Προς το περιεχόμενο

Blade Runner 2049

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nαι αν παίξει πολύ focus και δε χάσεις τον σύνδεσμο με το παλιό, προφανως και όχι από την άλλη γιατί συνδέεται απευθείας με το παλιό και χάνεις τη μισή ταινία και όλο το feel

υγ. επειδή το ρωτάτε πολλοί, αλήθεια τώρα ρωτάτε αν πρέπει να δείτε μια ταινία η οποία είναι σήκουελ άλλης χωρίς να δείτε την πρώτη? πόσο μάλλον όταν η πρώτη, έστω και με μια μικρή ματιά ακόμα και σε wiki, βλέπετε ότι θεωρείτε μια από τις καλύτερες όλων των εποχών?

Σιγά... εγώ το Transformers 2 το είδα χωρίς να έχω δει το πρώτο και το κατάλαβα μια χαρα.

• Like 10
  • Απαντ. 563
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σιγά... εγώ το Transformers 2 το είδα χωρίς να έχω δει το πρώτο και το κατάλαβα μια χαρα.

Σωστός! Και εγώ είδα το Big Hero 6 χωρίς να έχω δει τα πέντε πρώτα. Χάθηκα λίγο, αλλά τα έβγαλα πέρα παλικαρίσια. Όποιος θέλει, μπορεί!

• Moderators
Δημοσ.

Την είδα χθες, σε κανονική/συμβατική αίθουσα. 

Πολύ ωραία ταινία αισθητικά. Και χορταστική. Πολλές αναφορές στην αρχική ταινία. Η μουσική πέρα από το μπαμ μπουμ, είχε συνεχή callbacks στο soundtrack του Παπαθανασίου. 

Κάπου μου έδωσε την αίσθηση ότι πήγε να κάνει μια σύνδεση με κάποια πράγματα που υπήρχαν στο βιβλίο, αλλά δεν τους βγήκε (ή κάπου τους βγήκε σε σαρκαστικό τόνο). 

Το σενάριο ωστόσο, όσο αφορά την κεντρική ιστορία, μου φάνηκε λίγο και περιορισμένης κλίμακας. Και το βασικό plot point έχει κάπως εξερευνηθεί και αλλού

πχ στο BSG (re-imagined) είναι ένα από τα βασικά themes και εμβαθύνουν πολύ περισσότερο - προφανώς και λόγω του περισσότερου χρόνου που υπάρχει σε μια τηλεοπτική σειρά.

Επίσης όσον αφορά το διάδοχο του Tyrell, τον πήγαν πολύ έντονα σε "evil persona" ενώ και τα κίνητρά του δεν ήταν πολύ σαφή (εκτός και αν μου διέφυγε κάτι). Δηλαδή κάπου εξηγεί γιατί θέλει την τεχνολογία του Tyrell για procreation, αλλά αυτό δεν βγάζει νόημα (για μένα). Γιατί ο συγκεκριμένος, ουσιαστικά επιχειρηματίας που θα είχε όφελος από αυξημένες και ελεγχόμενες πωλήσεις θα ήθελε αυτό που λέει ρητά ότι θέλει /ονειρεύεται. Ειδικά όταν στο πλάι δημιουργεί πιστούς δολοφόνους-replicants και δεν φαίνεται να σκέφτεται όλες τις συνέπειες που θα είχε αυτή η τεχνολογία ή... η επικράτηση των Replicants έναντι του ανθρώπινου είδους που πεθαίνει....; Εκτός και αν το νόημα ήταν ότι ο τύπος έχει βαριά ψυχολογικά προβλήματα και θέλει να έχει καθοριστικό ρόλο στην "εξέλιξη" της "ανθρωπότητας" (God complex και συναφή). 

Μου άρεσε το plot thread του "K". Νομίζω ότι σε αυτό έγινε πολύ καλή δουλειά. Ίσως δυσανάλογα περισσότερη από όση για τους υπόλοιπους χαρακτήρες ή για τη γενικότερη ιστορία. 

Δεν βαρέθηκα, αν και "πιάστηκα" από τη διάρκεια της ταινίας. 

Κάποια πράγματα τα άφησε ανοιχτά και πιθανότατα υπάρχει ή υπήρχε σχέδιο για συνέχεια.

Στην αίθουσα επικρατούσε γενικότερη σύγχυση για το τι συνέβαινε. Ακούγοντας κάποιες έντονες συζητήσεις από διπλανές παρέες, κάποιοι ανέλαβαν (ανεπιτυχώς) να ερμηνεύσουν κάποιες σκηνές βάσει όσων θυμούνταν ή είχαν καταλάβει (μάλλον λάθος) από την αρχική ταινία και αυτό δεν βοήθησε τα πράγματα :D

Νομίζω το πρόβλημα δεν ήταν τόσο ότι η ταινία δεν εξηγεί τι συμβαίνει (αν και σε 2-3 περιπτώσεις αφήνει περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες). Αλλά ότι από νωρίς πετάει συχνά μπόλικες αναφορές και easter eggs από την αρχική, πολλές φορές με τεχνάσματα που δίνουν έμφαση σε αυτά, και μπερδεύει το θεατή (ειδικά κάποιον που δεν έχει δει το αρχικό φιλμ) που προσπαθεί να βρει σύνδεση με το κεντρικό story, όσο αυτό τρέχει. Στην πορεία, νομίζω ότι αυτές οι αναφορές εξηγούνται επαρκώς, αλλά μέχρι τότε κάποιος μπορεί να έχει φτάσει σε άλλα συμπεράσματα και να βρίσκεται σε σύγχυση. 

• Like 3
Δημοσ.

Την είδα σήμερα στην BFI Imax αίθουσα στο Λονδίνο, εξαιρετική εμπειρία και το συνιστώ σε οποιον μπορεί να την δει σε Imax (στο Ελλαδιστάν ακόμα να κάνουν αίθουσα). Μερικές εικόνες πριν αρχίσει η προβολή:

imag0948dlyi1.jpg

imag09444nzqk.jpg
imag09453eluf.jpg

Οι οποιες εικόνες απλά δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να περιγράψουν για το τι αίθουσα μιλάμε, η οθόνη είναι απλά τεραστια και ο ήχος ακόμα καλύτερος. Χωρίς να εμβαθύνω στα της ταινίας μπορώ να πω ότι έχοντας δει το original Blade Runner το Σ/K έμεινα υπέρ ευχαριστημένος με το 2049, πολύ "σωστό" sequel και μου άρεσε που δεν τάιζε τον θεατή πληροφορίες (exposition). Πανέμορφα γυρισμένη ταινία επίσης και σίγουρα θα αγοραστεί σε Blu-Ray 4k όταν βγει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγάλη απογοήτευση δυστυχώς αν και την περίμενα πώς και πώς. Τραβηγμένες όλες οι σκηνές όσο δεν πάει σε σημείο που σταδιακά χάνεται το ενδιαφέρον. Επίσης πολύ πομπώδες για τα γούστα μου. Γενικά ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης θεωρώ πως δεν το έχει και πολύ με το είδος. Και στο Arrival με κούρασε πάρα πολύ. 

Βαθμολογία: 3/10

Επεξ/σία από maximusgr
  • Like 1
Δημοσ.

Είναι σίγουρα μια ταινία που είτε μισείς είτε αγαπάς. Είναι το anti-block buster και όσοι περίμεναν πιστολίδια και 0 απαιτήσεις από τον θεατή θα την βρούνε βαρετή.

• Like 1
Δημοσ.

Καλη ταινια αλλα οχι ρε παιδια 8.6 στο imdb.

Δυστυχως χαλασε και αυτο απο τα πιτσιρικια,δεν ειναι η πρωτη φορα που το κανει με τις βαθμολογίες οτι να ναι.

Δεν προκειται να το ξαναεμπιστευτω το συγκεκριμενο site.

Δημοσ.

Δυστυχως χαλασε και αυτο απο τα πιτσιρικια,δεν ειναι η πρωτη φορα που το κανει με τις βαθμολογίες οτι να ναι.

Ελαχιστες ειναι οι περιπτωσεις που συμφωνησα με τις κριτικες στο imdb. Ειναι το καλυτερο για πληροφοριες πανω στους ηθοποιους κτλ, οι αναλυσεις και οι παρουσιασεις που εχουν δεν ειναι καλες.

Δημοσ.

Aged 30-44   8.4

Aged 45+   8.3

Τώρα καλύτερα; :Ρ

• Like 3
Δημοσ.

Μπορείς απλούστατα να υπολογίζεις ότι κάποια είδη ταινιών παίρνουν ένα ποσοστό παραπάνω ή παρακάτω και γενικά να ρυθμίζεις ανάλογα με το γούστο σου. Δεν είναι τόσο δύσκολο.

Indie πειραματική ταινία με 7; Το πιθανότερο είναι ότι αξίζει κάπου 8.5 για μένα. Κομιξ-superhero ταινία με 7; Το πιθανότερο είναι ότι αξίζει κάπου 5.5 για μένα.

Γενικά κάνεις προσαρμογή κατά πόσο ταιριάζει το γούστο σου με το γενικότερο γούστο (ανά είδος φυσικά). Πιάνει σε τεράστιο βαθμό. Άλλωστε δε σημαίνει και τίποτα παραπάνω η βαθμολογία σε αυτό το site, από το πόσο άρεσε στον πολύ κόσμο. Αυτό δε σημαίνει ότι θα αρέσει και σε σένα ή σε μένα.

Επίσης όταν πρωτοβγαίνει μια ταινία, συνήθως για λίγο καιρό έχει κάπως αυξημένη βαθμολογία, ιδιαίτερα αν είναι οπτικά εντυπωσιακή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...