Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Extacy156 είπε

Λοιπόν θα κάνω και εγώ την ερώτηση μου αλλά μην πέσετε να με φάτε. Δεν ήμουν ποτέ fan του καφέ αλλά είδα την προσφορά της Nespresso και μπήκα στον πειρασμό αλλά ψιλοχαθηκα με τις επιλογές. 

Μέχρι τώρα ξυπνούσα το πρωί, έπαιρνα μια κούπα , έριχνα μέσα ένα φακελάκι espresso (decaf πάντα γιατι αλλιώς κοιμάμαι μετά από 2 μέρες) από αυτά που έχουν στα S.M. , έριχνα και 3-4 κουταλιές ζάχαρη και γέμιζα με νερό και γάλα. Το είχα και το πιπιλιζα μέχρι το μεσημέρι για το τσιγάρο περισσότερο.

Λέω να πάρω μια μηχανή να δοκιμάσω για να είμαι και καλυμμένος αν έρθει και κάνενας χριστιανός στο σπίτι και θέλει καφέ.

Τι θα προτείνατε να πάρω?

Ναι ξέρω το καλύτερο θα ήταν να μην πάρω τίποτα αλλά τώρα με τρώει ο κωλος μου οπότε από το να πάρω καμιά παπατζα ρωτάω τους ειδικούς 

Μια απ' τις φθηνότερες επιλογές είναι η Inissia Krups που έχω 3 χρόνια και δεν παρουσιασε κανένα προβλήμα οπότε στη προτείνω προς αγορά.

Εγώ μόλις σήμερα πήρα και μια Pixie που είναι ένα κλικ πιο ακριβό μοντέλο, αν έχει διαφορά θα το διαπιστώσω τις επόμενες μέρες...

Από καφέ δεν είναι ανάγκη να παίρνες γνήσιες με 0,50 λεπτά,  μπορείς να βρεις κάψουλα να σου ταιριάζει με 0.20 - 0,30 λεπτά αρκεί να κάνεις δοκιμές, decaf πίνω κι εγώ πολύ και έχω να σου προτείνω μάρκες...

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, dbrillis είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

20230502_134311Large.jpeg.2448c51327435255ceebb74d63ccdb39.jpeg

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

20230502_134253Large.jpeg.0f22860193186aa7a3efee3de364ec08.jpeg

Εγω θα δοκιμασω ενα τετοιο το Σαββατο. 

Δεν τον έχω ξαναδεί τον δυναμιτη 🧨, από Ελλάδα τον πήρες? Πες μας πως είναι όταν δοκιμάσεις..

Όποιος θέλει να δοκιμάσει κάτι πιο premium σε Nespresso η εταιρεία Corsini βγάζει ένα τύπο με το διάσημο χαρμάνι Jamaica Blue Mountain που συγκαταλέγεται στους 10 πιο ακριβούς καφέδες στον κόσμο, τον βρησκεις από μαγαζί σε Αθήνα στα 12,50ε η δεκάδα , η πλάκα είναι ότι η κάψουλα πρέπει να είναι πλαστική...Tragic!

00-02-04-corsini-jamaica-nespresso-normal-10x800x.jpg

00-02-20-corsini-jamaica-nespresso-opened-10x800x.jpg

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αγαπητέ @Miatakiasπεριμένουμε τα τεστ από της νέες κάψουλες κλπ. Μόλις παραλάβω και εγώ και δοκιμάσω θα αναρτήσω να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα. Πριν λίγο δοκίμασα τον πράσινο Gattopardo decaf για να τον συγκρίνουμε με τον αντίστοιχο lollo. Σε σχέση τώρα με τον lollo ο γάτος είναι ίσως ένα κλικ ποιο γλυκός αλλά ο lollo έχει κατά την άποψή μου μισό σκαλί καλύτερη ποιο γεμάτη γεύση καφέ. Είναι πολύ κοντά οπότε είναι μια πολύ καλή ενναλακτικη για decaf και όχι νεροπλυμα όπως πολλοί άλλοι επώνυμοι που βρίσκουμε στα Super Market.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/5/2023 στις 12:05 ΠΜ, Miatakias είπε

Δεν τον έχω ξαναδεί τον δυναμιτη 🧨, από Ελλάδα τον πήρες? Πες μας πως είναι όταν δοκιμάσεις..

Όποιος θέλει να δοκιμάσει κάτι πιο premium σε Nespresso η εταιρεία Corsini βγάζει ένα τύπο με το διάσημο χαρμάνι Jamaica Blue Mountain που συγκαταλέγεται στους 10 πιο ακριβούς καφέδες στον κόσμο, τον βρησκεις από μαγαζί σε Αθήνα στα 12,50ε η δεκάδα , η πλάκα είναι ότι η κάψουλα πρέπει να είναι πλαστική...Tragic!

Φέρνει και η Nespresso με τα φεγγάρια της...

https://www.nespresso.com/uk/en/order/capsules/original/jamaica-blue-mountain-coffee-pods

Πέρσι τις γιορτές είχε και το Ελληνικό site.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, $Gkuts είπε

Φέρνει και η Nespresso με τα φεγγάρια της...

https://www.nespresso.com/uk/en/order/capsules/original/jamaica-blue-mountain-coffee-pods

Πέρσι τις γιορτές είχε και το Ελληνικό site.

Τον εχεις δοκιμασει της Nespresso? Αξιζει τα λεφτα? Αν και ειδα στα χαρακτηριστικα οτι ειναι φρουτωδεις και με οξυτητα που δεν μ αρεσουν στον καφε..(φυσικα ειναι 100% arabica)

• Thanks 1
Δημοσ.
On 03/05/2023 at 21:01, Miatakias said:

Μια απ' τις φθηνότερες επιλογές είναι η Inissia Krups που έχω 3 χρόνια και δεν παρουσιασε κανένα προβλήμα οπότε στη προτείνω προς αγορά.

Εγώ μόλις σήμερα πήρα και μια Pixie που είναι ένα κλικ πιο ακριβό μοντέλο, αν έχει διαφορά θα το διαπιστώσω τις επόμενες μέρες...

Από καφέ δεν είναι ανάγκη να παίρνες γνήσιες με 0,50 λεπτά,  μπορείς να βρεις κάψουλα να σου ταιριάζει με 0.20 - 0,30 λεπτά αρκεί να κάνεις δοκιμές, decaf πίνω κι εγώ πολύ και έχω να σου προτείνω μάρκες...

Για πες τι έχεις να προτείνεις σε εναλλακτικούς decaf...με ενδιαφέρει αρκετά.

Επειδή καταναλώνω αρκετούς, οι καλύτεροι που έχω δοκιμάσει (με μικρή διαφορά μεταξύ τους) είναι οι:

1. Lavazza Maestro decaf

2. Costa Coffee decaf

3. L'or decaf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, DrFreeman είπε

Για πες τι έχεις να προτείνεις σε εναλλακτικούς decaf...με ενδιαφέρει αρκετά.

Επειδή καταναλώνω αρκετούς, οι καλύτεροι που έχω δοκιμάσει (με μικρή διαφορά μεταξύ τους) είναι οι:

1. Lavazza Maestro decaf

2. Costa Coffee decaf

3. L'or decaf

Καλές επιλογές, τον Costa δεν τον έχω δοκιμάσει ποτέ , ο Lor decaffeinato είναι πολύ καλός και δυνατός, ο lavazza μ άρεσε πολύ όταν ήταν σε πλαστική, τον δοκίμασα σε αλουμίνιου είχε την ίδια γεύση αλλά ήταν πολύ πιο νερουλος λογο της πολύ γρηγόρης ροής, βέβαια μπορεί να ήταν καί θέμα παρτίδας...

Από κει και πέρα ο Starbucks είναι δυνατός αλλά πολύ πικρός με μια όχι και τόσο ευχάριστη γεύση, ο lilly αρκετά καλός αν και με κάποια οξύτητα, μακριά από Dimello και coffeway και φθηνούς των σούπερ μάρκετ τύπου Bonora , My gusto κτλ, είναι όλοι νεροπλυμματα..

Εμενα μου αρέσει πάρα πολύ ο Lollo Decaf, ένας φθηνός καφές σε πλαστική που δεν βρίσκεις από Ελλάδα πλέον, ένα μαγαζί τους έφερνε πέρυσι από Αθήνα , πήρα και μου άρεσε και πλέον τον αγοράζω απ'το ιταλικό Αμαζον γύρω στα 0,20/καψ αλλά σε μεγάλες ποσότητες...

Επίσης τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω και τον gattopardo dek σε ίδια τιμή που έχω πάρει, αν δεις πιο πάνω ο GEOZN8 έκανε το πρώτο σχόλιο που τον δοκίμασε...

Επεξ/σία από Miatakias
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 01/05/2023 at 02:38, Nikoskara123x said:

Καλησπέρα μια ερώτηση τρέχει μια συγκεκριμένη προσφορά στην Nespresso  όπως ανέφερε και ένα παιδί επάνω 

Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις

1) Nespresso inissia 

2) Nespresso essenza mini type d

3) Nespresso essenza mini type c

Στην κατοχή μου εχω την 1),θέλω να πάρω και μια 2η 

Από ότι βλέπω και έψαξα λίγο όλες την ίδια ποιότητα και τον ίδιο καφέ θα σου κάνουν άρα πρακτικά είναι ίδιες?

Το κύριο ερώτημα είναι ποια αντέχει πιο πολύ στο χρόνο....γιατί είναι μια επένδυση (πάντα με προσοχή,αφαλάτωση,καθαρισμό κλπ)

Υγ να τονίσω ότι έχω την 1) και το μόνο πρόβλημα ότι καμιά φορά η καψουλα δεν μπαίνει κατευθείαν και θέλει λίγο σπρώξιμο,είναι κάποιο θέμα?

Κατέληξες σε καφετιέρα;  

Βρίσκομαι στο ίδιο τριλημμα

On 01/05/2023 at 02:38, Nikoskara123x said:

Καλησπέρα μια ερώτηση τρέχει μια συγκεκριμένη προσφορά στην Nespresso  όπως ανέφερε και ένα παιδί επάνω 

Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις

1) Nespresso inissia 

2) Nespresso essenza mini type d

3) Nespresso essenza mini type c

Στην κατοχή μου εχω την 1),θέλω να πάρω και μια 2η 

Από ότι βλέπω και έψαξα λίγο όλες την ίδια ποιότητα και τον ίδιο καφέ θα σου κάνουν άρα πρακτικά είναι ίδιες?

Το κύριο ερώτημα είναι ποια αντέχει πιο πολύ στο χρόνο....γιατί είναι μια επένδυση (πάντα με προσοχή,αφαλάτωση,καθαρισμό κλπ)

Υγ να τονίσω ότι έχω την 1) και το μόνο πρόβλημα ότι καμιά φορά η καψουλα δεν μπαίνει κατευθείαν και θέλει λίγο σπρώξιμο,είναι κάποιο θέμα?

Κατέληξες σε καφετιέρα;  

Βρίσκομαι στο ίδιο τριλημμα

Δημοσ.
9 hours ago, Miatakias said:

Καλές επιλογές, τον Costa δεν τον έχω δοκιμάσει ποτέ , ο Lor decaffeinato είναι πολύ καλός και δυνατός, ο lavazza μ άρεσε πολύ όταν ήταν σε πλαστική, τον δοκίμασα σε αλουμίνιου είχε την ίδια γεύση αλλά ήταν πολύ πιο νερουλος λογο της πολύ γρηγόρης ροής.. 

Από κει και πέρα ο Starbucks είναι δυνατός αλλά πολύ πικρός με μια όχι και τόσο ευχάριστη γεύση, ο lilly αρκετά καλός αν και με κάποια οξύτητα, μακριά από Dimello και coffeway και φθηνούς των σούπερ μάρκετ τύπου Bonora , My gusto κτλ, είναι όλοι νεροπλυμματα..

Εμενα μου αρέσει πάρα πολύ ο Lollo Decaf, ένας φθηνός καφές σε πλαστική που δεν βρίσκεις από Ελλάδα πλέον, ένα μαγαζί τους έφερνε πέρυσι από Αθήνα , πήρα και μου άρεσε και πλέον τον αγοράζω απ'το ιταλικό Αμαζον γύρω στα 0,20/καψ αλλά σε μεγάλες ποσότητες...

Επίσης τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω και τον gattopardo dek σε ίδια τιμή που έχω πάρει, αν δεις πιο πάνω ο GEOZN8 έκανε το πρώτο σχόλιο που τον δοκίμασε...

Συμφωνώ με τους "προς αποφυγή". Τον lavazza δε τον δοκίμασα σε πλαστική, όμως η αλήθεια είναι πως τους απέφευγα από την αρχή όσους δεν ήταν σε αλουμίνιο καθώς είχα πρόβλημα με εμπλοκές της μηχανής Krups U (2015) όποτε έβαζα τέτοια κάψουλα.

Από εκεί και πέρα, εξακολουθώ να βλέπω υπεροχή της Nespresso και στους decaf, οπότε μόλις τελειώσω με τις κάψουλες που έχω από τους εναλλακτικούς θα προμηθευτώ εκ νέου τους αγαπημένους μου Ristretto και Arpeggio decaf.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά σήμερα το τεστ σύγκρισης με lollo nero (αυτόν πίνω μόνιμα το τελευταίο διάστημα) συνεχίζεται αναζητώντας και νέες γεύσεις - εναλλακτικές. Δοκίμασα σε αλουμινίου lollo sole χρυσός και lollo terra πορτοκαλί. Ωραίοι και οι 2 καλή γεύση και ποιότητα με ένα κλικ ο terra μου άρεσε καλύτερα. 

Επίσης δοκίμασα όλους τους Gattopardo όλοι πολλοί καλοί αρκετά γλυκό χαρμάνι όλοι τους χωρίς οξύτητα κλπ με ελάχιστες διαφορές σε επίγευση πολλοί καλοί όλοι με νικητή για μένα καθαρά ισάξιο και τολμώ να πω για πρώτη φορά (ο φίλος @Miatakias θα με καταλάβει) ίσως και καλύτερο από τον lollo nero ίδιος σε γεύση αλλά ποιο πλούσιος ο Gattopardo ο μαύρος ο Dakar. Οπότε εγώ από αυτούς τους 3 ψηφίζω με σειρά, μαύρος, κόκκινος, τελευταίος ο πράσινος που ήταν ο ποιος απαλούς σε γεύση κλπ.

Screenshot_20230507_154721_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20230507_155612_Gallery.jpg

• Like 5
Δημοσ.
Στις 5/5/2023 στις 7:15 ΜΜ, Miatakias είπε

Τον εχεις δοκιμασει της Nespresso? Αξιζει τα λεφτα? Αν και ειδα στα χαρακτηριστικα οτι ειναι φρουτωδεις και με οξυτητα που δεν μ αρεσουν στον καφε..(φυσικα ειναι 100% arabica)

Ωραίος καφές, γευστικά ιδιαίτερος αλλά είτε δεν έχω την γνώση είτε την γεύση για να καταλάβω την μοναδικότητα του.

Επίσης μην πέσετε να με φάτε αλλά επειδή πίνω κρύο καφέ κυριώς, δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις στην γεύση...

• Thanks 1
Δημοσ.

Αυτό 

Στις 8/5/2023 στις 2:48 ΜΜ, αποστόλης είπε

Πριν λίγο καιρό δοκίμασα τον Costa coffee lively blend τον 11αρι. Ποοοολυ ωραίος καφές έγινε κατευθείαν ο αγαπημένος μου. Τον προτείνω 

Αυτό είναι το καλό με της καφετιέρες της nespresso με τις μικρές κάψουλες.. Ότι υπάρχουν παντού και έχει κάποιος άπειρες επιλογές ανάλογα τα γούστα του σε σχέση με vertuo κλπ μηχανών.. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...