Προς το περιεχόμενο

Blade Runner 2049

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήμαρτον!!! Κάθε φορά τα ίδια από τον τύπο που διαβάζει τα σενάρια πρίν καν κυκλοφορήσουν οι ταινίες. Μόνο να τον βάλουν σε ένα δωμάτιο θα μαλώσει με τον εαυτό του.

• Like 1
  • Απαντ. 563
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

δεν εχει ομως καμια σχεση με το πρωτοτυπο, οπτικα.

Νομίζω ότι έχει κάτι παραπάνω από απλά ''σχέση'' οπτικά με το πρωτότυπο

φυσικα και εχει σχεση, remake του πρωτοτυπου ειναι μεταμφιεσμενο ως σηκουελ.

Ουτε ο Μελισσανίδης το 96 στην Ατλάντα τέτοια κωλοτούμπα... :Ρ

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπα, remake δεν ειναι, μαλλον εχεις μπερδευτει...

επίσης ναι, τετοιου ειδους visuals ειναι jaw dropping σε μη φανς καρτουν τυπου avatar-marvel movies-warcrafts κτλ αλλα πιο hardcore old scifi fans, ειναι δυσκολο να το process αλλα don't worry, κανεις δε θα σε αναγκασει να το δεις ποτε, το wiki ναναι καλα (y)

φυσικα και ειναι remake. ηδη κανει μπαμ οτι το καστ συγκεντρωθηκε για να παιξει παρομοιους ρολους απο την πρωτοτυπη ταινια.

Bautista ως Leon, Leto ως γιο του Tyrell, την αλλη που κανει την μελαχρινη γραμματεα του ακα Rachel, την αλλη που ειναι Pris look-a-like με παραμφερη trashy getup και κομμωση, εχεις την σκηνη με το Replicant να σπαει και να βγαινει μεσα απο εναν τοιχο ενω κυνηγαει τον Deckard, οπως ειχε κανει ο Batty στο original, κοκ.

jaw dropping ειναι για οσους εντυπωσιαζονται ευκολα πχ απο μια ..color graded ερημο. φανταζομαι θα υπαρχει και ενα χωραφι με σταχυα καπου στην ταινια  :rolleyes:

σου δινω και μια φιλικη συμβουλη. αν θες την ακους.

εσυ τωρα προσπαθεις να το παιξεις μαγκας σε μενα και να μου την πεις. με το να χαρακτηριζεις τα Warcraft και Avatar καρτουν και με κοροιδευεις οτι δεν κατανοω τι εστι old school hard scifi.

κοιτα να δεις ομως. το Avatar δεν ειναι καρτουν. ειναι hard scifi και fantasy. ειναι love letter και tribute στο hard scifi και fantasy. στα βιβλια, τα κομιξ, τις ταινιες, κτλ με oλα αυτα του φανταστικου με τα οποια μεγαλωσε και αγαπησε ο Cameron, τα οποια του σταθηκαν ως εμπνευση απο μικρο παιδι και απο τοτε ηθελε να γυρισει μια τετοια ταινια. και αυτο δεν ειναι απλως κατι που το εχει εξηγησει ο ιδιος Cameron στις συντευξεις του. ειναι κατι ποιο το καταλαβαινει και νοιωθει ο οποιοσδηποτ αλλος που, οπως και ο Cameron, εχει αγαπησει και μεγαλωσει με hard scifi, με pulp scifi, με epic fantasy, με John Carter, με Dune, με Deathworld, με The Word for World is Forest, με Starship Troopers, με Star Wars, με Blade Runner, με 2001, με Metal Hurlant/Ηeavy Metal, με 2000ΑD, με Japanese Anime/Manga, κοκ.

εγω, οπως και πολλοι αλλοι, γιαυτο αγαπησα το Avatar, γιατι εχω μεγαλωσει με τις ιδιες αρχικες πηγες με τις οποιες μεγαλωσε και ο Cameron. αυτο βλεπω σε αυτη την ταιναι, αυτο ειναι αυτη η ταινια. ειναι hard scifi, ειναι pulp fantasy, ειναι ακριβως αυτα που εσυ αγνοεις παρολο που δηλωνεις οτι εχεις σχεση με αυτα.

