Προς το περιεχόμενο

Blade Runner 2049

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις το είδα σε ΙΜΑΧ.

Η ταινία είναι τρομερή, εκτός από το σενάριο που προσωπικά το βρήκα κάπως να χωλαίνει(βέβαια οι λοιποί της παρέας μαγεύτηκαν και έτσι ήμουν μειοψηφία).

Η φωτογραφία-εφέ και η μουσική ήταν πραγματικά έπος. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο εκτός από το Dunkirk!

Μιλάμε σε ορισμένες σκηνές δεν ήξερα τι διάολο έκαναν και έμοιαζαν όλα τόσο ρεαλιστικά.

Το ύφος και η αίσθηση πέραν κάθε αμφιβολίας εξαιρετικές.

Οι πρωταγωνιστές πολύ καλοί και κανένας δεν με έκανε για αγγούρι.

Η πλοκή ήταν κάπως, αλλά να σημειωθεί ότι το συγκρίνω με το do androids dream of electric sheep και όχι το πρώτο που δεν το θυμάμαι καθόλου. Έτσι μάλλον είμαι άδικος. Πάντως με κράτησε το πλήρες 2:45 δίχως να βαρεθώ.

Θα έλεγα ότι είναι από τις καλύτερες συνέχειες/remake που έχω δει σε κλασσική ταινία και σίγουρα από τα μελλοντικά κλασσικά του cyberpunk. 

Μια απορία:

Εκεί που βάτεψε την ιερόδουλη και την προβολή της γκόμενας-ΑΙ, το μετράμε σαν 3some ή σαν κανονικό βάτεμα με διαδραστικό ολογραφικό πορνό;

Διότι είχαμε μια διαφωνία με τους άλλους/ες. 

Προσωπικά το λογίζω ως τριπλέτα διότι όλοι ήταν παρόντες, όπως μπορούσε ο καθείς τέλος πάντων. 

• Απαντ. 563
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Την ταινία δεν την έχω δει ακόμη και ελπίζω να είναι τόσο καλή όσο λένε όλοι. Καθότι είμαι μετριοπαθής φαν της πρώτης ταινίας, θα την παρακολουθήσω με συγκρατημένα θετική προδιάθεση.

Βλέπω ότι μερικοί τρώγεστε μεταξύ σας. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ποινικοποιήσουμε την αρνητική άποψη για κάτι που σας άρεσε. Ο Killik για τον α ή β λόγο δεν βρήκε την ταινία της αρεσκείας του. Αν διαφωνείτε, προσπερνάτε το σχόλιο και πάτε παρακάτω. Ωριμάστε και μην φέρεστε σαν 15χρονα fanboys.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι πως κάθε φορά που το σύνολο εκφράζεται θετικά για κάτι, ΠΡΕΠΕΙ πάντα να βρεθούν ορισμένοι μηδενιστές που θεωρούν κάνουν τη διαφορά ή προσφέρουν την εναλλακτική όψη που το σύνολο δε μπορεί να αντιληφθεί λόγω έλειψης πεφωτισμού.

Το ίδιο παρατηρώ και για την απέναντι πλευρά. Μόλις κάποιος εκφράσει διαφορετική άποψη για μια ταινία, ορμάτε όλοι να τον φάτε ζωντανό λες και έχετε μετοχές στη παραγωγή της ταινίας.

Και οι δυο λάθος είστε. Ούτε ο ρόλος του τυφλού χειροκροτητή είναι σωστός, ούτε του ακραίου μηδενιστή.

κρατατε μικρο καλαθι. η μιση αιθουσα επαιζε με το κινητο της στο τελος.

βλεπω να πατωνει 2η βδομαδα.

Εδώ είσαι λάθος. Αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα. Τα ίδια έκαναν και στο Silence. Για μένα αυτού του είδους το κοινό δεν αποτελεί κριτήριο απόδοσης αρνητικού πρόσημου στην ταινία αλλά μάλλον θετικού. Κοινό μπουκωμένο από τζανγκ-φουντ που αδυνατεί να χωνέψει κάτι βιταμινούχο. Πηγαίνουν με τη προσμονή να παρακολουθήσουν δράση τύπου Τρανσφορμερς και Μάικλ Μπέϊ και μόλις τους παρουσιάσεις δυο-τρεις φιλοσοφικούς γρίφους, χασμουριούνται και μπαίνουν facebook.

Δημοσ.

Ο Κιλικ εκτός από το γουορκραφτ δεν έχει πει καλή κουβέντα τ τελευταία χρόνια. Σεβαστή η γνώμη του αλλά άκρως μειοψηφική.

Δημοσ.

Την ταινία δεν την έχω δει ακόμη και ελπίζω να είναι τόσο καλή όσο λένε όλοι. Καθότι είμαι μετριοπαθής φαν της πρώτης ταινίας, θα την παρακολουθήσω με συγκρατημένα θετική προδιάθεση.

Βλέπω ότι μερικοί τρώγεστε μεταξύ σας. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ποινικοποιήσουμε την αρνητική άποψη για κάτι που σας άρεσε. Ο Killik για τον α ή β λόγο δεν βρήκε την ταινία της αρεσκείας του. Αν διαφωνείτε, προσπερνάτε το σχόλιο και πάτε παρακάτω. Ωριμάστε και μην φέρεστε σαν 15χρονα fanboys.

Πως γίνεται να συμφωνείς η διαφωνείς με άποψη χωρίς επιχειρήματα .Ίσα ίσα που στο παραπάνω είσαι λαθος.

Ώριμος είναι αυτός που εκφράζει την άποψη του με λογικά επιχειρηματα.

Αυτό απαντάει και στο επόμενο σχόλιο σου που την πέφτουνε όπως λες σε κάποιον αν εκφράζει την άλλη άποψη.

Θες να σου θυμίσω τι θετικά γραφανε κάποιοι πχ στο wonder woman,spiderman η bvs?

Ο Κιλικ εκτός από το γουορκραφτ δεν έχει πει καλή κουβέντα τ τελευταία χρόνια. Σεβαστή η γνώμη του αλλά άκρως μειοψηφική.

Όχι δεν είναι σεβαστή η γνώμη του γιατί πολύ απλά δεν έχει γνώμη.

Το έχει βρει το τροπαρι να διαβάζει ορισμένες αρνητικές κριτικές και μετά να μπαίνει και να σχολιάζει χωρίς να έχει δει την ταινία.Αν εσύ ή κάποιος άλλος θέλετε τέτοιες νοοτροπίες να τις σέβεστε οκ.Αλλα όχι ότι είναι και το σωστό αυτό.

Θα σεβαστώ κάποιον που θα κραξει μεν ενώ οι περισσότεροι θα λένε καλά λόγια αλλά θα το κάνει με σωστό τρόπο αναφέροντας λογικά επιχειρήματα να καταλάβουν οι άλλοι γιατί σχημάτισε αυτή την γνώμη.

Είναι αυτό που γράφεται συχνά

"Εγώ δεν είχα πρόβλημα με αυτή την σκηνή αλλά κάποιου άλλου μπορεί να μην του αρέσει".

τωρα να κατσω να κανω αναλυση εδω περα, ειναι ανουσιο. εξαλλου την εχω κανει ηδη σε ξενο φορουμ.

διαβασε την κριτικη του Φραγκουλη

Αυτό δεν είναι να το σέβεσαι γιατί εκτός των άλλων υποβιβάζει γενικά και το forum και αυτούς που συμμετέχουν.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ταινία είναι τόσο δυνατή, καλή και ποιοτική, όσο μπορεί και επιτρέπει το Hollywood να είναι ένα blockbuster sequel (=παίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια) το 2017. Σκεφτείτε την εποχή και τις συνθήκες που γυρίστηκε το πρώτο, τις κριτικές που απέσπασε αρχικά και πόσα χρόνια (και director's cut) χρειάστηκε για να γίνει το Blade runner η ταινία που ξέρουμε σήμερα. Με αυτά τα δεδομένα, το Blade runner 2049 είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να περιμένουμε-και αυτό είναι παραπάνω από καλό. 

Καταλαβαίνω το σύνδρομο της παππουδιάς-ελιτισμό (στην εποχή μας παίζαμε σε αλάνες, υπήρχε σεβασμός και αθωότητα κτλ κτλ) που μια αρνητική κριτική μας επιτρέπει να επιδείξουμε κρίνοντας αρνητικά το sequel μίας μυθικής παλιάς ταινίας, αλλά καλό είναι να υπολογίζουμε και το πλαίσιο μέσα στο οποίο δημιουργήθηκαν τα δύο έργα.

Edit: Μόλις διάβασα την κριτική αυτού του Φραγκούλη. Ο ορισμός της παππουδιάς, όπως την αντιλαμβάνομαι. Ξέρει ότι το Blade runner ήταν εμπορική και (εν μέρει) καλλιτεχνική αποτυχία στην εποχή του, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να γράψει αυτά που γράφει.

Αλλά ο τύπος είναι τόσο ανθρωπάκος, που τολμάει να αναφέρει και βασικά στοιχεία της πλοκής, κάτι που ρητά είχαν ζητήσει οι συντελεστές της ταινίας να αποφευχθεί και που δεν είδα πουθενά αλλού, σε όσες κριτικές διάβασα αφού είδα την ταινία. Δεν τον ήξερα τον κύριο, αλλά από εδώ και πέρα υπόσχομαι να τον παρακολουθώ, τον έκανα πολύ κέφι.

Επεξ/σία από Voodooman
Δημοσ.

Ώριμος είναι αυτός που εκφράζει την άποψη του με λογικά επιχειρηματα.

...............

Το έχει βρει το τροπαρι να διαβάζει ορισμένες αρνητικές κριτικές και μετά να μπαίνει και να σχολιάζει χωρίς να έχει δει την ταινία.Αν εσύ ή κάποιος άλλος θέλετε τέτοιες νοοτροπίες να τις σέβεστε οκ.Αλλα όχι ότι είναι και το σωστό αυτό.

Ειπε ότι την έχει δει την ταινία. 

Και επίσης, επιχειρήματα του τύπου "δεν μας νοιάζει η άποψή σου", "άρεσε σε όλους εκτός από εσένα" κτλ δεν νομίζω ότι εντάσσονται στο χώρο των λογικών επιχειρημάτων.

Τέσπα, δεν λέω ότι έχει δίκαιο ή άδικο απλά το δικαίωμα να διαφωνεί...

Δημοσ.

Την είδα χτες.

Η ταινία είναι πολύ καλή. Ακολουθεί το μοτίβο της πρώτης και αποφευγει να ακολουθήσει τη πεπατημένη των συγχρονων sequel (ευτυχώς). Σκηνοθεσία και φωτογραφία σχεδόν τέλειες, κάθε είκονα και πίνακας ζωγραφικής. Αργή στην εξέλιξη και πολύ ατμοσφαιρική, πράγμα που εμένα μου αρέσει. Το casting πολύ πετυχημένο. Η μουσική, άλλες φορές επιβλητική και άλλες υποβλητική, έδενε άψογα με τη ταινία. Θα είναι λάθος να αναζητεί κανείς τον Vangelis, ας την ακούσει με φρέσκο μυαλό.

Στα λίγα αρνητικά θα πω ότι θα ήθελα ίσως ένα πιο έντονο και δυνατό φινάλε. Όπως επίσης και κάποια flashbacks (που μας δίνουν μασημένη τροφή) θα μπορούσαν να λείπουν.

Σε γενικές γραμμές και λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για μια ταινία με πολύ μεγάλο budget (πράγμα που είναι παγίδα όσον αφορά τη πρόσπάθεια που γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις να προσελκήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό ακολουθώντας maistream μονοπάτια) δε νομίζω ότι θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Είναι ένα sequel που σέβεται απόλυτα τη πρώτη ταινία. Θα ήθελα πολύ να τη ξαναδώ.

Η βαθμολογία μου: 8,4/10

• Like 5
Δημοσ.

Την ειδα εχθες στο σινεμα.

Τραγικα αργη,με απαισια,απαισια  μουσικη,μακραν οτι χειροτερο εχω ακουσει.

Ηθελα απο ωρα να φυγω,αλλα ημουν με παρεα και δε μπορουσα.

Καταρα σε αυτον που την εκανε 160 λεπτα.

Δημοσ.

webparts, έχεις δει το πρώτο Blade Runner;

Την είδα χτες.

Η ταινία είναι πολύ καλή. Ακολουθεί το μοτίβο της πρώτης και αποφευγει να ακολουθήσει τη πεπατημένη των συγχρονων sequel (ευτυχώς). Σκηνοθεσία και φωτογραφία σχεδόν τέλειες, κάθε είκονα και πίνακας ζωγραφικής. Αργή στην εξέλιξη και πολύ ατμοσφαιρική, πράγμα που εμένα μου αρέσει. Το casting πολύ πετυχημένο. Η μουσική, άλλες φορές επιβλητική και άλλες υποβλητική, έδενε άψογα με τη ταινία. Θα είναι λάθος να αναζητεί κανείς τον Vangelis, ας την ακούσει με φρέσκο μυαλό.

Στα λίγα αρνητικά θα πω ότι θα ήθελα ίσως ένα πιο έντονο και δυνατό φινάλε. Όπως επίσης και κάποια flashbacks (που μας δίνουν μασημένη τροφή) θα μπορούσαν να λείπουν.

Με τρομάζεις λίγο. Διαβάζοντας αυτά που γράφεις, νιώθω σαν να μπήκε κάποιος στο μυαλό μου και να έγραψε ακριβώς αυτά που σκεφτόμουν... :Ρ

Την είδα κι εγώ χθες λοιπόν. Η μόνη μικρή διαφορά στη δική μου κριτική είναι ότι σκηνοθεσία και φωτογραφία για μένα ήταν τέλειες και όχι απλά σχεδόν τέλειες... Σχετικά με ατμόσφαιρα, αργή εξέλιξη, πετυχημένο casting, μουσική συμφωνώ απόλυτα. Η μουσική αυτή τη φορά ήταν πιο σκοτεινή στο σύνολο της και έδεσε εξαιρετικά με την σκοτεινή εποχή της ταινίας, χωρίς να είναι βέβαια τόσο συγκινητική όσο το αριστούργημα του Παπαθανασίου.

Το μόνο σημείο όπου η ταινία δεν άγγιξε τη τελειότητα για μένα είναι το φινάλε, που θα μπορούσε να είναι όντως πιο δυνατό. Επίσης σκεφτόμουν το ίδιο για μερικά πλεονάζοντα flashbacks που ο "έξυπνος" θεατής δε χρειάζεται και που ίσως απευθύνονται περισσότερο στο ευρύ κοινό. Το στόρυ κατά τ' άλλα μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από αρχή μέχρι τέλος, παρά τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο το φιναλε δίνει ξεκαθαρη πάσα για επομενη ταινια, εγω ετσι το αντιληφθηκα. Ειδεμη θα το εκλειναν αλλιως και οριστικά.

Αν κοψει εισητηρια, ισως υπαρξει αυτη η προοπτικη...

Δημοσ.

webparts, έχεις δει το πρώτο Blade Runner;

Με τρομάζεις λίγο. Διαβάζοντας αυτά που γράφεις, νιώθω σαν να μπήκε κάποιος στο μυαλό μου και να έγραψε ακριβώς αυτά που σκεφτόμουν... :Ρ

Την είδα κι εγώ χθες λοιπόν. Η μόνη μικρή διαφορά στη δική μου κριτική είναι ότι σκηνοθεσία και φωτογραφία για μένα ήταν τέλειες και όχι απλά σχεδόν τέλειες... Σχετικά με ατμόσφαιρα, αργή εξέλιξη, πετυχημένο casting, μουσική συμφωνώ απόλυτα. Η μουσική αυτή τη φορά ήταν πιο σκοτεινή στο σύνολο της και έδεσε εξαιρετικά με την σκοτεινή εποχή της ταινίας, χωρίς να είναι βέβαια τόσο συγκινητική όσο το αριστούργημα του Παπαθανασίου.

Το μόνο σημείο όπου η ταινία δεν άγγιξε τη τελειότητα για μένα είναι το φινάλε, που θα μπορούσε να είναι όντως πιο δυνατό. Επίσης σκεφτόμουν το ίδιο για μερικά πλεονάζοντα flashbacks που ο "έξυπνος" θεατής δε χρειάζεται και που ίσως απευθύνονται περισσότερο στο ευρύ κοινό. Το στόρυ κατά τ' άλλα μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από αρχή μέχρι τέλος, παρά τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας.

Για τα flashbacks είπα κι εγώ ότι η σκηνοθεσία ήταν "σχεδον" τέλεια... η φωτογραφία συμφωνώ, ήταν αριστουργηματική!

Θα συμπληρώσω κάτι επειδή σήμερα πήγα και τη ξαναείδα. Τη δεύτερη φορά η ταινία γίνεται ακόμα καλύτερη... Ξέροντας τι θα γίνει πλέον την απολαμβάνεις διαφορετικά και προσέχεις και κάποιες λεπτομέρειες που τη πρώτη φορά δεν έχεις αντιληφθεί. Είμαι σίγουρος ότι θα αντέξει για τα καλά στο χρόνο...

• Like 3
Δημοσ.

Για να μην διαβάσω τις τελευταίες σελίδες και δω κανα σπόιλερ(τα αποφεύγω όσο μπορώ) ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να δω την ταινία χωρίς να έχω δει το πρώτο; Θα βγάλω άκρη η έχει πολλες συνδεσεις και θα χαθώ;

Δημοσ.

Για να μην διαβάσω τις τελευταίες σελίδες και δω κανα σπόιλερ(τα αποφεύγω όσο μπορώ) ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να δω την ταινία χωρίς να έχω δει το πρώτο; Θα βγάλω άκρη η έχει πολλες συνδεσεις και θα χαθώ;

Δεν έχεις πρόβλημα. Προσωπικά δεν θυμάμαι τίποτα από την πρώτη και κατάλαβα μια χαρά τι παιζόταν.

Τα εξηγεί καλά, αν και ενίοτε θα χάσεις μικρά ή μεγάλα refferences πιστεύω από το πρώτο ή/και το βιβλίο(για το πρώτο με τα είπαν οι άλλοι της παρέας, το δεύτερο το έχω διαβάσει).

Δημοσ.

Η ταινία μου φάνηκε πολύ μέτρια.

Είχε πράγματι πολύ ωραία ατμόσφαιρα και καλές ερμηνείες αλλά η πλοκή μου φάνηκε πολύ αργή και το σενάριο αδύναμο με κακό φιναλε.

Γενικότερα με κούρασαν οι σχεδόν 3 ώρες προβολής.

Την πρώτη ταινία δεν την έχω δει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...