Προς το περιεχόμενο

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα

Craven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ πάλι θα έλεγα όπου βλέπετε καφέ, κακάο, σοκολάτα με σήμα βατραχάκι καλό είναι να το αφήνετε στο ράφι. Άποψη μου είναι, το πώς και γιατί είναι άλλο ζήτημα. Off topic and sorry...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 24/05/2024 at 19:49, @topos said:

Πως προκύπτει το 3% φυρά στον καφε απο κοκκο->αλεσμα?

Γιατί λογικό είναι στο 1kg να έχεις απώλειες... Λίγο θα μείνει στα μαχαίρια του μύλου, λίγο στον πάγκο, κ.ο.κ.

Επεξ/σία από Stratosnis

7 hours ago, jimis_vts said:

Εγώ πάλι θα έλεγα όπου βλέπετε καφέ, κακάο, σοκολάτα με σήμα βατραχάκι καλό είναι να το αφήνετε στο ράφι. Άποψη μου είναι, το πώς και γιατί είναι άλλο ζήτημα. Off topic and sorry...

Ίσως θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσεις τους λόγους για τους οποίους δημοσίευσες αυτό το μήνυμα. Έτσι, θα κατανοήσουμε καλύτερα το περιεχόμενο και τον σκοπό του.

10 λεπτά πριν, prefuse είπε

Ίσως θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσεις τους λόγους για τους οποίους δημοσίευσες αυτό το μήνυμα. Έτσι, θα κατανοήσουμε καλύτερα το περιεχόμενο και τον σκοπό του.

με μια γρηγορη αναζητηση για rainforest alliance θα σου δώσει πληροφορίες

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, djcat said:

με μια γρηγορη αναζητηση για rainforest alliance θα σου δώσει πληροφορίες

αν ειναι να μην γραφουμε στα φορουμ γιατι ολα ειναι μια γρηγορη αναζητηση.

το θεμα ειναι εγω θα επιλέξω αυτα που ήθελες να πεις εσυ;

εξαλλου το search engine της google απο οσο θυμάμαι, ειναι biased σε αυτα που προτιμάει ο καθένας και αρα τα αποτελέσματα δεν ειναι τα ιδια αν αναζητήσουμε την ιδια λέξη,

δεν γνωριζα την υπαρξη του rainforest alliance γιατι δεν καταναλώνω, κακαο, σοκολατα..καφεδες δοκιμάζω γιατι τους παίρνω για να κερνάω στο γραφείο και με την ευκαιρία, τους δοκιμάζω και ετυχε να εχω φιλο που διδασκει σε νεες/ους μπαριστες, που οτι νεα δοκιμή έκανε μου έδινε να την δοκιμάσω, ημουν πειραματόζωο, μαζι του ευτυχως😛) σπίτι σπάνια θα πάρω.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1

8 minutes ago, prefuse said:

αν ειναι να μην γραφουμε στα φορουμ γιατι ολα ειναι μια γρηγορη αναζητηση.

το θεμα ειναι εγω θα επιλέξω αυτα που ήθελες να πεις εσυ;

εξαλλου το search engine της google απο οσο θυμάμαι, ειναι biased σε αυτα που προτιμάει ο καθένας και αρα τα αποτελέσματα δεν ειναι τα ιδια αν αναζητήσουμε την ιδια λέξη,

Κυκλοφορούν fake news ότι τα προϊόντα με αυτό το σήμα έχουν μεταλλαγμένη πρώτη ύλη.

• Like 2
  • Thanks 1

19 minutes ago, WebDevGr said:

Κυκλοφορούν fake news ότι τα προϊόντα με αυτό το σήμα έχουν μεταλλαγμένη πρώτη ύλη.

ας μην αναλύσουμε την μεταλλαγμένη πρώτη ύλη γιατί θα βγούμε out off topic σε δευτερόλεπτα...

Στις 25/5/2024 στις 11:18 ΠΜ, achilles_g_ είπε

Προσφορά μασούτης 40%.

