Προς το περιεχόμενο

ερώτηση για overclocking

sleepy_head

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να σημειώσω κάτι, ως προσωπική εντύπωση?

Όταν περνάμε από μία αλλαγή γενεάς, πχ από 8xxx σε 9xxx, οι συγκρίσεις πάυουν να ισχυόυν αναφορικά με την τελική απόδοση σε παιχνίδια. Το μόνο - σχεδόν - σίγουρο είναι πως η νέα γενιά φέρνει νεότερες τεχνολογίες από την προηγούμενη. Η συγκριση ως προς την απόδοση, και βάσει αριθμων ονόματος, μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ καρτών της ίδιας γενιάς. Αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, η κατηγορία εναντίον της ΑΤΙ για παραπλάνηση μεταξύ 8500 και 9000 είναι άδικη. Αντίθετα, αυτή που θα ευσταθούσε είναι για την ονοματοδοσία της 9600, η οποία όντως είναι κατώτερη της 9500, οπότε εκεί πρέπει να είσαι ενημερωμένος.

Αντίστοιχα "παιχνίδια" με τις ονοματοδοσίες έχουν γίνει και από πλευράς NVidia με περιπτώσεις του στυλ "...μα εγώ έχω τζι φορς τέσσερα! -Δυο γραμματάκια που έχει μετά τα πρόσεξες?" ή "Μα εγώ έχω καρτα εφ-εξ!"...

Δημοσ.

Dvs allakses karta gia na exeis agp 8x gia na to kaneis ti?kai apo tin stigmi pou den paizeis games kai psaxneis na kaneis tin douleia sou stin xamiloteri dinati timi mia tnt2 tha sou pigaine ganti..(kanei kapou 10 eyro sta metaxeirismena,asxeta an o kathenas tin poulaei apo 25 mexri 50)kai i 9200 sou einai poli poli dinati..Bebaia an epezes games tha katalavaines amesos giati karta prokeitai i 9200.20 eyro kai polla tis einai,asxeta an i ATI tin poulaei 70+.Entelos filika kai xoris kamia diathesi na ertho se kontra mazi sou,stefanos :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

den diafono.....

Alla den mporousa na to psaxo! Pos egine:

Molis pira to motherboard + ram + cpu. Ta sidneo ola. Leo oraia pame na valoume kai tin karta grafikon. Xmm.... den mpainei i k@riol@ :)

Ti na kano??? PC den eixa na anoixo kai na psaxo... Tin epomeni itan savatokiriako. An den paregelna mesa se 2 ores den tha tin eixa oute tin deutera = 4 meres xoris pc!

Stin anagki tin pira.Epsaxnga gia kati giro sta 70E kai auto meso tilefonou me ton ipallilo :) Afou kano tin douleia mou den psaxno na vro poso kotso me piasane.....

Δημοσ.

:D Σώθηκες...

Αν δεν θέλαμε να παίξουμε με τις λέξεις, πιο σωστή ερώτηση θα ήταν τι καινούριο φέρνει η γενιά 9xxx σε σχέση με την 8xxx. Απλά είπα μια αίσθηση που έχω, όχι κάποιον απαράβατο κανόνα. Το κεντρικό νόημα είναι ότι δεν είναι παραγωγικό και δεν δίνει σωστά αποτελέσματα το να συγκρίνουμε βάσει απόλυτων αριθμών ονοματοδοσίας, παρα μόνο εντός της ιδιας γενεάς. Ελπίζω να μην διαφωνούμε σε αυτό...

Δημοσ.

An allakseis to sistima psiksis ti kartas grafikwn tote to o/c aksizei

an oxi ksexna to tha arxisei na zestenete me sinepeia na dimiourgei kolimata sta paixnidia an den paradwsei pneuma kapws etsi tin epathe i 9700 enos filou mou bebaia tou dwsan allh apo egiisi

Δημοσ.

Η μόνη καινοτομία που θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα μπορούσε να προσφέρει η γενιά 9xxx σε σχέση με την 8xxx είναι η υποστήριξη του directx9. Αλλά η 9000, 9100 και 9200 δεν το υποστηρίζουν και συγχρόνως είναι και πιο αργές από την 8500, άρα κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να ανήκουν στη γενιά 8xxx.

Marcos_Aurilius, δεν διαφωνώ μαζί σου απλώς ανέφερα ότι η 9200 είναι πιο αργή από την 8500 σε προηγούμενο post για τον εξής λόγο. Κάποιοι έχουν 9200 και περιμένουν καλύτερες επιδόσεις από αυτές που τελικά έχουν. Απλώς το αναφέρω για να ξέρουν ότι πλέον η 9200 είναι επίσημα πιο αργή από την 8500 κατά κάποιο τρόπο <<για να μην ανησυχούν>>.

Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Δημοσ.
Marcos_Aurilius, δεν διαφωνώ μαζί σου απλώς ανέφερα ότι η 9200 είναι πιο αργή από την 8500 σε προηγούμενο post για τον εξής λόγο. Κάποιοι έχουν 9200 και περιμένουν καλύτερες επιδόσεις από αυτές που τελικά έχουν. Απλώς το αναφέρω για να ξέρουν ότι πλέον η 9200 είναι επίσημα πιο αργή από την 8500 κατά κάποιο τρόπο <<για να μην ανησυχούν>>.

Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Σε καταλαβαίνω και συμφωνούμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...