Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά!

Ήθελα να ρωτήσω σε laptop 15.6'' που η οθόνη του υποστηρίζει αναλύσεις HD(1366x768), θεωρείται οτι υπάρχει πραγματική διαφορά σε βίντεο Full HD απο αντίστοιχα monitor που υποστηρίζουν αναλύσεις Full HD?

Eυχαριστώ!

Δημοσ.

Σε τόσο λίγες ίντσες όχι: HD (Ready)-> 1280x720p, Full HD-> 1920x1080p. Αλλά όσο μεγαλώνουν οι ίντσες μεγαλώνουν και τα πίξελς με αποτέλεσμα από ένα μέγεθος και μετά να αρχίσουν να γίνονται ορατά στο μάτι. Εμείς μπορεί να μιλάμε για HEVC, Full HD, 4K, 8K ή δεν ξέρω και εγώ τί άλλο (πχ την σήμερον ημέρα έχουν αρχίσει και την βρίσκουνε οι gamers με τα fps), αλλά το θέμα είναι τί διαθέσιμο περιεχόμενο θέασης υπάρχει στην οπισθοδρομική χώρα μας και τί αναλύσεις-framerates μπορεί να αντιληφθεί το μάτι μας. Από ένα σημείο και μετά δεν έχει κανένα νόημα, γίνεται κανείς καθαρά enthusiast, η εξασφάλιση της βέλτιστης θέασης γίνεται αυτοσκοπός, και χάνεται η ουσία που είναι η απόλαυση του περιεχομένου, είτε λέγεται τηλεόραση είτε gaming. Τί να τα κάνω τα διακόσια fps που βγάζει η καρτάρα σου, που την χρυσοπλήρωσες, αν το μάτι σου δεν μπορεί να τα δει. 

• Like 2
Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι λες, σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Βέβαια η ανάλυση που διάβασα για το συγκεκριμένο λαπτοπ είναι αυτή που έγραψα παραπάνω,δεν ξέρω αν υπάρχει ενδιάμεση κατηγορία μεταξύ HD και Full HD.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγω σε λαπτοπ 16,4 VAIO (FHD) βλεπω διαφορα σε συγκριση με HD panel σε 15,6 ιντσες. Βεβαια απο την αλλη αν θες καποιες 3D εφαρμογες λογω αναλυσης να τρεχουν πιο καλα (λογω γραφικων) μπορεις να προτιμησεις HD panel.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...