Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας!

να ξεκινησω με το οτι ειμαι ασχετη με τεχνικα θεματα του υπολογιστη και επειδη πριν καιρο ειχα παει το λαπτοπ μ για φτιαξιμο ειπα να παρω μια γνωμη απο εδω μηπως ξερει κανεις πριν ξαναμπω στην ιδια διαδικασια! το προβλημα μ ειναι οτι ανα διαστηματα ο υπολογιστης μ κλεινει και εμφανιζει το παρακατω μηνυμα π επισυναπτω στην φωτογραφια! βρηκα τυχαια οτι του περναει με ctrl alt delete και επανερχεται αλλα μετα απο λιγο παλι τα ιδια! ξερει κανεις τι ειναι κ τι πρεπει να κανω? 

ευχαριστω

post-425019-0-73976700-1482190244_thumb.jpg

Δημοσ.

Προσπαθεί για κάποιο λόγο να μπουτάρει από την κάρτα δικτύου. Μόλις ανοίγει ο υπολογιστής θα πατάς συνέχεια DEL και μόλις μπεις BIOS, βάλε τον σκληρό σου πρώτο BOOT Option, αν δεν είναι ήδη, να δούμε αν αυτό λύσει το πρόβλημα.

Δημοσ.

Το DEL δεν παίζει σε όλα τα λάπτοπ. Afro, πες μας το μοντέλο και τη μάρκα του λάπτοπ σου καθώς και τι windows έχεις και αν τα έβαλες μετά την αγορά του λάπτοπ ή τα είχε προεγκατεστημένα.

Επίσης, όταν λες ότι κλείνει, εννοείς ότι κλείνει μπαμ και κάτω, δλδ μαύρη οθόνη και επανεκκίνηση ή τερματίζει κανονικά; Βγάζει καμία μπλε οθόνη με αλαμπουρνέζικα;

Μπορεί να είναι και πρόβλημα με θερμοκρασίες, ιδίως αν το παίρνεις στο κρεβάτι ή τα βάζεις σε σκεπάσματα και υφάσματα που μπορεί να μαζέψει από κάτω τρίχες και σκόνη. Θα έλεγα, όπως και να 'χει, να πάρεις μια βάση με ανεμιστήρα - ανεμιστήρες κανά 15άρι ή 20άρι ευρώ (οι πολύ φθηνοί των 8-10-12€ είναι παρτάλια)

Αν ζεσταίνεται πολύ όταν κλείνει μάλλον είναι αυτό. Αν όχι, τότε μπορεί να είναι και πρόβλημα μητρικής ή τροφοδοσίας ρεύματος.

Δημοσ.

Το DEL δεν παίζει σε όλα τα λάπτοπ. Afro, πες μας το μοντέλο και τη μάρκα του λάπτοπ σου καθώς και τι windows έχεις και αν τα έβαλες μετά την αγορά του λάπτοπ ή τα είχε προεγκατεστημένα.

Επίσης, όταν λες ότι κλείνει, εννοείς ότι κλείνει μπαμ και κάτω, δλδ μαύρη οθόνη και επανεκκίνηση ή τερματίζει κανονικά; Βγάζει καμία μπλε οθόνη με αλαμπουρνέζικα;

Μπορεί να είναι και πρόβλημα με θερμοκρασίες, ιδίως αν το παίρνεις στο κρεβάτι ή τα βάζεις σε σκεπάσματα και υφάσματα που μπορεί να μαζέψει από κάτω τρίχες και σκόνη. Θα έλεγα, όπως και να 'χει, να πάρεις μια βάση με ανεμιστήρα - ανεμιστήρες κανά 15άρι ή 20άρι ευρώ (οι πολύ φθηνοί των 8-10-12€ είναι παρτάλια)

Αν ζεσταίνεται πολύ όταν κλείνει μάλλον είναι αυτό. Αν όχι, τότε μπορεί να είναι και πρόβλημα μητρικής ή τροφοδοσίας ρεύματος.

για να δω τι μπορω να σου πω! λοιπον ειναι lenovo εχει windows 8 νομιζω προεγκατεστημενα! δεν εχω ιδεα τι μοντελο ειναι!

οταν κλεινει πρωτα βγαζει μηνυμα και λεει κατι σε: "your pc ran into a problem. we will fix it for you" και κατι τετοια! κανει λοιπον restart και μ ανοιγει στην παραπανω μαυρη οθονη!

μερικες φορες γραφει με γραμματα τον κωδικο του error για να το ψαξω λεει μετα! δεν το εχω κρατησει ομως ποτε! να το σημειωσω οταν μ το ξανακανει να σ πω?

οσο για την θερμοκρασια δεν ξερω το κανει παντου! κ η οθονη ομως μ τρεμοπαιζει σαν να μην κανει καλη επαφη! 

Προσπαθεί για κάποιο λόγο να μπουτάρει από την κάρτα δικτύου. Μόλις ανοίγει ο υπολογιστής θα πατάς συνέχεια DEL και μόλις μπεις BIOS, βάλε τον σκληρό σου πρώτο BOOT Option, αν δεν είναι ήδη, να δούμε αν αυτό λύσει το πρόβλημα.

απο το DEL και μετα δεν καταλαβα λεξη!  :blink:  :-D

Δημοσ.

Μα δεν σου βγάζει επιλογές για το boot παράδειγμα να ξεκινήσει από σκληρό δίσκο ή usb δίσκο ή dvd;

Κλείσε τον υπολογιστή και βάλε ένα usb stick στον υπολογιστή κάνε power on και δες αν σου βγάζει επιλογές για το boot. 

Θα έβαζα και ένα dvd ταυτόχρονα μήπως και δεν είναι ενεργοποιημένο το usb στο boot.

Από το bios αλλάζεις αυτές τις ρυθμίσεις.

Δημοσ.

Θα περιμένουμε afro. Σημείωσε το μήνυμα, τον κωδικό ή αν μπορείς τράβα το μια φωτογραφία (χωρίς φλάς). Το τρεμοπαίξιμο της οθόνης δε μου άρεσε. Αν είναι ακόμα στην εγγύηση ίσως είναι καλύτερα να το πήγαινες πίσω.

Alex, το πρόβλημα δεν είναι στο μήνυμα ότι δεν βρίσκει το καλώδιο αλλά γιατί βγάζει αυτό το μήνυμα και δεν μπουτάρει από τον δίσκο.

Το pxe είναι ένας agent για να εκκινήσει το μηχάνημα από έναν απομακρυσμένο σέρβερ στο δίκτυο και χρησιμοποιείται σε corporate συστήματα που δεν έχουν λειτουργικό και λειτουργούν σαν τερματικά. Η επιλογή pxe boot είναι συνήθως η τελευταία επιλογή στο boot chain και ενεργοποιείται όταν αποτύχουν όλες οι άλλες επιλογές (cd/dvd-hdd-usb-card reader-floppy κτλ).

Δημοσ.

Θα περιμένουμε afro. Σημείωσε το μήνυμα, τον κωδικό ή αν μπορείς τράβα το μια φωτογραφία (χωρίς φλάς). Το τρεμοπαίξιμο της οθόνης δε μου άρεσε. Αν είναι ακόμα στην εγγύηση ίσως είναι καλύτερα να το πήγαινες πίσω.

Alex, το πρόβλημα δεν είναι στο μήνυμα ότι δεν βρίσκει το καλώδιο αλλά γιατί βγάζει αυτό το μήνυμα και δεν μπουτάρει από τον δίσκο.

Το pxe είναι ένας agent για να εκκινήσει το μηχάνημα από έναν απομακρυσμένο σέρβερ στο δίκτυο και χρησιμοποιείται σε corporate συστήματα που δεν έχουν λειτουργικό και λειτουργούν σαν τερματικά. Η επιλογή pxe boot είναι συνήθως η τελευταία επιλογή στο boot chain και ενεργοποιείται όταν αποτύχουν όλες οι άλλες επιλογές (cd/dvd-hdd-usb-card reader-

θα ξαναστειλω οταν εχω το μηνυμα! δοκιμασα να κανω κ κατι απ τα παραπανω αλλα ουτε να μπω στο bios δεν εχω καταφερει!

ευχαριστω!  :-D

Δημοσ.

Νομίζω τα lenovo έχουν ένα κρυφό κουμπί στο αριστερό μέρος του λάπτοπ και προς την οθόνη και το πατάς πριν ανάψεις το λάπτοπ για να μπει στο bios.

Το μοντέλο το αναγράφει στο κάτω μέρος συνήθως. Πρέπει να έχει ένα ταμπελάκι.

Δημοσ.

afro_tz γεια σας! να ξεκινησω με το οτι ειμαι ασχετη με τεχνικα θεματα του υπολογιστη και επειδη πριν καιρο ειχα παει το λαπτοπ μ για φτιαξιμο ειπα να παρω μια γνωμη απο εδω

την πρωτη φορα που το πηγες τι προβλημα ειχε τι σου ειπαν και τι εγινε..:

Δημοσ.

την μια μ βγαζει αυτο το μνμ στην μπλε οθονη την αλλη μ γραφει κατι σε "kernel data error" ! και μετα η μαυρη οθονη!

post-425019-0-96856300-1482354450_thumb.jpgpost-425019-0-84285100-1482354451_thumb.jpg

οταν το πηγα δεν μ ειπαν κατι συγκεκριμενο μονο οτι ηταν σε κακη κατασταση απο την χρηση (εχω 2 γατες που λατρευουν να το δαγκωνουν οταν δεν τις βλεπω)! τους πηρα σημερα τηλ να ρωτησω παραπανω αλλα δεν το σηκωσαν θα προσπαθησω κ αυριο! 

ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας ειμαι κουραστικη το ξερω!  :unsure:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...