Προς το περιεχόμενο

Blade Runner 2049

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω για την συγκεκριμενη ταινια τι ηλικιας ψηφισαν αλλα οταν βλεπεις τις ταινιες τις marvel ας πουμε να εχουν πανω απο 8 υποπτευεσαι πιτσιρικαρια.

• Απαντ. 563
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

http://www.imdb.com/title/tt1856101/ratings?ref_=tt_ov_rt

Οι βαθμολογίες είναι μοιρασμένες ανά ηλικία.

Αλλά σε γενικές γραμμές ποτέ δεν βλέπω ταινίες με βάση το imdb.

Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν εξαιρετική η ταινία. Σε καθηλώνει για 165 λεπτά και δεν κουράζει σε κανένα σημείο.  Αξια να φέρει το βαρύ όνομα blade runner...

Εξαιρετική σκηνοθεσία, φωτογραφία, σενάριο και ηχητικά εφέ. Η μουσική μου θύμισε συνδυασμό zimmer με vangelis. Επιβλητική και ταιριαστή, αλλά αυτόνομα δεν νομίζω να ακούγεται.

Στα αρνητικά ότι μάλλον το παραέκαναν λιγο στην ταινία με τις αναφορές στο παλιό blade runner. 

Επίσης προφανώς δεν πρόκειται να σε σοκάρει όπως η παλιά ταινία, κατά τ'άλλα όμως είναι από τα κορυφαία sequel που έχουμε δει.

Αφήνει και χώρο για συνέχεια, αυτό δεν ξέρω αν θα είναι καλό ή κακό. Γιατί όχι όμως, αν είναι σε παρόμοια στάνταρ.

Δημοσ.

Μπορείς απλούστατα να υπολογίζεις ότι κάποια είδη ταινιών παίρνουν ένα ποσοστό παραπάνω ή παρακάτω και γενικά να ρυθμίζεις ανάλογα με το γούστο σου. Δεν είναι τόσο δύσκολο.

Indie πειραματική ταινία με 7; Το πιθανότερο είναι ότι αξίζει κάπου 8.5 για μένα. Κομιξ-superhero ταινία με 7; Το πιθανότερο είναι ότι αξίζει κάπου 5.5 για μένα.

Γενικά κάνεις προσαρμογή κατά πόσο ταιριάζει το γούστο σου με το γενικότερο γούστο (ανά είδος φυσικά). Πιάνει σε τεράστιο βαθμό. Άλλωστε δε σημαίνει και τίποτα παραπάνω η βαθμολογία σε αυτό το site, από το πόσο άρεσε στον πολύ κόσμο. Αυτό δε σημαίνει ότι θα αρέσει και σε σένα ή σε μένα.

Επίσης όταν πρωτοβγαίνει μια ταινία, συνήθως για λίγο καιρό έχει κάπως αυξημένη βαθμολογία, ιδιαίτερα αν είναι οπτικά εντυπωσιακή.

Σωστος
Δημοσ.

Που να δεις τα posts με το "διαμαντάκι" Death Note του Netflix (10/10) :P

Έχει να κάνει με το τί περιμένεις και τί τελικά βλέπεις. Αν περιμένεις πολλά και τελικά η ταινία αποτυγχάνει να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών σου τότε απογοητεύεσαι. Αν πάλι δεν περιμένεις τίποτα και περνάς τέλεια τότε είσαι και πιο επιεικής. 

Πωπω τί βασανιστήριο ήταν αυτό ειδικά μετά τη μέση της ταινίας να κοιτάς το ρολόι και να μην περνάνε τα λεπτά... Άξιο τριάρι από μένα. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχει να κάνει με το τί περιμένεις και τί τελικά βλέπεις.

Όχι, αλλά τέσπα...

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ, χωρις να έχω δει το πρώτο βεβαια, πήγα να την δω , πιο πολύ επειδή διάβασα τόσο επικά σχόλια εδώ μέσα αλλά κ γενικά στο ίντερνετ.

Δυστυχώς δεν μ άρεσε καθόλου.

Σρην αίθουσα ,αν και γεματη, Ο κόσμος μετά την 1.30 ώρα σιγά σιγά όλο και κάποιος αποχωρούσε ενώ άκουγα και κάποια ροχαλητα.

Δημοσ.

Γουστάρω top 1000 reviewers από το imbd, wonder woman 6.9, σταρ γουορς VII 7.1!!!(είδαμε με αυτούς την ίδια ταινία; ) και BR2049 6.8...

Εντάξει, μεγάλη εκτίμηση στα ποσοστά.

Δημοσ.

Χθες είδα για πρώτη φορά την παλιά ταινία αλλά δε με ενθουσίασε..

Όμως επειδή εκτιμώ το σκηνοθέτη λέω να τιμήσω και την τελευταία.

Θεωρείτε μοιάζουν τόσο πολύ;

• Moderators
Δημοσ.

Εξαρτάται από το τί ήταν αυτό που δεν σε ενθουσίασε. Σε κάποια πράγματα μοιάζουν (ιδιαίτερη φουτουριστική/ δυστοπική(?) αρχιτεκτονική, ιδιαίτερη αισθητική στη φωτογραφία γενικότερα, διαρκή χρήση της μουσικής, αρκετές σκηνές χωρίς διάλογο). Σε άλλα που μετρούν παραπάνω (για μένα) δεν μοιάζουν. Είναι νέα διακριτή και διαφορετική ιστορία. Με μπόλικες συνδέσεις και callbacks στην αρχική.

Επίσης, δεν ξέρω ποια έκδοση είδες από την παλιά ταινία, αλλά στο sequel δεν υπάρχει κάτι ανάλογο με τον εσωτερικό μονόλογο/σχολιασμό που είχαν προσθέσει για τον Deckard στο theatrical cut. (Και αυτό είναι καλό).

Δημοσ.

Ναι, μοιάζουν πάρα πολύ...

Δημοσ.

Εξαρτάται από το τί ήταν αυτό που δεν σε ενθουσίασε. Σε κάποια πράγματα μοιάζουν (ιδιαίτερη φουτουριστική/ δυστοπική(?) αρχιτεκτονική, ιδιαίτερη αισθητική στη φωτογραφία γενικότερα, διαρκή χρήση της μουσικής, αρκετές σκηνές χωρίς διάλογο). Σε άλλα που μετρούν παραπάνω (για μένα) δεν μοιάζουν. Είναι νέα διακριτή και διαφορετική ιστορία. Με μπόλικες συνδέσεις και callbacks στην αρχική.

Επίσης, δεν ξέρω ποια έκδοση είδες από την παλιά ταινία, αλλά στο sequel δεν υπάρχει κάτι ανάλογο με τον εσωτερικό μονόλογο/σχολιασμό που είχαν προσθέσει για τον Deckard στο theatrical cut. (Και αυτό είναι καλό).

Είδα το Directors Cut - δύο πράγματα με χάλασαν. Ο ρυθμός ο οποίος ήταν βασανιστικά αργός (ναι κατανοώ ότι ήθελε να προωθήσει το νουαρ στοιχείο) καθώς και το αρκετά προβλέψιμο σενάριο (κλισέ η τελική μάχη με τον κακό κλπ). Επίσης μου φάνηκε ότι δεν έκανε ιδιαίτερη ανάλυση των χαρακτήρων.

Κατά τα άλλα πολύ αξιόλογη η μουσική του Vangelis καθώς και σκηνοθεσία/φωτογραφία δεδομένης της εποχής. Πιστέυω με τα σημερινα μέσα και με πιο γρήγορο ρυθμό θα μου άρεσε πολύ παραπάνω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Για μένα ναι. Τελείως υποκειμενικά είναι αυτά.

Με αυτή την λογική το The Room παίρνει 20/10.

Αν την υιοθετήσουμε και σε άλλα πράγματα, όχι μόνο ταινίες, είναι ακόμα πιο τραγική...

• Moderators
Δημοσ.

Οι ρυθμοί παραμένουν σχετικά παρόμοια αργοί. Όχι βασανιστικά για μένα, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει προφανώς για άλλους.

Το σενάριο είναι ok για νέα ιστορία/ sequel, αλλά έχει και κάποιες κλισέ στιγμές. Δεν είναι πάντως κάτι εντελώς καινούργιο σε καμία περίπτωση, εκτός και αν έχεις αποφύγει sci-fi την τελευταία 20ετία+. 

Σε χαρακτήρες γίνεται καλύτερη δουλειά, αν και όχι σε όλους. 

Η μουσική δεν φτάνει τα επίπεδα πρωτοτυπίας της πρώτης ταινίας, αλλά για μένα τα callbacks αρκούσαν και είναι ταιριαστή με τα πλάνα οπότε ήταν μια χαρά. 

Disclaimer: Μου είχε αρέσει πολύ η αρχική ταινία. Σίγουρα τις πρώτες φορές που την είχα δει, και σε αρκετά μικρότερη ηλικία. Έκτοτε, ίσως όχι τόσο, γιατί σε rewatch μετρούν περισσότερο οι χαρακτήρες, οι διάλογοι και οι ερμηνείες και επίσης κάπου με τα διάφορα "Cuts" που αλλάζουν ύφος και backstory για χαρακτήρες, έχουν αφήσει μια εντύπωση ότι δεν υπάρχει "καθοριστική" έκδοση για την ταινία και δεν είμαι πολύ οπαδός αυτής της τακτικής. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...