Kotsos87 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Το "μου αρεσει η πυροσβεστικη" δεν το καταλαβαινω... ξερεις πως ειναι η καθημερινη ρουτινα ενος πυροσβεστη, τι περιλαμβάνει, τι κανουν κλπ? Η μήπως εννοείς ότι σου αρέσει η στολή και να σβήνεις φωτιές (λολ) δεν ξερω ακριβως ποια ειναι η ρουτινα. οπως πιστευω οι περισσοτεροι πριν καν μπουν εκει. Εγώ από αυτά που μ αναφέρεις καταλαβαίνω ότι σου αρέσει αυτό που σπουδασες αλλά φοβάσαι να το ακολουθήσεις λόγου ανασφάλειας χρημάτων για το μέλλον. Ξέρεις ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος αυτό; Σκέφτεσαι λάθος, όπως σου ξανα είπα, το χρήμα πρέπει να είναι το τελευταίο που πρέπει να σκέφτεσαι, μην σκέφτεσαι σαν Έλληνας στο ξαναλέω και αυτο. Το εξωτερικό είναι εύκολο αν το θέλεις πραγματικά και στρώσεις τον κώλο σου κάτω και δεν την δεις τουρίστας, και χωρίς συγγενείς η κάποιον να σε βοηθήσει εκεί, παλι αν το γουστάρεις αυτό που θες θα πετύχεις τον στόχο σου, όλα μια ιδέα είναι. Δεν γνωρίζω η ασχολία σου η αλλη που ανέφερες με τους υπολογιστές(νομίζω) μετράει εδώ Ελλάδα, αλλά στην Αμερική για πχ μετριέται για εμπειρία το οτιδήποτε κατέχεις έχεις δεν έχεις Πτυχίο πάνω σε αυτό, νομίζω το ίδιο γίνεται και στο uk. Το να γίνεις γκαρσόν όπως ανάφερες αρχικά για να πετύχεις όμως τον αρχικό στόχο σου, δεν πρέπει να σε απασχολεί, το αν μείνεις στάσιμος όμως πρέπει να σε τρομάζει. Μην φοβάστε να φύγετε από Ελλάδα και από τους γονείς σας, είστε παλικάρια και πρέπει να πάρετε την ζωή στα χέρια σας. Και εγώ αγαπαω την Ελλάδα, την λατρεύω σα γκομεναρα, αλλά δεν είμαι εδώ μόνιμα, έρχομαι μόνο για vacation, γιατί καλώς ή κακός η Ελλάδα πλέον έχει πεθάνει στο θέμα δουλειάς σε οποιαδήποτε κλάδο. Σκέψου και ζύγισε τα όπως εσύ θεωρείς πιο σωστά για σένα οπως ειπα και παραπανω μου αρεσει περισσοτερο απο τα οικονομικα η πληροφορικη, όμως δεν εχω ουτε πτυχιο, ούτε σπουδες σε αυτο. δηλαδη μια δουλεια στην πληροφορικη ή συνδυασμος οικονομικων με πληροφορικη θα ηταν πολυ ωραια πιστευω...ομως ξανα λεω δεν ξερω τι παιζει στην Ελλαδα. αυτο που περιγραφης. πολυ καλο ακουγεται και ισχυει αλλά θελει πραγματικα πολλή σκεψη, ρισκο για να κανεις το βημα...και οπως ειπα δεν εχω και κανεναν γνωστο εξω να με βοηθηση στην αρχη. και παλι ωστοσο θελει πολλη σκεψη...
ny_ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 δεν ξερω ακριβως ποια ειναι η ρουτινα. οπως πιστευω οι περισσοτεροι πριν καν μπουν εκει. οπως ειπα και παραπανω μου αρεσει περισσοτερο απο τα οικονομικα η πληροφορικη, όμως δεν εχω ουτε πτυχιο, ούτε σπουδες σε αυτο. δηλαδη μια δουλεια στην πληροφορικη ή συνδυασμος οικονομικων με πληροφορικη θα ηταν πολυ ωραια πιστευω...ομως ξανα λεω δεν ξερω τι παιζει στην Ελλαδα. αυτο που περιγραφης. πολυ καλο ακουγεται και ισχυει αλλά θελει πραγματικα πολλή σκεψη, ρισκο για να κανεις το βημα...και οπως ειπα δεν εχω και κανεναν γνωστο εξω να με βοηθηση στην αρχη. και παλι ωστοσο θελει πολλη σκεψη... Αν σου αρέσει η πληροφορική τόσο πολύ θα έπρεπε να ακολουθήσεις ίσως αυτόν τον κλάδο. Κοίτα για πχ αν μου έρθεις για personal interview και σε ρωτούσα:What qualifications do you have as a computer technician? -Και μου έλεγες ότι ασχολούμαι με υπολογιστές χωρίς να έχω κάποιο Πτυχίο και γνωρίζω αυτό και αυτό και χίλια δυο αλλά, θα στο μετρούσα σαν Plus αυτό, αν έρθει όμως ένας άλλος και μου πει ότι έχω σπουδάσει πάνω σε αυτό και έχω αυτό και αυτό το πτυχίο στον κλάδο αυτό, ενοειται ότι θα προτιμήσω τον αλλο, έστω και αν ήταν σε πιο low level of experience απο σενα, που θέλω να καταλήξω; Ναι μεν μετριέται σαν εμπειρία, αλλά δεν έχεις τις ίδιες ευκαιρίες με ένα που έχει σπουδάσει πάνω σε αυτό. Η ταπεινή μου συμβουλή είναι ότι επειδή ακόμα δεν σε πήραν τα χρόνια, μπορείς να σπουδάσεις αυτό που αγαπάς περισσότερο και να αριστεψεις στο μέλλον. Όπως επίσης δεν θέλει σκέψη για να φύγεις για έξω, θέλει τόλμη και θάρρος,άλλοι το εχουν και γίνονται successful, άλλοι το πολεμάνε, και άλλοι δεν τόλμησαν ποτέ
Kotsos87 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Αν σου αρέσει η πληροφορική τόσο πολύ θα έπρεπε να ακολουθήσεις ίσως αυτόν τον κλάδο. Κοίτα για πχ αν μου έρθεις για personal interview και σε ρωτούσα:What qualifications do you have as a computer technician? -Και μου έλεγες ότι ασχολούμαι με υπολογιστές χωρίς να έχω κάποιο Πτυχίο και γνωρίζω αυτό και αυτό και χίλια δυο αλλά, θα στο μετρούσα σαν Plus αυτό, αν έρθει όμως ένας άλλος και μου πει ότι έχω σπουδάσει πάνω σε αυτό και έχω αυτό και αυτό το πτυχίο στον κλάδο αυτό, ενοειται ότι θα προτιμήσω τον αλλο, έστω και αν ήταν σε πιο low level of experience απο σενα, που θέλω να καταλήξω; Ναι μεν μετριέται σαν εμπειρία, αλλά δεν έχεις τις ίδιες ευκαιρίες με ένα που έχει σπουδάσει πάνω σε αυτό. Η ταπεινή μου συμβουλή είναι ότι επειδή ακόμα δεν σε πήραν τα χρόνια, μπορείς να σπουδάσεις αυτό που αγαπάς περισσότερο και να αριστεψεις στο μέλλον. Όπως επίσης δεν θέλει σκέψη για να φύγεις για έξω, θέλει τόλμη και θάρρος,άλλοι το εχουν και γίνονται successful, άλλοι το πολεμάνε, και άλλοι δεν τόλμησαν ποτέ να δωσω για πληροφορικη και να κανω αλλα 4 χρονια ομως? όσο και να το αγαπω αυτο 4 χρονια ειναι παραπαπολλα θεωρω. ισως αν μπορουσα να κανω μεταπτυχιακο στην πληροφορικη αντι για κατι οικονομικο. τοτε καλυτερα. μετραει το ιδιο ομως κατι τετοιο ?
ny_ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 να δωσω για πληροφορικη και να κανω αλλα 4 χρονια ομως? όσο και να το αγαπω αυτο 4 χρονια ειναι παραπαπολλα θεωρω. ισως αν μπορουσα να κανω μεταπτυχιακο στην πληροφορικη αντι για κατι οικονομικο. τοτε καλυτερα. μετραει το ιδιο ομως κατι τετοιο ? Listen to me carefully... Αν είναι όντως αυτό που γουστάρεις να ακολουθήσεις, τότε όχι τα 4 χρόνια δεν είναι πολλά, κάθε άλλο.. Είσαι άλλωστε μικρός ακόμα. Αλλά δεν πρέπει να αλλάξεις γνώμη όπως με τα οικονομικά, θα είναι χαμένος κόπος χρόνος και χρήμα. Τίποτα από αυτά που γουστάρουμε και προσπαθούμε για αυτά δεν είναι χαμένος χρόνος. Όχι δεν μετράει το ίδιο, είναι δύο διαφορετικά πράγματα.. Πάλι θα σε "φάει" ο άλλος που θα έχει ένα πτυχίο καλό στα χέρια του.
nickname2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/katataktiries-exetaseis-gia-tin-eisagogi-sti-pyrosvestiki-akadimiaφιλε, δωσε κατατακτηριες για να γινεις αξιωματικος, τωρα που πηρες και πτυχιο, τωρα που τρεχει και η διαδικασια.καλη τυχη.
fotaras13 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 κάποια άλλη γνωμη;; Δλδ τι άλλο θες να σου προτεινουμε; Το πιο σωστο γραφτηκε ηδη. Αφου θες να γινεις fireman δωσε ξανα πανελλαδικες και κυνηγησε το, αν δεν σου κατσει ξεκινα μεταπτυχιακό γιατί στις μερες μας μονο με πτυχίο οικονομικών εισαι καμμενο χαρτι ουτως η αλλως.... Κατατακτηριες δεν το συνιστω. Ενδεχομένως να ριξεις το 3x διαβασμα απ οτι με πανελλαδικες για να παρεις τη θεση.
thanasismen76 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Απλά να ξέρεις το 20% είναι 5-6 άτομα πανελληνίως.Προσωπικα με ρώτησαν αυτές τις μέρες γύρω στους 10 γνωστους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα