίνεις έχω δοκιμάσει αρκετούς. Δεν θυμάμαι να σου πω πχ αν ο τάδε είναι καλός (οι περισσότεροι είναι οκ ή αδιάφοροι) γνωρίζω όμως με βεβαιότητα που ήταν σκουπίδια (που σε κάποιους μπορεί να αρέσει δεν αντιλέγω) Ε για μένα ένας από αυτούς είναι η Starbucks και μετά η coffee island. Από Starbucks μάλιστα δοκίμασα και αρκετούς..

Για μένα σαν επισκέπτης θα μου άρεσε να είχε μια δεκάδα από διαφορετικες μάρκες, ισως τελικά κάνω αυτό, αλλά θα ήθελα και την γνώμη άλλων από εδώ.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 4
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, prefuse είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Γνωρίζεις όμως ότι δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να κεράσει καφέ, ούτε είναι μεσα στην τιμή της ενοικίασης οι κερασμενοι καφέδες;

Και προσωπικά ούτε το αναφέρω ή το διαφημίζω πουθενά στην περιγραφή του ενοικιαζόμενου, (πέρα από εδώ..που αναζητώ τι μάρκα να έχω)

Οπότε θα σου πρότεινα να ξανασκεφτείς την αρνητική κριτική για φθηνή μάρκα, ίσα ίσα πχ οι Starbucks που αναφέρεις μπορεί να την θεωρείς καλή μάρκα αλλά είναι ότι χειρότερο μπορείς να αγοράσεις. Αν έχεις δοκιμάσει αρκετούς θα το γνωρίζεις. Προσωπικά έχω δοκιμάσει πολλές μάρκες καθώς πάντα αγοράσω και έναν που δεν ξέρω, οπότε όπως καταλαβαίνεις έχω δοκιμάσει αρκετούς. Δεν θυμάμαι να σου πω πχ αν ο τάδε είναι καλός (οι περισσότεροι είναι οκ ή αδιάφοροι) γνωρίζω όμως με βεβαιότητα που ήταν σκουπίδια (που σε κάποιους μπορεί να αρέσει δεν αντιλέγω) Ε για μένα ένας από αυτούς είναι η Starbucks και μετά η coffee island. Από Starbucks μάλιστα δοκίμασα και αρκετούς..

*Και προσωπικά ούτε το αναφέρω πουθενά πέρα από εδώ..

Για μένα σαν επισκέπτης θα μου άρεσε να είχε μια δεκάδα από διαφορετικες μάρκες, ισως τελικά κάνω αυτό, αλλά θα ήθελα και την γνώμη άλλων από εδώ.

ναι δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να έχει καφέ, αλλά, ΑΝ κάποιος έχει καφέ στο δωμάτιο που θα πάω , καλό είναι να είναι κάτι καλό, όμορφο και αξιοπρεπέστατο, αλλιώς μην βάλεις καθόλου...απλά...

ωραίο το να έχεις διαφορετικές μάρκες...

τέλος για ΜΕΝΑ η σειρά στις κάψουλες είναι, νεσπρέσο (δεν ξέρω πως το κάνουν αλλά είναι ο καλύτερος), ιλλυ, σταρμπακς, λορ και μετά όοοοοολες οι άλλες...όποτε βρίσκω προσφορά παίρνω κουτιά...

φθηνές είχε στο ΑΒ, CAFFE GONDOLIERE πλαστική θήκη αλλά μου άρεσε αρκετά, αλλά δεν βλέπω να έχει συνέχεια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, kokos23 said:

ναι δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να έχει καφέ, αλλά, ΑΝ κάποιος έχει καφέ στο δωμάτιο που θα πάω , καλό είναι να είναι κάτι καλό, όμορφο και αξιοπρεπέστατο, αλλιώς μην βάλεις καθόλου...απλά...

ωραίο το να έχεις διαφορετικές μάρκες...

τέλος για ΜΕΝΑ η σειρά στις κάψουλες είναι, νεσπρέσο (δεν ξέρω πως το κάνουν αλλά είναι ο καλύτερος), ιλλυ, σταρμπακς, λορ και μετά όοοοοολες οι άλλες...όποτε βρίσκω προσφορά παίρνω κουτιά...

φθηνές είχε στο ΑΒ, CAFFE GONDOLIERE πλαστική θήκη αλλά μου άρεσε αρκετά, αλλά δεν βλέπω να έχει συνέχεια...

ευχαριστω για τα σχόλια,

μολις επιβεβαίωσες το παραπάνω.

πχ εγω θεωρω νερόπλυμα τους starbucks οποτε δεν υπάρχει "αντικειμενικά" καλυτερος, γιατι ο καθενας εχει διαφορετικά standard. αν ειμασταν "ειδικοι" του καφε, θα άλλαζε το πράγμα γιατι εκει, οπως και σε ολα τα πράγματα αν εξιδευκευτεί κάποιος σε ενα θέμα, θα δει οτι υπάρχουν καποια standard.

σου αρεσουν περισσότερο οι starbucks απο lavazza, Costa, Jacobs?

Spoiler

ΥΓ αν δηλ αφηνα (που μερικες φορες αφήνω) φρουτα πχ ροδάκινα και εσυ ειχες αλλεργία ή τα σιχαινόσουν, θα εβαζες αρνητική κριτική; το ΣΠΙΤΙ ενοικίαζετε και αυτό καλείστε να κάνετε κριτική και οχι την ποιοτητα των καφεδων, τα φρουτα ή την ποιότητα της άμμου ή της παραλίας.. Ειναι παντελώς λάθος λογική που μάλιστα πολλούς με ακίνητα, τους αποτρέπει απο το να δέχονται ελληνες* επισκέπτες λογο αυτής της λανθασμένης αντίληψης.

*οχι οτι δεν εχει και μερικους αλλοδαπους με αναλογες παράλογες απαιτησεις αλλα γενικά ειναι ενα κλικ πιο εξοικειωμένοι και συνειδητοποιημένοι με την κουλτούρα των βραχυχρόνιων μισθωσεων.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

Λοιπόν κατά την γνώμη μου φθηνός καλός σε πλαστική είναι ο Lollo Nero 17ε/100καψ. και ο Decaf πολύ καλός 0,19ε/100καψ. τους βρησκεις από Σκρουτζ/best price.. Είμαι λάτρης την ναπολιτάνικης φιλοσοφίας καφέ που είναι πιο καβουρδισμένοι με έμφαση σε robusta χωρίς να έχει πολύ πικρηλα, οξύτητα ή ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά..

Τώρα μια αξιοπρεπή μάρκα με κάψουλα αλουμινίου που βρησκεις στον ΑΒ είναι η Perla , έχει 8 συνολικά τύπους, βγαίνουν σε 20αδες στα 3,95ε (0,20ε/καψ.) , έχω δοκιμάσει 3 τύπους συνολικά, θεωρώ ότι έχουν μια αρκετά mainstream γεύση που θα καλύψει τους περισσότερους επισκέπτες..Αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι ότι π.χ οι Starbucks που αναφέρονται παραπάνω έχουν μια πολύ χαρακτηριστική πικρή και δυνατή γεύση που σε κάποιους αρέσει, άλλη όμως τον μισούν ... Επίσης δεν υπάρχουνε συνέχεια προσφορές άρα δεν μπορείς να τούς βρείς στα 2,80ε που είναι η μέγιστη προσφορά..Οι Perla είναι μονίμως στα 4ε/20αδα, παίρνεις πχ τους 4 τύπους espresso (οι άλλοι 4 είναι Lungo ) σε όλες τις εντάσεις και βάζεις ποικιλία απ' όλες ... Εγώ πήρα τον Napoli 8 , μέτριος αλλά πίνεται, ο ristretto 10 στην πράσινη πιο δυνατός με arabica καί robusta τον θεωρώ πολύ καλό mainstream καφέ για την τιμή/κάψουλα αλουμινίου χωρίς να είναι ο καλύτερα καφές που έχω πιεί...Μετά δες στο Lidl  , τις αλλάζουν ολες από πλαστική σε αλουμίνιο, έχουν φέρει και single origin, στα 4ε/20αδα επίσης, για δες κι αυτους...

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σήμερα κάνοντας το καφεδάκι μου με μια κάψουλα της Lungo της LOR (μωβ χρώμα), παρατήρησα ότι η ροή της κάψουλας ήταν τραγική, σε σημείο που νόμιζα θα χαλάσει η μηχανή. Από περιέργεια, άνοιξα την κάψουλα από την πάνω μεριά και είδα μέσα ένα κομματάκι νάυλον (!). ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν εννοώ το φιλτράκι που έχει στην κάτω μεριά.

Παραξενεύτηκα πολύ, λέω πως γίνεται, είναι αδύνατο σε γραμμή παραγωγής να γίνει κάτι τέτοιο.

Αφού έβαλα στη μηχανή μια ακόμα ίδια κάψουλα ανοίγοντας την μετα δε παρατήρησα κάτι με την πρώτη ματιά. ΌΜΩΣ, εαν πάρετε ένα μυτερό μαχαιράκι και ξύσετε τα τυχώματα της κάψουλας από την εσωτερική μεριά θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει ένα πολύ-πολύ λεπτό νάυλον που αγκαλιάζει την κάψουλα εσωτερικά! Δεν ξέρω εαν είναι σε όλες τις κάψουλες αλουμινίου έτσι, πάντως, τουλάχιστον στην Lungo LOR το παρατηρώ. Λέτε σε όσες κάψουλες έχουν μειωμένη ροή να φταίει κάτι τέτοιο ή ήταν τυχαίο;

Έχετε παρατηρήσει το "νάυλον" που αναφέρω σε άλλες ή στις ίδιες κάψουλες;

Δημοσ.

Δεν έχω παρατηρήσει το ναύλον αλλά όντως το θέμα της ροής υπάρχει σε κάποιες κάψουλες με το ζόρι παίρνεις 25ml, άλλες κάψουλές τσακίζουν και δεν τρυπάνε (lavazza) , άλλες αφήνουν πολλούς κόκκους (dimello). Για μένα τα λιγότερα προβλήματα και η καλύτερη ροή είναι με τις Starbucks. To άλλο θέμα και γι'αυτό προτιμώ να ψωνίζω σε φυσικό κατάστημα είναι οτι επειδή έρχονται χτυπημένες τσακισμένες ή με ημερομηνία λήξης λιγότερη απο εξάμηνο, θέλω να τις ψωνίζω ο ίδιος. Τέλος βλέπω κάποιες προσφορές στα σούπερ μάρκετ, αν δείτε στο γαλλικό site της Λορ, η ίδια κάψουλα που την έχουν εδω με -40% και τελική τιμή 3,12 η 10αδα, στη Γαλλία έχει ακόμα πιο φτηνά...2,45.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, george_ins είπε

Σήμερα κάνοντας το καφεδάκι μου με μια κάψουλα της Lungo της LOR (μωβ χρώμα), παρατήρησα ότι η ροή της κάψουλας ήταν τραγική, σε σημείο που νόμιζα θα χαλάσει η μηχανή. Από περιέργεια, άνοιξα την κάψουλα από την πάνω μεριά και είδα μέσα ένα κομματάκι νάυλον (!). ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν εννοώ το φιλτράκι που έχει στην κάτω μεριά.

Παραξενεύτηκα πολύ, λέω πως γίνεται, είναι αδύνατο σε γραμμή παραγωγής να γίνει κάτι τέτοιο.

Αφού έβαλα στη μηχανή μια ακόμα ίδια κάψουλα ανοίγοντας την μετα δε παρατήρησα κάτι με την πρώτη ματιά. ΌΜΩΣ, εαν πάρετε ένα μυτερό μαχαιράκι και ξύσετε τα τυχώματα της κάψουλας από την εσωτερική μεριά θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει ένα πολύ-πολύ λεπτό νάυλον που αγκαλιάζει την κάψουλα εσωτερικά! Δεν ξέρω εαν είναι σε όλες τις κάψουλες αλουμινίου έτσι, πάντως, τουλάχιστον στην Lungo LOR το παρατηρώ. Λέτε σε όσες κάψουλες έχουν μειωμένη ροή να φταίει κάτι τέτοιο ή ήταν τυχαίο;

Έχετε παρατηρήσει το "νάυλον" που αναφέρω σε άλλες ή στις ίδιες κάψουλες;

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, αν ισχύει αυτό μπορεί να είναι και ανθυγιεινό και επικίνδυνο για την υγεία καθώς το νάυλον μπορεί με την διέλευση του καυτού νερού να απελευθερώνει ουσίες μέσα στον καφέ..

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Miatakias είπε

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, αν ισχύει αυτό μπορεί να είναι και ανθυγιεινό και επικίνδυνο για την υγεία καθώς το νάυλον μπορεί με την διέλευση του καυτού νερού να απελευθερώνει ουσίες μέσα στον καφέ..

Με ένα γρήγορο search που εκανα πολλές κάψουλες nespresso το έχουν.. Ο λόγος να μην έρχεται σε επαφή ο καφές με το αλουμίνιο! Κάτι αντίστοιχο όπως στα κουτάκια των αναψυκτικών.

Επίσης διαβάζω ότι ίσως δεν ειναι πλαστικό αλλά σιλικόνη.

Υπάρχει και στο website της Nespresso,  το ονομάζει "food grade layer".

Edit:

"Do the coffee grounds come in contact with the aluminum of the capsule?

Our aluminium capsules have a protective food grade lacquer made of thermoplastic polymers creating a safe barrier between coffee and aluminum. Therefore, it never comes in contact with the coffee grounds."

Screenshot_20240614_160117_Chrome.jpg

Επεξ/σία από george_ins
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/5/2024 στις 5:13 ΜΜ, Miatakias είπε

Επειδή για πολλούς είναι ασύμφορο να αγοράζουν γνήσιες Nespresso ή επονυμες ακριβές 0,40-0,50ε/καψ  εγώ αυτό που έκανα ήταν να ψαχτω με φτηνές κάψουλες από Σκρουτζ/εξωτερικό ώστε να ρίξω το κόστος ανά κάψουλα 0,15 - 0,20ε και μετά να ρυθμίσω την μηχανή αντί για 40ml  να ρίχνει 20ml περίπου  , άρα 3 καψ x 20ml η καθεμία έχεις 60ml στο ποτήρι με κόστος γύρω στα 0,50ε δηλαδή έχει 20-30ml παραπάνω στο ποτήρι ενός πολύ πιο δυνατού και με γεμάτο σώμα καφέ με το ίδιο κόστος μια ακριβής κάψουλας , απλά πρέπει να μπεις στην διαδικασία να δοκιμάσεις πολλές φτηνές κάψουλες γιατί ανάμεσα σε αυτές οι πιο πολλές  είναι σαβουρα...

To έκανα σήμερα αυτό, με τη μεζούρα. Έβαλα τρείς κάψουλες Starbucks Blonde (που έχω μπόλικες) με ένταση 6 στα 11 για να μην πικρίσει επειδή θα έκανα παγωμένο. Έβγαλα 20ml απο την κάθε κάψουλα, συνολο 60, τα πάγωσα σε σείκερ με το μιξεράκι, το πέρασα απο τη σίτα μέσα σε ποτήρι freddo γεμάτο παγάκια και το αποτέλεσμα ήταν...ΦΑΡΜΑΚΙ. Η πρώτη η τζούρα ήταν καλή αλλα μετά απο λίγο, δεν ξέρω ίσως επειδή πάγωσε αρκετά, ήταν τόσο έντονη η γεύση που κούρασε. Δοκίμασα μετά και άλλες τρείς Jacobs Intenso 10, έβαλα και μια κουταλιά καστανή μπάς και...αλλα τίποτα ΦΑΡΜΑΚΙ, αυτόν τον έχυσα και τελικά ήπια τον άλλο τον σκέτο, μη σου πω έχω ακόμα γεύση αν κι έχω πλύνει δόντία, έχω τρίψει γλώσσα και έχω βάλει listerine... 😅Αύριο δοκιμή με 2Χ30...

Επεξ/σία από Spanos
  • Haha 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Μασουτης illy 35% έκπτωση.  Νομίζω έχει χρόνια να πέσει τόσο χαμηλά  (3.57 ευρώ).

Nαι αλλα δεν τα έχει όλα σε κάψουλα, μονο τον classico που δεν κάνει για freddo, intenso που κάνει, forte και decaf γιοκ.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Spanos είπε

Nαι αλλα δεν τα έχει όλα σε κάψουλα, μονο τον classico που δεν κάνει για freddo, intenso που κάνει, forte και decaf γιοκ.

decaf πήρα πάντως

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...