Προς το περιεχόμενο

Blade Runner 2049

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 563
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο εγώ πιστεύω ότι (εκτός απο μερικές σκηνές όπως ο μονόλογος του Roy Batty στο original), το 2049 ήταν αρκετά πιο όμορφο και καλογυρισμένο;

Πρακτικά θα μπορούσες να πάρεις σχεδόν κάθε σκηνή και να την κάνεις αφίσα. Και όχι, δεν το κρίνω μόνο απο την αισθητική πλευρά. Η "ιστορία" με την Α.Ι τύπισα του K ήταν αρκετά δυνατή και το τέλος της ακόμα και τώρα που το θυμήθηκα, φέρνει ανατριχίλα.

Γενικά άφησε ένα ενδιαφέρον ερώτημα, το που τελειώνει η μηχανή και που αρχίζει αυτή να "νιώθει" σαν άνθρωπος, αν όλα τα συναισθήματα υπήρχαν πραγματικά ή είναι απλά simulation προς τέρψη του χρήστη (βλέπε Κ). Γενικά περνούσε μηνύματα χωρίς να τα διαβάζει στον θεατή. Και όλα αυτά χωρίς να κουράσει. (Ακόμα και η σκάλες στους φούρνους που ήταν αρκετά αργό, έχτιζε ατμόσφαιρα).

Εμένα μου άρεσε και θα την έβαζα άνετα δίπλα σε πρόσφατες ταινιάρες όπως το Interstellar.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 15
Δημοσ.

Είχε πιο όμορφα πλάνα/εικόνες κυρίως λόγω καλύτερης τεχνολογίας. Μην ξεχνάμε ότι οι δυο ταινίες έχουν διαφορά 35(!) χρόνια. Η πρωτότυπη ωστόσο είχε καλύτερες ερμηνείες κατά την γνώμη μου και σαφώς καλύτερο σενάριο.

Δημοσ.

Απλά άφησε πιο έντονα συναισθήματα/ερωτήματα σε σχέση με το πρώτο (για μένα τουλάχιστον). Δεν πιστεύω να είναι μόνο λόγω εμφάνισης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά δεν είπα ότι όλα τα υπόλοιπα ήταν για πέταμα (δεν είμαι ο Killik :P), αλλά η δύναμη της εικόνας πιστεύω ήταν πολύ ισχυρή και καταλυτική σε αυτήν την ταινία. Και φυσικά για να μην παρεξηγηθώ αυτό δεν ήταν θέμα μόνο της καλύτερης τεχνολογίας αλλά και της άψογης σκηνοθεσίας. 

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, chrisde είπε

Είχε πιο όμορφα πλάνα/εικόνες κυρίως λόγω καλύτερης τεχνολογίας. Μην ξεχνάμε ότι οι δυο ταινίες έχουν διαφορά 35(!) χρόνια. Η πρωτότυπη ωστόσο είχε καλύτερες ερμηνείες κατά την γνώμη μου και σαφώς καλύτερο σενάριο.

Συμφωνώ. Κάτι έλειπε στο καινούργιο για να το "απογειώσει¨. Μάλλον σεναριακό ήταν το θέμα - κατ' ουσίαν έγινε remake παρά sequel.

Δημοσ.

Ωρες ώρες πιστεύω ότι άλλη ταινία είδαν μερικοί εδώ μέσα.

Ριμέικ; Από πού κι ως πού; Η πλοκή είναι Χ χρόνια μετά το τέλος του πρώτου επεισοδίου.

Σεναριακό θέμα; Σοβαρά τώρα; Ανοιξε καινούριες ιστορίες, έβαλε νέους χαρακτήρες, έθεσε ερωτήματα, είχε δράση. Μάλλον κάποιος ήταν απασχολημένος με τα ποποκορν, τι να πω.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, McNerd said:

Ριμέικ; Από πού κι ως πού; Η πλοκή είναι Χ χρόνια μετά το τέλος του πρώτου επεισοδίου.

Το remake είναι υπερβολή (και το reimagine θα ήταν, αλλά είναι λίγο πιο κοντά νομίζω σε αυτό που λένε τα παιδιά).

Το σενάριο της ταινίας έχει κάποια παρόμοια story beats με την αρχική ταινία. Αυτό είναι όλο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, McNerd είπε

και το Ροκυ είναι 7 ταινίες που δείχνουν ηλικιακά τους χαρακτήρες να μεγαλώνουν και να έχουν δραστηριότητες ανάλογες

αλλά ουσιαστικά είναι η ίδια ταινία,ο αδύνατος εναντίον του δυνατού

Δημοσ.
17 ώρες πριν, McNerd είπε

Ωρες ώρες πιστεύω ότι άλλη ταινία είδαν μερικοί εδώ μέσα.

Σεναριακό θέμα; Σοβαρά τώρα; Ανοιξε καινούριες ιστορίες, έβαλε νέους χαρακτήρες, έθεσε ερωτήματα, είχε δράση. Μάλλον κάποιος ήταν απασχολημένος με τα ποποκορν, τι να πω.

Φίλε μου ίδια ταινία είδαμε και μάλιστα ενώ είχα πάρει ποπκορν παρέμεινα προσηλωμένος σε όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Δεν έχει σημασία που τοποθετείται χρονικά η πλοκή - ο χαρακτήρας του Gosling είναι σχεδόν ίδιος με του Χάρισον, πάλι έχουμε ανδροειδές γυναίκα, πάλι κακός που φτιάχνει ανδροειδή κλπα.

Δε λέω ότι ταυτίζονται 100% αλλά σεναριακά είναι περίπου η ίδια ταινία με 3-4 πινελιές. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
8 ώρες πριν, john1987 είπε

ο χαρακτήρας του Gosling είναι σχεδόν ίδιος με του Χάρισον,

Είναι και οι δύο blade runners. Τι άλλο έχουν όμοιο; Και κυρίως πόσα περισσότερα έχουν διαφορετικά;

Πιο πολύ είναι 2-3 πινελιές ίδιες σε διαφορετικές ταινίας στον βαθμό που επιτρέπει το ότι προφανώς η μια αποτελεί sequel της άλλης. 

• Like 1
Δημοσ.

Και οι δυο blade runners που ερίζεται εάν είναι ρέπλικες, κυνηγάνε τους "κακούς" - ρέπλικες και ερωτεύονται ρέπλικα ο ένας / ψηφιακή γκόμενα ο άλλος.

Όπως το εξέλαβα είναι ο ίδιος χαρακτήρας με 2-3 πινελιές παρά το αντίστροφο.

Εγώ πάντως εύχομαι παρά την μέτρια απόδοση στο box office να βγάλουν κι αλλη ταινία.

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, john1987 είπε

Και οι δυο blade runners που ερίζεται εάν είναι ρέπλικες, κυνηγάνε τους "κακούς" - ρέπλικες και ερωτεύονται ρέπλικα ο ένας / ψηφιακή γκόμενα ο άλλος.

Spoiler

Έχεις δύο blade runners: Αυτό είναι και το όνομα της ταινίας / της σειράς ταινιών, οπότε δεν μπορείς να το έχεις και αλλιώς στη δεύτερη.

Κυνηγούν του "κακούς" ρέπλικες. Αυτό είναι η δουλειά του Blade Runner. Είναι στην κοσμοθεωρία της ταινίας. Και πάλι, αυτό είναι κεντρικό στοιχείο μόνο στην πρώτη ταινία. Στη δεύτερη είναι απλά στο φόντο (πέρα από την αρχική σκηνή που εισάγει τον K ως Blade Runner δεν θυμάμαι άλλη σκηνή όπου ο K κυνηγάει Ρέπλικες -- και τα boss fights με τη Luv δεν είναι ακριβώς ο K που κυνηγάει τη Luv).

Παίζεται αν είναι Replicants (οι Deckard και K): Ο Deckard ξεκινάει ως άνθρωπος και πουθενά στην ταινία δεν αμφιβάλλει για αυτό. Η μόνη αμφιβολία προκύπτει στον θεατή  από μία εμβόλιμη σκηνή και ένα origimi στο φινάλε. Η ταινία δεν δίνει οριστική απάντηση (o RS έδωσε) και πολλοί προτιμούν τον Deckard ως άνθρωπο γιατί έτσι λειτουργεί καλύτερα η ταινία (επίσης έτσι τον ερμήνευσε και ο Ford (...). Ο K ξεκινάει ως ανδροειδές και καταλήγει ως ανδροειδές (χωρίς ερωτηματικά). Η αμφιβολία για τη φύση του και η επιθυμία του να είναι άνθρωπος είναι κεντρικό στοιχείο της ταινίας. Πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικές οπτικές, κατά τη γνώμη μου.

Ερωτεύονται Ρέπλικα. Και πάλι εδώ... όχι δεν είναι το ίδιο. Ερωτεύονται δύο εντελώς διαφορετικές γυναίκες. Και οι δύο είναι τεχνητά πλάσματα, αλλά η μεν Rachael μόλις που μαθαίνει ότι είναι Ρέπλικα, και βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και σύγχυσης, η δε Joi είναι προγραμματισμένη να φέρεται όπως φέρεται και ενώ είναι πολύ πειστική στον K δεν παύει να αποτελεί ένα πρόγραμμα που γνωρίζει εξ'αρχής τη φύση του και έχει συγκεκριμένους στόχους (ένας εκ των οποίων είναι να πουλήσει πρόσθετα upgrades αν το δεις από την εντελώς ψυχρή πλευρά της υπόθεσης).

• Like 7
Δημοσ.

Praetorian συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες (ειδικά για την άποψη του RS για το επίμαχο ζήτημα στην πρώτη ταινία που κατά την άποψή μου χαλάει όλο το concept).

Προφανώς εγώ είχα ανάγκη ως θεατής να δω κάτι ουσιωδώς διαφορετικό από την πρώτη ταινία.

Είναι θέμα οπτικής και αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...