kostool13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Και δεν ξέρεις αν το κάνει για να γίνει αυτό που θέλει ο χρήστης της ή απλά εξελίσσεται σαν ΑΙ και θέλει να βιώσει την εμπειρία να είναι οσο το δυνατό πραγματική και το ρίσκο να είναι θνητή για να είναι μαζί με τον Κ στα δύσκολα. ... Αυτήν την ανατριχίλα όχι δεν μου την δημιούργησε το happy end του νέου. Για τη JOI απαντιέται στην ταινία αυτό που ρωτάς. Επίσης κανένα happy end, απλά έκλεισε με μια μικρή νότα αισιοδοξίας όπως και το original. Κατά τα άλλα απόλυτη μαυρίλα. 1
LongTom Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Εγώ την κατέβασα κιόλας και δεν είχε την ίδια επίδραση. Τρεις μέρες τώρα προσπαθώ και με πέρνει ο ύπνος. Και που. Και τις 3 φορές εκεί που η ταινία ξεφουσκώνει. Με το που μπαίνει ο Ford... Και εκεί και γενικότερα στην σύνδεση παλιού και νέου. Η ταινία μόνο με Κ, Joi, Luv και Wallace θα έβγαινε καλύτερη σε διάρκεια και θα έδινε περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη των νεών χαρακτήρων. Εντωμεταξύ όλοι θάβετε την Joi και ήταν ο μόνος χαρακτήρας μετά τον Κ που πραγματικά τα σπαγε. Ενα ΑΙ που προσπαθεί πλησιάσει το νόημα του πραγματικού αισθήματος. Και δεν ξέρεις αν το κάνει για να γίνει αυτό που θέλει ο χρήστης της ή απλά εξελίσσεται σαν ΑΙ και θέλει να βιώσει την εμπειρία να είναι οσο το δυνατό πραγματική και το ρίσκο να είναι θνητή για να είναι μαζί με τον Κ στα δύσκολα. Η σκηνή με το σεξ πραγματικά μου άρεσε και μου θύμησε λίγο το Her όπου ο χρακτήρας βιώνει την πιο υγειή του σχέση με ενα πρόγραμμα. Αραγε στο μέλλον θα γίνει αυτό πραγματικότητα, θα θεωρείται φυσιολογικό? Το 1ο μιλούσε για γενετική όταν η έννοια της τεχνητής γονιμοποίησης και γενικότερα της παρέμβασης του ανθρώπου στην φάση της δημιουργίας της ζωής ήταν για την εποχή επιστημονική φαντασία. Στο 1ο ένιωθες τις ρέπλικες ως βιολογικά δημιουργημένα μηχανήματα. Περίεργες, εξώκοσμες, απειλητικές. Στο σημερινό έβλεπες τον Κ και τον Sapper με συμπάθεια, ενω στο πρώτο o Roy Batty είναι μισητός μέχρι να αποθεωθεί με την πράξη μεγαλοψυχίας του στην οροφή του σπιτιου του J.F. με την βοήθεια και της μουσικής του Παπαθανασίου. Αυτήν την ανατριχίλα όχι δεν μου την δημιούργησε το happy end του νέου. Και αυτό μέσα σε 1:57 λεπτά! Και 5 ώρες ακόμα να προσπαθούσε ο Βιλνεβ το ρίγος που μου προκάλεσε το πρώτο δεν... It only happens once Είναι η αλλαγή στην νοοτροπία της ταινίας, δεν προσπαθεί να δώσει κάτι το εξωτικό στα ανδροειδή όπως στο προηγούμενο. Είναι άλλη μια κάστα σκλάβων, όπως η ΑΙ της Joi που προσπαθεί να βρει τον δρόμο της σε μια φθίνουσα κοινωνία.Μάλιστα είναι καλύτερο από το πρώτο σε αυτό γιατί ξεκάθαρα δείχνει ότι ακόμη και τα ανδροειδή μπορούν να είναι ρατσιστές στα "κατώτερα" ΑΙ που δεν έχουν υλική υπόσταση(Luv vs Joi). Δεν ξέρω, προσωπικά στο νέο εκτός από την ιστορία της "επανάστασης" που ήταν παράταιρη, δεν κουράστηκα καθόλου. Στο πρώτο είχα αρκετές στιγμές που είχα κουραστεί και βαρέθηκα. Σε ποια ταινία είχε happy end; Το 2049 είχε ξεκάθαρα ανοικτό και αρκετά σκοτεινό/τραγικό τέλος. Δεν εξηγεί τίποτα μετά το τέλος, ότι θέλει κανείς φαντάζεται και αυτό είναι καλό για εμένα. Στο πρώτο δεν ήταν που στους κινηματογράφους έδειξαν ότι το ζεύγος κάλπασε ευτυχισμένο στο δειλινό; Μόνο μετά το άλλαξαν σε πιο φλου με το ασανσέρ. 1
yiannis_1 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Μμμ είχε βγεί και με άλλο φινάλε το πρώτου. Ενδιαφέρον. Φυσικά στην πρώτη προβολή δεν ήμουν και έχω δεί μόνο αυτό που βρίσκει φεύγοντας στο έδαφος τα χάρτινα ζωάκια. Μονόκερους του άλλου μπάτσου??? Τέσπα το έργο θα μπορούσε να ξεφύγει και να είναι όντως κλάσικ. Κάπου κούρασε και δεν κούρασε μόνο τα μικρά, κούρασε και μένα που είμαι μεγάλος φαν του πρώτου. Κάτι έπρεπε να βγεί off, οι σκηνές του Φόρντ στο μολυσμένο Vegas???, οι σκηνές με τους μαχητές της επανάστασης, τα μπουκέτα Luv - K. Κάπου κάτι δεν κολλούσε, τραβούσε πολύ και σε έκανε να δυσανασχετείς μετά το δίωρο. Το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο παππάς... Το τι διαφορετικό θα έπρεπε να έχει αναπτύξει περισσότερο ή λιγότερο το αφήνω για τους πιο φανατικούς. Αυτούς που στα φόρουμ για το πρώτο γράφαν πως και ο Deckard ήταν Replica κτλ. Δε θέλω συνέχεια, αλλά κάποιο άλλο cut με alternative ending ίσως να χρύσωνε το χάπι για μένα. PS To ex machina του villenueve μου άρεσε περισσότερο
Wayward Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 PS To ex machina του villenueve μου άρεσε περισσότερο Του ποιου?
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Πολύ καλό το ex machina πράγματι αλλά είναι του Alex Garland, ο οποίος έχει γράψει σενάριο για άλλη μια ταινιάρα επιστημονικης φαντασίας , το sunshine του Danny Boyle
V for Vagelis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Το τι διαφορετικό θα έπρεπε να έχει αναπτύξει περισσότερο ή λιγότερο το αφήνω για τους πιο φανατικούς. Αυτούς που στα φόρουμ για το πρώτο γράφαν πως και ο Deckard ήταν Replica κτλ. SPOILER για τη πρώτη ταινία: Ο Βιλνέβ είπε βέβαια ότι γύρισε το BR 2049 με γνώμονα ότι δεν είναι ξεκάθαρο (σε μας) τι είναι ο Deckard.
yiannis_1 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2017 Α sorry παιδιά μου. Πως μου ξέφυγε και ήμουν και σίγουρος?
Moderators Praetorian Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 SPOILER για τη πρώτη ταινία: https://www.youtube.com/watch?v=zOgq51ldJ2o Ο Βιλνέβ είπε βέβαια ότι γύρισε το BR 2049 με γνώμονα ότι δεν είναι ξεκάθαρο (σε μας) τι είναι ο Deckard. Μιλώντας για την πρώτη ταινία, είμαι εντελώς ενάντια στην ιδέα να ήταν ο Deckard Ρέπλικα. Στα χρόνια των Nexus 6 θα ήταν αδιανόητο να έχουν εν γνώσει τους στο σώμα των Blade Runners μια Ρέπλικα. Με τα όσα γνώριζαν για αυτές (από τις προηγούμενες σειρές Nexus και την "τρέχουσα" Nexus 6). Ακόμα και να ήταν από το "σπεσιαλ" είδος που δεν είχε ημερομηνία λήξης (όπως άφησαν να εννοηθεί για τη Rachael σε κάποιο από τα cuts) αυτό δεν θα έκανε λιγότερο παρανοϊκό να τον έχουν στο σώμα δίωξης Ρεπλίκων. (btw, ο Gaff θα τον είχε καθαρίσει/ αποσύρει εν ψυχρώ χωρίς δεύτερη σκέψη, αν γνώριζε ότι ήταν Ρέπλικα. Δεν θα του άφηνε origami στην πόρτα του για να του πει "ξέρω τι είσαι", ). Έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον (και είναι και πιο συνεπές με τη γενικότερη ιστορία της ταινίας) να είναι ο Deckard απλά άνθρωπος, που ωστόσο ως Blade Runner είναι η δουλειά του να κυνηγάει και να σκοτώνει εν ψυχρώ ανδροειδή που έχει στη "λίστα" του, και αυτό τον έχει κάνει από κυνικό έως και απαθή (παρότι δεν είναι Ρεπλικα) στη ζωή του. Η ταινία "οφείλει" να δείξει τι κάνει σε έναν άνθρωπο το να είναι "Blade Runner", και... εεεε... το πετυχαίνει σε κάποιο βαθμό. Και σε αντιπαράσταση να βλέπεις τον Roy, ως Ρέπλικα, να περνάει από τα στάδια αποδοχής της ημερομηνίας λήξης του, έχοντας παράλληλα τον Deckard να αποδεκατίζει την ομάδα του, και να φτάνεις στην τελική σκηνή όπου ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει πώς η Ρέπλικα του έσωσε τη ζωή και γιατί διάλεξε να τον έχει δίπλα του ενώ πέθαινε/ στις τελευταίες στιγμές της. Στο βιβλίο btw, ξεκάθαρα τίθεται το ερώτημα αν ο Deckard είναι Ρεπλικά και επίσης ξεκάθαρα απορρίπτεται . Το να είναι ο Deckard Ρέπλικα είναι ένα τελευταίο twist που δεν προσφέρει τίποτα, πέρα από το να εξυπηρετεί αυτό ακριβώς. Να υπάρχει ένα τελευταίο ανόητο twist να ψάχνεται ο κόσμος. Ναι, το είπε ο Ridley. Δεν λειτουργεί όμως στην ταινία του αυτό. Την κάνει χειρότερη. Πώς δεν το καταλαβαίνει αυτό; (Βασικά το άφησε "ανοιχτό", οπότε κάπου κάτι πιο συνετό επικράτησε). 4
speedy23 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Ρε μαγκες σας βλεπω τοσες μερες γραφετε και γραφετε για το εργο αλλα δεν σας εχω δει να παραδεχεστε ενα πραγμα. Δεν θα ηταν απειρως καλυτερα αν δεν ειχατε παει στο σινεμα να το δειτε και απλα να ειχατε διαβασει τη συνοψη στο wiki; 7
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2017 Ετσι όπως είναι δομημένη η πρώτη ταινία και το σενάριό της δεν έχει καμία λογική το να μην είναι replicant ο Ντεκαρντ. Αυτό είναι το twist της ταινίας. Δημιουργεί βέβαια διάφορα ερωτήματα τα οποία δεν απαντήθηκαν, για το πως έχει παρεισφρήσει ένας replicant στο αστυνομικό σώμα... Παρόλα αυτά θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλές λογικες απαντήσεις γιατί έγινε αυτό.
speedy23 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Τα πρωην Στερ (νυν Odeon) του Ιλιου το εβγαλαν ηδη. Fuck off. Επειδη παιζει να παω να το ξαναδω Παρασκευη στα Village του Ρεντη υπαρχει καμια συγκεκριμενη αιθουσα που πρεπει να διαλεξω για καλυτερη θεαση; Εχω χρονια να παω. EDIT: Σε 2 αιθουσες παιδικες και στην αιθουσα 8 Cosmote παιζεται. Και μιας απ'οτι ειδα οι παιδικες ειναι ετσι δεν μου αφηνει επιλογη. Αν και να κανω τσουληθρα την ωρα της ταινιας ειναι δελεαστικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα