Miatakias Δημοσ. 21 Μαϊου Share Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) Κι εγώ είχα πολύ κακή εμπειρία με μεταλλικές αλλά και πλαστικές επαναγεμιζομενες κάψουλες, από 1 φορά τις έβαλα και δεν τις ξαναεβαλα , καφές χειρότερος και από την χειρότερη εργοστασιακη κάψουλα, νεροζουμι και το χειρότερο είναι ότι η μεταλλική κόλλησε μέσα κατά την απόρριψη και παραλίγο να χαλάσω την μηχανή γιατί η inox κάψουλα είναι προφανώς σκληρή και δεν μπορεί η μηχανή να την στραπατσαρει πιέζοντας πάνω κάτω το κλείστρο . Βέβαια όλες ήταν από Κίνα αγοράσμενες φθηνές 2-3ε , έχω δει πωλούνται ακριβές με 20 και 30ε, ίσως αυτές να είναι καλύτερες αλλά ακόμα και να ναι αυτές οι reusable κάψουλες καταλύουν το ίδιο το νόημα ύπαρξης των κάψουλομηχανών , ωσπου μετά από δοκιμές βρεις το σωστό κόψιμο του καφέ, να τον αλεθεις κάθε μέρα, να γεμίζεις/πιέζεις και να την πλένεις/στεγνώνεις ώστε να είναι έτοιμες για την επόμενη χρήση καλύτερά να πάρεις μια μηχανή αλεσμένου, τον ίδιο χρόνο απαιτει περίπου και θα πιείς και καλύτερο καφέ... Επειδή για πολλούς είναι ασύμφορο να αγοράζουν γνήσιες Nespresso ή επονυμες ακριβές 0,40-0,50ε/καψ εγώ αυτό που έκανα ήταν να ψαχτω με φτηνές κάψουλες από Σκρουτζ/εξωτερικό ώστε να ρίξω το κόστος ανά κάψουλα 0,15 - 0,20ε και μετά να ρυθμίσω την μηχανή αντί για 40ml να ρίχνει 20ml περίπου , άρα 3 καψ x 20ml η καθεμία έχεις 60ml στο ποτήρι με κόστος γύρω στα 0,50ε δηλαδή έχει 20-30ml παραπάνω στο ποτήρι ενός πολύ πιο δυνατού και με γεμάτο σώμα καφέ με το ίδιο κόστος μια ακριβής κάψουλας , απλά πρέπει να μπεις στην διαδικασία να δοκιμάσεις πολλές φτηνές κάψουλες γιατί ανάμεσα σε αυτές οι πιο πολλές είναι σαβουρα... Επεξ/σία 21 Μαϊου από Miatakias 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DRIFT_KING Δημοσ. 21 Μαϊου Share Δημοσ. 21 Μαϊου Για τις καψουλες coffee bery εχετε γνωμη;Εμενα μου αρεσε η γευση,τις emerald πηρα αλλα αφηνει μικρους κοκκους σαν κατακαθι στο τελος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 21 Μαϊου Share Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) Λοιπόν πήγα πριν λίγο LIDL (μάλιστα σε ένα αρκετά μεγάλο υποκατάστημα) να δοκιμάσω τις καινούργιες μόνοποικιλίακες και δεν είχε καμία από αυτές για κάποιο λόγο.. Παρατήρησα όμως το εξής, είχε πάλι 3 τυπους σε συσκευασία των 20τεμ στα 3.80 περίπου, τον ristretto 10/12 το μαύρο που είναι αρκετά καλός καφές σε πλαστική, αντί όμως το espresso 8/12 το χρυσό είχε έναν τύπο Rocca 11/12 (φωτό 1) σε πλαστική και τον Μodena 5/12 τον μπλε που είναι ο lungo της σειράς πάντα σε 20αδα και στην ίδια τιμή αλλά σε αλουμινίου! Δεδομένου ότι ο modena o lungo υπήρχε και σε πλαστική με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ξεστοκαρουν τις τελευταίες πλαστικές και θα τις αντικαταστήσουν τελείως με αλουμίνιου κρατώντας την τιμή χαμηλά στα 0,19/καψ ...Τελικά δεν πήρα τίποτα καθώς lungo δεν πίνω, θα περιμένω να βρω είτε τους μόνοποικιλίακους είτε να αντικαταστήσουν τις πλαστικες με αλουμίνιου... Αλήθεια αυτόν τον Rocca 11 τον έχει δοκιμάσει κανείς? , πρώτη φορά το είδα... Επεξ/σία 21 Μαϊου από Miatakias 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 18 ώρες πριν, αποστόλης είπε Έχει να προτείνει κάνεις reusable ανοξείδωτη κάψουλα; Βρίσκω κάτι αλλά διαβάζω αρνητικά σχόλια! είχε βγάλει κάποτε το λιντλ τσάμπα, πήρα 2, στην αρχή την χρησιμοποιούσα αλλά μετά βαρέθηκα το καθάρισμα... το αρνητικό που έχουν είναι ότι της μηχανής τα παπαράκια δεν μπορούν να βγάλουν σωστή πίεση στον καφέ που είναι μέσα στην κάψουλα με αποτέλεσμα να μην βγαίνει με σωστό αφρό... δοκίμασα με λίγο, με κανονικό και με πολύ καφέ, τον πίεσα καλά καλά μέσα στην κάψουλα, αλλά και πάλι δεν... τα πίσω παπαράκια που υποτίθεται τρυπάνε την κάψουλα, απλά σε αυτές δεν την φτάνουν, είναι στο αέρα, όπως και τα εμπρός που σκίζουν την μεμβράνη πάλι δεν ακουμπάνε την κάψουλα, οπότε δεν μπορεί να δημιουργηθεί σωστή πίεση... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου Χαζή ερώτηση, την εκχύλιση την μετράτε μαζί με την κρέμα απο πάνω; Δηλαδή είναι 40ml μαζί με τον αφρό ή μετράτε μόνο το "μαύρο"; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου 11 minutes ago, Spanos said: Χαζή ερώτηση, την εκχύλιση την μετράτε μαζί με την κρέμα απο πάνω; Δηλαδή είναι 40ml μαζί με τον αφρό ή μετράτε μόνο το "μαύρο"; Μην μετράς όγκο(δλδη ml), μέτρα βάρος (gr) με ζυγαριά ακριβείας 0.1 γραμμαρίου(έχει φθηνές/μικρες το Σκρουτζ για χρυσοχόους, εάν θες κάτι καλύτερο sky is the limit) On 21/05/2024 at 12:27, Stratosnis said: νομίζω είναι γνωστό σε όλους αυτό... Υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά πάντα. Επίσης τα 30 ευρώ που αναφέρεις είναι στον φρέσκο καφέ, μετά το άλεσμα έχεις περίπου 3% φύρα + το κόστος ενός decent μύλου. Πως προκύπτει το 3% φυρά στον καφε απο κοκκο->αλεσμα? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου 37 λεπτά πριν, @topos είπε Μην μετράς όγκο(δλδη ml), μέτρα βάρος (gr) με ζυγαριά ακριβείας 0.1 γραμμαρίου(έχει φθηνές/μικρες το Σκρουτζ για χρυσοχόους, εάν θες κάτι καλύτερο sky is the limit) Πόση είναι η αναλογία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου 2 ώρες πριν, Spanos είπε Χαζή ερώτηση, την εκχύλιση την μετράτε μαζί με την κρέμα απο πάνω; Δηλαδή είναι 40ml μαζί με τον αφρό ή μετράτε μόνο το "μαύρο"; Να σου πω κι εγώ την έχω αυτήν την απορία και για αυτό δεν έχω ποτηράκι/-δοσομετρητη , όπως λέει και ο topos πιο πάνω πιο σωστή μέτρηση έχεις με μια ζυγαριά που είναι και πιο φθηνή σε σχέση με ποτηρι-δοσομετρητη και την έχεις και για άλλες χρήσεις.. Το ποσό κρεμώδεις είναι ένα καφές δεν είναι στάνταρντ οπότε με μια ζυγαριά είσαι πάντα ακριβής...Εγώ δεν την πήρα για την νεσπρεσσο αλλά για την ese pod που είχα γιατί αυτές οι μηχανές δεν είναι αυτόματες να σταματάνε μόνες τους την ροή άρα χρειάζεται αν θες ακρίβεια στη ποσότητα κάθε φορά 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου Στις 20/5/2024 στις 6:59 ΜΜ, Spanos είπε Starbucks Blonde Espresso Roast αν τις πετύχεις προσφορά όρμα αλλιώς και αυτές ακριβές και πάς σε illy Προσφορά μασούτης 40%. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Προσφορά μασούτης 40%. Χτύπησα, πήρα και τη ζυγαριά που λέγανε πιο πάνω. Λοιπόν επειδή είχα πίει ήδη δυο καφέδες δοκίμασα τον Starbucks decaf σε Freddo και ήταν ανέλπιστα δυνατός σαν γεύση. Με δυο κάψουλες έβγαλε 58g καφέ, δυο κουταλιές μαύρη, δυο παγάκια μεγάλα στο χτύπημα 10 δευτερόλεπτα με μίξερ πρίζας, σε σεικερ με σίτα και 3 παγάκια στο κολωνάτο ποτήρι freddo. Πολύ πιο δυνατός σαν γεύση απο τον κανονικό Illy Forte που έφτιαξα το πρωί. Επεξ/σία 25 Μαϊου από Spanos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου 38 λεπτά πριν, Spanos είπε Χτύπησα, πήρα και τη ζυγαριά που λέγανε πιο πάνω. Λοιπόν επειδή είχα πίει ήδη δυο καφέδες δοκίμασα τον Starbucks decaf σε Freddo και ήταν ανέλπιστα δυνατός σαν γεύση. Με δυο κάψουλες έβγαλε 58g καφέ, δυο κουταλιές μαύρη, δυο παγάκια μεγάλα στο χτύπημα 10 δευτερόλεπτα με μίξερ πρίζας, σε σεικερ με σίτα και 3 παγάκια στο κολωνάτο ποτήρι freddo. Πολύ πιο δυνατός σαν γεύση απο τον κανονικό Illy Forte που έφτιαξα το πρωί. Καλη αναλογια για δυνατο αποτελεσμα , οι starbucks ειναι απο τους πιο δυνατους που μπορεις να βρεις αλλα και πολυ πικροι ακομα και σε μετρια ενταση.. Ο πιο ηπιος απ αυτους που εχω δοκιμασει ειναι ο blonde 7 αλλα εχει οξυτητα που δεν μ αρεσει , εχει κατι πιο νεους τυπους sunny , breakfast , comumbia που δεν εχω δοκιμασει , italian style και Verona ειναι αρκετα δυνατοι και πικροι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου (επεξεργασμένο) εχω δοκιμασει 2-3 starbucks ηταν κατω απο 3€/10αδα και λεω why not. οτι χειρότερο εχω δοκιμάσει (εχω δοκιμάσει αρκετες, καθε φορα επιλέγω εναν που μου αρεσει και εναν για να τον δοκιμασω) coffee island και starbucks μακράν οι χειρότεροι που εχω δοκιμάσει (απο 2-3 διαφορετικούς ανα εταιρεία), νομιζω ο τελευταίος starbucks ηταν ο italian style, τους εχω κανα τριμηνο (συσκευασια των 10) 2-3 φιλοι που δοκιμασαν ειπαν και αυτοι οτι ειναν νεροπλυμα.. σε καποιους μπορει να αρέσει δεν αμφιβάλλω, αλλα απο μενα ειναι big no. ΥΓ με ολα τα παραπάνω θα πάω να δω και αυτους στα lidl, συνηθως έπαιρνα απο Σκλαβενίτη ή mymarket που καθε εβδομάδα έχουν και αλλη μάρκα κατώ απο 3€/10αδα με εξαίρεση τους illy που δεν τους εχω πετύχει ποτε σε προσφορά, ουτε κάτω απο τα 5€/10αδα Επεξ/σία 25 Μαϊου από prefuse 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου 23 λεπτά πριν, Miatakias είπε Καλη αναλογια για δυνατο αποτελεσμα , οι starbucks ειναι απο τους πιο δυνατους που μπορεις να βρεις αλλα και πολυ πικροι ακομα και σε μετρια ενταση.. Ο πιο ηπιος απ αυτους που εχω δοκιμασει ειναι ο blonde 7 αλλα εχει οξυτητα που δεν μ αρεσει , εχει κατι πιο νεους τυπους sunny , breakfast , comumbia που δεν εχω δοκιμασει , italian style και Verona ειναι αρκετα δυνατοι και πικροι Αυτά τα γραμμάρια βγήκανε με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Νομίζω κάτι έχουν αλλάξει για να μη βγαίνει νερόπλυμα o καφές και για να γίνεται και μεγαλύτερη κατανάλωση στις κάψουλες. Με σκέτο νερό βγάζει 37 γραμμάρια, μαζί με το νερό που κρατάει όταν ανοίγεις το κλείστρο, το οποίο όταν βάζεις κάψουλα δεν το κρατάει μέσα. και βγάζει γύρω στα 30g καφέ που στα ml μαζί με την κρέμα είναι κοντά στα 40ml. Φυσικά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η κάψουλα, γι'αυτό πήτα τη ζυγαριά να μετρήσω την εργοστασιακή εκχύλιση που γίνεται με τις διάφορες κάψουλες. Σε κάποιες κάψουλες ακούς ένα "σκάσιμο" στην αρχή και μετά τρέχει ο καφές σε άλλες όχι. Στον lungo είναι 107g το νερό μαζί με αυτό που κρατάει και χύνεται όταν απελευθερώνει το κλείστο και σου δίνει κοντά στα 90 με κάψουλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Spanos είπε Αυτά τα γραμμάρια βγήκανε με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Νομίζω κάτι έχουν αλλάξει για να μη βγαίνει νερόπλυμα o καφές και για να γίνεται και μεγαλύτερη κατανάλωση στις κάψουλες. Με σκέτο νερό βγάζει 37 γραμμάρια, μαζί με το νερό που κρατάει όταν ανοίγεις το κλείστρο, το οποίο όταν βάζεις κάψουλα δεν το κρατάει μέσα. και βγάζει γύρω στα 30g καφέ που στα ml μαζί με την κρέμα είναι κοντά στα 40ml. Φυσικά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η κάψουλα, γι'αυτό πήτα τη ζυγαριά να μετρήσω την εργοστασιακή εκχύλιση που γίνεται με τις διάφορες κάψουλες. Σε κάποιες κάψουλες ακούς ένα "σκάσιμο" στην αρχή και μετά τρέχει ο καφές σε άλλες όχι. Στον lungo είναι 107g το νερό μαζί με αυτό που κρατάει και χύνεται όταν απελευθερώνει το κλείστο και σου δίνει κοντά στα 90 με κάψουλα. Άρα αν ζυγισες και είναι κοντά στα 40ml στο ποτήρι ο εκχυλισμενος καφές είναι σωστή η εργοστασιακή ρύθμιση , μαζί με την κρέμα μετριέται!Από μάρκα σε μάρκα διαφέρει η ποσότητα στο ποτήρι με την ίδια ρύθμιση, οι καλές κάψουλες όπως οι γνήσιες Nespresso, Starbucks κτλ ξεπερνάνε και τα 40ml , κάψουλες όμως με αργή ροή που φεύγει ποσότητα νερού στο δοχείο απόρριψης πχ όπως οι lollo βγάζουν 30-35ml , υπάρχουν και προβληματικές περιπτώσεις που θα δείς να βγάζουν 10-15ml και να σταματάει η ροή όπως πολλές borbone Πήγα σε άλλο LIDL σήμερα, πάλι δεν βρήκα τις μόνοποικιλίακες, είχε ακριβώς τις ίδιες που είχα βρει και στο άλλο (ristretto 10 πλαστική, Rocca 11 πλαστική, Modena lungo 5 αλουμινίου) αλλά αυτό είχε και έναν νέο Lungo Forte 8 αλουμινίου ολες 3,80ε (0.19/καψ.) Και τελικά πήρα αυτόν το Rocca 11 καθώς η πλαστική Bellarom είναι αξιοπρεπέστατη σε λειτουργία να τον δοκιμάσω ,οι νεες κάψουλες αλουμινίου φαίνονται ωραίες αλλα Lungo δεν πίνω... Lungo δηλαδή για μένα είναι η default ρύθμιση 40ml και ο espresso είναι στα 25ml ,ο ristretto στα 15-17ml.. Είναι θέμα χρόνου να καταργήσει/ξεστοκαρει τις πλαστικές και να γίνουν όλες αλουμινίου, από site εξωτερικού βλέπω ότι δεν είναι μόνο αυτές αλλά φαίνεται να υπάρχει και ένας Ιntenso 12/12 και ένας Viola 9/12 ... Το περίεργο είναι ότι αν και υπάρχουν ακόμα και μόνοποικιλίακες (Columbia 6/12 και Java 9/12 ) δεν φαίνεται να έχει καθόλου Decaf η σειρά.Να δούμε τι θα φέρει... Επεξ/σία 26 Μαϊου από Miatakias 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 26 Μαϊου Share Δημοσ. 26 Μαϊου Δοκιμασα τον Rocca 11 σε πλαστικη , πολυ παρομοιος με τον Ristreto 10, ισως ενα κλικ πιο δυνατος αλλα μοιαζει πολυ σε γευση, κλασσικα γρηγορη ροη και απροβληματιστη λειτουργια στην μηχανη.. Ειναι οκ καφες για τα λεφτα του , θα προτινα να περιμενετε να γινουν ολες αλουμινιου να τον δοκιμασετε κι αυτον και τους υπολοιπους της σειρας .. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα