Προς το περιεχόμενο

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα

Craven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις Jacobs δεν τις συμπαθώ γευστικά ιδιαίτερα... βγαίνουν κάθε τόσο και οι LOR προσφορά (καλές γευστικά, μια χαρά ο ριστρετο για φρεντο.. θα τον ήθελα λίγο δυνατότερο αλλά οκ, άψογες σε ποιότητα κάψουλας) και όταν γίνεται αυτό αξίζουν κυρίως οι 20δες του ristretto (βγαίνουν γύρω στα 5,5 η 20αδα αν θυμάμαι και καμιά φορά και με δώρο αυτή), για εμένα πολύ ανώτερες.

Αρκετά ωραίες απ αυτές που βγαίνουν πολύ συχνά σε προσφορά (σχεδόν βδομάδα παρά βδομάδα) είναι και οι Lavazza, εκεί θέλει προσοχή γιατί οι ποικιλίες είναι πολλές... μου άρεσε πολύ η καινούρια η Vigoroso η 12άρα αλλά σε προσφορά (lidl πριν λίγες εβδομάδες) είχα πετύχει μόνο ένα κουτί και δεν τις ξαναβρήκα, σκλαβενίτης κτλ τις βγάζει τις Lavazza συχνά σε προσφορά αλλά η Vigoroso πάντα άφαντη.. αν τις πετύχει κανείς αυτές σε προσφορά ας πει :)

Άσχετο με την ερώτηση, ξαναδοκίμασα και απο dructer τους καφέδες πριν λίγες μέρες λόγω δωρεάν μεταφορικών (πήρα τον κλασσικό τον μαύρο τον fortissimo, δυστυχώς 4 απ αυτόν και απο μια 10άδα απ όλους τους άλλους να δοκιμάσω) τελικά ο extremo για freddo μου φάνηκε αρκετά καλός αλλά δυστυχώς πήρα μόνο 10 (αυτοί με τις γεύσεις, είναι ωραίοι, εκτός του νοτσιόλα που μας φάνηκε γλυκός και τον sambuca που δεν τον πήρα, αλλά δεν κάνουν για καλοκαίρι και σίγουρα δεν αξίζει να δώσει κάποιος 2,95 για εμένα.. στην σύζυγο πάντως άρεσε πολύ το αμαρέτο πληροφοριακά) αλλά απο e-dructer αξίζει μόνο αν έχει δωρεάν μεταφορικά.. Είχα να πάρω πολύ πάνω απο χρόνο και δεν έχω καλή μνήμη αλλά ΝΟΜΙΖΩ ότι είναι αρκετά καλύτεροι γευστικά απο παλιά και νομίζω ότι έχουν και αρκετά καλύτερη ροή (πιθανόν και να έτυχε βέβαια αυτό στις 7-8 κάψουλες που έχω χρησιμοποιήσει, μην πάρω κανέναν στον λαιμό μου) Δεν έχει καμιά προσφορά εδώ, η τιμή πάντα ίδια είναι γύρω στα 2,45 για τις απλές (φυσικά δεν αξίζει αν βρει κάποιος σε προσφορά μια εκ των Lor, Lavazza πχ στα 2,7 την 10αδα, πόσο μάλλον όταν στο dructer δεν έχουν και συχνά τα δωρεάν μεταφορικά! αρκετά υπερτιμημένες για no name τις βρίσκω προσωπικά και τα μεταφορικά θα έπρεπε να είναι πάντα δωρεάν έστω.. ίσως βολεύει όποιον μένει κοντά Χαϊδάρι που έχει σημείο παραλαβής δωρεάν), οι κάψουλες ποιοτικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά φαίνεται όσες δοκίμασα να δουλεύουν οκ..

