SuPerMaNrE Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, Σύντομα θα φτιάξω ένα πισάκι αρκετά καλό υπολογίζοντας σε i5 6500 και rx470 , αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως εκεί κοντά θα είναι τα πράγματα. Και σκέφτομαι τώρα, να πάρω τον samsung 850 evo με 100 ευρώ ή να πάρω έναν ssd 120 GB και τον 1Tb WD Caviar blue; Με το δεύτερο , λογικά θα ξοδέψω περισσότερα αλλά θα έχω και πολύ περισσότερο χώρο. Βέβαια να σας πω την αλήθεια, τόσα πολλά Gb τι νατα κάνω; Σκοπεύω να έχω παιχνίδια αλλά όχι και τόσα πολλά.. Επίσης, ο Hdd δεν κάνει θόρυβο; Ο θόρυβος είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ στον νέο υπολογιστή. Ερώτηση1: Τι θα κάνατε; Ερώτηση2: Όταν πατάμε το κουμπί για να ανοίξει το πισι , ο Hdd κάνει φασαρί μέχρι να ξεκινήσει να δουλεύει; Ερώτηση3: Αν πάμε στην 2η επιλογή, ποιον Ssd 120gb;; Thank you!!!
giannisko Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, Σύντομα θα φτιάξω ένα πισάκι αρκετά καλό υπολογίζοντας σε i5 6500 και rx470 , αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως εκεί κοντά θα είναι τα πράγματα. Και σκέφτομαι τώρα, να πάρω τον samsung 850 evo με 100 ευρώ ή να πάρω έναν ssd 120 GB και τον 1Tb WD Caviar blue; Με το δεύτερο , λογικά θα ξοδέψω περισσότερα αλλά θα έχω και πολύ περισσότερο χώρο. Βέβαια να σας πω την αλήθεια, τόσα πολλά Gb τι νατα κάνω; Σκοπεύω να έχω παιχνίδια αλλά όχι και τόσα πολλά.. Επίσης, ο Hdd δεν κάνει θόρυβο; Ο θόρυβος είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ στον νέο υπολογιστή. Ερώτηση1: Τι θα κάνατε; Ερώτηση2: Όταν πατάμε το κουμπί για να ανοίξει το πισι , ο Hdd κάνει φασαρί μέχρι να ξεκινήσει να δουλεύει; Ερώτηση3: Αν πάμε στην 2η επιλογή, ποιον Ssd 120gb;; Thank you!!! Yπάρχει καί η τρίτη λύση πού έκανα εγώ Πήρα 2 ssd εναν 120 gb που περασα τό λειτουργικό και τά προγράμματα,και έναν 240 gb ssd για φωτός-video και λίγα παιχνίδια πού έχω,καί έτσι ειναι super αθορυβο δεν ακουυγεται τιποτα παρα μονο το fan τού τροφοδοτικού. Απαντηση 2 : Πριν βαλω τον δευτερο ssd 240 gb ειχα την μπαχατελα τους μαγνητικους (δηλαδη τον ssd 120 gb και εναν hdd) ,οταν ανοιγε το pc δεν εκανε φασαρια γιατι ειχε φωτο-βιντεο και παιχνιδια o hdd,οταν ανοιγα βιντεο η φωτο η παιχνιδια αρχιζε το γρούτσου-γρούτσου,και συνηθιζοντας το αθορυβο του πραγματος πριν ανοιξω τα παραπανω,εφαγε σουτ και πηρα τον δευτερο ssd 240 gb που με υπερκαλυπτουν και ειναι σαν να ειναι κλειστο το pc ουτε που ακουγεται
SuPerMaNrE Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πιστεύω ότι η 3η λύση αυτή είναι εξαιρετικά κοστοβόρα σχετικά με τις προηγούμενες, δεν νομίζεις; Έτσι δηλαδή θα δώσω κοντά στα 150-160. Αυτό που λες με τον Hdd εννοώ, αυτό δε θέλω να υπάρχει. οπότε μάλλον με βλέπω για έναν των 240
vdeseris Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Αν πάρεις έναν ssd και έναν 2.5 hdd? Πιστεύω θα είναι αρκετά πιο αθόρυβος από έναν 3.5άρη hdd 2
giannisko Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πιστεύω ότι η 3η λύση αυτή είναι εξαιρετικά κοστοβόρα σχετικά με τις προηγούμενες, δεν νομίζεις; Έτσι δηλαδή θα δώσω κοντά στα 150-160. Αυτό που λες με τον Hdd εννοώ, αυτό δε θέλω να υπάρχει. οπότε μάλλον με βλέπω για έναν των 240 Αν σε καλυπτη ο ssd 240 gb καντο ετσι που ειναι σαφως πιο οικονομικη λυση,και προπαντος αθορυβη. Αν συνηθησης τον ssd ουτε σε γραμματοσημο δεν θα θελεις να βλεπεις τις μπαχατελες hdd. 1
SuPerMaNrE Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Αν πάρεις έναν ssd και έναν 2.5 hdd? Πιστεύω θα είναι αρκετά πιο αθόρυβος από έναν 3.5άρη hdd χμμ αυτό δεν το είχα σκεφτεί ομολογώ . Γενικά προτείνονται αυτοί οι δίσκοι ; Είναι το ίδιο με τους SHDD ή μπαα;;
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Το μόνο σίγουρο είναι να πάρεις 240gb ssd. Ατγότερα παίρνεις και έναν σκληρό αν δεν έχεις τα χρήματα τώρα. Τώρα στο θέμα του θορύβου εκτός από τομ ίδιο τον δίσκο έχει σημασία και το κουτί. Συγκεκριμένα τα συρτάρια ή απλά οι θέσεις που θα μπει ο σκληρός αν δημιουργούν πρόβλημα. Και το πρόβλημα αυτό είναι οι συντονισμοί που κάνει ο δίσκος και μεταφέρεται στο κουτί. Υπάρχουν κουτιά που έχουν λύσει το θέμα αυτό όπως π.χ. τα Fractal και υπάρχουν και κουτιά όπως κάποια της corsair που έχουν θέμα. Επίσης δεν είναι όλοι οι σκληροί θορυβώδεις. Είναι και σε τι κομμάτι θα πέσεις μερικές φορές. Οι WD Red π.χ στις 5400 στροφές δεν κάνουν θόρυβο. 2
SuPerMaNrE Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Σε ευχαριστώ Blueblood φίλε μου. Με είχες βοηθήσει και παλαιότερα για να πάρω ssd για το λάπτοπ . Πήρα έναν 120 Gb και να φανταστείς ότι έχω "φάει" μόνο 70. Οπότε παίρνω τον evo 850 και μετά βλέπω έτσι; Δεν είναι το ότι δεν έχω τα χρήματα να ξέρεις. Είναι το ότι δεν θέλω να τα ξοδέψω σε κάτι που ίσως να είναι αχρείαστο, για αυτό το λέω
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Ένας 120αρης γεμίζει εύκολα. Ειδικά με τα updates των windows βάλε και κάποια προγράμματα δεν καταλαβαίνεις για πότε γεμίζει. Δεν είναι καλό να γεμίζουμε πάρα πολύ τον δίσκο. Να μην έχεις και το άγχος μήπως γέμισε. Υπάρχουν και φθηνότεροι δίσκοι αλλά έχουν 3 χρόνια εγγύηση έναντι του 850 evo. 1
SuPerMaNrE Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Blueblood δε μου κάνεις καμιά άλλη πρόταση για ssd λίγο πιο φθηνή;; Γιατί όσο σκέφτομαι ένα 100ρικο για σκληρο είναι πολυ.
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Έχεις δίκιο. Δυστηχώς έχεις πέσει σε άσχημη περίοδο οπου οι τιμές των ssd έχουν πάρει τον ανήφορο λόγω έλλειψης μνημών για τους ssd. Έτσι λένε τουλάχιστον. Λίγο φθηνότερος και σχετικά καλές ταχύτητες ο ΜΧ300. Ο αντίστοιχος μεγαλύτερος στα 750GB είναι καλύτερος αλλά και αυτός είναι καλός και με 35gb παραπάνω. https://www.skroutz.gr/s/9537199/Crucial-MX300-275GB.html Πιο κάτω σε τιμές αλλά και σε ταχύτητες χωρίς ωστόσο βέβαια να να γίνεται αισθητή η διαφορά τους σε καθημερινή χρήση. https://www.skroutz.gr/s/8418950/OCZ-Trion-150-240GB.html https://www.skroutz.gr/s/7402760/Patriot-Blast-240GB.html Και οι τρεις έχουν 3 χρόνια εγγύηση. Πιο καλή εγγύηση της OCZ καθώς αν χρειαστεί να κάνεις χρήση της επικοινωνείς με την ocz και όχι με το κάθε ελληνικό κ@λομάγαζο. Θα σου στείλουν νέο ssd ακόμα και αν δεν έχουν πρώτα παραλάβει τον δικό σου. Ούτε και εγώ θα έπαιρνα τον EVO. Κάποτε είχε 88 ευρώ αν δεις και το ιστορικό στο skroutz. 1
SuPerMaNrE Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Ναι αυτό λέω και εγώ! Ξέχασα να σου πω κάτι. Έχω την επιλογή αγοράς πραγμάτων από το amazon uk λόγω του θείου μου εκεί. Για να δω αυτά που μου είπες.. Με τον ocz συμφωνώ απόλυτα. Από τον Arc 100 έμεινα πλήρως ευχαριστημένος.
aleilo03 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Κι εγω ειμαι σε τετοια φαση και εχω σκεφτει να παρω ενα evo 850 128GB για το λειτουργικο και τα πολυ βασικα προγραμματα, εναν evo 256GB μόνο για τα παιχνιδια και να κρατησω 2 hdd 1tb ο καθενας για ταινιες, φωτος, μουσικη, downloads κτλ και διαφορα αλλα αρχεια Να φανταστεις αυτη τη στιγμη εχω ενα 830 128GB 4ετιας έχει Free 70GB και εχει γραψει συνολο ολα αυτα τα χρονια μολις 6ΤΒ.. 1
giannisko Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Βλέπω καί έναν φτηνό ssd τής OCZ τόν TL100 τόν έχει δουλέψει κάποιος νά έχουμε άποψη ? https://www.skroutz.gr/s/10086300/OCZ-TL100-240GB.html?from=recommendations
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα