JimxxZe Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά. Βλέπω ανά τακτά διαστήματα πολλά sites ταυτόχρονα να αλλάζουν και να υιοθετούν παρόμοια features και σχεδιαστικές επιλογές - συμπεριφορές που γίνονται trend. Για παράδειγμα το Menu να μένει fixed και να αλλάζει μέγεθος όταν κάνεις scroll κ.α. Αυτές τις σχεδιαστικές επιλογές υπάρχει κάποιο site / φορέας που τις δημοσιεύει και τις παίρνουν όλοι και τις υλοποιούν στα sites τους; Ή το πιο λογικό, είναι Features που παρέχουν δημοφιλή CMS με αποτέλεσμα να παρέχεται αυτόματα στις σελίδες που χρησιμοποιούν αυτά τα CMS; Τέλος σε ποιες σελίδες είναι καλό να μπαίνεις για να ενημερώνεσαι για ότι νεότερο για web design trends; Εγώ γενικά αν θέλω να υλοποιήσω κάτι καινούργιο μπαίνω στο codepen ή στο cssdeck για να δω διάφορα παραδείγματα.
Predatorkill Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Css design awards, google it και χαζεψε... 1
tzotzosgr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 πάρε ένα παράδειγμα εδώ https://jsfiddle.net/pyr2h0c5/81/
XPHSTOS_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 It's called User Experience!!!Γίνονται έρευνες και βλέπουν ότι τέτοια features έχουν θετικό αντίκτυπο στην εμπειρία του χρήστη με το site.Άρα σιγά σιγά ενσωματώνονται από τους πάντες και εδώ είναι η παγίδα...Δεν πρέπει κάποιος να ακολουθεί τυφλοσούρτι ότι ux trend υπάρχει γιατί πολύ απλά μπορεί να μην αφορά τους χρήστες που θέλει.Για παράδειγμα, βλέπουμε ότι το burger menu είναι πλεον παντού ακόμη και σε desktop διαστάσεις.Άτομα τα οποία δεν είναι εξεικιωμένα με την τεχνολογία, όπως οι γονείς μου, δυσκολεύονται να εντοπίσουν το μενού αν δεν είναι η κλασσική λίστα με links.Αρα αν το κοινό σου είναι άτομα λίγο μεγαλης ηλικίας τότε ίσως να μην πρέπει να το χρησιμοποιήσεις. Θέλω να καταλήξω ότι για κάθε απόφαση, θα πρέπει να γίνεται έρευνα και testing.Για ενημέρωση, δεν έχεις παρά να googlάρεις ux design / ux trends etc. 4
JimxxZe Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 It's called User Experience!!! Γίνονται έρευνες και βλέπουν ότι τέτοια features έχουν θετικό αντίκτυπο στην εμπειρία του χρήστη με το site. Άρα σιγά σιγά ενσωματώνονται από τους πάντες και εδώ είναι η παγίδα... Δεν πρέπει κάποιος να ακολουθεί τυφλοσούρτι ότι ux trend υπάρχει γιατί πολύ απλά μπορεί να μην αφορά τους χρήστες που θέλει. Για παράδειγμα, βλέπουμε ότι το burger menu είναι πλεον παντού ακόμη και σε desktop διαστάσεις. Άτομα τα οποία δεν είναι εξεικιωμένα με την τεχνολογία, όπως οι γονείς μου, δυσκολεύονται να εντοπίσουν το μενού αν δεν είναι η κλασσική λίστα με links. Αρα αν το κοινό σου είναι άτομα λίγο μεγαλης ηλικίας τότε ίσως να μην πρέπει να το χρησιμοποιήσεις. Θέλω να καταλήξω ότι για κάθε απόφαση, θα πρέπει να γίνεται έρευνα και testing. Για ενημέρωση, δεν έχεις παρά να googlάρεις ux design / ux trends etc. Α μάλιστα, εμπίπτει στο κομμάτι του UX. Απλά κυρίως αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάποια κύρια πηγή - site (εδώ αναφέρεις έρευνες) που δημοσιεύει ένα νέο design feature και σπεύδουν μετά οι υπόλοιποι να το υλοποιήσουν ή απλά το βλέπουμε σε ένα site μας αρέσει και ψάχνουμε μετά για tutorials και παραδείγματα για την υλοποίηση του. Πολύ σωστό αυτό με το burger menu!
stergi17 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Ως designer καλό είναι να είσαι πάντα ενημερωμένος με τα τελευταία design trends ώστε να ανακαλύπτεις νέες ιδέες από άλλους και να παρακολουθείς την γενικότερη τάση & ανταγωνισμό. Όμως όλα αυτά αποτελούν μόνο το κομμάτι του visual & interaction design (πολύ καλό plugin για τέτοιου είδους υλικό ειναι το muzli). Όταν ξεκινάς ένα project πάντα πρέπει να κάνεις την ανάλογη έρευνα και να σχεδιάζεις σύμφωνα με το user audience, τις ανάγκες των χρηστών και τους στόχους που θέλεις να πετύχεις στο website ή app που θα σχεδιάσεις. Αν θες ρίξε μια ματιά και στο ux design topic εδώ και γενικότερα ψάξε σε βάθος την διαδικασία του ux και τους usability κανόνες για να μπορείς να καταλάβεις πως επιλέγουμε τα σωστά design features και χτίζουμε ενα UI. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα