Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκίμασα της lor  μπαρίστα 13 και είναι σίγουρα οι καλύτερες από όσες έχω δοκιμάσει για κρύο.

  • Like 1
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, GREG10ARIS είπε

Καλησπερα σε οσους παρακολουθουν το θεμα!

Ειχα δει καποιες σελιδες πισω να προτεινεται η παρασκευη φρεντο βαζοντας τον καφε στο ψυγειο για να μη χτυπηθει με παγο και γινει νερουλος (σαν το cold brew ενα πραμα 😅).

Το δοκιμασα λοιπον σημερα οπως κανω συνηθως τον φρεντο μου, δυο καψουλες απο μικρη δοση (εσπρεσο δλδ οχι λουγκο) το αφησα στο ψυγειο να κρυωσει και σερβιρα με παγακια. Πραγματι ηταν πιο γευστικος, αλλα η ποσοτητα πολυ μικρη (σχεδον μιση απ οσο βγαινει με χτυπημα και γενικα απο την κανονικη ποσοτητα φρεντο).

Αν καποιος τυχον δει το ποστ μου, χρησιμοποιειτε περισσοτερες καψουλες ή προτεινετε να το κανω με "συμπληρωματικη" δοση (δηλαδη να πατησω αλλη μια φορα τη μικρη δοση οταν τελειωσει η εκχυλιση). Φοβαμαι οτι θα βγει πολυ νερο και τζαμπα ο κοπος με το ψυγειο.

Εγω μετα απο πολυ πειραμα κατεληξα σε 2 καψουλες + μια κουταλια Azera και χτυπημα με παγακια .........

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, GREG10ARIS είπε

Καλησπερα σε οσους παρακολουθουν το θεμα!

Ειχα δει καποιες σελιδες πισω να προτεινεται η παρασκευη φρεντο βαζοντας τον καφε στο ψυγειο για να μη χτυπηθει με παγο και γινει νερουλος (σαν το cold brew ενα πραμα 😅).

Το δοκιμασα λοιπον σημερα οπως κανω συνηθως τον φρεντο μου, δυο καψουλες απο μικρη δοση (εσπρεσο δλδ οχι λουγκο) το αφησα στο ψυγειο να κρυωσει και σερβιρα με παγακια. Πραγματι ηταν πιο γευστικος, αλλα η ποσοτητα πολυ μικρη (σχεδον μιση απ οσο βγαινει με χτυπημα και γενικα απο την κανονικη ποσοτητα φρεντο).

Αν καποιος τυχον δει το ποστ μου, χρησιμοποιειτε περισσοτερες καψουλες ή προτεινετε να το κανω με "συμπληρωματικη" δοση (δηλαδη να πατησω αλλη μια φορα τη μικρη δοση οταν τελειωσει η εκχυλιση). Φοβαμαι οτι θα βγει πολυ νερο και τζαμπα ο κοπος με το ψυγειο.

Πηγαινε στην σελ.83 να δεις το μεγαλο ποστ που εχω με τις φωτο που γραφω καποιους τροπους να αποφυγεις το νερομα στον φρεντο.

Αλλες προτασεις:

Kαλυτερα να βαζεις 3 καψουλες και να κανεις εκχυλιση 25-30ml το πολυ καθε καψουλα για πιο δυνατο αποτελεσμα (ξερω αναιβενει η τιμη ετσι , για αυτο κυνηγα προσφορες ή αρχιζε να δοκιμαζεις φθηνες καψ. μεχρι να βρεις καποια να σ αρεσει). Να προτιμας ρομπουστα ή μειγματα με μεγαλο ποσοστο ρομπουστα αλλα και υψηλης εντασης καφεδες για να εξασφαλισεις καλυτερο/πιο γεματο σωμα..

Παρε μεταλλικα/πλαστικα/πετρινα παγακια πολλαπλων χρησεων, εγω εχω μεταλλικα , το αποτελεσμα δεν ειναι τοσο κρυο οσο με τα παγακια νερου αλλα οσο να ναι δινουν μια δροσια μεσα..

Το οτι εβαλες τον καφε στο ψυγειο δεν σου απαγορευει να τον χτυπησεις οταν τον βγαλεις για να κανει αφρο και να παρει ογκο, μπορεις να το κανεις αυτο χωρις παγκακι..

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ ολους!

Σημερα εκανα καφε με 3 καψουλες στη δοση εσπρεσο, τον αφησα στο ψυγειο καμια ωρα και χτυπησα ελαχιστα ωστε να παρει λιγο ογκο, νομιζω εφτασα στο καλυτερο αποτελεσμα απο ποτε.

Ισως στο μελλον δοκιμασω και τα μεταλλικα παγακια με περισσοτερη ωρα στο ψυγειο..

  • Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, GREG10ARIS είπε

Ευχαριστω πολυ ολους!

Σημερα εκανα καφε με 3 καψουλες στη δοση εσπρεσο, τον αφησα στο ψυγειο καμια ωρα και χτυπησα ελαχιστα ωστε να παρει λιγο ογκο, νομιζω εφτασα στο καλυτερο αποτελεσμα απο ποτε.

Ισως στο μελλον δοκιμασω και τα μεταλλικα παγακια με περισσοτερη ωρα στο ψυγειο..

Αν βάλεις το  ποτήρι στην κατάψυξη 30 λεπτά πριν πιείς τον καφέ (το γυάλινο που θα πιείς τον φρεντο) πχ όπως κάνουμε με τη  μπύρα + μεταλλικά παγάκια που τα αφήνεις απ' το προηγούμενο βράδυ στην κατάψυξη θα βοηθήσει στην διατήρηση της χαμηλής θερμοκρασίας του καφέ για περισσότερη ώρα ..

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, GREG10ARIS said:

Ευχαριστω πολυ ολους!

Σημερα εκανα καφε με 3 καψουλες στη δοση εσπρεσο, τον αφησα στο ψυγειο καμια ωρα και χτυπησα ελαχιστα ωστε να παρει λιγο ογκο, νομιζω εφτασα στο καλυτερο αποτελεσμα απο ποτε.

Ισως στο μελλον δοκιμασω και τα μεταλλικα παγακια με περισσοτερη ωρα στο ψυγειο..

Αν είναι να τα κάνεις όλα αυτά, κόστος + χρόνος + κοπος, δεν αγοράζεις ένα καφεδακι έτοιμο στη γειτονιά σου?

Επεξ/σία από Allan-Wake
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Αν είναι να τα κάνεις όλα αυτά, κόστος + χρόνος + κοπος, δεν αγοράζεις ένα καφεδακι έτοιμο στη γειτονιά σου?

Εκτός του οτι μπορεί να το κάνει κάποιος και από γούστο..

μπορεί εύκολα να βρει κάποιος κάψουλα που του ταιριάζει με λιγότερο από 0,30€.

Με το delivery να έχει  φτάσει τα 2€(+), σε έναν καθημερινό καταναλωτή, μιλάμε για αρκετά υπολογίσιμο ποσό

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ βάζω δύο κάψουλες και τις περνάω 2 φορές στη δόση εσπρέσο καθώς μέτρησα ότι το νερό είναι λιγότερο από την μία φορά στο λούγκο...

επίσης, δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει αλλά οι κάψουλες για λούγκο έχουν περισσότερο καφέ 57 αντί 53 γραμμάρια, οπότε πάντα παίρνω λούγκο κάψουλες και φτιάχνω καφέ στη δόση εσπρέσο...

Επεξ/σία από kokos23
Δημοσ.
23 hours ago, Allan-Wake said:

Αν είναι να τα κάνεις όλα αυτά, κόστος + χρόνος + κοπος, δεν αγοράζεις ένα καφεδακι έτοιμο στη γειτονιά σου?

Το οστος ειναι 0.66€ οι 3 καψουλες. Στο χρονο αν εννοεις που περιμενω οσο τον εχω στο ψυγειο, υπολογιζω την ωρα μιας και δουλευω απο το σπιτι και κανω σε περιπου 1 λεπτο ολη τη διαδικασια.

Προφανως αν θελω εναν φρεντο να πιω τωρα θα κατσω να τον χτυπησω κανονικα δε θα περιμενω.

Και οχι δεν προτιμω να δωσω 2€ για ετοιμο καφε που στην τελικη ρισκαρω να ειναι νερουλος/καμμενος/μη γευστικος.

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγα στο LIDL προχτες και επειδη εχουν περασει 3 χρονια απο τοτε που ειχα δοκιμασει τον Ristretto που ειχε καποτε πολυ καλη φημη σε αυτο το τοπικ για φθηνος καφες ειπα να τον ξαναδοκιμασω , κλασσικη γευση arabica που θυμιζει καψουλες οπως Lor Columbia , Lor Ristretto , Perla ristretto superiore 10 , Borbone Kikka ισως λιγο πιο αδυναμος και με μια ελαφρια οξυτητα σε σχεση με τον Lor Ristretto αλλα για 0,19/καψ (3,87ε η 20αδα) και για οποιον του αρεσει αυτη η χαρακτηριστικη γευση αραμπικα δεν ειναι κακος , η καψουλα ιδια με αυτην που ειχε πριν 3 χρονια αλλα ειναι γκρι αντι για μαυρη καλα φουσκομενο αλουμινοχαρτο και μαλακη επιφανεια στην μερια που τρυπαν τα μαχαιρια αν και το κουμπομα  δεν ειναι και τοσο ηπιο.. Η ροη παρα πολυ γρηγορη , πιο πολυ και απο γνησιες νεσπρεσσο , ανοιξα την καψουλα μετα την εκχιλυση και ειδα οτι ο καφες ειναι αρκετα αραιος μεσα σε σχεση με αλλες καψουλες...

Σε γενικες γραμμες δεν ειναι κακος για την τιμη του..

thumbnail.jpg

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Miatakias είπε

Πηγα στο LIDL της προχτες και επειδη εχουν περασει 3 χρονια απο τοτε που ειχα δοκιμασει τον Ristretto που ειχε καποτε πολυ καλη φημη σε αυτο το τοπικ για φθηνος καφες ειπα να τον ξαναδοκιμασω , κλασσικη γευση arabica που θυμιζει καψουλες οπως Lor Columbia , Lor Ristretto , Perla ristretto superiore 10 , Borbone Kikka ισως λιγο πιο αδυναμος και με μια ελαφρια οξυτητα σε σχεση με τον Lor Ristretto αλλα για 0,19/καψ (3,87ε η 20αδα) και για οποιον του αρεσει αυτη η χαρακτηριστικη γευση αραμπικα δεν ειναι κακος , η καψουλα ιδια με αυτην που ειχε πριν 3 χρονια αλλα ειναι γκρι αντι για μαυρη καλα φουσκομενο αλουμινοχαρτο και μαλακη επιφανεια στην μερια που τρυπαν τα μαχαιρια αν και το κουμπομα  δεν ειναι και τοσο ηπιο.. Η ροη παρα πολυ γρηγορη , πιο πολυ και απο γνησιες νεσπρεσσο , ανοιξα την καψουλα μετα την εκχιλυση και ειδα οτι ο καφες ειναι αρκετα αραιος μεσα σε σχεση με αλλες καψουλες...

Σε γενικες γραμμες δεν ειναι κακος για την τιμη του..

 

Τιμιότατες...

 

Είχα αγοράσει κάποια στιγμή που ξέμεινα από κάψουλες καθώς δεν υπήρχαν σε προσφορά αυτές που μου άρεσαν και εξεπλάγην ευχάριστα.

Έκτοτε έχω πάντα στο σπίτι και τις χρησιμοποιώ ως συμπληρωματικές 1-1 Lidl ή 2+1 lidl στις βασικές μου Lavazza για freddo-espresso.

Μοναδικό μειονέκτημα η πλαστική κάψουλα, ίσως είναι και οριακή στο μέγεθος καθώς μερικές φορές δυσκολεύεται και δεν πέφτει η κάψουλα μετά το τέλος της εκχύλισης

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αυτο με την δυσκολια στην απορριψη το κανουν και σε μενα , ειναι λιγο μεγαλυτερες 

Επεξ/σία από Miatakias
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αξίζει να πας στις πλαστικές του Lidl που και δεν ανακυκλώνονται και φεύγουν κόκκοι στην αποχέτευση (το καλαθάκι της μηχανής εννοώ).

Προσωπικά, την έχω καταβρεί με κάψουλες Little's (~0,40€/κάψουλα).

Προσφάτως βρήκα και κάτι casino's που βγαίνουν ~0,28€ και είναι αλουμίνιο.

Για freddo, το ποτήρι της μπίρας των jumbo που παγώνει, είναι εξαιρετικό. Αλλιώς ο καφές στο ψυγείο για 30-60 λεπτά. Τεράστια προσοχή με παγωμένα ποτήρια που πέφτει η κάψουλα μέσα ή που μόλις βγήκε και μπαίνει κατάψυξη. Δεν αρέσκονται στις απότομες αλλαγές τα γυάλινα.

Καλοκαίρι, εκτός από ΣΚ που είμαι σπίτι το πρωί, κάνω γαλλικό κρύα ετοιμασίας (cold brew στο χωριό μου). 1-10 νερό, ~24 ώρες και απόσταξη. Και μετά, με ένα τεράστιο παγάκι γίνεται μπόμπα (αρκεί να μην λιώσει ολόκληρο και νερώσει).

Για τις καινούριες μηχανές, έχει βρει κανένας εναλλακτικές; Βέβαια, και οι αυθεντικές δεν είναι άσχημες (6,5€ οι 10, 200+ ml η κάψουλα).

Δημοσ.

Περί μηχανής ο λόγος. 

Essenza mini type C ή type D; 

Πέρα απ την εμφάνιση υπάρχουν άλλες διαφορές;  

Επίσης γνωριζουμε ποιος είναι ο κατασκευαστής τους;  

Σε κατάστημα nespresso που ρώτησα ανέφεραν ότι τις φτιαχνει η ίδια η nespresso 🙄

Δημοσ.
Στις 12/6/2023 στις 12:56 ΜΜ, GREG10ARIS είπε

Οντως μιλησα μαζι τους και δεν σπαει το πακετο. Πηρα τον 11αρη, με επεισες!

https://e-horeca.gr/product/costa-the-signature-blend-ristretto-10-τμχ-nespresso/

αργα πλεον, αλλα για οποιον αλλο ενδιαφερεται υπαρχουν και οι 10αδες σε καλη τιμη.

Τσιμπαω και εγω να συμπληρωσω το ηδη γεματο ντουλαπι με καφεδες που εχω 

Στις 14/6/2023 στις 4:00 ΜΜ, GREG10ARIS είπε

με ημερομηνια ληξης 3/24 για οποιον ενδιαφερεται

Υποψιν ειναι αναλωση κατα προτιμηση αυτο. Εχω πιει ξεχασμενους καφεδες (σχεδον χρονο), δεν ειχαν χασει καθολου σε γευση/αρωμα 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...