Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας

Θα ήθελα μία συμβουλή αναβάθμισης.

Έχω την παρακάτω σύνθεση από την οποία η μητρική μας άφησε προ ολίγων ημερών.

• ΚΟΥΤΙ: COOLERMASTER RC-500-KKN1-GP SILEO 500 BLACK
  • ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ: HEROICHI HC600TE 600W GREEN 80PLUS RETAIL 
  • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: AMD PHENOM II X3 720 2.8GHZ TRIPLE-CORE BLACK EDITION BOX
  • ΜΝΗΜΗ RAM: CORSAIR TWIN2X4096-6400C5DHX DDR2 8GB (4X2GB) PC2-6400 CL5 KIT
  • ΜΗΤΡΙΚΗ: ASUS M4N78 PRO 
  • ΔΙΣΚΟΣ: WESTERN DIGITAL WD6401AALS 640GB CAVIAR BLACK SATA2  

Υπάρχει κάποια πρόταση έτσι ώστε να κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερα από τα υπόλοιπα στοιχεία (επεξεργαστή + μνήμη RAM); Ψάχνω για μητρική που να δέχεται και τις 4 ddr2 μνήμες που έχω αλλά μάταια.

Αλλιώς σκέφτομαι να πάω σε νέα πλατφόρμα (μητρική+ram+επεξεργαστή) μέχρι τα 180 ευρώ περίπου.

Edit: Η χρήση που κάνω είναι εφαρμογές γραφείου, internet, προγραμματισμός android studio-ιστοσελίδων, visio, απλό photoshop.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επεξ/σία από atitis
Δημοσ.

Αν δεν βρεις μητρική για τον επεξεργαστή με DDR 2 μνήμες στα μεταχειρισμένα τότε αναγκαστικά πας σε νέα πλατφόρμα είτε σε Intel είτε σε amd που θα βγει σε λίγο καιρό. Αν το βιάζεσαι βέβαια πας σε Intel. Πουλάς μνήμες που έχεις στα 65-70 ευρώ περίπου και τον επεξεργαστή κανα 25-30αρι. Συνολικά υπολόγιζε περίπου ένα 90αρι και + τα 180 που διαθέτεις είσαι στα 270.

Το τροφοδοτικό σου είναι παλιό και καλύτερα να αλλαχτεί. Επίσης σε ένα σύστημα ένας ssd κάνει τη δαφορά. Έχε και αυτά λοιπόν στο νου σου.

Γράψε και ποια είναι η χρήση που κάνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους 2.

Μάλλον εδώ με βλέπω. 

Να ρωτήσω κάτι.Μπορώ να θυσιάζω κάτι για να πάρω 240gb ssd;

Για παράδειγμα για τις εργασίες που κάνω είναι αρκετός ένας pentium g4500 ή g4400;

• Like 1
Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι να περιμένεις να μαζέψεις ένα 30ρι ακόμα και να πάρεις και τον 6100 και τον 240 ssd. Είσαι λίγο άτυχος γιατί αυτή την περίοδο οι τιμές των ssd έχουν τιναχτεί στα ύψη. Π.χ. αυτόν τον θυμάμαι στα 67 και έχει ανέβει ένα 20ρικο πάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι, μείνε καλύτερα με τον i3 και πάρε 120gb ssd. Αρκούν για "λειτουργικό και προγράμματα. Θα βάλεις και τον hdd σου σαν δεύτερο για όλα τα αλλα

Αν δεν είχες hdd να το συζητούσαμε

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έκανα υπομονή αλλά με το laptop δεν γίνεται δουλειά.

Έκανα χτες μία σύνθεση στο e-shop με βάση και κάποιες προσφορές.

Θα ήθελα τη γνώμη σας, ιδίως για τον SSD που παίζει σε προσφορά.

post-170560-0-02856600-1485717542_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

attachicon.gifΚαλάθι αγορών E-shop.gr.png

γ τροφοδοτικο παρε αυτο εδω  καλυτερα   

http://www.e-shop.gr/psu-thermaltake-w0392re-hamburg-530w-p-PER.650961

Δημοσ.

attachicon.gifΚαλάθι αγορών E-shop.gr.png

Όλα τρώγονται εκτός απο το τροφοδοτικό, εγώ σου προτείνω στη θέση του αυτό http://www.e-shop.gr/psu-be-quiet-pure-power-9-350w-p-PER.643446

Επίλεξε τα κομμάτια απο skroutz άν σε βολεύει κάποιο-κάποια κατστήματα για να εξοικονομήσεις λίγα euros, επίσης μπορείς να πάρεις b250 μητρική για να μη χρειαστεί update  και μνήμη στα 2400 πχ https://www.skroutz.gr/s/7553140/G-Skill-Value-8GB-DDR4-2400MHz-F4-2400C15S-8GNT.html . Άν σκοπεύεις να βάλεις κάρτα γραφικών αργότερα, βάλε πάνω απο 400w καλή ώρα σαν την πρόταση του life is music που είναι οικονομική https://www.skroutz.gr/s/414060/Thermaltake-Hamburg-530W.html

ή κάτι σε bronze https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=8728254%2C3753231%2C417911

Σε ssd δοκιμασμένος στα ίδια χρήματα https://www.skroutz.gr/s/7327936/Adata-Premier-SP550-240GB.html

Δημοσ.

Γιατί δεν κρατάς το υπάρχων τροφοδοτικό σου ?

Είναι 80plus αλλά αγορασμενο το 2009.

Επίσης νομίζω ότι έχει ενα 24πινο και ένα 4πινο για τη μητρική. Δεν ξέρω αν θα κάνει για τη νέα μητρική.

Δημοσ.

Είναι 80plus αλλά αγορασμενο το 2009.

Επίσης νομίζω ότι έχει ενα 24πινο και ένα 4πινο για τη μητρική. Δεν ξέρω αν θα κάνει για τη νέα μητρική.

Για αυτή (την χαμηλή) κατανάλωση που θα έχει το σύστημά σου, δεν θα έχεις πρόβλημα. Συνδέεις το 24πινο κανονικά, και συνδέεις το 4pin του τροφοδοτικού στην 8pin υποδοχή της μητρικής που είναι για την τροφοδοσία του επεξεργαστή. Ενδεχομένως θα είχες πρόβλημα σε απαιτητικότερο σύστημα, πιθανό overclock κτλ. Προσωπικά το έχω κάνει από 4 σε 8 και δεν είχα κανένα ζήτημα ούτε μια φορά. Καλού κακού όμως, δες μήπως υπάρχει και άλλο ένα 4pin και τα κουμπώσεις μαζί (και απλά μήπως ξεκινούν μαζί αλλά διαχωρίζονται κάποια στιγμή), συμβαίνει και αυτό κάποιες φορές.

Δημοσ.

Για αυτή (την χαμηλή) κατανάλωση που θα έχει το σύστημά σου, δεν θα έχεις πρόβλημα. Συνδέεις το 24πινο κανονικά, και συνδέεις το 4pin του τροφοδοτικού στην 8pin υποδοχή της μητρικής που είναι για την τροφοδοσία του επεξεργαστή. Ενδεχομένως θα είχες πρόβλημα σε απαιτητικότερο σύστημα, πιθανό overclock κτλ. Προσωπικά το έχω κάνει από 4 σε 8 και δεν είχα κανένα ζήτημα ούτε μια φορά. Καλού κακού όμως, δες μήπως υπάρχει και άλλο ένα 4pin και τα κουμπώσεις μαζί (και απλά μήπως ξεκινούν μαζί αλλά διαχωρίζονται κάποια στιγμή), συμβαίνει και αυτό κάποιες φορές.

Έχει 3 των 4ρων pin σε ένα καλώδιο. Το 1 χρησιμοποιείται στη μητρική. Απλά φοβάμαι την παλαιότητα του.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις σας και τις τιμές του Skroutz κατέληξα στα παρακάτω:

CPU: G4560   ~66 με μεταφορικά

ΜητρικήAsrock Socket 1151 B250M-HDV (έχει HDMI που θέλω και είναι η φθηνότερη) ~80 με μεταφορικά

Μνήμη: RAM CORSAIR CMK8GX4M1A2400C16 VENGEANCE LPX BLACK 8GB DDR4 2400MHZ ~69

Τροφοδοτικό: XFX TS SERIES 450W ~59 

SSD:  Adata Ultimate SU800 3D SU800 256GB ~85 με μεταφορικά

Σύνολο ~ 360 - νομίζω ότι είναι εντάξει.
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις σας και τις τιμές του Skroutz κατέληξα στα παρακάτω:

CPU: G4560   ~66 με μεταφορικά

ΜητρικήAsrock Socket 1151 B250M-HDV (έχει HDMI που θέλω και είναι η φθηνότερη) ~80 με μεταφορικά

Μνήμη: RAM CORSAIR CMK8GX4M1A2400C16 VENGEANCE LPX BLACK 8GB DDR4 2400MHZ ~69

Τροφοδοτικό: XFX TS SERIES 450W ~59 

SSD:  Adata Ultimate SU800 3D SU800 256GB ~85 με μεταφορικά

Σύνολο ~ 360 - νομίζω ότι είναι εντάξει.

Καλα φαινονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...