Προς το περιεχόμενο

Blade Runner 2049

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μας επεισες:

http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/blade-runner-2049-behind-big-bet-by-alcon-a-sequel-1043128

http://www.ign.com/articles/2017/06/22/blade-runner-turns-35-ridley-scott-discusses-the-films-legacy-deckards-true-nature-and-the-future-of-the-series

δεν δαπανας $150m για να φτιαξεις μια solo arthouse ταινια. ειναι μια επενδυση με μακροχρονιο πλανο, ετσι δουλευει πλεον η βιομηχανια.

Με αποστόμωσες. Στο πρώτο άρθρο δεν υπάρχει καμία αναφορά για sequel απλά αναφέρει ότι οι παραγωγοί πόνταραν πολλά στην εμπορική επιτυχία του BR2049 για να ξελασπώσουν (τα υπόλοιπα είναι εκτίμηση του μέγιστου αναλυτή Killik). Στο δεύτερο κάνε τον κόπο να διαβάσεις το άρθρο και άσε τον clickbait τίτλο (που ήταν άλλος αρχικά, τον άλλαξαν για clicks και τους κράζει ο κόσμος στα comments). Οι δικές μου παραθέσεις από την άλλη είναι από τους δημιουργούς οι οποίοι λένε ξεκάθαρα ότι δεν είχαν ούτε έχουν στο μυαλό τους sequel. Με λίγα λόγια, ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.

• Like 1
  • Απαντ. 563
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ξαναδιαβασε το αρθρο. εκτος και αν δεν θελεις να καταλαβεις τι λενε. οι παραγωγοι της ταινιας μιλανε ξεκαθαρα οτι θελανε το Blade Runner να το μετατρεψουν σε ενα διαρκειας εμπορικο franchise, η οποια θα ηταν μια πιο ασφαλης και κερδοφορα επενδυση.

μεχρι τοτε το στουντιο τους εστιαζε σε μικροτερες ταινιες, που ναι μεν ηταν επιτυχιες, αλλα ειχαν μεγαλο ρισκο και το κερδος ηταν μικρο. οπως οι ιδιοι λενε, και ετσι ειναι, το τωρινο βιωσιμο επιχειρηματικο μοντελο στον κινημταγοραφο ειναι τα franchises.

στο δευτερο αρθρο εχει την συνεντευξη του Scott ο οποιος ειναι και αυτος παραγωγος της ταινιας. αυτην διαβασε, οχι τον τιτλο του αρθρου. μιλαει και εκεινος οτι θελει να γινει franchise με περισσοτερα σηκουελς. το ιδιο πραμα ειχε πει και σε παλιοτερες συνεντευξεις.

αλλα καποιος που παρακολουθει τα δρωμενα στο HW, δεν χρειαζεται καν τον λογο του στουντιο για να καταλαβει ποιο ηταν το κινητρο πισω απο αυτο το σηκουελ. πολυ απλα δεν επενδυεις 150m σε ενα παλιο αλλα γνωστο property, για να γυρισεις μονο ενα σηκουελ και να εχεις κερδος για μια φορα μονο. δεν δουλευει ετσι η βιομηχανια του σημερα, δεν δινει budget αυτου του μεγεθους για one-time-deals μονο. ζουμε την εποχη των franchises. ο σκοπος παντα ειναι αυτα τα 150m να σου εξασφαλισουν μια συνεχομενη κερδοφορια με καθε σηκουελ που θα βγαινει καθε φορα. γιαυτο η Disney εδωσε 150m για το Tron Legacy, η WB 150m για το Fury Road, γιατι περιμενανε οτι το brand και το fanbase θα τους εφερνε χρημα σε βαθος χρονου. τωρα ομως ξερεις τι βγηκε και δηλωσε μετα την αποτυχια του BR2, η WB που πληρωσε το μισο budget του? "υπερεκτιμησαμε το fanbase του BR1". αν το γνωριζανε απο την αρχη, ουτε σεντς δεν θα δινανε. θα σπρωχνανε ολο αυτο το χρημα σε καποιο αλλο σηκουελ υπαρχοντος franchise η σε καποιο αλλο property με την προοπτικη να γινει franchise.

αυτη ειναι η σημερινη πραγματικοτητα, ετσι δουλευει η βιομηχανια, γιαυτο εχουμε γεμισει franchises με απειρα sequels, prequels και remakes. και το BR2 δεν ειχε 150m budget, επειδη καποιοι αγαπουσανε τοσο πολυ το πρωτοτυπο και θελανε να ριξουν τα λεφτα τους σε ενα πανακρβιο σηκουελ. το κανανε γιατι πιστευανε οτι το brand ηταν αρκετα δυνατο ωστε να γινει franchise και να τους φερει περισσοτερο κερδος. αλλα η προσδοκια τους δεν τους βγηκε. την πατησανε. οπως την πατησανε και με τα TL και FR.

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ.

Πρώτα είχα δει το Ο χαμένος τα παίρνει όλα,μετά είδα το blade runner και είπα Επ!!!! τι έχουμε εδώ??

μετά είδα την Πρωινή περίπολο και μια συνέντευξη του Νικολαίδη να μιλάει για τον Dick

θέλω να διαβάσω το βιβλίο πριν δω το δεύτερο μέρος της ταινίας 

Δημοσ.

Πήγα κινηματογραφο να δω τη συνέχεια του bd,εναν φανταστικό κόσμο με μια πολύ ωραία και "μπροστά" υπόθεση και φυσικά ξεχωριστούς χαρακτήρες.
Αντ'αυτου είδα μια υπερστυλιζαρισμενη ρηχή μλκιαρα και μισή και όχι,οι ξέρες μονόλογοι του τζαρεντ λετο,δεν μου είπαν απολύτως τίποτα. Δεν είμαι και 15 χρονών να ψαρώνω απο τέτοιες παπαριες,παλιά αυτά,οταν διάβαζα τρίτο μάτι και σολομωνικές.

Βασικά,η ταινία είναι χαρακτηριστικο δείγμα ή μαλλον καθρέπτισμα της εποχής μας,μια φτιασιδωμένη καρντασιάν,της οποίας η ποιότητα και ομορφιά εξαντλείται στα εφε και τον εκκωφαντικό θόρυβο ή ινσταγκραμ.

• Like 1
Δημοσ.

Πήγα κινηματογραφο να δω τη συνέχεια του bd,εναν φανταστικό κόσμο με μια πολύ ωραία και "μπροστά" υπόθεση και φυσικά ξεχωριστούς χαρακτήρες.

Αντ'αυτου είδα μια υπερστυλιζαρισμενη ρηχή μλκιαρα και μισή και όχι,οι ξέρες μονόλογοι του τζαρεντ λετο,δεν μου είπαν απολύτως τίποτα. Δεν είμαι και 15 χρονών να ψαρώνω απο τέτοιες παπαριες,παλιά αυτά,οταν διάβαζα τρίτο μάτι και σολομωνικές.

Βασικά,η ταινία είναι χαρακτηριστικο δείγμα ή μαλλον καθρέπτισμα της εποχής μας,μια φτιασιδωμένη καρντασιάν,της οποίας η ποιότητα και ομορφιά εξαντλείται στα εφε και τον εκκωφαντικό θόρυβο ή ινσταγκραμ.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτή...την κριτική ( ; ).

Ρηχή παπαριά, αλά καρντάσιαν. :mellow:

ΟΚ, γούστα αυτά.

BTW: Πάντως εάν πας, καταλάθος φαντάζομαι, σε ταινία τύπου Thor Ragnarok/Justice league κ.ο.κ. να έχεις μαζί σου τα υπογλώσσια...

Δημοσ.

Συμφωνώ εν μέρει με τα παραπάνω σχόλια ως προς:

(α) Τον χαρακτήρα του Jared Leto ο οποίος ήταν too much και δεν τον ανέλυσε καθόλου. Καταπληκτική η φωτογραφία ρε παιδιά αλλά πρώτα εξηγούμε κάποια πράγματα.

(β) Έλειπε κάτι που θα απογείωνε την ταινία και θα την έκανε από τις καλύτερες του είδους. Ήταν ότι έλειπε η κορύφωση ή ότι κάτι στο σενάριο δεν λειτούργησε σωστά; Δεν ξέρω.

Ο τελευταίος "κακός" σε ταινία που πραγματικά με ταρακουνούσε ήταν ο Heath Ledger στο The Dark Knight.

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτή...την κριτική ( ; ).

Ρηχή παπαριά, αλά καρντάσιαν. :mellow:

ΟΚ, γούστα αυτά.

BTW: Πάντως εάν πας, καταλάθος φαντάζομαι, σε ταινία τύπου Thor Ragnarok/Justice league κ.ο.κ. να έχεις μαζί σου τα υπογλώσσια...

αν παω να δω θορ,μάλλον θα περάσω καλά(δε μου πολύ αρέσει το ηλίθιο αμερικανομαρβελικο χιουμορ) γιατι παω να δω θορ και οχι blade runner.

Συμφωνώ εν μέρει με τα παραπάνω σχόλια ως προς:

(α) Τον χαρακτήρα του Jared Leto ο οποίος ήταν too much και δεν τον ανέλυσε καθόλου. Καταπληκτική η φωτογραφία ρε παιδιά αλλά πρώτα εξηγούμε κάποια πράγματα.

(β) Έλειπε κάτι που θα απογείωνε την ταινία και θα την έκανε από τις καλύτερες του είδους. Ήταν ότι έλειπε η κορύφωση ή ότι κάτι στο σενάριο δεν λειτούργησε σωστά; Δεν ξέρω.

Ο τελευταίος "κακός" σε ταινία που πραγματικά με ταρακουνούσε ήταν ο Heath Ledger στο The Dark Knight.

αυτο με το κενο που λες,εγω απλα το προσπέρασα γιατί σκέφτηκα,πως επειδή δεν ειχα δει τις ταινίες μικρού μήκους(πρελουδια),που προηγήθηκαν της ταινίας,ειχα χάσει τα γεγονότα που μεσολάβησαν μεταξύ πρώτης και 2ης.

Δημοσ.

αν παω να δω θορ,μάλλον θα περάσω καλά(δε μου πολύ αρέσει το ηλίθιο αμερικανομαρβελικο χιουμορ) γιατι παω να δω θορ και οχι blade runner.

άρα πηγες προκατειλημμένος να δεις μια υπεργαμάτη ταινία .. και απογοητευτικές, λογικό

υ.γ επαθα το ιδιο ακριβως με το SW:TFA κι απο τοτε κραταω πολυ μα παρα πολυ μικρο καλαθι σε οποια ταινια και να παω. Αμα το καλοσκεφτεις ελαχιστα blockbuster αξιζαν τα τελευταια 10 χρονια γενικα

υ.γ Κι αμα το καλοσκεφτεις ακομα περισσοτερο το BR2049 καταφερε να με/σε εντυπωσιασει οπτικα εν ετη 2017... not a small achievment at all

Δημοσ.

o γερος το εχει χασει για τα καλα.

ο Deckard ως ρεπλικα δεν βγαζει καθολου νοημα αφηγηματικα και θεματικα μεσα στην ταινια.

πανω απο ολα καταστρεφει το εμβληματικο τελος με τον Batty και τον Deckard.

Δημοσ.

Δε ξέρω αν δε βγάζει καθόλου νόημα. Για μένα η πιο ενδιαφέρουσα και συναφής με το θέμα αφήγηση θα ήταν να μη ξέρουμε με σιγουριά τι είναι ο Ντεκαρντ - ούτε να ξέρει κι ο ίδιος. Εκεί είναι η δική μου ένσταση. Οτι πρέπει σώνει και καλά να βγει σε συνεντεύξεις και να το ξεκαθαρίσει, ακυρώνοντας μέρος της μαγείας του Blade Runner.

Δημοσ.

o Deckard δεν ηταν ποτε ρεπλικα ουτε στο βιβλιο, ουτε στο σεναριο, ουτε στην θεατρικη εκδοση περα απο καποια "hints".

αυτα περι ασαφειας της ταυτοτητας, ηταν ανοησιες του βρετανου που μπηκαν ξαφνικα στην μεση των γυρισματων και αργοτερα στα cuts που εβγαλε.

η ιδια η ταινια γραφτηκε και γυριστηκε απο την αρχη με γνωμονα οτι ο Deckard ειναι ανθρωπος και πανω σε αυτο στηνεται η σχεση του με τα "απανθρωπα" replicants και το ολο φιλοσοφικο υποβαθρο της ταινιας.

η ασαφεια του χαρακτηρα δεν χρειαζοταν για να την κανει πιο μαγευτικη, δεν ηταν ποτε αυτος ο αρχικος σκοπος της ταινιας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...