LuciferX Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, Πήραμε πρόσφατα στο σπίτι ένα πλυντήριο ρούχων Samsung και απ' τη στιγμή που το πήραμε (τώρα το έχουμε κάνα δίμηνο), μας έχει αφήσει απορημένους το πόσο πολύ χρόνο παίρνει για μια πλύση. Μιλάμε για 3 ώρες γεμάτες, και την τελευταία βδομάδα κάνει και το άλλο κόλπο: 2-3 φορές θα σταματήσει, από εκεί που ήταν στα 3 λεπτά, θα ξαναξεκινήσει και θα γράφει 17 λεπτά για το τέλος λ.χ. Πριν πάρω στην εταιρεία, και επειδή με βάση όσα διάβασα δεν κατάλαβα ακριβώς αν είναι όντως πιο οικονομικό να κάνει τόσες ώρες αντί για 1:30 (αλλά και πάλι δε θέλει κανείς το πλυντήριό του να κάνει 4 ώρες!), μήπως έχετε καμιά παρόμοια εμπειρία; Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!Ευχαριστώ. Υ.Γ.: Ελπίζω να ανεβάζω στο σωστό μέρος. Το αστείο είναι ότι τώρα που άνοιξα το θέμα (ώρα 7) περιμένω να τελειώσει απ' τις 2:30! 7:03 τελείωσε.
slr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δες στο εγχειρίδιο του πλυντηρίου για τον χρόνο του κάθε προγράμματος, γιατί κάθε πρόγραμμα έχει διαφορετική χρονική διάρκεια. Στο δικό μου πλυντήριο ο χρόνος κυμαίνεται από 30 λεπτά έως 3:50 ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα. Επίσης δες μήπως έχει φρακάρει από κάποιο σκουπίδι η βρύση που δίνει νερό στο πλυντήριο και έχει ως αποτέλεσμα από την μικρή ροή νερού να αυξάνεται ο χρόνος της πλύσης.
Predatorkill Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Επισης τσεκαρε τη σωληνα που βγαζει νερα, αμα το εχεις βαλει πολυ βαθια στη σωληνα του τοιχου (αποχετευση) μπουκωνει με νερο και μπερδευεται η αντλια του και γι αυτο ισως να λεει 17 λεπτα ενω πριν απο λιγο ελεγε 3. Στο τελος βγαζει ολα τα νερα του πολυ γρηγορα και καπου εκει μπερδευεται. Μου το εχει πει τεχνικος της Ariston, μου κολαγε στο 1 λεπτο και δεν εκλεινε μονο του γι αυτον ακριβως το λογο και εσκασα ενα 50ρικο τσαμπα... Οσο για την ωρα τα συγχρονα πλυντηρια εχουν πληθωρα προγραμματων και η διαρκεια τους μεταβαλλεται αναλογα. Εμενα εχει το μικροτερο προγραμμα σκουρα 1 ωρα και 15 λεπτα και το τελευταιο ειναι αντιαλλεργικο για τα παιδια που κραταει 3 ωρες και 20 λεπτα. 1
dj_takis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Το καλοκαίρι πήρα καινούργιο πλυντήριο και είδα κι εγώ αυτή ακριβώς τη διαφορά. Από 1,30 ώρα περίπου το παλιό, στις 3+ το καινούργιο. Φυσικά διαφέρουν τα προγράμματα αλλά μου φάνηκε κι εμένα πολύ. Κάπου διάβασα (δεν θυμάμαι που) ότι ανάλογα με το βάρος των ρούχων κάνει αυτόματο ζύγισμα (αν έχει τέτοια δυνατότητα) και το ίδιο πρόγραμμα ίσως έχει μεγάλη απόκλιση στο χρόνο που κάνει να τελειώσει. Κι αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω με τον σωλήνα της αποχέτευσης έχει λογική. Κι εγώ τον έχω τέρμα σφηνωμένο. Ούτε καν το είχα σκεφτεί και θα το τσεκάρω.
mary Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Το καλοκαίρι πήρα καινούργιο πλυντήριο και είδα κι εγώ αυτή ακριβώς τη διαφορά. Από 1,30 ώρα περίπου το παλιό, στις 3+ το καινούργιο. Φυσικά διαφέρουν τα προγράμματα αλλά μου φάνηκε κι εμένα πολύ. Κάπου διάβασα (δεν θυμάμαι που) ότι ανάλογα με το βάρος των ρούχων κάνει αυτόματο ζύγισμα (αν έχει τέτοια δυνατότητα) και το ίδιο πρόγραμμα ίσως έχει μεγάλη απόκλιση στο χρόνο που κάνει να τελειώσει. Βασικά αυτό είναι. Μπορεί να λέει ότι θα κάνει πχ 3 ωρες αλλά αν το γεμίσεις (πες ότι είναι 8κιλο) να κάνει τόση ώρα, ενώ αν βάλεις λιγότερα ρουχα να γράφει ότι θα κάνει 3 αλλά στην πράξη να κάνει 2,5 καθώς στην αρχή της πλύσης, στο μούσκεμα δλδ, θα ζυγίζει τα ρούχα
LuciferX Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Σας ευχαριστώ παιδιά! Στο εγχειρίδιο, στο πρόγραμμα για βαμβακερά στους 40 βαθμούς, αναγράφει 193 λεπτά για 4 κιλά. 8κιλό είναι το πλυντήριο και προφανώς το γεμίζουμε. Μου προκαλεί εντύπωση, γιατί το (όχι και τόσο) παλιό Morris (6-7 ετών ήταν, ώσπου χάλασε) έκανε 1:30 στο ίδιο πρόγραμμα ακριβώς, με το ίδιο φορντίο βάρους! 1:30 με 4 ώρες έχει τεράστια διαφορά... Ο σωλήνας για τα νερά δεν έχει πρόβλημα, γιατί τον βάζω να τα ρίχνει εντός της λεκάνης για όσο λειτουργεί το πλυντήριο. Θα κοιτάξω όταν βρω χρόνο και την αντλία νερού. Αν ούτε αυτό φταίει, πραγματικά θα είναι απογοητευτικό να συμβιβαστώ με τόσες ώρες πλύση. Πήρα κακό πλυντήριο ή έτσι είναι όλα πια;
nick_gr2 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μήπως έχει κάποια λειτουργία για να κάνει πιο γρήγορα; Στα Bosch εχει αν δεν κάνω λάθος τη λειτουργία "variospeed" που τις 2μισι ώρες τις κάνει μία μιάμιση. Φαντάζομαι αυτό έχει συνέπειες στην κατανάλωση ρεύματος/νερού αλλά ίσως γι΄αυτό τα παλιότερα πλυντήρια έκαναν τόσο χρόνο. 1
ForzaVale Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 τα καινούρια πλυντήρια έχουν αισθητήρα για ανισόρροπη φυγοκέντριση κάδου.αυτός πρέπει να είναι ο κύριος λόγος που δεν τελειώνει το πρόγραμμα έγκαιρα. δοκίμασε να μοιράσεις τα ρούχα όμοια και μετά ξανά ξεκινά από εκεί που σταμάτησε το πρόγραμμα 1
phanispal Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Σχετικά με την κατανάλωση, αν και δεν ξέρω για πλυντήριο ρούχων καθώς δεν αναφέρεται στο manual, στο πλυντήριο πιάτων που πήρα, αναγράφονται οι καταναλώσεις ανά πρόγραμμα. Κι ενώ το βασικό πρόγραμμα διαρκεί 180 λεπτά, καταναλώνει λιγότερο (σύμφωνα με το manual πάντα) από ένα/δυο πιο γρήγορα προγράμματα, που διαρκούν 100 και 120 λεπτά αντίστοιχα. Και στο δικό μου πλυντήριο ρούχων πάντως, που είναι κι αυτό καινούργιο (LG), γύρω στις τρεις ώρες διαρκεί ένα βασικό πρόγραμμα. Δε θεωρώ ότι καταναλώνει περισσότερο υποχρεωτικά, απλά το πρόβλημα είναι ότι καθυστερεί να τελειώσει. Βέβαια αν μπορείς να ορίσεις τι ώρα θα ξεκινήσει, όλο και κάτι κερδίζεις από άποψη χρόνου. 1
LuciferX Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μήπως έχει κάποια λειτουργία για να κάνει πιο γρήγορα; Στα Bosch εχει αν δεν κάνω λάθος τη λειτουργία "variospeed" που τις 2μισι ώρες τις κάνει μία μιάμιση. Φαντάζομαι αυτό έχει συνέπειες στην κατανάλωση ρεύματος/νερού αλλά ίσως γι΄αυτό τα παλιότερα πλυντήρια έκαναν τόσο χρόνο. Αυτά είναι τα βασικά προγράμματα, αλλά δεν βλέπω κάποια άλλη εναλλακτική. (βλ. φωτό) Υ.Γ.: Τέρμα κάτω, που λέει για βαμβακερά ένα πρόγραμμα 118 λεπτά, δεν αφορά το δικό μας πληντύριο, πρόκειται για άλλο μοντέλο. τα καινούρια πλυντήρια έχουν αισθητήρα για ανισόρροπη φυγοκέντριση κάδου.αυτός πρέπει να είναι ο κύριος λόγος που δεν τελειώνει το πρόγραμμα έγκαιρα. δοκίμασε να μοιράσεις τα ρούχα όμοια και μετά ξανά ξεκινά από εκεί που σταμάτησε το πρόγραμμα Τι εννοείς; Να τα μοιράσω σε 2 ξεχωριστές πλύσεις ή ενώ λειτουργεί μία πλύση να κάνω κάτι;
palawiaris Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Πριν κανα 10μηνο πήραμε ένα AEG 9κιλο των 700 ευρώ,και κάνει το ίδιο όπως το δικό σου.Αλλά όχι τόσο μεγάλη διαφορά όπως γράφεις για το δικό σου.Και από ότι είδα στις βαθμολογίες από το Amazon και άλλοι έχουν το ίδιο θέμα.Πιο πριν είχαμε 7κιλο Bosch με ακόμη πιο μικρές αποκλίσεις,αλλά όχι ακριβώς όσο έλεγε.Ακόμη πιο πριν ένα πλυντήριο του κιλού και παλιό και έκανε όσο έγραφε. Αλλά το τωρινό πλυντήριο έχει κουμπάκι για για εξοικονόμηση χρόνου εώς και 2 φορές και από 3+ ώρες το κανονίζεις στις 2+ και 1+......ανάλογα την μπίχλα που έχουν τα ρούχα Προφανώς οι αισθητήρες μετράνε την μπίχλα των ρούχων,ποσότητα και διάφορες άλλες καταστάσεις,αλλά αν θες κάνε και μία ερώτηση στο services,δεν κοστίζει...
ForzaVale Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Αυτά είναι τα βασικά προγράμματα, αλλά δεν βλέπω κάποια άλλη εναλλακτική. (βλ. φωτό) Υ.Γ.: Τέρμα κάτω, που λέει για βαμβακερά ένα πρόγραμμα 118 λεπτά, δεν αφορά το δικό μας πληντύριο, πρόκειται για άλλο μοντέλο. Τι εννοείς; Να τα μοιράσω σε 2 ξεχωριστές πλύσεις ή ενώ λειτουργεί μία πλύση να κάνω κάτι; όταν είναι σε πλύση,πάτα pause και κανε ανακατανομή τα ρούχα μέσα στον κάδο ώστε να είναι "ζυγισμένα"
PhoneKiller Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Πριν φωνάξετε τεχνικό ελέγξτε εαν έχει τσακίσει κάπου ο σωλήνας που παίρνει νερό ή της αποχέτευσης ή εαν έχει σκουπίδια το φίλτρο της αποχέτευσης που συνήθως βρίσκετε μπροστά κάτω δεξιά. Επίσης 'οπως γράφουν και πιο πάνω στην έξοδο της αποχέτευσης μήπως ο σωλήνας βρίσκετε πολύ βαθιά και όταν βγαίνει πολύ νερό μπλοκάρει. Τέλος ένας λόγος για παραπάνω ώρα στα προγράμματα είναι το πολύ απορρηπαντικό και τα πολλά ρούχα.
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, PhoneKiller είπε Πριν φωνάξετε τεχνικό ελέγξτε εαν έχει τσακίσει κάπου ο σωλήνας που παίρνει νερό ή της αποχέτευσης ή εαν έχει σκουπίδια το φίλτρο της αποχέτευσης που συνήθως βρίσκετε μπροστά κάτω δεξιά. Επίσης 'οπως γράφουν και πιο πάνω στην έξοδο της αποχέτευσης μήπως ο σωλήνας βρίσκετε πολύ βαθιά και όταν βγαίνει πολύ νερό μπλοκάρει. Τέλος ένας λόγος για παραπάνω ώρα στα προγράμματα είναι το πολύ απορρηπαντικό και τα πολλά ρούχα. Μετα από 6 χρόνια, είτε θα υπάρχει ακόμα είτε θα το έχουν πετάξει....
Προτεινόμενες αναρτήσεις