καταλαβαινεις τωρα το λαθος σου; αυτη την στιγμη, δεν μου την λες. αυτοακυρωνεσαι. και εκτιθεσαι. εκτιθεσαι παρα πολυ. μπορει να εχεις διαβασει αλλα σιγουρα δεν εχεις ιδεα απο old school hard scifi. γιατι αν ειχες, δεν θα αποκαλουσες ετσι το Avatar. αντιθετως  θα επρεπε να το εκτιμησεις μεχρι και να το αγαπησεις γιατι ακριβως απευθυνεται και σε εσενα, απευθυνεται στον old school hard scifi fan.

οταν κοροιδευεις αυτο που υποτιθεσαι και υπερηφανευεσαι πως εισαι, και εδω ειναι η συμβουλη μου, καλυτερα να μην μιλας καθολου. θες να πεις κατι; πες γιαυτο που συζηταμε, πες για την ταινια.

μην την λες ομως σε εμενα. γιατι κακο στον εαυτο σου κανεις, οχι σε εμενα. εγω δεν χαμπαριαζω τιποτα.

αν θες με ακους, αν δεν θες, συνεχισε να ξεφτιλιζεσαι.

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ.

http://www.ign.com/articles/2017/06/22/blade-runner-turns-35-ridley-scott-discusses-the-films-legacy-deckards-true-nature-and-the-future-of-the-series

Αποκαλυπτικος κυριος Ridley Scott για πολλα πραγματα οπου υποπτευομασταν η και δεν ξεραμε, αλλα πλεον ξεκαθαριζει.

Δημοσ.
Well, isn't it corny?” I said, “Listen, I'll be the best f#@king judge of that. I'm the director, okay?” 

χαχαχαχα, κλαιω.  :-D

ποσο ειρωνικο να το λεει, μετα τις μπουρδες που εφτιαξε με τα Prometheus/Covenant οι οποιες το μονο που καταφερνανε ηταν να καταστρεψουν τον μυθο που εχτισε με το Alien του.

εντωμεταξυ πουθενα στην αρχικη νουβελα η στο αρχικο σεναριο υπαρχει καν η νυξη οτι ο Deckard ειναι replicant. ακομη και στην θεατρικη εκδοση, ο τροπος που εχει δομηθει η ιστορια και το context που εμπεριεχει, βγαζουν νοημα και δραμα μονο αν ο Deckard ειναι ανθρωπος.

αλλα ο Scott ειχε την εμμονη να κανει τον Deckard replicant και το ξεκινησε με την 90s DC, oταν προσθεσε κομμενες σκηνες κτλ.

με απλα λογια, ο Scott ειναι (ηταν) τρομερος visual director, αλλα ως storyteller ειναι ανυπαρκτος. εξου και οι καλες του ταινιες ιεναι αυτες που βασιζονται σε καλα σεναρια, διαφορετικα δεν εχει ιδεα τι ειναι "corny" και τι οχι σε μια ιστορια.

Δημοσ.

Το αρχικό φινάλε του Blade Runner -αυτό με το αεροπλάνο- ήταν κακό. Καλά έκανε και το άλλαξε ο Scott.

Δημοσ.

τον ειχε υποχρεωσει το στουντιο να το βαλει, να εχει ενα happy ending αφου υποτιθεται οτι οντως ειχαν ταξιδεψει εξω απο την βρωμικη πολη και πηγαν στην καθαρη φυση.

το οποιο δεν βγαζει νοημα, αφου μεσα στην πολη διαφημιζαν τις διαστημικες αποικιες ως διαφυγη απο τον καταδικασμενο πλανητη..

Δημοσ.

χαχαχαχα, κλαιω.  :-D

ποσο ειρωνικο να το λεει, μετα τις μπουρδες που εφτιαξε με τα Prometheus/Covenant οι οποιες το μονο που καταφερνανε ηταν να καταστρεψουν τον μυθο που εχτισε με το Alien του.

εντωμεταξυ πουθενα στην αρχικη νουβελα η στο αρχικο σεναριο υπαρχει καν η νυξη οτι ο Deckard ειναι replicant. ακομη και στην θεατρικη εκδοση, ο τροπος που εχει δομηθει η ιστορια και το context που εμπεριεχει, βγαζουν νοημα και δραμα μονο αν ο Deckard ειναι ανθρωπος.

αλλα ο Scott ειχε την εμμονη να κανει τον Deckard replicant και το ξεκινησε με την 90s DC, oταν προσθεσε κομμενες σκηνες κτλ.

με απλα λογια, ο Scott ειναι (ηταν) τρομερος visual director, αλλα ως storyteller ειναι ανυπαρκτος. εξου και οι καλες του ταινιες ιεναι αυτες που βασιζονται σε καλα σεναρια, διαφορετικα δεν εχει ιδεα τι ειναι "corny" και τι οχι σε μια ιστορια.

Το Covenant δεν ήταν τόσο άσχημο...

Δημοσ.

φυσικα και ειναι remake. ηδη κανει μπαμ οτι το καστ συγκεντρωθηκε για να παιξει παρομοιους ρολους απο την πρωτοτυπη ταινια.

Bautista ως Leon, Leto ως γιο του Tyrell, την αλλη που κανει την μελαχρινη γραμματεα του ακα Rachel, την αλλη που ειναι Pris look-a-like με παραμφερη trashy getup και κομμωση, εχεις την σκηνη με το Replicant να σπαει και να βγαινει μεσα απο εναν τοιχο ενω κυνηγαει τον Deckard, οπως ειχε κανει ο Batty στο original, κοκ.

jaw dropping ειναι για οσους εντυπωσιαζονται ευκολα πχ απο μια ..color graded ερημο. φανταζομαι θα υπαρχει και ενα χωραφι με σταχυα καπου στην ταινια  :rolleyes:

σου δινω και μια φιλικη συμβουλη. αν θες την ακους.

εσυ τωρα προσπαθεις να το παιξεις μαγκας σε μενα και να μου την πεις. με το να χαρακτηριζεις τα Warcraft και Avatar καρτουν και με κοροιδευεις οτι δεν κατανοω τι εστι old school hard scifi.

κοιτα να δεις ομως. το Avatar δεν ειναι καρτουν. ειναι hard scifi και fantasy. ειναι love letter και tribute στο hard scifi και fantasy. στα βιβλια, τα κομιξ, τις ταινιες, κτλ με oλα αυτα του φανταστικου με τα οποια μεγαλωσε και αγαπησε ο Cameron, τα οποια του σταθηκαν ως εμπνευση απο μικρο παιδι και απο τοτε ηθελε να γυρισει μια τετοια ταινια. και αυτο δεν ειναι απλως κατι που το εχει εξηγησει ο ιδιος Cameron στις συντευξεις του. ειναι κατι ποιο το καταλαβαινει και νοιωθει ο οποιοσδηποτ αλλος που, οπως και ο Cameron, εχει αγαπησει και μεγαλωσει με hard scifi, με pulp scifi, με epic fantasy, με John Carter, με Dune, με Deathworld, με The Word for World is Forest, με Starship Troopers, με Star Wars, με Blade Runner, με 2001, με Metal Hurlant/Ηeavy Metal, με 2000ΑD, με Japanese Anime/Manga, κοκ.

εγω, οπως και πολλοι αλλοι, γιαυτο αγαπησα το Avatar, γιατι εχω μεγαλωσει με τις ιδιες αρχικες πηγες με τις οποιες μεγαλωσε και ο Cameron. αυτο βλεπω σε αυτη την ταιναι, αυτο ειναι αυτη η ταινια. ειναι hard scifi, ειναι pulp fantasy, ειναι ακριβως αυτα που εσυ αγνοεις παρολο που δηλωνεις οτι εχεις σχεση με αυτα.

καταλαβαινεις τωρα το λαθος σου; αυτη την στιγμη, δεν μου την λες. αυτοακυρωνεσαι. και εκτιθεσαι. εκτιθεσαι παρα πολυ. μπορει να εχεις διαβασει αλλα σιγουρα δεν εχεις ιδεα απο old school hard scifi. γιατι αν ειχες, δεν θα αποκαλουσες ετσι το Avatar. αντιθετως  θα επρεπε να το εκτιμησεις μεχρι και να το αγαπησεις γιατι ακριβως απευθυνεται και σε εσενα, απευθυνεται στον old school hard scifi fan.

οταν κοροιδευεις αυτο που υποτιθεσαι και υπερηφανευεσαι πως εισαι, και εδω ειναι η συμβουλη μου, καλυτερα να μην μιλας καθολου. θες να πεις κατι; πες γιαυτο που συζηταμε, πες για την ταινια.

μην την λες ομως σε εμενα. γιατι κακο στον εαυτο σου κανεις, οχι σε εμενα. εγω δεν χαμπαριαζω τιποτα.

αν θες με ακους, αν δεν θες, συνεχισε να ξεφτιλιζεσαι.

wow, we hit a nerve :P

τα παραπάνω hard scifi εργα που αναφέρεις, μπορώ να πώ κάλλιστα ότι είχαν επηρεάσει πχ και το battlefield earth (ειδικά τα metal Hurlant/2000ad)...και το έργο ήταν μια πατάτα... αντιλαμβάνομαι ότι  το avatar ήθελε να πατήσει σε τέτοιου είδους επιρροές (και το έκανε σε ένα μεγάλο βαθμό, στο οπτικό κομμάτι) αλλά έχασε τη μπάλα σε σεναριακό, μιας και δεν είχε τίποτα παραπάνω να πεί από ένα μέτριο 80ς cartoon κυριακής πρωί/το οποίο δεν ήταν απαραίτητα κακό-εγώ διασκέδασα τη ταινία στο σινεμά τότε- αλλά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο...

μάλλον εσύ δεν έχεις ιδέα από hard sci fi νουβέλες, κόμιξ κτλ καθώς μπορείς άνετα να βαφτίσεις το κάθε καρτούν που σου πετάει κάτι που σου θυμίζει μια εικόνα που είδες στο google images από πχ το Rogue Trooper ή το DUNE, ως κάτι hard scifi, μην λαμβάνοντας υπόψη ότι η hard sci fi θεματολογία είναι κάτι παραπάνω από απλές εικόνες ή απλοικές ιστορίες περί καλού κακού, αλλά αναλόγως της εποχής τους, αυτά τα έργα είχαν σα στόχο να θίξουν καίρια θέματα -όπως ο Dredd πχ που σατύριζε ολόκληρο το δυτικό καπιταλιστικό σύστημα, μέσα από τις ''απλοικές'' του ιστορίες ή να κοιτάξουν στο μέλλον με τόλμη και χωρίς όρια, όπως έκανε ο Ντίκ στα βιβλία του ή το ασίμοφ με την αυτοκρατορία του κτλ....το avatar πήρε μέρος από το οπτικό κομμάτι (βασικά έκανε ένα ποτ πουρί για να αγγίξει όλα τα είδη θεατών because money) και είπε μια οικολογικών προεκτάσεων ιστορία για 10χρονους, με μηδενικούς χαρακτήρες-καρικατούρες και πραγματικό συναίσθημα.... 

οπότε και μένα γνώμη μου είναι, καλύτερα μην ξεφτυλίζεσαι και σε άλλα τόπικς πλην του ιδίου του avatar, δόξα την Μηχανή :P θάχεις άλλα 3,4, 5, 10 δε ξέρω γώ πόσα να δείς και να γράψεις τις παραπάνω ασυναρτησίες ξανά και ξανά και ξανά και ξανά κτλ...

περί blade runner, όχι, δεν είναι ρημεηκ, δε θυμάμαι τα όσα γεγονότα που φαίνονται να συμβαίνουν στο τρέηλερ να είναι και στην παλιά ταινία , όπως η ''wanna be rachel'' να δουλεύει σαν henchmen του leto ή τον batista ο οποίος λέγεται ότι δε συμμετέχει στην ταινία στον ρόλο του λεον αλλά ανήκει στην εισαγωγή της..επίσης ούτε άλλες τοποθεσίες θυμάμαι πλην la στην πρωτότυπη, ούτε κάποια συνωμοσία περί σκλάβων και μηχανών που φαίνεται να παίζει εδώ ούτε τίποτα...αν εννοείς ότι υπάρχει ομοιότητα ώς προς την θεματολογία περί μηχανής-ανθρώπου κτλ ε ναι :P προφανώς υπάρχει, αυτό είναι ας πούμε και το theme...

+ hard sci fi - το οποίο για μια φορά ακόμα μάλλον εχεις μπερδέψει και δε ξέρεις τί λες- δεν είναι να σε βομβαρδίζει κανείς με εικόνες από videogame της psygnosis των 90ς αλλά μελλοντολογικής  ρεαλιστικής και παράλληλα oσο over the top γίνεται φουτουριστικής δυστοπίας, όπως οι πρώτες εικόνες των trailer... και ναι, ένα χωράφι με στάχια ανάμεσα σε εικόνες από σκοτεινούς πύργους γεμάτους καλώδια και φώτα ή νεον γυαλιστερές πινακίδες, θα είναι εξίσου jaw dropping με τα παραπάνω, όταν εισαχθεί σωστά στο σύνολο...

οπότε overall, καλά κάνεις και ''δε χαμπαριάζεις τίποτα'' :P , τοχουμε καταλάβει όλοι καιρό τώρα :D και είναι αρκούντως διασκεδαστικό so far, αλλά μην εκτίθεσαι αναφορικά με όρους-themes κτλ που δεν γνωρίζεις παραπάνω από ένα google search, μια σύνοψη στο wiki και 10 φωτογραφίες στο images...γνώμη μου είναι όλα όσα αναφέρεις παραπάνω ως ''επιρροές'' του avatar, να κάτσεις να τα διαβάσεις, να τα δείς, να επενδύσεις λίγο φαιά ουσία παράπάνω πάνω τους, ίσως βγείς κερδισμένος στό τέλος...

ιn other news, ο σκοτ καλύτερα να μασά παρά να μιλά :P

η αλλαγή που έκανε στο τέλος του blade runner, ήταν ίσως το μοναδίκό αξιόλογο πράγμα που έκανε ποτέ ως σεναριογράφος και του βγήκε...

• Like 3
Δημοσ.

πολυ σεντονι για το τιποτα μιας και δεν προκειται να διαβασω τι εγραψες, αφου μου ειναι αδιαφορα και ειναι εκτος θεματος.

οτι ειχα να πω το ειπα ηδη. αν θες ακους την φιλικη συμβουλη μου. αν δεν θες, δεν με ακους και συνεχιζεις να εκτιθεσαι με την αγνοια σου.

αυτα απο εμενα.

Δημοσ.

εναλλακτικά ''διάβασα τα παραπάνω, ας υποστηρίξω τάχα μου για 100η φορά ότι δεν διάβασα την απάντηση συνφορουμίτη γιατί δεν έχω τίποτα απολύτως να απαντήσω μιας και δε μπορώ να κάνω διάλογο, αλλά θα συνεχίσω να εκτίθεμαι because reasons'' :P

συμφωνώ, αν θες και εσύ ακούς τη φιλική συμβουλή μου και άνοιξε κάνα βιβλίο, κομικ ή δες καμιά ταινία (actuall watch ομως), αλλιώς συνεχίζεις το ρόλο του γραφικού του foroum (γενικώς)

carry on now...

• Like 4
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε ποια προσωπικότητα του ΚιλλιΚ θα νικήσει στο τέλος όταν βγει η ταινία. Αυτη που την θάβει ή αυτή που κατά βάθος είναι φαν της και τη προμοτάρει, κάνοντας πρώτος ποστ όλα τα νέα βίντεο και τρέιλερ της ταινίας εδώ μέσα... :Ρ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...