Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Νομίζω πως πλησιάζει η ώρα για μια μικρή αναβάθμιση στο desktop του σπιτιού που τρέχει win 10 (δεν θέλω σχόλια, το mac είναι για τις πιο σοβαρές δουλειές στο γραφείο ). Η τωρινή σύνθεση είναι: Gigabyte m/b GA-H87M-D3Hintel i5 4670MSI vga N670 2gb16gb ram ddr3Samsung 128gb ssd 840 pro (τρέχει μόνο το λειτουργικό και έχω και έναν 1ΤΒ sata για τα υπόλοιπα) Έχω βάλει στο μάτι μία 4Κ οθόνη Dell 28" που θα αντικαταστήσει την Dell 24" 1920*1200 που έχω τώρα και φαντάζομαι πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξω είναι η κάρτα γραφικών, μιας και τα υπόλοιπα εκτιμώ πως "αντέχουν" ακόμη. Σε τι κάρτα πάω λοιπόν που να μην κοστίσει και μια περιουσία? Gamer φανατικός δεν είμαι και το desktop αυτό εκτελεί κυρίως χρέη multimedia pc, συμπληρωματικές δουλείες για το γραφείο (κυρίως web usage και κάνα photoshop), κλπ.
Sheogorath Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα, Αν δεν θες να δώσεις μια περιουσία, πήγαινε σε μια 1060 6GB. Δεν θα πάιζεις στα high-ultra σε 4Κ αλλά θα είναι αξιοπρεπής εμπειρία. Αν έχεις πιο ψηλάστάνταρ, πας σε 1070. Αλλιώς περιμένεις την 1080ti, η 1080 η απλή δεν είναι πολύ vfm.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα, Αν δεν θες να δώσεις μια περιουσία, πήγαινε σε μια 1060 6GB. Δεν θα πάιζεις στα high-ultra σε 4Κ αλλά θα είναι αξιοπρεπής εμπειρία. Αν έχεις πιο ψηλάστάνταρ, πας σε 1070. Αλλιώς περιμένεις την 1080ti, η 1080 η απλή δεν είναι πολύ vfm. Άρα είμαστε κάπου στα 300-350 ευρώ. Κάπου εκεί το υπολόγιζα. MSI or Asus?
Fulgore Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Σε τι κάρτα πάω λοιπόν που να μην κοστίσει και μια περιουσία? Gamer φανατικός δεν είμαι και το desktop αυτό εκτελεί κυρίως χρέη multimedia pc, συμπληρωματικές δουλείες για το γραφείο (κυρίως web usage και κάνα photoshop), κλπ. Καλησπέρα, Αν δεν θες να δώσεις μια περιουσία, πήγαινε σε μια 1060 6GB. Δεν θα πάιζεις στα high-ultra σε 4Κ αλλά θα είναι αξιοπρεπής εμπειρία. Αν έχεις πιο ψηλάστάνταρ, πας σε 1070. Αλλιώς περιμένεις την 1080ti, η 1080 η απλή δεν είναι πολύ vfm. Εχω την εντυπωση οτι με το παραπανω εννοει καρτες κατω των 250ευρω μη σου πω,αρα δεν νομιζω να τον ενδιαφερει η 1080ti ουτως ή αλλως Τωρα οσον αφορα τις καρτες η σειρα περιπου ειναι η εξης 1050ti>rx 470>rx 480>1060 6gb. Ειναι καθαρα αναλογο του ποσα χρηματα θες να δωσεις,λογω της παραπανω αναλυσης.Οσο για την παραπανω συνθεση ναι κραταει ακομα μια χαρα για τουλαχιστον 2-3χρονια ανετοτατα(αφου υπαρχουν και 16gb ram).Μονο ενας μεγαλυτερος ssd θα ηταν μια καλη προσθηκη αν κριθει απαραιτητος. Άρα είμαστε κάπου στα 300-350 ευρώ. Κάπου εκεί το υπολόγιζα. MSI or Asus? Και οι δυο εταιριες παντως 3χρονια εγγυηση δινουν απλα η Msi σε γενικες γραμμες εχει εμφανισει λιγοτερα προβληματα(ολες οι εκδοσεις ανεξαρτητως μοντελου εχουν βγαλει ψιλο προβληματακια ουτως ή αλλως)απο τις περισσοτερες αλλες υλοποιησεις. 1
louilouiCK Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) RX 480 πάρε δεν υπάρχει 1060 πλέον Ριξε μια ματιά στα πρόσφατα revisions στις επιδόσεις με τους νέους drivers RX480>GTX 1060 και στα DX11 πλέον ενώ παράλληλα η διαφορά στο DX12 ανεβαίνει. και απο θέμα τιμής ακόμη και αν την πάρεις απο ελλάδα σου μένουν και ρέστα να πιεις ενα ποτάκι με την κοπέλα σου με RX 480 Και πλέον με το Crimson Radeon Relive ειναι μπροστά και στο software!Δες εδω τι λέει κλασικός υποστηρικτής της Nvidia ===================================================================== Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2016 από louilouiCK
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 RX 480 πάρε δεν υπάρχει 1060 πλέον Ριξε μια ματιά στα πρόσφατα revisions στις επιδόσεις με τους νέους drivers RX480>GTX 1080 Δεν τη συμπαθώ την AMD.
louilouiCK Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δεν τη συμπαθώ την AMD. Δεν ξέρω τι προηγούμενα έχεις εναντίον της αν σου έκανε κακο ή και εγώ δεν ξέρω τι Το θέμα ειναι αν συμπαθείς τα λεφτά σου.. θέλεις να πάνε σε κάτι που γενικά έχει καλύτερες επιδόσεις και σου δίνει παραπάνω πράματα (την δυνατότητα crossfire για μελλοντική φθηνή αναβάθμιση -η GTX 1060 δεν έχει δυνατότητα SLi- και 2GB παραπάνω μνήμη που θα παίξουν ρόλο στις μεγαλύτερες αναλύσεις επίσης δυνατότητα freesync όπου δεν θα χρειαστεί να δώσεις εξτρα χρήματα για να απολαύσεις την αντίστοιχη δυνατότητα της nvidia) ή θες να δώσεις λιγα παραπάνω σε κάτι υποδεέστερο; επειδή ας πούμε σαρέσει που ο CEO της έχει δερμάτινο σακάκι ή το σήμα ειναι πιο όμορφο.. (θα μου πεις προτιμάς apple... οπότε έχεις ενα θέμα με το brand name κατα των επιδόσεων.. θα σου πω πως η apple τρέχει AMD κάρτες ) εκει ειναι το θέμα.
Fulgore Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δεν τη συμπαθώ την AMD. Τοτε για 4κ αναγκαστικα 1060 6gb.Για την 3gb εκδοση αν ησουν σε 1080p ισως να αξιζε αλλα για 4k τρωει ακυρο. 2
Sheogorath Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δεν ξέρω τι προηγούμενα έχεις εναντίον της αν σου έκανε κακο ή και εγώ δεν ξέρω τι Το θέμα ειναι αν συμπαθείς τα λεφτά σου.. θέλεις να πάνε σε κάτι που γενικά έχει καλύτερες επιδόσεις και σου δίνει παραπάνω πράματα (την δυνατότητα crossfire για μελλοντική φθηνή αναβάθμιση -η GTX 1060 δεν έχει δυνατότητα SLi- και 2GB παραπάνω μνήμη που θα παίξουν ρόλο στις μεγαλύτερες αναλύσεις επίσης δυνατότητα freesync όπου δεν θα χρειαστεί να δώσεις εξτρα χρήματα για να απολαύσεις την αντίστοιχη δυνατότητα της nvidia) ή θες να δώσεις λιγα παραπάνω σε κάτι υποδεέστερο; επειδή ας πούμε σαρέσει που ο CEO της έχει δερμάτινο σακάκι ή το σήμα ειναι πιο όμορφο.. (θα μου πεις προτιμάς apple... οπότε έχεις ενα θέμα με το brand name κατα των επιδόσεων.. θα σου πω πως η apple τρέχει AMD κάρτες ) εκει ειναι το θέμα. Σωστά, αλλά η προσωπική επιλογή είναι επιλογή, συνεπώς ας προτείνουμε Nvidia. Για μένα οι Asus έχουν λίγο καλύτερη υλοποίηση σε 1060 6gb. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δεν ξέρω τι προηγούμενα έχεις εναντίον της αν σου έκανε κακο ή και εγώ δεν ξέρω τι Το θέμα ειναι αν συμπαθείς τα λεφτά σου.. θέλεις να πάνε σε κάτι που γενικά έχει καλύτερες επιδόσεις και σου δίνει παραπάνω πράματα (την δυνατότητα crossfire για μελλοντική φθηνή αναβάθμιση -η GTX 1060 δεν έχει δυνατότητα SLi- και 2GB παραπάνω μνήμη που θα παίξουν ρόλο στις μεγαλύτερες αναλύσεις επίσης δυνατότητα freesync όπου δεν θα χρειαστεί να δώσεις εξτρα χρήματα για να απολαύσεις την αντίστοιχη δυνατότητα της nvidia) ή θες να δώσεις λιγα παραπάνω σε κάτι υποδεέστερο; επειδή ας πούμε σαρέσει που ο CEO της έχει δερμάτινο σακάκι ή το σήμα ειναι πιο όμορφο.. (θα μου πεις προτιμάς apple... οπότε έχεις ενα θέμα με το brand name κατα των επιδόσεων.. θα σου πω πως η apple τρέχει AMD κάρτες ) εκει ειναι το θέμα. Κοίτα για να είμαι αντικειμενικός... Δεν διαφωνώ σε όσα λες σχετικά με τις επιδόσεις ή τις δυνατότητες αναβάθμισης και δεν έχω και πολύ συγκεκριμένες άσχημες εμπειρίες με την AMD. Εκτιμώ πως μου έχει μείνει "ψυχολογικό" από την εποχή που επέλεγα πάντα cpu amd (λόγω κόστους) και δεν είχα τα χρήματα για έναν intel (απωθημένα κλπ)...
Fulgore Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Σωστά, αλλά η προσωπική επιλογή είναι επιλογή, συνεπώς ας προτείνουμε Nvidia. Για μένα οι Asus έχουν λίγο καλύτερη υλοποίηση σε 1060 6gb. Καλα βασικα μικρο το κακο στο αν θα διαλεξει Asus ή Msi,πιο μεγαλο προβλημα ειναι ποια εκδοση συγκεκριμενα αφου στην Msi πχ η φθηνοτερη απο την ακριβοτερη εκδοση εχει πανω απο 60ευρω διαφορα .
louilouiCK Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Κοίτα για να είμαι αντικειμενικός... Δεν διαφωνώ σε όσα λες σχετικά με τις επιδόσεις ή τις δυνατότητες αναβάθμισης και δεν έχω και πολύ συγκεκριμένες άσχημες εμπειρίες με την AMD. Εκτιμώ πως μου έχει μείνει "ψυχολογικό" από την εποχή που επέλεγα πάντα cpu amd (λόγω κόστους) και δεν είχα τα χρήματα για έναν intel (απωθημένα κλπ)... Εγώ είμαι στο "αντίπαλο" στρατόπεδο... πάντα έπαιρνα intel και nvidia μέχρι που ήρθε καιρός να αναβαθμίσω (τα τελευταία χρόνια) και είδα ότι πληρώνω φύκια για μεταξωτές κορδέλες και πήγα σε AMD με αυτό το ρημάδι τον FX 8350 και μου βγήκε κόστος επεξεργαστής μητρική όσο μόνο ενας i5 intel επεξεργαστής και πραγματικά παρα τα reviews κτλ δεν είδα να κολλάει πουθενά (και ειμαι poweruser ) εκτός του encoding στο βίντεο όπου αργεί.... αλλά συνολικά για τα λεφτά που έδωσα ήμουν υπερ ευχαριστημένος και τώρα που βλέπω τι κάνουν οι ryzen που βάζει κάτω επεξεργαστή του χιλιάρικου με ίδια cores απο την intel (6900κ)και οι vega (πχ doom με fiji derivers και ενώ τρέχουν σε debugging layer 70+ FPS στα 4K) και την ήδη πετυχημένη παρουσία των a10 και RX μου τρέχουν τα σάλια για AMD η επόμενη μου αναβάθμιση θα ειναι full AMD κάπου στο Q1 2017
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα