cabdik Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 καλα ναι... αυτα τα εχω δει..... ελεγα μηπως ειχες δει κατι αλλο..
rfc Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Γενικως οχι αλλα για να σου απαντησω θα πηγαινα σε 6 για να εχω το κεφαλι μου πιο ησυχο συμφωνα με τον οδηγο.
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δέχονται RMA χωρίς απόδειξη ??? !!! ναι.απλα δεν πανεμε βαση τον ποτε τον πηρες εσυ αλλα με βαση την ημερομηνια που εχουν αυτοι.οποτε αν εσυ τον πηρες πολυ αργοτερα για την Western digital μπορει να εχει ληξει η εγγυηση. Δέχονται, αρκεί να μην έχει περάσει η ανάλογη διάρκεια από το "Manufactured Date" που έχει πάνω στην ετικέτα. Εγώ είχα πάρει παλιότερα έναν Blue του οποίου είχε περάσει ήδη η εγγύηση στο σύστημα της WD λόγω του παραπάνω (ήταν μάλλον παλιό στοκ στο e-shop). Tους έστειλα την απόδειξη αγοράς και ενεργοποίησαν από την αρχή τα 3 χρόνια εγγύησης... Γενικά η WD είναι άψογη στο support, εκτός του ότι δεν πληρώνει τα μεταφορικά για να στείλεις τον δίσκο... Λιγοι τα πληρωνουν.επισης μου εχει τυχει δισκος που δεν επρεπε να εχει πωληθει στο region μου και ενημερωσα την wd οτι τον πηρα απο ελλαδα και μου τον περασαν limited warranty γιανα τον αλλαξω.το μονο κακο ειναι οτι αμα σου αλλαξουν δισκο σε καποιες περιπτωσεις η εγγυηση δεν ξεκιναει απο την αρχη.στον δισκο που αλλαξα η εγγυηση συνεχισε απο εκει που ηταν και ειμαι ετοιμος να τους στειλω email οτι δεν παιζει αυτο διοτι σε καταστημα θα μου ανανεωναν εγγυηση στεγνα να πω κατι σε σχεση με τα rma φιλος πηγε να στειλει στην corsair μια υδροψυξη. του λενε οκ στηλε την σε εμας. τους λεει στον χαβαλε μεσω εμαιλ δεν εχω λεφτα να καλυψω το κοστος τον μεταφορικων. και του στειλανε με εμαιλ εκτυπωμενα χαρτια να τα κολλησει επανω και το εστειλε δωρεαν με δικια τους χρεωση!!!! κουφο αλλα εγινε. καποιες εταιρειες εχουν πολυ καλο after sales και ειναι σημαντικο οτι δεν ξεχνας τον πελατη μετα την αγορα.αλλωστε εχουν πολυ φτηνες χρεωσεις λογω οτι εχουν πολλες αποστολες οποτε αλλες τιμες. 2
FarCry Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 .το μονο κακο ειναι οτι αμα σου αλλαξουν δισκο σε καποιες περιπτωσεις η εγγυηση δεν ξεκιναει απο την αρχη.στον δισκο που αλλαξα η εγγυηση συνεχισε απο εκει που ηταν και ειμαι ετοιμος να τους στειλω email οτι δεν παιζει αυτο διοτι σε καταστημα θα μου ανανεωναν εγγυηση στεγνα αυτο δεν παιζει. υπαρχει ελληνικη νομοθεσια. η εγγυηση ξεκιναει ξανα μετα απο αλλαγη. μονο σε επανακατασκευασμενο συνεχιζει απο εκει που ηταν.
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 δεν εχει τοσο σημασια ποσα κομματια πουλανε, αν η μετρηση γινεται σε ποσοστο. οταν η HGST (Hitachi) εχει χαμηλοτερο ποσοστο failure ανα Χ κομματια, σημαινει οτι ειναι πιο αξιοπιστη...!! ασχετα αν η HGST πουλησε 1 εκατ κομματια και η WD 5 εκατ...!! http://www.pcworld.com/article/3071180/storage/who-makes-the-most-reliable-hard-drive-latest-backblaze-survey-claims-to-know.html αν η μετρηση ειναι σε ποσοστο τοτε οκ.αλλα και το ποσοστο ειναι παλι σχετικο αν δεν το μετρανε ανα σειρα δισκων. δηλαδη η western εχει πχ Red,blue,black,purple,green. αν στο ποσοστο εχει μπει το ποσοι green εχουν χτυπησει τοτε το ποσοστο θα φτασει δεν ξερω που οταν μπορει η black σειρα για παραδειγμα να εχει ενα πολυ μικρο ποσοστο.ειδικα οι green ηταν απλα αστα να πανε λογω οτι εκαναν Park heads ανα 8 secs.οποτε παιζει ρολο και το καθε μοντελο.οπως πχ η hitachi που ηταν παλια Ibm ειχε βγαλει ενα μοντελο που χτυπαγαν ολα.αυτο σιγουρα χαλασε τα ποσοστα.dtla ηταν το μοντελο. το καλο οπως βλεπω σε αυτο που εβαλες ειναι οτι σε ολες τις εταιρεις τα ποσοστα μειωθηκαν αυτο δεν παιζει. υπαρχει ελληνικη νομοθεσια. η εγγυηση ξεκιναει ξανα μετα απο αλλαγη. μονο σε επανακατασκευασμενο συνεχιζει απο εκει που ηταν. δεν γραφει πανω οτι ειναι Refurbished που η wd το εγγραφε πανω σαν watermark.Ουτε εχει καποιο Label οπως ειχε ι Ibm οτι used parts inside καπως ετσι.αλλα ναι παιζει να στειλω email να ρωτησω.date κατασκευης πριν 10 μερες .ισως να μην γραφουν Refurbished Πλεον πανω.
FarCry Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 αν η μετρηση ειναι σε ποσοστο τοτε οκ.αλλα και το ποσοστο ειναι παλι σχετικο αν δεν το μετρανε ανα σειρα δισκων. δηλαδη η western εχει πχ Red,blue,black,purple,green. αν στο ποσοστο εχει μπει το ποσοι green εχουν χτυπησει τοτε το ποσοστο θα φτασει δεν ξερω που οταν μπορει η black σειρα για παραδειγμα να εχει ενα πολυ μικρο ποσοστο.ειδικα οι green ηταν απλα αστα να πανε λογω οτι εκαναν Park heads ανα 8 secs.οποτε παιζει ρολο και το καθε μοντελο.οπως πχ η hitachi που ηταν παλια Ibm ειχε βγαλει ενα μοντελο που χτυπαγαν ολα.αυτο σιγουρα χαλασε τα ποσοστα.dtla καπως ετσι ηταν το μοντελο δεν γραφει πανω οτι ειναι Refurbished που η wd το εγγραφε πανω σαν watermark.Ουτε εχει καποιο Label οπως ειχε ι Ibm οτι used parts inside καπως ετσι.αλλα ναι παιζει να στειλω email να ρωτησω.date κατασκευης πριν 10 μερες .ισως να μην γραφουν Refurbished Πλεον πανω. θα δεις απο το S/N και το product code. στα refurbished δεν αλλαζει. εαν ειναι διαφορετικος σου εδωσαν καινουργιο δισκο. οποτε εγγυηση ξανα για 3 χρονια
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 θα δεις απο το S/N και το product code. στα refurbished δεν αλλαζει. εαν ειναι διαφορετικος σου εδωσαν καινουργιο δισκο. οποτε εγγυηση ξανα για 3 χρονια το Serial number αλλαξε.ετσι και αλλιως και Refurbished που επαιρνες παλια δεν ειχε πανω το ιδιο s/n αλλα σου εγραφε Reburbished με watermark.Λογικο αυτο διοτι δεν θα κατσουν να φτιαξουν το δισκο και να εκτυπωσουν το ιδιο Label εκεινη την στιγμη.λογικα υπαρχει ηδη ενα stock απο refurbished.απλα δεν εχω πετυχει δισκο να γραφει πλεον refurbished.σιγουρα τιποτα δεν παει για πεταμα και γινεται ανακατασκευη αλλα μπορει να μην το γραφουν και επειδη θεωρουνται οτι ειναι checked οι δισκοι να φευγουν σαν New βελτιωθηκε πολυ το 16 η seagate παντως, για αυτο και βγηκε πρωτη η WD σε ζημιες, επειδη ΑΥΤΗ ΔΕΝ βελτιωθηκε. Και γενικως μιας και θιχτηκε το θεμα αυτο, για αξιοπιστια HGST........απο παντα Και η wd βελτιωθηκε απλα λιγοτερο.με τους green αστα να πανε εχεις κανα στοιχειο για τους νεους SG..? ποια μοντελα ειναι πιο αξιοπιστα? γιατι κι εγω ειμαι σε αναζητηση μεγαλης χωρητικοτητας δισκου -3ΤΒ-, και ψαχνομαι...! καλοι οι HGST αλλα ακριβουτσικοι σε σχεση με τους υπολοιπους... αν εχεις εγγυηση εισαι καλυμενος.αν τωρα καποιος φοβατε οτι θα χασει τα Data του και τα εχει μονο σε ενα δισκο τοτε ειναι τραγικο λαθος ακομα και να εχει παρει τον καλυτερο δισκο. Γενικως οχι αλλα για να σου απαντησω θα πηγαινα σε 6 για να εχω το κεφαλι μου πιο ησυχο συμφωνα με τον οδηγο. αν καποιος παρει με 5 χρονια εγγυηση ειναι πολυ καλυμενος πιστευω.επισης το κακο ειναι οτι πολλοι δισκου παθαινουν διαφορα και απο το ρευμα και λιγοι εχουν Ups
cabdik Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 αν η μετρηση ειναι σε ποσοστο τοτε οκ.αλλα και το ποσοστο ειναι παλι σχετικο αν δεν το μετρανε ανα σειρα δισκων. δηλαδη η western εχει πχ Red,blue,black,purple,green. αν στο ποσοστο εχει μπει το ποσοι green εχουν χτυπησει τοτε το ποσοστο θα φτασει δεν ξερω που οταν μπορει η black σειρα για παραδειγμα να εχει ενα πολυ μικρο ποσοστο.ειδικα οι green ηταν απλα αστα να πανε λογω οτι εκαναν Park heads ανα 8 secs.οποτε παιζει ρολο και το καθε μοντελο.οπως πχ η hitachi που ηταν παλια Ibm ειχε βγαλει ενα μοντελο που χτυπαγαν ολα.αυτο σιγουρα χαλασε τα ποσοστα.dtla ηταν το μοντελο. το καλο οπως βλεπω σε αυτο που εβαλες ειναι οτι σε ολες τις εταιρεις τα ποσοστα μειωθηκαν μιλαμε ΠΑΝΤΑ για μετρησεις ανα κωδικο συγκεκριμενου μοντελου, και ουτε καν γενικα μια σειρα, μιας εταιρειας. και οπως βλεπεις στους πινακες, τα ποσοστα ειναι ανα μοντελα, και μαλιστα διαφορετικα, και ανα εταιρεια..! π.χ. βλεπεις στην WD εχει τους EFRX, ακομα και ανα χωρητικοτητα ξεχωριστα..! αρα θεωρω οτι υπαρχει, μια καποια αντικειμενικοτητα, αφου περιλαμβανει διαφορα μοντελα, απο ολες (σχεδον) τις εταιρειες δισκων.
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 μιλαμε ΠΑΝΤΑ για μετρησεις ανα κωδικο συγκεκριμενου μοντελου, και ουτε καν γενικα μια σειρα, μιας εταιρειας. και οπως βλεπεις στους πινακες, τα ποσοστα ειναι ανα μοντελα, και μαλιστα διαφορετικα, και ανα εταιρεια..! π.χ. βλεπεις στην WD εχει τους EFRX, ακομα και ανα χωρητικοτητα ξεχωριστα..! αρα θεωρω οτι υπαρχει, μια καποια αντικειμενικοτητα, αφου περιλαμβανει διαφορα μοντελα, απο ολες (σχεδον) τις εταιρειες δισκων. ναι απλα το γενικο συνολο πανω πανω ειναι για ολα τα μοντελα.απλα καποιος πρεπει να το δει πιο κατω αναλυτικα ανα μοντελο για να δει τι παιζει.επισης δεν το διαβασα ολο αλλα δεν θα πρεπε να υπαρχει μια λιστα με ολα τα μοντελα της εταιρειας γιατι αυτοι μου φαινεται οτι εκαναν απλα τεστ ενα συγκεκριμενο μοντελο ανα χωρητικοτητα.αν ειναι ετσι δεν ειναι παλι αντικειμενικο αφου υπαρχουν απειρα μοντελα εξω το οποιο ειναι δυσκολο να τσεκαρεις και θα πρεπε η wd να πει απλα ποσα εχουν χαλασει με βαση επιστροφες. 1
cabdik Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 ναι πρεπει να διαβασεις πιο κατω που τα λεει αναλυτικα. επισης, νομιζω οτι βλεπεις απο λαθος οπτικη, τον συγκεκριμενο πινακα. τo pcworld εχει αναρτησει τα στατιστικα που κραταει η Blackblaze, η οποια δεν κανει τεστ δισκων, απλα ειναι μια εταιρεια που προσφερει cloud και storage services. και προφανως, επειδη χρησιμοποιει εκατονταδες δισκους, κραταει στατιστικα για τον καθε δισκο που εχει στα data center...!!
DonFustikis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Έκανα Check Disk και αργό format και το πρόβλημα λύθηκε και επανήλθε πάλι στο 100% η υγεία του ! Δεν παρατήρησα πότε αλλά νομίζω με το format λύθηκε!
FarCry Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Έκανα Check Disk και αργό format και το πρόβλημα λύθηκε και επανήλθε πάλι στο 100% η υγεία του ! Δεν παρατήρησα πότε αλλά νομίζω με το format λύθηκε! αντιγραφα ασφαλειας να κανεις ομως
DonFustikis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 rfc Ανέλυσέ το λίγο παραπάνω αυτό !! FarCry έτσι κι αλλιώς αυτός ο δίσκος παίζει το ρόλο του Backup δίσκου στους υπόλοιπους!!
FarCry Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 FarCry έτσι κι αλλιώς αυτός ο δίσκος παίζει το ρόλο του Backup δίσκου στους υπόλοιπους!! LOL
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα