Προς το περιεχόμενο

Nikon d5300 vs Nikon d7200

murcielago580

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους.

Θα ηθελα να με βοηθησει καποιος/οι που γνωριζουν αν αξιζει η μεταβαση απο την 5300 στην 7200, κυριως οσων αφορα την ποιοτητα των φωτογραφιων.Θα υπαρχει εστω καποια διαφορα αναμεσα στις 2 στο τελικο αποτελεσμα?

Εννοειται πως γνωριζω οτι σαν σωμα συνολικα η 7200 ειναι αρκετα καλυτερη,ομως απο αποψη ποιοτητας φωτογραφιας ποση διαφορα εχουν?

Επισης κατι αλλο που βλεπω πολλοι να αναφερουν ειναι οτι το συστημα auto focus της 7200 ειναι πολυ καλο.πχ τα βραδια η 5300 δυσκολευεται αρκετα να εστιασει σε σκοτεινα σημεια.η 7200 θα ειναι καλυτερη σε αυτον τον τομεα?

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαφως και ενας καλός φακός θα αναβαθμίσει ΟΛΕΣ τις φωτογραφιες σου.

Απο την αλλη σε IQ η D7200 δεν ειναι ουσιαστική αναβάθμιση σε σχεση με την D5300 σε κανονικές συνθήκες φωτισμου.

Ομως η D7200 εχει native ISO 25.600 ενω η D5300 εχει 12.800 (extended to 25.600) και καλύτερο AF συνολικα και πιο ικανο σε low light συνθηκες.

Οποτε δεν αναμενεις να δεις τις διαφορες παρα μονο οταν τα πραγματα αρχισουν και δυσκολέψουν. Εαν αυτο ειναι το ζητούμενο τοτε αξίζει η μετάβαση σιγουρα. Εαν σπανια μπαινεις σε τετοιες συνθηκες φωτογραφησης τοτε ενας καλυτερος φακος ειναι πιο χρησιμη επενδυση. Και φυσικα ενας φωτεινος φακος εστιαζει πιο γρηγορα και αξιοπιστα.

Φυσικα οπως ειπες η D7200 ειναι συνολικα πιο ικανη καμερα. Εαν την χρειαζεσαι ομως μονο εσυ το ξερεις

http://thedigitalcamera.net/nikon-d5300-vs-d5500-vs-d7200-comparison-which-one-is-worth-buying/

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και σας ευχαριστω για τις απαντησεις.

Σχετικα σπανια βρισκομαι σε τετοιες δυσκολες σκηνες.ομως προχτες πχ προσπαθουσα να φωτογραφισω κατι στον κηπο κ η 5300 δεν ελεγε με τπτ να εστιασει τη νυχτα,με φως κηπου αναμμενο που σημαινει οτι υπηρχε φωτισμος αξιοπρεπης.Αλλη φορα καλοκαιρι βραδυ να προσπαθω να βγαλω την ακρογιαλια(εδω βεβαια μονο με το βοηθητικο φωτακι που εχει μπροστα η καμερα)παλι με τπτ δεν εστιαζε.

Δεν θα τυχει συνεχεια αλλα οταν τυχει γτ να χανεις αυτες τις στιγμες?

SeNNInha το iso που φτανει 25600 στην 5300 και 102400 στην 7200 ποσο θα βοηθησει?ουσιαστικα πανω απο 3200 χαλαει η εικονα κ στις 2 μηχανες.αντε σου λεω η 7200 να παει ενα βημα παραπερα?δλδ αντι για 3200 να φτασει 4000 η 5000.δεν θα βοηθησει νομιζω.

Επισης αν δεν απατωμαι η 5300 τραβαει 1920*1080@60fps χωρις να κανει crop 1.3x που κανει η 7200?η κανω λαθος εδω?

Τελος απο φακο εχω εναν γρηγορο τον tamron 17-5- f/2.8 vc ο οποιος με εχει αφησει αρκετα ικανοποιημενο.εχω δοκιμασει κ τον 35mm f/1.8g  αλλα δεν με βολεψε το οτι δεν ειναι ζουμ ετσι πηγα στον ταμρον.

Επεξ/σία από murcielago580

Η D7200 με λιγο πιο ψηλο native ISO θα εχει λιγο καλύτερη ποιοτητα εικόνας στο ιδιο υψηλο ISO (πχ 1600 ή 3200) σε σχεση με την D5300. Αλλιως αναμένεις παραπλήσια ή ιδια ποιοτητα εικόνας. Αυτή ειναι η απάντηση σε αυτο που ρωτησες.

Απο εκει και μετά η D7200 σαφως υπερτερει στα παντα σε σχεση με την D5300. Οποτε εαν εχεις αναγκη κατι παραπανω σε χειρισμο/ικανοτητες στο σωμα το ξερεις μονο εσυ.

• Like 1

Σαν θόρυβος είναι ίδιες σε όλα τα ISO. Σε χρώμα και dynamic range υπερέχει η 7200 (μισό με ένα στοπ θα έλεγα).

Σίγουρα μεγαλύτερη διαφορά θα δεις με έναν καλύτερο φακό στην ποιότητα των φωτογραφιών σου.

• Like 1

Χμ...Το θεμα ειναι imetrelosOK οτι ενω αγορασα την 7200 με τον 18-105(τον 18-105 θα τον πουλησω αφου εχω τον 17-50 2.8,δεν θελω το παραπανω ζουμ)μου εφεραν δωρο στο καπακι την 5300.

Απο συγκρισεις κλπ που διαβαζω βγαζω το συμπερασμα που ειπε κ ο φιλος nickolas παραπανω οτι ναι μεν εναν επαγγελματια θα τον βοηθησει να εχει παραπανω κουμπια για το καθετι παρα να ψαχνει στα μενου της 5300 ή πχ οι 2 καρτες μνημης, ή η μεγαλυτερη μπαταρια, ή η προστασια απο σκονη βροχη υγρασια αλλα εμενα θα μου ληψει πχ να γυρισω την οθονη σε ενα ταξιδι κ να βγαλω μια selfi ας πουμε,η τα 200 γραμμαρια παραπανω της 7200 που θα την κουβαλαω ολη μερα.

Γι αυτο με ολα οσα εχω αναφερει ναι μεν μου αρεσει η 7200,αλλα κ η 5300 αν δεν δω καποια ουσιαστικη διαφορα στην ποιοτητα εικονας αναμεσα στις 2 δεν θα με χαλαγε καθολου.

Πριν παρω την 7200 ειχα την 5100 οποτε αναβαθμιση αρκετη ειναι κ η 7200 και η 5300.

*Επιβεβαιωσα οτι η 7200 τραβαει 60frames full hd μονο με crop mode 1.3x ενω η 5300 χωρις crop.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γούστα ειναι αυτα. Η D7200 εχει πολλες παραπανω δυνατότητες (και ποιοτητα κατασκευης) αλλα εαν δεν τις χρησιμοποιεις ειναι απλα σαν να μην υπαρχουν. Οποτε η χρηστικότητα που εσυ λες και σε βολευει ειναι το στοιχειο που θα κλεινει την ζυγαρια. Συμφωνα με αυτα που λες στην πραξη κακως πηρες εξ αρχής την D7200

Βεβαια το AF της D7200 ειναι και καλυτερο και πιο αξιοπιστο. Και στα ορια θα βγαλει ελαχιστα καλυτερη φωτο.

Εγω θα κρατουσα την D7200 χωρις δευτερη σκέψη ουτε καμια αμφιβολια. Sorry αλλα για selfie δεν θα βγαλω την DSLR και το βιντεο δεν εχει στην πραξη διαφορα. Τα υπολοιπα ομως εχουν. Επισης το διαφραγμα εχει θεωρητικη ζωη 150.000 κλικς στην D7200 ενω 100.000 κλικς στην D5300. Αλλα αυτος ειμαι εγω με τα δικα μου κριτήρια.

Οποτε την απαντηση την εχεις μονο εσυ.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η 7200 είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σε dslr κάτω του 1000άρικου και η απόδοση του iso της είναι ΕΥΘΕΩΣ συγκρίσιμη με αυτό της D500. 

Για όσους ξέρουν να διαβάζουν διαγράμματα:

Screenshot_2.png

Με κλειστά μάτια 7200 σαν πιο ολοκληρωμένο μοντέλο σε σύγκριση με την 5300.

Επεξ/σία από VampireKiSS
  • Like 2

Παιδια σας ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις.

Τελικα κρατησα την 7200 κ πουλησα την 5300.Δεν νομιζω να εχω καποιο παραπονο...

Να κανω αλλη μια ερωτηση την οποια δεν εχω καταλαβει ακομα...

Το οτι η 7200 εχει auto focus στο σωμα, ποιους φακους βοηθαει να χρησιμοποιεις οι οποιοι δεν εχουν μοτερ δικο τους?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μονο οι AF-S εχουν μοτέρ στο σώμα του φακού. Οι υπόλοιποι δεν εχουν και χρειάζονται το μοτέρ της μηχανής. Συνηθως βεβαια οι AF-S ειναι πιο γρήγοροι σε AF. Φυσικά υπαρχουν και πολλοι καλοί παλιότεροι φακοί με manual Focus. Ουτως ή άλλως με την D7200 μπορεις να τους χρησιμοποιήσεις όλους κατι που ειναι ενα απο μεγαλα advandages σε σχεση με την D5300.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο οτι βλεπω υπαρχουν οι παρακατω τυποι φακων απο τους πρωτους πρωτους εως τους σημερινους

Nikon's original F-mount (non-AI) lenses

Auto Indexing AI and AI-S lenses

AF

και τελος οι σημερινοι που εχουν το μοτερ επανω στο σωμα τους οι AF-S.

Αν κανω καπου λαθος διορθωστε με...

Ποιους απο ολους τους παραπανω μπορω να χρησιμοποιησω και να εχω και auto focus?

Επεξ/σία από murcielago580

Οτι γραφει AF σημαινει Auto Focus εαν δεν το γραφει ειναι manual

AF

AF-S

AF-P

Με μπερδευει αυτο το θεμα...

Για πχ αυτος ο φακος

http://www.skroutz.gr/s/1796823/Nikon-AF-Nikkor-50mm-f-1-8D.html

Δεν εχει auto focus στην 5300.στην 7200 ομως θα εχει λογω του οτι εχει μοτερ η καμερα στο σωμα της?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...