Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jobous είπε

Σε μένα και στην espresso λειτουργία κάνει αργή εκχύλιση , όχι σταγόνα σταγόνα όμως. Το καλό είναι ότι κάνει καλό καϊμάκι. Μιλάω για τον Guatemala της CoffeeLab.

Εδώ παρακαλάμε για αργή εκχύλιση...😛

1 ώρα πριν, jobous είπε

Πάντως ότι και να έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής της Nespresso είναι πάνω από όλους. 

Τις κάψουλες του Lidl τις έχετε δοκιμάσει ??? Μιλάω για τους Ristretto ...  Τους σκεφτόμουν για την δουλειά , τους δίνει και 20άδα.

Αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις. Κάποιοι λένε ότι τους άρεσαν, κάποιοι λένε ότι δεν τους άρεσαν ή ότι είχαν προβλήματα στην εκχύλιση.

• Like 2
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, jobous είπε

Τις κάψουλες του Lidl τις έχετε δοκιμάσει ??? Μιλάω για τους Ristretto ...  Τους σκεφτόμουν για την δουλειά , τους δίνει και 20άδα.

τιμιοτατες , πλεον εχω καταληξει και χρησημοποιω μονο αυτες 

Επεξ/σία από villasg
  • Like 1
Δημοσ.

Κάψουλες καφέ: Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται

Η εξέλιξη αυτή μεταφράζεται στο ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να «τρέχουν» προσφορά στην προσφορά, γιατί έτσι μειώνεται η τιμή αναφοράς.

Αυτό, όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, σημαίνει πως σε θεωρητικό επίπεδο, για 30 ημέρες δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία προσφορά, επειδή χρειάζεται να επιστρέψει η τιμή στην ονομαστική της αξία.

https://www.tovima.gr/2025/03/11/finance/kapsoules-kafe-i-megali-allagi-pou-erxetai-to-isxyro-dilimma/

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Spanos είπε

Κάψουλες καφέ: Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται

Η εξέλιξη αυτή μεταφράζεται στο ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να «τρέχουν» προσφορά στην προσφορά, γιατί έτσι μειώνεται η τιμή αναφοράς.

Αυτό, όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, σημαίνει πως σε θεωρητικό επίπεδο, για 30 ημέρες δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία προσφορά, επειδή χρειάζεται να επιστρέψει η τιμή στην ονομαστική της αξία.

https://www.tovima.gr/2025/03/11/finance/kapsoules-kafe-i-megali-allagi-pou-erxetai-to-isxyro-dilimma/

αυτό ισχύει για όλα τα είδη σε έκπτωση και τα πρόστιμα είναι ακριβά, θυμίζω μια που φτιάχνει και πουλάει κρέμες έφαγε πρόστιμο 500.000 αν θυμάμαι γιατί έκανε έκπτωση και ενώ έπρεπε να την σταματήσει και να γυρίσει στην αρχική τιμή αυτή συνέχισε την έκπτωση για 3-4 μήνες φωναζοντας ΝΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΈΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΣ...έφαγε χοντρό κράξιμο για τον λόγο ότι αφού θέλει να την πουλάει φθηνά να κατεβάσει την τιμή μόνιμα και όχι να λέει συνεχίζω τις προσφορές κλπ κλπ μαρκετινίστικα κόλπα...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/3/2025 στις 9:08 ΠΜ, jobous είπε

Εμένα δεν μου άρεσαν ... Ανίθετα μου άρεσε ο μονοποικιλιακός που έχουν Indonesia 9/12.  Και τον πήρα σε προσφορά 1.68 από 2 κατι (δεκάδα)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπορείτε να μου συστήσετε κάποια οικονομική συσκευή που να είναι συμβατή με τις κάψουλες του Lidl;

Επεξ/σία από arg_
Δημοσ.

απαντώντας στον εαυτό μου, είδα ότι είναι για το σύστημα της Nespresso οπότε οποιαδήποτε συμβατή είναι εντάξει

Δημοσ.

Τίμιες κάψουλες είναι και οι Fortisimo του Bazaar με 2 ευρώ οι 10 αλουμινίου. Εμένα μου άρεσε η μαύρη αρκετά, η κόκκινη οχι και τόσο. Μου άρεσαν πιο πολύ απο του Lidl.

image.jpeg.293a967477bc920c239fd946cace0e08.jpeg

image.jpeg.2d088ca315fac579e7fbc3a87213d233.jpeg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, arg_ είπε

απαντώντας στον εαυτό μου, είδα ότι είναι για το σύστημα της Nespresso οπότε οποιαδήποτε συμβατή είναι εντάξει

Η νεσπρεσο έχει 2 συστήματα το original που συζητάμε εδώ που βρίσκεις κάψουλες παντού και το νεότερο Vertuo που δεν υπάρχουν συμβατές αλλά μόνο γνησιες όποτε αν ενδιαφέρεσαι για το original  ξεκινάν από 75ε σε Σκρουτζ , υπάρχουν και στο επίσημο σάιτ της νεσπρεσο.

Εγώ έχω μια Krups Inissia  5 χρόνια και μου έχει βγει πολύ καλή, υπάρχουν διάφορα μοντέλα όπως: Inissia, Essenza, pixie κτλ, τελευταία έχουν βγάλει και άλλες κινεζικές κυρίως μάρκες  πολλές απ' αυτές ειναι συμβατές και με διάφορα άλλα συστήματα εκτός από νεσπρεσο (π Χ Dolce gusto, ese pod κτλ) , θα σου έλεγα να δεις πιο πολύ τις κλασσικές φτηνές Inissia (delonghi/krups) , Εssenza (delonghi/Krups).

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 3
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα. Δοκίμασα την περασμένη εβδομάδα vertuo hazelnut που μου έφτιαξαν σε nespresso boutique και μου άρεσε πάρα πολύ, οπότε λέω να προχωρήσω σε αγορά κάποια μηχανής. Κάποιες ερωτήσεις:

1. Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε vertuo hazelnut σε φρέντο εσπρέσο ?
  2. Όποια και αν πάρω (πχ. την απλή που έχει κοντά 60 ευρώ σκρουτζ έως τη σούπερ ντούπερ που κάνει 400 ευρώ) ο καφές είναι ο ίδιος (δε με νοιάζει καπουτσίνο)
  3. Οι ακριβές vertuo έχουν περισσότερα γραμμάρια καφέ από τις μικρές κάψουλες οπότε πχ για ένα φρέντο αρκεί η μία κάψουλα?

Ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.

Πολλες προβληματικες μηχανες  vertuo βλεπω στις αξιολογησεις η ιδια η αντιπροσωπεια εδω πουλα και ανακατασκευασμενες σε χαμηλοτερη τιμη, απο οσο τις δινει καινουριες, αλλὰ οχι φθηνοτερες απο οσο τις βρισκεις σε πλατφορμες κοιταξε κι αυτη την παραμετρο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ μηχανή vertuo δεν θα έπαιρνα και τσάμπα να μου την έδιναν. Αφενός διότι έχουν βγει προβληματικες και αφετέρου κάψουλες μόνο original και ακριβές. Η Καλύτερη επιλογή για εμένα που είναι μονόδρομος στο σπίτι ή μηχανή ή Inissia με τις μικρές κάψουλες που βρίσκεις παντού και έχουν τρομερή ποικιλία και ας είναι μονη δόση !! 

Επεξ/σία από GEOZN8
  • Like 2
Δημοσ.

Πάντως και η δικιά μου η original Essenza Mini C30 χάλασε στους 11 μήνες... Είχα από την αρχή κάτι θεματάκια, όπως μερικές φορές φτύνει ατμό και νερό όταν ανοίγω το κλείστρο, τώρα χάνει και σταγόνες νερό από μέσα. Καφέ φτιάχνεις αλλά θα την στείλω φυσικά αύριο για φτιάξιμο και θα μου φέρουν μηχανή αντικατάστασης με χρέωση 50 κάψουλες (20€). Αγορά από Nespresso...made in Ukraine.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...