najinblue3 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Η ταινια ηταν καταπληκτικη, και θα παω να την ξαναδω 2η φορα.Οποιος δεν εχει δει το anime, πρεπει να το δει asap 1
polakis21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Πως λεγεται το anime; Πρεπει να το δουμε πριν ή μετα την ταινια;
snake_plissken2112 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=aMP1YpQSGhQ&t=572s 3
fasttam Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Το πρώτο Blade Runner το έχω δει πάνω από 10 φορές στον κινηματογράφο κι άλλες τόσες τουλάχιστον σπίτι. Για να είμαι ειλικρινής δεν θα πήγαινα κινηματογράφο να το δω, αλλά ένας φίλος μας έφερε εισιτήρια και έτσι πήγαμε στη βραδινή προβολή της Κυριακής. Δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι θεατές έπαιζαν με τα κινητά τους ή όχι, αλλά η ησυχία, (ένας από τους λόγους που έχω κόψει τον κινηματογράφο) ήταν υποδειγματική. Τα θετικά. Ο Βιλενέβ σεβάστηκε το παρελθόν, πάτησε πάνω του και παρουσίασε τη δική του άποψη για το δυστροπικό LA. Δεν θέλησε να μείνει στο noir παρελθόν της ταινίας και καλά έκανε. Γενικά η σκηνοθεσία του ήταν ηθελημένα "συγκρατημένη" θέλοντας να διηγηθεί την ιστορία κατανοητά. Καλό θα ήταν να γλίτωνε και μερικές από τις παγίδες του τύπου "κοίτα τι γαμάτα γραφικά έχουμε μετά από τόσα χρόνια", αλλά τέλος πάντων κατανοητό. Πολύ καλή η φωτογραφία, πολύ καλά τα σκηνικά και τα 3D, τα κοστούμια καλά με πολλά hint από την πρώτη ταινία. Τα αρνητικά: Το sound design (γιατί δεν ήταν μουσική αυτό) έπαιζε στην Α Ερασιτεχνική Αθηνών σε σχέση μ' αυτό που διαδέχθηκε. Πονέσανε τ΄αυτάκια μου από τα βζουμ μπουμ γκαπ. Το μέτριo casting. Ο Gosling μπορεί να έπαιζε έναν blade runner, αλλά δεν ήταν ένας blade runner. Πολύ ελαφρύς ηθοποιός. Μπήκε κάποια στιγμή ο Όλμος στο κάδρο και έγειρε όλος ο κινηματογράφος. Και το σενάριο, που δεν ήταν αρκετό να στηρίξει μια ταινία που γράφει στο τίτλο Blade Runner κι ούτε είχε να μας διηγηθεί καμιά μεγαλειώδη ιστορία που θα δικαιολογούσε τη διάρκεια. Κι αυτός ήταν ο λόγος που έσπρωξε το Βιλενέβ να βάλει λίγη μεγαλοπρέπεια μέσα από τις πολύ αργές κινήσεις, τα μεγάλα πλάνα, την αργή εξέλιξη. Πάντως αυτό που μου έλειψε ήταν η ψυχή. Και το δέσιμο με αυτά που συνέβαιναν στην οθόνη. Ίσως να έχω μεγαλώσει ανεπανόρθωτα.
LongTom Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Το πρώτο Blade Runner το έχω δει πάνω από 10 φορές στον κινηματογράφο κι άλλες τόσες τουλάχιστον σπίτι. Για να είμαι ειλικρινής δεν θα πήγαινα κινηματογράφο να το δω, αλλά ένας φίλος μας έφερε εισιτήρια και έτσι πήγαμε στη βραδινή προβολή της Κυριακής. Δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι θεατές έπαιζαν με τα κινητά τους ή όχι, αλλά η ησυχία, (ένας από τους λόγους που έχω κόψει τον κινηματογράφο) ήταν υποδειγματική. Τα θετικά. Ο Βιλενέβ σεβάστηκε το παρελθόν, πάτησε πάνω του και παρουσίασε τη δική του άποψη για το δυστροπικό LA. Δεν θέλησε να μείνει στο noir παρελθόν της ταινίας και καλά έκανε. Γενικά η σκηνοθεσία του ήταν ηθελημένα "συγκρατημένη" θέλοντας να διηγηθεί την ιστορία κατανοητά. Καλό θα ήταν να γλίτωνε και μερικές από τις παγίδες του τύπου "κοίτα τι γαμάτα γραφικά έχουμε μετά από τόσα χρόνια", αλλά τέλος πάντων κατανοητό. Πολύ καλή η φωτογραφία, πολύ καλά τα σκηνικά και τα 3D, τα κοστούμια καλά με πολλά hint από την πρώτη ταινία. Τα αρνητικά: Το sound design (γιατί δεν ήταν μουσική αυτό) έπαιζε στην Α Ερασιτεχνική Αθηνών σε σχέση μ' αυτό που διαδέχθηκε. Πονέσανε τ΄αυτάκια μου από τα βζουμ μπουμ γκαπ. Το μέτριo casting. Ο Gosling μπορεί να έπαιζε έναν blade runner, αλλά δεν ήταν ένας blade runner. Πολύ ελαφρύς ηθοποιός. Μπήκε κάποια στιγμή ο Όλμος στο κάδρο και έγειρε όλος ο κινηματογράφος. Και το σενάριο, που δεν ήταν αρκετό να στηρίξει μια ταινία που γράφει στο τίτλο Blade Runner κι ούτε είχε να μας διηγηθεί καμιά μεγαλειώδη ιστορία που θα δικαιολογούσε τη διάρκεια. Κι αυτός ήταν ο λόγος που έσπρωξε το Βιλενέβ να βάλει λίγη μεγαλοπρέπεια μέσα από τις πολύ αργές κινήσεις, τα μεγάλα πλάνα, την αργή εξέλιξη. Πάντως αυτό που μου έλειψε ήταν η ψυχή. Και το δέσιμο με αυτά που συνέβαιναν στην οθόνη. Ίσως να έχω μεγαλώσει ανεπανόρθωτα. Δεν συμφωνώ καθόλου, μα καθόλου στα δύο αυτά.
Sugizo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Νομίζω πάντως πως ήταν το καλύτερο IMAX 3D so far. Για την υπόλοιπη ταινία θα το ξαναδώ σπίτι όταν βγει rip να κρίνω καλύτερα (ο λόγος είναι γιατί σε όλα τα 3D το μεγαλύτερο διάστημα απλά χαζεύω τα σκηνικά)
nickmanak Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Εγω προσωπικα ηθελα ενα νεο στορι, ασχετο με την παλια ταινια. Δεν ηθελα ουτε καν να δω τον Χαρισον Φορντ ξανα. Μπορουσαν να γραψουν ενα νεο σεναριο με νεο στορι στο συμπαν του blade runner και θα ειμασταν παλι ικανοποιημενοι. Ενα ολοκληρωμενο σεναριο με αρχη μεση και τελος στο οποιο να παιρνουμε και λιγη γευση απο τη ζωη εκει, οπως στα βιβλια. Ομως λογω μαρκετινγκ ξανακανουν σημερα καριερα, παππουδες ηθοποιοι σταρ, μπας και τραβηξουν κοσμο στις αιθουσες. Για τα εφφε εγω αναγνωριζω οτι ζουμε στο 2017 πανω από 20 χρονια πια στην εποχη των CGI. Κανουν παπαδες πλεον τα παλληκαρια στα πισι με το Maya, αλλα εγω εβρισκα πιο απολαυστικα τα αναλογικα εφφε των παλιων ταινιων (star wars, dune, alien, τερρυ γκιλιαμ και πολλα ακομα). Κοιταω μπροστα ομως και αναγνωριζω τη μαγικη δουλεια που γινεται σε μερικες ταινιες, οπως και στο νεο blade runner. Μου αρεσε η ταινια παρα πολυ, ωστε θα ηθελα και μια επομενη που να μην σχετιζεται στο σεναριο με τη φετινη, αλλά με αυτο το φιναλε το βρισκω αδυνατο. *Το καστ ηταν παραπανω απο πετυχημενο.
kostool13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 το "αριστουργημα" καθηλωσε το κοινο.. Site: ‘Blade Runner 2049’ Crashing With $31M+ Debut Να βλέπεις αποκλειστικά transformers που σπάνε ταμεία... Ελπίζω το "ΦΟΛΑ" ποστ σου να βασίστηκε όντως σε καμιά περίληψη που διάβασες και να μην το είχες δει, γιατί αν όντως το είδες και όχι απλά δεν αναγνώρισες το masterpiece αλλά το βρήκες και φόλα, μιλάμε για απόλυτο pleb που δεν πρέπει να ξανασχοληθεί με κινηματογράφο. 5
V for Vagelis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Να βλέπεις αποκλειστικά transformers που σπάνε ταμεία... Ελπίζω το "ΦΟΛΑ" ποστ σου να βασίστηκε όντως σε καμιά περίληψη που διάβασες και να μην το είχες δει, γιατί αν όντως το είδες και όχι απλά δεν αναγνώρισες το masterpiece αλλά το βρήκες και φόλα, μιλάμε για απόλυτο pleb που δεν πρέπει να ξανασχοληθεί με κινηματογράφο. Βασικά για τον Κιλλικ μια ταινία μπορεί να είναι είτε "ΦΟΛΑ!" (αν έχει έστω και ένα αρνητικό) είτε "ΕΠΟΣ!", ανάλογα με το ποιος τη σκηνοθετεί και ανάλογα με την άποψη των αγαπημένων του κριτών (AICN κλπ). 1
patsi Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Τελικά το τόλμησα και πήγα χωρίς να δω το πρώτο. Και δεν το μετάνιωσα καθόλου ήταν παρα πολύ καλό και φυσικά θα δω και το πρώτο. Όπως είπατε και πριν αν λίγο καταλαβαίνεις και μείνεις και συγκεντρωμένος στην ταινία δεν χάνεσαι και καταλαβαίνεις τι παίζει!
Cro-Magnon Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Σίγουρα θα μπορούσε να χωρέσει λίγο περισσότερη πλοκή μέσα σε 3 ώρες ταινία αλλά παρόλα αυτά το βρήκα επικό με απαράμιλλη ατμόσφαιρα, soundtrack και πολύ καλές ερμηνίες. Δεν νομίζω ότι απευθύνεται στην μάζα βέβαια (όπως και το πρώτο). Προσωπικά θα προτιμούσα λίγο περισσότερη εμβάθυνση στο σύμπαν του Blade Runner (bioengineering, off-world colonies, global war, δομή κοινωνίας) πάντως παρά στο focus 2-3 χαρακτήρων. Λίγο παραπάνω εμβάθυνση θα σήμαινε αναφορά στην εκμετάλλευση ανθρώπου κι ανδροειδούς από άνθρωπο, εργασιακές σχέσεις κι ωράρια, ιδιοκτησία (ποιος τα τσακώνει από τις off-world colonies), ανθρώπινες/ανδροειδικές σχέσεις και κοινωνικές δομές, κρατος και βία κλπ κλπ. Με λίγα λόγια ένας Blade runner ...Τσε Γκεβάρα ή Σπάρτακος, με σενάριο The Mission ή κάπως έτσι! Άσε, δε συμφέρει, καλύτερα τσίχλα στον εγκέφαλο κι εστίαση στις φέτες του Γκόσλινγκ και στο...της Χάιδως! 1
snake_plissken2112 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 σωστά, γιατί αυτό που είδαμε είχε πολύ φέτα Γκόσλινγκ και αρκετή τσιχλόφουσκα σενάριο με μπαμ μπουμ και πιστόλια και εκρήξεις (y)
LongTom Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Λίγο παραπάνω εμβάθυνση θα σήμαινε αναφορά στην εκμετάλλευση ανθρώπου κι ανδροειδούς από άνθρωπο, εργασιακές σχέσεις κι ωράρια, ιδιοκτησία (ποιος τα τσακώνει από τις off-world colonies), ανθρώπινες/ανδροειδικές σχέσεις και κοινωνικές δομές, κρατος και βία κλπ κλπ. Με λίγα λόγια ένας Blade runner ...Τσε Γκεβάρα ή Σπάρτακος, με σενάριο The Mission ή κάπως έτσι! Άσε, δε συμφέρει, καλύτερα τσίχλα στον εγκέφαλο κι εστίαση στις φέτες του Γκόσλινγκ και στο...της Χάιδως! Μήπως είδες άλλη ταινία ή μπέρδεψες το νήμα; Εδώ είναι για το BR2049, όχι για την wonder woman... 2
Edel Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 An δεν έχω δει το πρώτο Blade Runner το βλέπω αυτό ?
snake_plissken2112 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Nαι αν παίξει πολύ focus και δε χάσεις τον σύνδεσμο με το παλιό, προφανως και όχι από την άλλη γιατί συνδέεται απευθείας με το παλιό και χάνεις τη μισή ταινία και όλο το feel υγ. επειδή το ρωτάτε πολλοί, αλήθεια τώρα ρωτάτε αν πρέπει να δείτε μια ταινία η οποία είναι σήκουελ άλλης χωρίς να δείτε την πρώτη? πόσο μάλλον όταν η πρώτη, έστω και με μια μικρή ματιά ακόμα και σε wiki, βλέπετε ότι θεωρείτε μια από τις καλύτερες όλων των εποχών? 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα