Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω ενα ssd corsair 120gb που εχω το λειτουργικο μου μεσα και σκεφτομαι να παρω αλλον ενα  ιδιο και να τα κανω raid 0..

Η απορια μου ειναι αν κανω raid θα εχω καποια επιπτωση στον βασικο σκληρο που εχω το λειτουργικο η απλα γινεται ετσι?

Δημοσ.

Καλησπερα εχω ενα ssd corsair 120gb που εχω το λειτουργικο μου μεσα και σκεφτομαι να παρω αλλον ενα  ιδιο και να τα κανω raid 0..

Η απορια μου ειναι αν κανω raid θα εχω καποια επιπτωση στον βασικο σκληρο που εχω το λειτουργικο η απλα γινεται ετσι?

Γιατί;

Δημοσ.

Been there, done that.

Δεν αξίζει ιδιαίτερα αν δεν έχεις πρόβλημα.

Αν το είχες κάνει από την αρχή, θα σου έλεγα οκ.

Τώρα, να μπεις στη διαδικασία format, στήσιμο από την αρχή για να κερδίσεις ταχύτητα σε αντιγραφές/εγγραφές, δε λέει.

Αν πάρεις έναν καινούριο SSD, ειδικά αν υποστηρίζει η μητρική σου Μ.2, θα δεις μεγαλύτερες διαφορές.

Δημοσ.

Για τη ταχυτητα το κανει φιλος.....

Το ξέρω ότι το κάνει για την ταχύτητα. Ρωτάω ποιο είναι στην πράξη το κέρδος τού να πας πάνω από 500MB/sec. Σε τι χρήση θα καταλάβει διαφορά;

Δημοσ.

Δε γνωριζω τη χρηση που θα κανει ο φιλος, εγω παντως που εχω raid σε ssd το μηχανημα μου ανοιγει σε 4 δευτερολεπτα απο shutdown.  

Δημοσ.

Δε γνωριζω τη χρηση που θα κανει ο φιλος, εγω παντως που εχω raid σε ssd το μηχανημα μου ανοιγει σε 4 δευτερολεπτα απο shutdown.  

Χωρίς Raid σε πόσα ανοίγει;

Άλλο κέρδος πέραν του να ανοίγει γρήγορα το μηχάνημα;

Δημοσ.

Μεγαλε αν εχεις τοσες αποριες ανοιξε αλλο θεμα και θα στα πω ολα. Προς το παρον μη κανεις hijack το ποστ του φιλου.

Δημοσ.

Μεγαλε αν εχεις τοσες αποριες ανοιξε αλλο θεμα και θα στα πω ολα. Προς το παρον μη κανεις hijack το ποστ του φιλου.

Ούτε μεγάλος είμαι ούτε φίλος σου. Ρώτησα κάποιες διευκρινήσεις διότι το "Εγω νομιζω οτι μια χαρα αξιζει" δεν ήταν αρκετά κατατοπιστικό.

Εγώ λοιπόν νομίζω ότι δεν αξίζει όλη η ιστορία (format κλπ) και το ρίσκο τού Raid για να ανοίγει σε 4 δευτερόλεπτα. Αν όμως υπάρχει κάποιο άλλο κέρδος, να το συζητήσουμε. Επίσης γιατί hijack? Για Raid 0 ρώτησε, για Raid 0 συζητάμε. Αν διαφωνείς μπορείς να τα αναφέρεις στους mods αλλά υποδείξεις μη μου κάνεις.

Και αφού δεν γνωρίζεις τι χρήση θα κάνει, πώς ξέρεις ότι αξίζει;

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...