Κρητικός -30%

Δοκίμασα Dimello Forte Lungo 8 και Intenso 9 σε εκχύλιση espresso για παρασκευή freddo. Τους έχει ο Μασούτης στα 3 και κατι. Ο Forte Lungo 8 βγήκε καλός, μου άρεσε και ο Intenso 9 λίγο πιο ισορροπημένος. Εκχύλιση 70g αρα πρέπει να ρυθμίσεις τη μηχανή να βγάζει 5g λιγότερο ανα κάψουλα (τρέχα γύρευε) ή να φτιάξουν οι ίδιοι την κάψουλα τους γιατί δυστυχώς αφήνει και κόκκους, έκανα 3 ξεπλύματα νερό με το κουμπί lungo για να καθαρίσει. Κρίμα γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία είναι νομίζω που έκανε το freddo και έχει καλό αποτέλεσμα αλλα χάνει πολύ στην τεχνολογία της κάψουλας.

17 ώρες πριν, Miatakias είπε

Δοκιμασα τον Rocca 11 σε πλαστικη , πολυ παρομοιος με τον Ristreto 10, ισως ενα κλικ πιο δυνατος αλλα μοιαζει πολυ σε γευση, κλασσικα γρηγορη ροη και απροβληματιστη λειτουργια στην μηχανη.. Ειναι οκ καφες για τα λεφτα του , θα προτινα να περιμενετε να γινουν ολες αλουμινιου να τον δοκιμασετε κι αυτον και τους υπολοιπους της σειρας ..

Άντε να δούμε γιατί τελικά αυτό που μετράει είναι και η τεχνολογία της κάψουλας, βλέπω μερικές έχουν μέσα μέχρι και χαρτί - φίλτρο για τον καφέ.

5 ώρες πριν, prefuse είπε

Επειδή δεν έχω όρεξη να ακούω για fake news όπως ειπώθηκε και δεν τα γουστάρω αυτά. Άποψη μου είναι εγώ το αναφέρω και όποιος θέλει το ψάχνει (ή το θεωρεί fake news). Όπως και πολλά τρόφιμα έχουν καρμινιο (έντομα δηλαδή) και όποιος θέλει διαβάζει τα συστατικά και επιμένει να τα τρώει. Ας αφήσουμε το θέμα γιατί έτυχε και είδα τις συσκευασίες του καφέ, το ανέφερα και δεν θέλω να βγει off topic.

Σας ενοχλεί ο όρος fake news αλλά ντρέπεστε να παραθέσετε μια πηγή για όσα λέτε.

Δεν θέλετε να βει off topic αλλά πετάτε περί καρμίνιου που δεν έχει καμιά σχέση με τον καφέ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, jimis_vts said:

Επειδή δεν έχω όρεξη να ακούω για fake news όπως ειπώθηκε και δεν τα γουστάρω αυτά. Άποψη μου είναι εγώ το αναφέρω και όποιος θέλει το ψάχνει (ή το θεωρεί fake news). Όπως και πολλά τρόφιμα έχουν καρμινιο (έντομα δηλαδή) και όποιος θέλει διαβάζει τα συστατικά και επιμένει να τα τρώει. Ας αφήσουμε το θέμα γιατί έτυχε και είδα τις συσκευασίες του καφέ, το ανέφερα και δεν θέλω να βγει off topic.

δυστυχως δεν εχω ουτε το χρονο αλλα κυρίως την διάθεση να ασχοληθώ για να δω αν ειναι fake news ή οχι.

για να μην ειναι fake news ή αντιθετως πληρωμένη ερευνα (με συγκεκριμένα  προκαθορισμένα αποτελέσματα) θα πρεπει να ειναι απο αξιόλογες πηγές και οχι απο μια.

προσωπικά δεν πίνω decaf, ουτε βγαινω για καφέ σε μαγαζια, μου αρεσει να βγαινω μονο το βράδυ και αν βγω αναγκαστικά νωρις θα παρω τσαι ή ελληνικο καφε ή φρεσκο χυμό.

θα προσπαθήσω να τους αποφεύγω για καλο ή κακο (ακομα και αν ειναι για κέρασμα στο γραφείο)  αλλα και οι αλλες μαρκες ειδικά κατι nescafe, starbucks κτλ δεν τους έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

τα έντομα στην ασία τα τρώνε, δεν γνωρίζω αν εχουν καποια αρνητική επίδραση, απλα το αναφέρω.

εξάλλου η ελληνική μεσογειακή διατροφή θεωρειτε καλή, και υπάρχει ποικιλία σε φρουτα και λαχανικά, λογο κακής διατροφικής κουλτούρας, εχουμε αρκετά χαμηλό μέσο ορο θνησιμότητας, ειδικά σε σχέση με ασιατικές χώρες. πρόσθεσε κάπνισμα και χαμηλη ποιοτητα ζωής/αγχος λογο κρίσεων και ακρίβειας που δεν πρόκειται να φύγει.

τελος επειδη μια φίλη μου τα ψαχνει τέρμα, μονο να δεις ποιες τροφες χρησιμοποιούν φοινικελαιο και ποσα τηγάνια και κατσαρόλες ειναι καρκινογόνα δεν θα θελεις να μαγευρέψεις και να φας τίποτα.

προσωπικα ζουσα μονο με φρουτα και λαχανικά για κανα 9μηνο αλλα ηταν αρκετά ακριβό και απαιτει αρκετό χρόνο γιατι καθε πιατο/smootie το έφτιαχνα και σε περιόδο που ειχα παραπάνω δουλεια δεν μπορούσα να το διατηρήσω, βάλε και την ακρίβεια..

κλεινω το offtopic

ειτε fake news παντως, είτε όχι, ας μην ειναι ολες οι κάψουλες με το βατραχάκι.

Επεξ/σία από prefuse

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Miatakias είπε

Kαλησπερα σε ολους , θα κανω αυτες τις μερες παραγγελια κατι  γυαλινα ποτηρια Nespresso διπλου τοιχου (οχι τα πανακριβα γνησια απ το site Nespresso)  δειτε φωτο, και σκευτηκα μηπως καποιος θελει να του παρω για να συμφερει λιγο καλυτερα και εμενα .Δεν εχει χερουλι αλλα θεωρητικα επειδη ειναι διπλου τοιχου δεν θα σε καιει στο χερι ακομα και οταν ειναι ζεστος ο καφες , εχει το logo της nespresso χαμηλα , δειτε διαστασεις στις φωτο

τα 85ml = 5ε

τα 150ml = 7ε

τα 350ml = 9ε

Συναντηση μετρο ηλιουπολης οταν τα παραλαβω μετα  1 μηνα +/- γιατι θα ερθουν απο Κινα ή  2ε για αποστολη με Βox now (οπου υποστηριζεται) , εγω θα παρω για μενα , αν θελει καποιος μου λεει μεχρι αυριο-μεθαυριο σε pm..

Καλημέρα, ακριβά δεν είναι; Aν σε ενδιαφέρει να μη σε καίει όταν το πιάνεις εγω χρησιμοποιώ αυτά απο τα ΑΒ, ποτήρι espresso easy bar 9cl ή 3oz ή 90ml, τιμη 1.80, τα βρίσκεις και πιο φτηνά στο internet, έχει και πιατάκι που πωλείται ξεχωριστά.

00.11187-1500x1500.jpg

Επεξ/σία από Spanos

2 ώρες πριν, Spanos είπε

Καλημέρα, ακριβά δεν είναι; Aν σε ενδιαφέρει να μη σε καίει όταν το πιάνεις εγω χρησιμοποιώ αυτά απο τα ΑΒ, ποτήρι espresso easy bar 10cl, τιμη 1.80, τα βρίσκεις και πιο φτηνά στο internet, έχει και πιατάκι που πωλείται ξεχωριστά.

00.11187-1500x1500.jpg

Εχω κι εγω τετοια με 1,5 - 3ε απλα αυτα παραπανω εχουν την επιγραφη Nespresso χωρις να ειναι γνησια , αν μπεις στην σελιδα Nespresso τα μικρα φλιτζανακια espresso εχουν το ζευγαρι 30ε! , οποτε τα 5ε φτηνα ειναι .. Εχω πολλα με χερουλι και γυαλινα και πορσελανης αλλα μ αρεσει το στυλ αυτον που εχω ανεβασει στην φωτο και θα παρω ..

Συμβουλη: Να μην παρετε γυαλινο διχως χερουλι ή διπλο τοιχο γιατι οσο ειναι ζεστος ο καφες δεν μπορειτε να το πιασετε οπως αυτο το ποτηρακι Borbone που εχω καθως τα μικρα ποτηρακια εχουν και πολυ λεπτο γυαλι..

Untitled.jpeg

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...