DDevil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Εννοούσα στον μετρητή που έχει το φορτηγάκι που έφερε το πετρέλαιο. Συμφώνησαν οι δύο ενδείξεις, η δικιά σου και του φορτηγού; Δεν την κοιταξα καν φιλε. Εγω κοιταξα τι μπηκε στη δικιά μου δεξαμενή. Ενας παλιοτερα μου ειχε πει ότι αυτό το φορτηγακι έχει μετρητη που αυτόματα μπαινει σε ένα συστημα λέει και ελεγχεται και κάτι τέτοια αλλα που το ξερω εγω αυτό? Ξέρεις ποτε θα σε πειραξει? όταν έχεις βαλει πχ 200 λιτρα έχεις υπολογισει να περάσεις 1.5 μηνα και σου μεινουν από το μήνα εκει θα πεις ... το πουστη τελικά οντως με έκλεψε. Φιλε την έχω πατησει δεν γράφω στα κουτουρού δεν εχω λογο να πω ψέμματα. Εγω πάω κατω βλέπω τις ωρες στο ρολοϊ του διαμεριματος μου και υπολογιζω ποσα λίτρα έκαψα. Πχ κάθε μερα το ανοιγω από τις 9 το βράδυ ως τις 12 και μιση πριν λιγο το έκλεισα. Και υπολογιζω κάθε μερα ποσες ωρες ποσα λιτρα και για ποσο θα με κρατησουν. Δεν μπορει ο άλλος να μου πει σου έβαλα πχ 40 αλλα δεν φανηκαν επειδή η δεξαμενή σου είναι οβάλ. Αυτά τα λενε σε αυτους που βαριούνται να ψάξουν και όπως είναι λογικο όταν δεν ξέρεις θα σε καπελώσουν. Όταν βαριέσαι και δεν ψάχνεσαι σε περνάνε για μαλακα και σε καπελώνουν αυτή είναι η αληθεια παιδια. Η ωμη αληθεια. Δεν ζουμε σε αγγελικα πλασμένο κοσμο. Μπορει να γινεις αντιπαθητικος όταν θα διαφωνήσεις και θα τους χαλάσεις τη σουπα αλλα καλυτερα από το να σε περνάνε για κοροϊδο και να σε δουλεύουνε. 1
zio10 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δεν την κοιταξα καν φιλε. Εγω κοιταξα τι μπηκε στη δικιά μου δεξαμενή. Ενας παλιοτερα μου ειχε πει ότι αυτό το φορτηγακι έχει μετρητη που αυτόματα μπαινει σε ένα συστημα λέει και ελεγχεται και κάτι τέτοια αλλα που το ξερω εγω αυτό? Ξέρεις ποτε θα σε πειραξει? όταν έχεις βαλει πχ 200 λιτρα έχεις υπολογισει να περάσεις 1.5 μηνα και σου μεινουν από το μήνα εκει θα πεις ... το πουστη τελικά οντως με έκλεψε. Φιλε την έχω πατησει δεν γράφω στα κουτουρού δεν εχω λογο να πω ψέμματα. Εννοείται ότι σε πιστεύω, από περιέργεια ρωτάω. Επίσης μπορεί να σε διευκολύνει, αν βάλεις 2-3 φορές από τον ίδιο και συμφωνούν οι μετρήσεις σας μπορεί να βάζεις χωρίς να μετράς μετά.