Επίσης άσχετο απλά για να γνωρίζετε, είχα πάρει πριν λίγο καιρό και από τις Vergano που ενώ απο γεύση δεν είναι κακές, οι κάψουλες είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ σαν ποιότητα... 1 στις 2 (και λίγο λέω 3 στις 4 καλύτερα) είχε πρόβλημα και το εντόπισα στο χαρτάκι που έχει μπροστά (αντί για αλουμίνιο όπως οι άλλες) που καταλήγει με το που τρυπήσει και περάσει ζεστό νερό να γίνεται μια νιανιά μάζα και να μην περνάει τίποτα .. πρέπει να κάνεις πατέντες για να δουλέψει σωστά. Για να πω τα θετικά, εκτός απο καλή γεύση (όχι τοπ αλλά καλή), η εταιρεία φέρθηκε ΟΚ και όταν πήρε η σύζυγος να παραπονεθεί μας ξαναέστειλαν κάποια κουτιά (όχι όλα βέβαια αλλά σαν κίνηση ήταν καλή) αλλά δυστυχώς και αυτά είχαν το ίδιο θέμα... δεν είναι πάρα πολύς καιρός αυτό (λίγο πριν ή μετά τα Χριστούγεννα λογικά) αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τις διόρθωσαν τις κάψουλες (το defect ήταν κάτι απλό στο να διορθωθεί καθώς αφορούσε το υλικό για το "καπακι". Αν κάποιος έχει πάρει το τελευταίο δίμηνο, ας μας πει πως πάνε.

Ξανά στο θέμα... σίγουρα με μια βόλτα απ τα Σ/Μ οποιαδήποτε στιγμή, μια εκ των Lor, Lavazza, Jacobs θα την πετύχεις σίγουρα σε προσφορά

Επεξ/σία από Craven
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πήγα σήμερα Σκλαβενίτη στο μεγάλο στο Village Ρέντη (αν και κλειστά τώρα θέλω να πιστεύω πως θα τα έχει και Δευτέρα) και είχε τους Jacobs στα 2,78 και τους LOR στα 3,18 την 10αδα ή 5,88 την 20άδα (2,94 βγαίνουν έτσι οι 10)

και οι μή αυθεντικές καλές είναι, ακόμα και αυτές του lidl. είχα πάρει και τις επαναφορτιζόμενες κάψουλες για να βάζω το Lavazza. Το θέμα είναι οτι κάποια στιγμή το μηχάνημα τα τίναξε και δεν ξέρω αν ήταν θέμα μή αυθεντικής κάψουλας ή επειδή απλά πέρασε η εγγύηση προ πολλού.

Μα όταν λέμε μη αυθεντικές αυτό εννοούμε... και οι Lor, Jacobs, Lavazza κτλ μη αυθεντικές είναι. Αυθεντικές είναι μόνο οι ίδιες οι Nespresso. Εκτός αν εννοούμε πιο "no name".

Του lidl τις έπαιρνα παλιά (ristretto) για freddo γιατί τότε που οι επιλογές ήταν λιγότερες, ήταν αξιοπρεπείς και πάμφτηνες σε σχέση με τις απλησίαστες αυθεντικές. Τώρα που οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες και καλύτερες γευστικά και ποιοτικά, έχω πλέον να πάρω καιρό. Η τιμή τους είναι καλή (2,29 νομίζω) αλλά λίγο που πλέον δεν βγαίνουν σε προσφορά (έβγαιναν πριν χρόνια στα 1,7 - 1,8 ευρώ και έπεφτε στοκ) λίγο που τις άλλες πλέον τις βρίσκεις στα 2,7 και μερικές φορές χαμηλότερα, έχει κλείσει τόσο η ψαλίδα που δεν ξέρω αν αξίζει για λίγα λεπτά του ευρώ να πάει κανείς σε μέτριες κάψουλες.

Τώρα για τα θέματα βλαβών, καλό είναι για ασφάλεια να δίνουμε λίγο σημασία ειδικά στην ροή και στο πόσο νερό διαφεύγει στον κάδο κάτω απ τις κάψουλες. Μια dolce gusto (άσχετο αλλά και σχετικό) στην εργασία μου τα τίναξε και πέταγε νερά (ήθελε πλέον νέα λάστιχα κτλ) ενώ μια άλλη μιας φίλης κάηκε η τρόμπα της. Η υποψία σε αυτή στην δουλειά μου, έπεσε στις bernini που παίρναμε τότε καθώς η καφετιέρα δυσκολευόταν. Στην nespresso τα πράγματα ήταν τότε (μιλάω πριν 2+ χρόνια) καλύτερα με τις bernini αλλά εγώ τότε και μόνο απο φόβο σταμάτησα να τις χρησιμοποιώ στην nespresso. Τώρα τις ξαναδοκίμασα και είδα πως η ροή είναι αρκετά καλύτερη από παλιά στις όσον αφορά την nespresso αλλά όχι σε όλες. Πχ έφτιαξα 2 με ρούμι σήμερα για εμένα και την σύζυγο και η μια είχε άψογη ροή και η άλλη χάλια. Γενικά είδαμε πως συνολικά σε 2 από τις 8-10  (δεν θυμάμαι) που έχουμε φτιάξει είχε δύσκολη ροή με την σημερινή μία να είναι η χειρότερη. Σίγουρα καλύτερα τα πράγματα από παλιότερα και προσωπικά θα ξαναπάρω κάψουλες στην πρώτη ευκαιρία γιατί μου άρεσαν κάποιες γεύσεις αρκετά ΑΛΛΑ με την γνώση ότι ένα 20-25% απ τις κάψουλες μπορεί να είναι σχετικά προβληματικές και όταν σε κάποια απ αυτές (αυτή την μία που μου έτυχε) η ροή είναι όχι απλά χαμηλή αλλά χάλια τότε καλό είναι να σταματάμε αμέσως και ας χάσουμε έναν καφέ. Τα πράγματα πάντως είναι όπως είπα αρκετά καλύτερα απο παλιά για τις περισσότερες εταιρείες (όπως πχ η Lor που παλιά πριν αλλάξει όνομα ήταν χάλια και τώρα είναι οι καλύτερες σαν κατασκευή) αλλά υπάρχουν και άλλες ακόμα όπως είπα οι vergano που έχουν αρκετό πρόβλημα κατασκευαστικά (ή είχαν έστω 5-6 μήνες πριν) και χρειάζονται βελτιώσεις. Οι καλύτερες για την μηχανή μετά τις αυθεντικές ξαναλέω είναι σίγουρα οι LOR.

Καλό γενικά είναι να προσέχουμε ειδικά όσοι έχουν ακριβές μηχανές χωρίς φυσικά να γινόμαστε υπερβολικοί (άλλο να προσέχεις να μην προσπαθείς με το ζόρι να βγάλεις καφέ από μια κάψουλα που δεν τρέχει με φόβο να χαλάσεις την μηχανή και άλλο το να λες εγώ θα παίρνω μόνο αυθεντικές για να μην χαλάσω την εσπρεσιέρα των 80-100 ευρώ και στο τέλος να την πληρώνεις 2πλή και 3πλή :) )... Απλά αν δείτε ζόρι και νερά να διαφεύγουν, παρατήστε τις κάψουλες και ας χάσετε λίγα ευρώ.

Έχουμε πάρει μια μηχανή Nespresso στο γραφείο και έχουμε δοκιμάσει μεγάλη ποσότητα από τις αυθεντικές αλλά και από διάφορες με άλλες μάρκες. Νομίζω πως οι αυθεντικές είναι οι καλύτερες όπως έλεγαν και οι περισσότεροι στις προηγούμενες σελίδες, δεν γνωριζω όμως αν αξίζουν τη σχεδόν διπλάσια τιμη, αν και συνήθως εγώ που πίνω κανα 2 την εβδομάδα τις προτιμώ. Έχουμε προμηθευτεί αρκετές φορές jacobs και Lor και νομίζω πως όντως είναι οι καλύτερες επιλογές. Bellarom από lidl ήταν σχετικά αδιάφορος lavazza απλά οκ, περίμενα γευστικά κάτι καλύτερο. Τέλος, αφορμή για το ποστ αποτέλεσε οι εντελως χάλια περισσότερο ποιοτικά παρά γευστικά κάψουλες από coffee island, που είχαν ως αποτέλεσμα να ζορίζεται αρκετά η μηχανή και από άποψη θορύβου αλλά και μειωμένης ροής, τόσο πολύ που έκανε τη διπλάσια ώρα να τελειώσει η παραγωγή του καφέ. Οι 3 μαρκεσ τελευταίες έχουν πλαστικό περίβλημα και αλουμινόχαρτο μπροστά πίσω. 

• 7 μήνες μετά...

Αν και barista πολλά χρόνια, είμαι εντελώς άχετος με τις συγκεκριμένες μηχανές. 2 ερωτήσεις στα γρήγορα! 

Συμφέρει να πάρω μηχανή νεσπρέσσο απο skroutz ή καλύτερα να πάω στα καταστήματα της εταιρίας και να πάρω αυθεντική απο εκεί; βλέπω διαφορά στις τιμές.

Οι συγκεκριμένες μηχανές εκτος απο τις κάψουλες νεσπρεσσο μπορουν να φορέσουν κ άλλες; πχ απο σουπερ μάρκετ,coffee island κλπ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, spiritclay είπε

Συμφέρει να πάρω μηχανή νεσπρέσσο απο skroutz ή καλύτερα να πάω στα καταστήματα της εταιρίας και να πάρω αυθεντική απο εκεί; βλέπω διαφορά στις τιμές.

Skroutz ή οπου πιο φτηνα

8 λεπτά πριν, spiritclay είπε

Οι συγκεκριμένες μηχανές εκτος απο τις κάψουλες νεσπρεσσο μπορουν να φορέσουν κ άλλες; πχ απο σουπερ μάρκετ,coffee island κλπ...

Ναι , αυτες που γραφουν για Nespresso  Jacobs - L'OR - Kimbo - Lavazza - Cellini μεχρι τις απαρδεκτες του Lidl  μην τυχων και παρεις

Επισης αυθεντικες να κοιτας τις επετειακες που βγαζει τις γιορτες ( Limited Edition  ) ...

Επεξ/σία από villasg
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι κατανοητό εδώ και πάρα καιρό (και έπρεπε να το είχα τονίσει), πως εφόσον δεν υπάρχει πια το θέμα στις προσφορές, το "ΌΧΙ προσφορές" στον τίτλο δεν ισχύει πια, γιαυτό είχα γράψει παλιότερα και εγώ για προσφορά εδώ.

Όπως και να χει, για αυτές τις μέρες, αυτά που είδα είναι στα My market τις Lor στα 2,37 οι κλασσικές γεύσεις και στα 2,46 (δεν θυμάμαι ακριβώς) τις καινούριες, όπως και τις 20δες ristretto στα 4,44 (άρα 2,22 η 10αδα), Παρασκευή πήρα εγώ οπότε θεωρώ πως πρέπει να ισχύει ακόμα.

Επίσης είχα δει κάποια συγκεκριμένη μάρκα (δεν θυμάμαι ποια) σε φυλλάδιο του Γαλαξία με 10δες espresso σε διάφορες γεύσεις στα 2,32 και κάποιους που έλεγε "greco" νομίζω αντί για espresso (κάνας σαν Ελληνικός?) στα 2,08 η 10αδα. 

Edit με φυλλάδιο για τις Lor: https://eshop.mymarket.gr/proino-rofimata-kafes/kafes/kapsoules?brand=L'OR

Edit2 με φυλλάδιο για αυτές που έλεγα απο Γαλαξία (δεν τις ξέρω καν, ας πει κανείς καμιά γνώμη): 24.%2016_12-4_1_2020_page-0011.jpg

Επεξ/σία από Craven
  • Like 2

Πρόσφατα αγόρασα και εγώ μια μηχανή nespresso.

Από τις αυθεντικές κάψουλες nespresso ποιες είναι οι αγαπημένες σας γεύσεις ;

Ποια γεύση πιστεύετε πως πλησιάζει πιο πολύ στον αυθεντικό espresso ;

Καλημέρα , με δεδομένο οτι οι γνήσιες κάψουλες είναι ολίγον τι ακριβές πλεον έχω κατασταλάξει στις Lor Onyx με βαθμό 12. Είναι δυνατός και πικρίζει όσο το θέλω.

Έχω δοκιμάσει Jacobs, Starbucks, Coffee Island αλλά δεν....

Όπως προαναφέρθηκε αυτές τις μέρες παίζουν στα ~2,40 € στα Mymarket. Αξίζει με χίλια.

• Super Moderators

Οι Starbucks είναι πολύ κοντά σε γεύση με κάποιες από τη Nespresso και βασικά τις βγάζει η ίδια η Nespresso μετά το deal που έκανε με τη Starbucks. Υπάρχουν στα περισσότερα super markets και συχνά παίζουν προωθητικές ενέργειες με πολύ καλές τιμές. 

Αυτο που πρέπει να κοιτάζετε στις κάψουλες συμβατές με Nespresso, είναι η πίεση που υπάρχει στο εσωτερικό της κάψουλας. Το αλουμινόχαρτο στο πάνω μέρος πρέπει να είναι «φουσκωμένο» όταν το πιέζετε και όχι απλά επίπεδο χωρίς καμία ένδειξη πίεσης στο εσωτερικό. Διαφορετικά δεν θα πιάσει ποτε τα σωστά bar κατά την εκχύλιση του καφέ και θα βγάζει απλά ...ζουμάκι με γεύση καφέ και χωρίς σωστό καϊμάκι από πάνω. Αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα με τις κάψουλες που ξαναγεμίζουν μιας και στην ουσία είναι σα να πίνετε καφέ φίλτρου με γεύση espresso αφού το νερό απλά περνάει μέσα από την κάψουλα με μηδενική πίεση. 

:) 

• Like 5

Προσωπικά δεν με ξετρέλαναν οι starbucks που δοκίμασα (βγαίνουν όντως σε προσφορά συχνά πυκνά, τελευταία φορά τους είχα βρει πριν λίγες μέρες σε προσφορά Σκλαβενίτη), στην σύζυγο όμως που τις αρέσουν οι πιο δυνατοί σε σχέση με εμένα, της άρεσαν αρκετά.

Οι LOR έχουν σίγουρα ποιοτικές κάψουλες ενώ παρατήρησα σε αγορά κατά τύχη όταν είχα ξεμείνει, πως και των lidl εκτός απ την πτώση στην τιμή, βελτιώθηκε η κατασκευή τους αρκετά σε σχέση με παλιά (αλουμίνιο πάνω κάτω κτλ)

11 ώρες πριν, villasg είπε

τις απαρδεκτες του Lidl 

1 λεπτό πριν, Craven είπε

πως και των lidl εκτός απ την πτώση στην τιμή, βελτιώθηκε η κατασκευή τους

Να πω γιατι τις λεω απαραδεκτες .
Αυτες που πηρα γιατι ειχα ξεμεινει απο LOR που παιρνω συνηθως , τις βαζω στην μηχανη μου (Delonghi Nespresso Inissia) και ξεκινωντας η μηχανη "σκαει" σηκωνεται το "χερουλι" και μου ανοιγει η υποδοχη που βαζουμε την καψουλα.
Κατι παιζει , δεν την τρυπαει καλα μαλλον .
Το νου σας

• Like 1

Δεν μου έτυχε σε καμία στο κουτάκι που πήρα, όπως και είχα καλή ροή, βέβαια πήρα αυτές τις "μοντένα" και όχι ριστρέτο οπότε δεν ξέρω και σίγουρα :)

Οι Starbucks είναι πολύ δυνατές κάψουλες. Και με την τιμή που παίζουν είναι τρομερό deal. Τις έχω κατευχαριστηθει. 

Πολυ καλο το φετινό festive πακετάκι με τις σκανδιναβικές γεύσεις. Αντρίκιο καφεδάκι σε σχέση με το περσινό φλωρέ!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...