Προς το περιεχόμενο

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα

Craven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Εχω κι εγω τετοια με 1,5 - 3ε απλα αυτα παραπανω εχουν την επιγραφη Nespresso χωρις να ειναι γνησια , αν μπεις στην σελιδα Nespresso τα μικρα φλιτζανακια espresso εχουν το ζευγαρι 30ε! , οποτε τα 5ε φτηνα ειναι .. Εχω πολλα με χερουλι και γυαλινα και πορσελανης αλλα μ αρεσει το στυλ αυτον που εχω ανεβασει στην φωτο και θα παρω ..

Συμβουλη: Να μην παρετε γυαλινο διχως χερουλι ή διπλο τοιχο γιατι οσο ειναι ζεστος ο καφες δεν μπορειτε να το πιασετε οπως αυτο το ποτηρακι Borbone που εχω καθως τα μικρα ποτηρακια εχουν και πολυ λεπτο γυαλι..

Δεν χωράει διπλό εσπρέσσο το μικρό. Το bormioli rocco που έβαλα πιο πάνω είναι 3oz δλδ 88ml και ίσα ίσα χωράει ο διπλός με την κρέμα, γύρω στα 4 - 5 χιλιοστά μένουν για να μην περπατάς σαν φακίρης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

27 λεπτά πριν, Spanos είπε

Δεν χωράει διπλό εσπρέσσο το μικρό. Το bormioli rocco που έβαλα πιο πάνω είναι 3oz δλδ 88ml και ίσα ίσα χωράει ο διπλός με την κρέμα, γύρω στα 4 - 5 χιλιοστά μένουν για να μην περπατάς σαν φακίρης.

Παντα ο εσπρεσσο πινεται σε ποτηρι που χωραει ανετα και οχι τσιμα-τσιμα οπως πχ σερβιρεται ο ελληνικος αλλα αυτο εχει να κανει και με την ποσοτητα νερου που προτιμα ο καθενας , πχ εγω τον εσπρεσσο στην Nespresso τον κανω 25ml αρα +25ml =50ml οποτε ακομα και σε ενα ποτηρι μονου 80-100ml χωραει και εχει και λιγο περιθοριο.. Γενικα το σωστο υλικο να πινεις καφε ειναι η πορσελανη (αν ψαξετε στο ιντερνετ μπορειτε να βρητε τους λογους) απλα η Nespresso τα τελευταια χρονια εχει προοθησει τα αδιαφανα γυαλινα για να φαινεται ο καφες και η κρεμα , και εγω τις περισσοτερες φορες σε γυαλινο πινω..

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, Miatakias είπε

Παντα ο εσπρεσσο πινεται σε ποτηρι που χωραει ανετα και οχι τσιμα-τσιμα οπως πχ σερβιρεται ο ελληνικος αλλα αυτο εχει να κανει και με την ποσοτητα νερου που προτιμα ο καθενας , πχ εγω τον εσπρεσσο στην Nespresso τον κανω 25ml αρα +25ml =50ml οποτε ακομα και σε ενα ποτηρι μονου 80-100ml χωραει και εχει και λιγο περιθοριο.. Γενικα το σωστο υλικο να πινεις καφε ειναι η πορσελανη (αν ψαξετε στο ιντερνετ μπορειτε να βρητε τους λογους) απλα η Nespresso τα τελευταια χρονια εχει προοθησει τα αδιαφανα γυαλινα για να φαινεται ο καφες και η κρεμα , και εγω τις περισσοτερες φορες σε γυαλινο πινω..

Μη νομίζεις οτι είναι μεγάλη η διαφορά, λίγο παραπάνω βγαίνει με την εργοστασιακή ρύθμιση ανάλογα την κάψουλα. Μιλάμε για μερικά χιλιοστά διαφορά στο ποτήρι, παίζει ρόλο και αν κάποιος βάζει ζάχαρη οπότε προστίθεται κι άλλος όγκος, αν βάλεις μέσα κουτάλι και θες να ανακατέψεις κλπ... Το διαφανές μου αρέσει και εμένα γι'αυτό τον λόγο, για να βλέπω τον καφέ.

• Like 1

σε τετοιο ποτηρι σερβιρει το LAB στη Σοφουλη στη Νεα Κρηνη. Απο τις καλυτερες καφετεριες/μπαρ.

Εχει δοκιμασει καποιος καψουλες απο εξωτερικο; μου βγαινει συνεχεια διαφημιση απο το la capsuleria 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα , παροτι εκανα μια μεγαλη παραγγελια Lollo Nero/decaf που ειναι ο φθηνος καφες που εχω καθιερωσει  παντα ειμαι σε αναζητησει καποιου νεου καλυτερου καφε

Πηγαινοντας σημερα στο ΑΒ εκανα μια ευχαριστη διαπιστωση.. Πριν περιπου 2 χρονια που ειχε πρωτοφερει αποκλειστικα την μαρκα Perla στα 2,80ε με 3ε (αναλογα τον τυπου) και αργοτερα μαλιστα τους ειχε ακριβυνει στα 3,20 - 3,50ε.. Τοτε ειχα δοκιμασει το Perla Ristretto 10 Superiore τον μαυρο 100% arabica (φωτο 1), μου αρεσε αρκετα , θυμιζε Lor ristretto 11 με αυτην την χαρακτηριστικη γευση Arabica που εχουν αρκετοι καφεδες και τον Lungo decaf 6 στην μπλε καψουλα που ενταξη απο lungo decaf δεν μπορει να περιμενει καποιος πολλα στην Nespresso , ηταν ελαφρυς/νερουλος..

Σημερα λοιπον ειδα οτι εχουν γινει καποιες αλλαγες.. Ο Perla Ristretto 10 Superiore 100% arabica δεν υπαρχει πια , εχουν παραμεινει ολοι οι υπολοιποι (φωτο 2) ομως αντι να πωλουνται σε 10αδες στις τιμες που ειπα πιο πανω εχει κανει οτι και το LIDL με τις δικες του ,  τις πουλανε σε 20αδες με αρχικη (δεν ειδα καποιο ταμπελακι με εκπτωση) στα 3,95ε (0,20/καψ). Μεγαλη μειωση τιμης που λογικα θα επιδεχεται και εξτρα εκπτωση ανα περιοδους, και μιλαμε για καψουλα αλουμινιου! Και επιπλεον εχει φερει και 2 νεους τυπους , αλλον εναν Lungo decaf 6  με μαυρη καψουλα 100% arabica  σε 10αδα (δεν ειναι ο ιδιος με τον μπλε decaf-lungo 6 καθως ο μπλε ειναι μειγμα arabica/robusta) στα 2,25ε και εναν Napoli 8 arabica/robusta σε ασημη καψ. σε ιδια τιμη σε 10αδα και καθως εχω ''κολλημα'' με την Ναπολιτανικη φιλοσοφια καφε τσιμπησα μια 10αδα και αλλη μια 20αδα απο τον Ristretto 10 arabica/robusta (πρασινη καψουλα) που καποιος εδω ειχε πει καλα λογια στο παρελθον.. Συνολικα αυτη η εταιρια εχει 4 espresso και 4 Lungo (φωτο 2) , προσωπικα το βρησκω υπερβολικο να εχεις 4 lungo (εγω δεν πινω καθολου lungo) και οι 2 μαλιστα να ειναι και decaf ενω δεν έχει καθολου decaf espresso η σειρά..

Και δεν τελειώνουμε εδω! Περιμενω ισως και αυριο 2 τυπους Lollo specialities αλουμινιου , οχι για καθιερωση καθως στα 3,80ε ειναι διπλασια τιμη απο τους Lollo σε πλαστικη , απλα από περιέργεια, τον Luna 8 με αναλογια 70% arabica - 30% robusta και τον Giove 8 Decaf (φωτο 3) να δω τι διαφορες εχει απο τον Lollo decaf σε πλαστικη.

Τελος απ την αλλη βδομαδα περιμενω απο ιταλικο αμαζον ισως τον πιο ποιοτικο και ακριβο Ναπολιτανικο καφε , όσοι έχετε ασχοληθει με μηχανες αλεσμενου ενδεχωμενως να τον ξερετε ηδη , μιλαω για τον Passalacqua με σήμα τον μικρο ινδιανο σε 2 τυπους , τον Elmir 70% robusta - 30% arabica και τον Manhoa 75% arabica - 25% robusta, (φωτο 4/5) . Τους πηρα σε100αδες ,είναι σε  πλαστικη κάψουλα μονής δόσης σε σακουλακι τυπου Lollo/Borbone κτλ γυρω στα 0,30/καψ βγαινει σε μεγαλες ποσοτητες.. Απο αυτην την μάρκα εχω προσδοκιες βαση κριτικων σε αμαζον , φημη εταιριας και υψηλης τιμης οτι μπορει να ειναι κατι πραγματικα καλο..

Θα ενημερωσω σχετικα οταν τους δοκιμασω.

ScreenShot_20240606171950.png

ScreenShot_20240606171514.png

ScreenShot_20240606171723.png

ScreenShot_20240606172245.png

ScreenShot_20240606183959.png

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ψωνίσει τον 

44 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Πηγαινοντας σημερα στο ΑΒ εκανα μια ευχαριστη διαπιστωση.. Πριν περιπου 2 χρονια που ειχε πρωτοφερει αποκλειστικα την μαρκα Perla στα 2,80ε με 3ε (αναλογα τον τυπου) και αργοτερα μαλιστα τους ειχε ακριβυνει στα 3,20 - 3,50ε.. Τοτε ειχα δοκιμασει το Perla Ristretto 10 Superiore τον μαυρο 100% arabica (φωτο 1), μου αρεσε αρκετα , θυμιζε Lor ristretto 11 με αυτην την χαρακτηριστικη γευση Arabica που εχουν αρκετοι καφεδες και τον Lungo decaf 6 στην μπλε καψουλα που ενταξη απο lungo decaf δεν μπορει να περιμενει καποιος πολλα στην Nespresso , ηταν ελαφρυς/νερουλος..

Σημερα λοιπον ειδα οτι εχουν γινει καποιες αλλαγες.. Ο Perla Ristretto 10 Superiore 100% arabica δεν υπαρχει πια , εχουν παραμεινει ολοι οι υπολοιποι (φωτο 2) ομως αντι να πωλουνται σε 10αδες στις τιμες που ειπα πιο πανω εχει κανει οτι και το LIDL με τις δικες του ,  τις πουλανε σε 20αδες με αρχικη (δεν ειδα καποιο ταμπελακι με εκπτωση) στα 3,95ε (0,20/καψ). Μεγαλη μειωση τιμης που λογικα θα επιδεχεται και εξτρα εκπτωση ανα περιοδους, και μιλαμε για καψουλα αλουμινιου! Και επιπλεον εχει φερει και 2 νεους τυπους , αλλον εναν Lungo decaf 6  με μαυρη καψουλα 100% arabica  σε 10αδα (δεν ειναι ο ιδιος με τον μπλε decaf-lungo 6 καθως ο μπλε ειναι μειγμα arabica/robusta) στα 2,25ε και εναν Ναπολι 8 arabica/robusta σε ασημη καψ. σε ιδια τιμη σε 10αδα και καθως εχω ''κολλημα'' με την Ναπολιτανικη φιλοσοφια καφε τσιμπησα μια 10αδα και αλλη μια 20αδα απο τον Ristretto 10 arabica/robusta (πρασινη καψουλα) που καποιος εδω ειχε πει καλα λογια στο παρελθον.. Συνολικα αυτη η εταιρια εχει 4 espresso 4 Lungo (φωτο 2) , προσωπικα το βρησκω υπερβολικο να εχεις 4 lungo (εγω δεν πινω καθολου lungo) και οι 2 μαλιστα να ειναι και decaf ενω δεν εχεις καθολου decaf espresso ..

Εχω τον perla lungo decaf τον μαύρο γιατί πίνει η γυναίκα decaf και δεν είχα καταλάβει τη διαφορά με τους άλλους στην Χ20 συσκευασία αφού και τα δύο έγραφαν 05, thanks. Γενικά δε βρίσκω εύκολα decaf σε Lungo και είναι μόνη επιλογή.

Επεξ/σία από Spanos
  • Like 1

ο σκλαβενίτης εχθές είχε τον στάρμπακς στα 2,78 αν θυμάμαι καλά...

προσωπικά μου αρέσει πολύ και χτύπησα 10 κουτάκια...

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, kokos23 είπε

ο σκλαβενίτης εχθές είχε τον στάρμπακς στα 2,78 αν θυμάμαι καλά...

προσωπικά μου αρέσει πολύ και χτύπησα 10 κουτάκια...

και σήμερα και μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει ταμπελάκι προσφοράς, ήταν σαν στάνταρ τιμή...

Για μένα μέχρι στιγμής

1. Espresso Roast

2. Verona

3. Colombia

4. Blonde

Για freddo, με τον blonde να πίνεται ευχάριστα με το ξύπνημα και σε espresso αν και προτιμώ lavazza στο espresso. Μακριά από βανίλια και Italian roast.

Επεξ/σία από Spanos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην διαβάζω σελίδες πίσω, αν θέλει κάποιος να μου προτείνει οικονομικές κάψουλες που θεωρείτε ότι θα αρέσουν στον περισσότερο κόσμο, θέλω να βάζω ως κέρασμα για ένα ενοικιαζόμενο σπίτι.

Ποιες προτείνετε;

Ευχαριστώ

ΥΓ η προσφορά 40% στις lor πρέπει να έχει τελειώσει, αν και πήρα κάποιες δεν σκέφτηκα να στοκαρω για όλο τον χρόνο.. τώρα μολις δοκίμασα την lor lungo profondo  intensity 8 και είναι πολύ καλές και όμορφη συσκευασία .

Επεξ/σία από prefuse

1 ώρα πριν, prefuse είπε

Για να μην διαβάζω σελίδες πίσω, αν θέλει κάποιος να μου προτείνει οικονομικές κάψουλες που θεωρείτε ότι θα αρέσουν στον περισσότερο κόσμο, θέλω να βάζω ως κέρασμα για ένα ενοικιαζόμενο σπίτι.

Ποιες προτείνετε;

Ευχαριστώ

ΥΓ η προσφορά 40% στις lor πρέπει να έχει τελειώσει, αν και πήρα κάποιες δεν σκέφτηκα να στοκαρω για όλο τον χρόνο.. τώρα μολις δοκίμασα την lor lungo profondo  intensity 8 και είναι πολύ καλές και όμορφη συσκευασία .

1 ώρα πριν, prefuse είπε

Τις εχει σημερα ο Μασουτης -40 προλαβαινεις

• Like 1

5 hours ago, Spanos said:

Τις εχει σημερα ο Μασουτης -40 προλαβαινεις

Τώρα γυρισα από δουλειά ελπίζω να τις έχει και αύριο. Ευχαριστώ για την πληροφορία

• Like 1

8 ώρες πριν, prefuse είπε

Τώρα γυρισα από δουλειά ελπίζω να τις έχει και αύριο. Ευχαριστώ για την πληροφορία

Καλημέρα με LavAzzA Maestro Classico, με μια ματιά που έριξα στη σελίδα του τις έχει.

Στις 7/6/2024 στις 5:58 ΜΜ, prefuse είπε

Ποιες προτείνετε;

Ευχαριστώ

προσωπικά αν πήγαινα σε ενοικιαζόμενο και είχε κέρασμα καφέ με μια μάρκα φτηνή, θα σχολίαζα αρνητικά...

βρες προσφορές σε κάποια σχετικά γνωστή μάρκα και κάνε στοκ...ο λορ μια χαρά είναι , την περασμένη βδομάδα είχε και ο σκλαβενίτης σταρμπακς φθηνά, συνέχεια κάνουν εκπτώσεις οπότε βλέποντας και κάνοντας...

• Confused 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...