DDevil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Εννοείται ότι σε πιστεύω, από περιέργεια ρωτάω. Επίσης μπορεί να σε διευκολύνει, αν βάλεις 2-3 φορές από τον ίδιο και συμφωνούν οι μετρήσεις σας μπορεί να βάζεις χωρίς να μετράς μετά. Εγω προσωπικά πάντα θα μετράω. Απλα αν ο πρωτος αποδειχθεί έντιμος μετα θα βάλω από αυτόν τωρα πχ που έβαλα από τον άλλον που εφερα πριν κανα μηνα και μου έβαλε και το έβαλε σωστα αυτόν θα ξαναφωνάξω. Και μολις έρθει θα του πω επειδή ξέρεις ότι είμαι και ιδιαίτερος πελάτης θα με αφησεις λιγο χρονο να ξαναμετρήσουμε. Που και παλι σιγα τον ιδαιτερο πελάτη αυτά που λεω είναι συγκεκριμένα και διαδικαστικά δεν μπορει ο άλλος να έρχεται με υφάκι "Πάς να μετρήσεις εγω σηκωνομαι να φυγω...." ή συνεργαζομαστε ή δουλευόμαστε τωρα. Σαν να σου λέω ελα εδώ θα σου δώσω πχ Χ χρηματα δεν πρέπει να τα μετρήσεις? και να υπογράψεις μετα σε ένα πρωτοκολλο παραλαβής? ετσι είναι το σύνηθες και το κανονικο. Και να μου λες εσυ ωωωχου χεσε με τωρα πάω να φυγω. Εγω τα μέτρησα οκ εσυ δεν πρέπει να τα μετρήσεις? Ότι να ναι δηλαδή. 1
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Αυτό σου ειπα ... ότι οσο ανεβαινεις η δεξαμενή φαρδαινει. Απεξω όμως έχει ενδείξεις. Ανα 100 λιτρα. Οποτε βάζοντας μέσα το ξύλο αποτυπώνεται το πετρελαιο (η στάθμη του) παιρνεις την μεζουρα κολλάς στο ξύλο το μετράς και μετα βάζεις την μεζουρα σε αυτές τις ενδείξεις που έχει η δεξαμενή απεξω. Εστω ότι έχεις έναν δοσομετρητή .... κουζινας και σου λεει απεξω τα ml αμα βάλεις ένα κουταλι από μέσα και μέχρι το σημειο που βραχει το βγάλεις και το βάλεις απεξω και δειξει ότι είναι μεταξυ 200 και 300 ml τοτε αυτό δεν είναι 250? ωραια αυτό σου λεω ότι δεν εδειξε σε μενα .... περιμενα να μας δειξει 250 ... και έδειχνε λιγο πάνω από το 200. 210 εκει .... ξέχνα τους ποντους αλλα είναι σιγουρο ότι μας έκλεψε πάνω από 20λιτρα το @@δι βασικα τον έκλεψε τον άλλον εγω αμα μου ελεγε εξαρχής ότι δεν δέχεται αυτή τη μετρηση θα του ελεγα ότι δεν βάζω. Μια φορά την πάτησα όπως την πάτησε αυτος δευτερη δεν έχει. Από τοτε έχω βάλει 3 φορές συνολικά πετρελαιο τη 1 φορά την πάτησα τις άλλες 2 οσο έπρεπε μου έβαλαν συμφωνα με τις μετρήσεις που σου εξηγησα. Πετρελαιο εβαλα 2 φορές περυσι και φέτος μια. Αλλα με βλεπω να βάζω άλλες 2 φορές από 200 λιτρα οπωσδήποτε. Ποιος θα χάσει εγω? όχι. Αυτοι θα χάσουν. Κέρδισαν 40 ποντους πετρελαιο και έχασαν 400. Αθανατο ελληνικο επιχεηματικο δαιμονιο. Μετα μην κλαιγονται ότι φταιει η Τροϊκα και η Μέρκελ και ο Τσιπρας. Ολο λαμογιές παντού βλέπεις. Πριν είχες γράψει πως η δεξαμενή "έχει μια κατακορυφη βελονα" αλλά εννοούσες πως έχει εξωτερικά διαβαθμίσεις ανά 100 λίτρα, δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβει κάποιος τι εννοούσες. Τώρα η μέτρηση που κάνεις δεν είναι σωστή για πολλούς λόγους: Γενικά η μέτρηση στάθμης σε πλαστικές δεξαμενές δεν είναι αξιόπιστη, και αυτό γιατί παραμορφώνονται όσο γεμίζουν. Δεν έχεις στα χέρια σου κάποια πιστοποίηση για την ακρίβεια των διαβαθμίσεων. Επειδή ακριβώς η δεξαμενή όσο ανεβαίνεις φαρδαίνει μέχρι ενός σημείου και από κει και πάνω στενεύει ξανά, δεν μπορείς να έχεις ακρίβεια όταν το ύψος της στάθμης είναι ανάμεσα σε δύο διαβαθμίσεις. Ο τρόπος που μετράς τη στάθμη με το ξύλο είναι λάθος, το ξύλο απορροφά πετρέλαιο και φαίνεται βρεγμένο πιο πάνω από όσο έχει πραγματικά βραχεί. Για όλους τους παραπάνω λόγους η μέτρηση που κάνεις δεν είναι ακριβείας. Μικρές διαφορές δεν μπορείς να εντοπίσεις, μόνο μεγάλες.
DDevil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μικρές διαφορές ποιας κλιμακας? των 40 ποντων? για 2-3 ποντους δεν θα κάνω θεμα για παραπανω ομως χαλαρά.
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μικρές διαφορές ποιας κλιμακας? των 40 ποντων? για 2-3 ποντους δεν θα κάνω θεμα για παραπανω ομως χαλαρά. Όταν λέω για μικρές διαφορές εννοώ της τάξεως των 10-20 λίτρων.
DDevil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Εγω δεν μπορω να καταλαβω από που προκυπτει ότι το ξύλο θα απορροφησει πετρέλαιο και θα φανει πιο πανω από ότι είναι πραγματικά η σταθμη αφου το βγάζεις και το βάζεις αμεσως. Δεν σ αρεσει το ξύλο έχω και σιδερο την ιδια στάθμη έδειξε και αυτό με το ξύλο. Όταν λέω για μικρές διαφορές εννοώ της τάξεως των 10-20 λίτρων. Oχι. Αυτά μου ειπαν και μερικοί από αυτους. Μέχρι 10 λιτρα το πολύ (10 ευρώ) δέχομαι την απώλεια. Παραπάνω με τιποτα. Για αυτό και σου λεω εξαρχής του εξηγώ πως έχει το πράγμα αμα δεν το δεχτει δεν βάζω. Και αμα θες κανε το εξης πειραμα πάρε έναν δοσομετρητή βάλε μέσα κάτι υγρο βάλε μια οδοντογλυφιδα και εκει που θα βραχει πάρτην και βάλτην απεξω να δεις μεχρι ποσα ml θα φτάσει. Αυτή είναι και η ποσοτητα που υπάρχει μεσα.
andreapaog328 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 εμενα παντως το δικο μου το οβαλ εχει κλιμακα ανα 100 γραμμική. γραμμική κλίμακα σε οβαλ μπιτονι. οτι ναναι δλδ. παρε καναν μετρητή. καντου καμια πατέντα να βαζει τη μανικα εκει να δεις να συμβαδιζουν
DDevil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 εμενα παντως το δικο μου το οβαλ εχει κλιμακα ανα 100 γραμμική. γραμμική κλίμακα σε οβαλ μπιτονι. οτι ναναι δλδ. παρε καναν μετρητή. καντου καμια πατέντα να βαζει τη μανικα εκει να δεις να συμβαδιζουν Bρε μολις ειδε αυτή την αναλυση που του ειπα εγω πηγε πάνω και μου λεει θα δεις ότι θα βγάλει και παραπανω .... και μου έβαλε 2 ποντους παραπάνω. Αμα σε δουν ότι λες ναι ναι και ότι δεν ξέρεις σε έκλεψαν μπροστα στα μάτια σου ξέρεις τι λαμογια είναι αυτοι οι πετρελαιάδες? συμφωνοι ότι η δεξαμενή επειδή είναι οβάλ θα έχει κάποια αποκλιση αλλα όχι 40 λιτρα αποκλιση. Το πολύ 10 πες τους μονο τέτοια αποκλιση δέχομαι. Και μην τους πεις ουτ 10 ... 5 πες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μου αρέσει που λες για 40 λίτρα, το Σάββατο στην πρώτη μέτρηση (μετά την αρχική πριν μπει το νέο πετρέλαιο) βγήκαν 8 πόντοι κάτω, aka 250lt στην δεξαμενή μας. Δεν έφερε κανείς αντίρρηση όμως, μπήκαν στα καπάκια...
DDevil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 40 λιτρα είναι περιπου 40 ευρω. Τι 250 λιτρα παρακάτω μου λες? μερικοι δεν μιλάνε γιατι δεν ξέρουν. Όταν δεν ξέρεις προφανως δεν μιλάς ... στηρίζεσαι στην "εντιμοτητα" αυτου που φέρνεις να σου βάλει πετρελαιο... τρέχα γυρευε δηλαδή. Δεν ξέρουν όχι γιατι δεν είναι έξυπνοι αλλα επειδή βαριούνται να βάλουν το μυαλο να δουλέψει , δεν θέλουν να διαφωνησουν .... και γενικά περιμένουν από άλλους να βγάζουν τα φιδια από τις δεξαμενές και να γινονται οι κακοι. Κάποιος θα πρεπει να γινει και ο κακος όπως συζητούσαμε και με έναν συνάδελφο σημερα στη δουλεια .... δεν γινεται αλλιως. Ο άλλος πάει να σε κλέψει. Εσυ τι θα κανεις? θα σφυριζεις αδιάφορα?!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Σε μένα αν δεν μίλαγα θα ήταν 250 euro κάτω (με την τιμή σου).
DDevil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Σε μένα αν δεν μίλαγα θα ήταν 250 euro κάτω (με την τιμή σου). Καλα σοβαρολογείς τωρα? έφερες να σου βάλει πετρελαιο και πηγε να σε κλέψει 250 λιτρα? εγω δεν θα τον εδιωχνα απλά θα τον πλάκωνα και στις κλοτσιές. Αποπειρα κλοπής φιλε. Κατευθείαν αστυνομια και ποινικο. Να σου πω εγω για ποτε βάζουνε μυαλο. Και από ένα σημειο και πάνω δεν είναι κλοπη ευτελούς σημασιας .... από 200 ευρω πάνω νομιζω ή 300? πάει αυτεπάγγελτα. Η τιμη είναι 0.98 λεπτά το λιτρο = 245 ευρώ.
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Εγω δεν μπορω να καταλαβω από που προκυπτει ότι το ξύλο θα απορροφησει πετρέλαιο και θα φανει πιο πανω από ότι είναι πραγματικά η σταθμη αφου το βγάζεις και το βάζεις αμεσως. Δεν σ αρεσει το ξύλο έχω και σιδερο την ιδια στάθμη έδειξε και αυτό με το ξύλο. Από προσωπική παρατήρηση. Στην αρχή και εγώ προσπαθούσα να μετρήσω τη στάθμη με ξύλο(ένα τετράγωνο πηχάκι από αυτά που στερεώνεις δέντρα), αλλά παρατήρησα πως αμέσως μόλις έβγαζα το ξύλο από τη δεξαμενή το "βρέξιμο" προχωρούσε στο στεγνό κομμάτι του ξύλου. Μέχρι να βγάλω το ξύλο από τη δεξαμενή, να το ακουμπήσω κάπου και να το μετρήσω με τη μετροταινία, το βρέξιμο είχε προχωρήσει 1-2 εκατοστά! Και 1-2 εκατοστά στη δική μου δεξαμενή που είναι 1,00 x 2,00m σημαίνει 20-40 λίτρα διαφορά! Το θέμα που συζητάμε δεν είναι τι αρέσει σε μένα, αλλά η ακρίβεια μέτρησης στις συνθήκες που περιγράφεις. Μια και το ανέφερες όμως όχι, ούτε το "σίδερο" μ' αρέσει, μ' αρέσει η διαβαθμισμένη βέργα που παίρνεις μέτρηση πριν καν τη βγάλεις από τη δεξαμενή, απλά τη σηκώνεις λίγο και βλέπεις. Oχι. Αυτά μου ειπαν και μερικοί από αυτους. Μέχρι 10 λιτρα το πολύ (10 ευρώ) δέχομαι την απώλεια. Παραπάνω με τιποτα. Για αυτό και σου λεω εξαρχής του εξηγώ πως έχει το πράγμα αμα δεν το δεχτει δεν βάζω. Εγώ πάλι ούτε 10 λίτρα διαφορά δεν δέχομαι. Το θέμα είναι αλλού όμως, όπως είπα και παραπάνω με τη δεξαμενή που διαθέτεις και τον τρόπο που μετράς ούτε μικρές διαφορές των 10-20L μπορείς να εντοπίσεις. Και αμα θες κανε το εξης πειραμα πάρε έναν δοσομετρητή βάλε μέσα κάτι υγρο βάλε μια οδοντογλυφιδα και εκει που θα βραχει πάρτην και βάλτην απεξω να δεις μεχρι ποσα ml θα φτάσει. Αυτή είναι και η ποσοτητα που υπάρχει μεσα. Ξεχνάς κάτι βασικό, οι δοσομετρητές κουζίνας έχουν κυλινδρικό σχήμα, σε κάθε εκατοστό αντιστοιχεί ο ίδιος όγκος υγρού όσο γεμάτος/άδειος και να είναι. Bρε μολις ειδε αυτή την αναλυση που του ειπα εγω πηγε πάνω και μου λεει θα δεις ότι θα βγάλει και παραπανω .... και μου έβαλε 2 ποντους παραπάνω. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σε κάνει να καταλάβεις πόσο λάθος αποτέλεσμα βγαίνει με τον δικό σου τρόπο μέτρησης.
SR20DET Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Τσέκαρε το παρακάτω υπολογιστήρι. Βάζεις τις βασικές παραμέτρους τις δεξαμενής και σου βγάζει όγκους ανά ύψος στάθμης.Είναι μια καλή προσέγγιση.http://checalc.com/calc/vessel.html 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα