DDevil Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Εδώ συζητάμε για το πετρέλαιο θέρμανσης και τι τσεκάρουμε για να μην μας κλέβουν οι επιτηδειοι. Σε συνέχεια συζήτησης που είχαμε σε άλλο τοπικ ... σχετικα με ερωτήματα για τους ποντους και τα λιτρα προφανως και σε μια τετράγωνη που χωράει 1500 έχει υψος 100cm και πλάτος 150cm o ποντος αντιστοιχει σε 15λιτρα. Στην οβάλ όμως που έχουμε εδώ ξαναλέω οσο πάει προς τα πάνω επειδή φαρδαινει προφανως και πάει αλλιως το διάστημα αλλα αυτά τα έχουν υπολογισει δεν μπορεις πχ 155λιτρα να έχεις βάλει 200 να πρέπει δηλαδή να πάει στο 355 και αυτος να σου βάζει μέχρι το 310. Να το μετράς και να βγαινει τοσο.
dollyyy19 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 η δεξαμενη που εγραφες για λιτρο ανα ποντο,ποια ειναι?
Joshua21 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Σε συνέχεια συζήτησης που είχαμε σε άλλο τοπικ ... ανοιγω καινουργιο .... σχετικα με ερωτήματα για τους ποντους και τα λιτρα προφανως και σε μια τετράγωνη που χωράει 1500 έχει υψος 100cm και πλάτος 150cm o ποντος αντιστοιχει σε 15λιτρα. Σωστό αυτό, σε αντίθεση με το "πόντος ανά λίτρο" που είχες γράψει στο άλλο τόπικ. Εκτός βέβαια αν η δεξαμενή είχε διαστάσεις μήκος x πλάτος x ύψος 30 x 30 x 10.000cm. Στην οβάλ όμως που έχουμε εδώ ξαναλέω οσο πάει προς τα πάνω επειδή φαρδαινει προφανως και πάει αλλιως το διάστημα αλλα αυτά τα έχουν υπολογισει δεν μπορεις πχ 155λιτρα να έχεις βάλει 200 να πρέπει δηλαδή να πάει στο 355 και αυτος να σου βάζει μέχρι το 310. Να το μετράς και να βγαινει τοσο. Εδώ με μπερδεύεις, ποιοι έχουν υπολογίσει και τι ακριβώς? Όταν αγόρασες τη δεξαμενή σου έδωσαν κάποιον πίνακα που να λέει σε κάθε εκατοστό ύψους πόσα λίτρα έχει? Ή έστω κάποια βελόνα με διαγραμμίσεις φτιαγμένη ειδικά για αυτή τη δεξαμενή? Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις σωστή μέτρηση σε μια οβάλ δεξαμενή, αλλιώς θα βγάλεις λανθασμένο αποτέλεσμα.
DDevil Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Σωστό αυτό, σε αντίθεση με το "πόντος ανά λίτρο" που είχες γράψει στο άλλο τόπικ. Εκτός βέβαια αν η δεξαμενή είχε διαστάσεις μήκος x πλάτος x ύψος 30 x 30 x 10.000cm. Εδώ με μπερδεύεις, ποιοι έχουν υπολογίσει και τι ακριβώς? Όταν αγόρασες τη δεξαμενή σου έδωσαν κάποιον πίνακα που να λέει σε κάθε εκατοστό ύψους πόσα λίτρα έχει? Ή έστω κάποια βελόνα με διαγραμμίσεις φτιαγμένη ειδικά για αυτή τη δεξαμενή? Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις σωστή μέτρηση σε μια οβάλ δεξαμενή, αλλιώς θα βγάλεις λανθασμένο αποτέλεσμα. Δεν την αγορασα εγω βασικά την βρηκα στο σπιτι που νοικιασα στο δικο μου στην Αθηνα έχω τετράγωνη για να μην έχουμε αυτό το πονοκέφαλο. Τώρα ..... σχετικά με αυτην εδώ την δεξαμενή την οβάλ έχει μια κατακορυφη βελονα όπως λες αλλα ΔΕΝ έχει για κάθε εκατοστο ... έχει ανα 100 πχ ξεκινάει από το 0 μετά πηγαινει στο 100 μετά στο 200 μετα 300 ..... έως 1000 πες. Λοιπον εμεις τι κάναμε.... βάζαμε το ξύλο μέχρι να φτάσει στον πάτο. Μολις έφτανε το βγάζαμε τσεκάραμε (τσέκαρα) μέχρι που έχει βραχει .... έπερνα την μεζουρα και μετρούσα ποσους ποντους είναι. Και μετά αυτους τους ποντους τους έβαζα πάνω εκει που εχει τις ενδείξεις ανα 100. Μου εβγαζε πχ 100 και μισο αρα 150 περιπου μεταξυ 100 και 200. Και λεω εχω 150 λιτρα ποσα θα βάλουμε? κυριε πρατηριατζη? 200? ωραια αρα μετα το γεμισμα θέλω να ξαναβάλω μέσα το ξύλο να το βγάλω να μετρήσω την μεζουρα και η μεζουρα να με φτάσει στο 350. Και οντως εκεινη τη στιγμη στο μέσον της απόστασης μεταξυ300 και 400 ειχε 35 ποντους η μεζουρα. Για αυτό ειπα ότι περιπου 1 ποντος είναι 1 λιτρο. Απλα μαλλον το έγραψα γενικά και παρεξηγηθηκα γενικα δεν παιζει όχι. Αν εσυ δηλαδή έχεις ένα ποτηρι καφέ και απεξω από το ποτηρι έναν δοσομετρητή και βάλεις μεσα ένα σιδερένιο και το βγάλεις απεξω δεν θα σου δειξει ποσα ml εχεις? αυτό δεν δεχοταν ο πρατηριατζης. Και ρωταω τωρα εγω. Ο συγκεκριμένος ηταν σωστος? που με αυτά που έβαλε με έβγαζε το ξυλο και η μεζουρα λιγο πάνω από το 300? γυρω στο 315 με 320? Αυτό ειπα και μου λεγανε καποιοι πριν ... θα σου βάζαμε ζάχαρη , δεν θα ερχομασταν και άλλα τέτοια αν είναι να ξηγηθείτε έτσι .... καλυτερα ναι να μην έρθετε. Στα ισια.
YourTrueLegend Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Αυτό ειπα και μου λεγανε καποιοι πριν ... θα σου βάζαμε ζάχαρη , δεν θα ερχομασταν και άλλα τέτοια αν είναι να ξηγηθείτε έτσι .... καλυτερα ναι να μην έρθετε. Στα ισια.Σκληρος
Joshua21 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 DDevil έτσι όπως τα γράφεις δεν κατάλαβα τίποτα. Αν η δεξαμενή είναι κάπως έτσι: http://www.aircoline.gr/dat/022552BC/[el]image2_zoom.jpg?635410628170009765 τότε κάθε πόντος ύψους αντιστοιχεί σε διαφορετικό όγκο πετρελαίου όσο ανεβαίνεις. Στον πάτο ο κάθε πόντος μπορεί να είναι 3 λίτρα, κοντά στη μέση κάθε πόντος να αντιστοιχεί σε 25 λίτρα, και κοντά στο καπάκι κάθε πόντος να αντιστοιχεί πάλι σε 3 λίτρα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι σίγουρο πως θα κάνεις λάθος απλώς μετρώντας πόντους.
moure Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Φίλε σε κουβέντα που είχα κάνει με παιδί που έκανε διανομή πετρελαίου μου είχε πει ότι το κλέψιμο το ρίχνουν σε όσους έχουν αυτές τις οβάλ δεξαμενές. Είναι μπελάς να τις μετρήσεις με ακρίβεια άσε που αν είναι πλαστική θα σου λένε ότι έχει ¨ξεχειλωσει ¨ 1
DDevil Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Φίλε σε κουβέντα που είχα κάνει με παιδί που έκανε διανομή πετρελαίου μου είχε πει ότι το κλέψιμο το ρίχνουν σε όσους έχουν αυτές τις οβάλ δεξαμενές. Είναι μπελάς να τις μετρήσεις με ακρίβεια άσε που αν είναι πλαστική θα σου λένε ότι έχει ¨ξεχειλωσει ¨ To ξέρω ρε συ μα αυτά μου λένε. Στις τετράγωνες δεν τους παιρνει. DDevil έτσι όπως τα γράφεις δεν κατάλαβα τίποτα. Αν η δεξαμενή είναι κάπως έτσι: http://www.aircoline.gr/dat/022552BC/[el]image2_zoom.jpg?635410628170009765 τότε κάθε πόντος ύψους αντιστοιχεί σε διαφορετικό όγκο πετρελαίου όσο ανεβαίνεις. Στον πάτο ο κάθε πόντος μπορεί να είναι 3 λίτρα, κοντά στη μέση κάθε πόντος να αντιστοιχεί σε 25 λίτρα, και κοντά στο καπάκι κάθε πόντος να αντιστοιχεί πάλι σε 3 λίτρα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι σίγουρο πως θα κάνεις λάθος απλώς μετρώντας πόντους. Αυτό σου ειπα ... ότι οσο ανεβαινεις η δεξαμενή φαρδαινει. Απεξω όμως έχει ενδείξεις. Ανα 100 λιτρα. Οποτε βάζοντας μέσα το ξύλο αποτυπώνεται το πετρελαιο (η στάθμη του) παιρνεις την μεζουρα κολλάς στο ξύλο το μετράς και μετα βάζεις την μεζουρα σε αυτές τις ενδείξεις που έχει η δεξαμενή απεξω. Εστω ότι έχεις έναν δοσομετρητή .... κουζινας και σου λεει απεξω τα ml αμα βάλεις ένα κουταλι από μέσα και μέχρι το σημειο που βραχει το βγάλεις και το βάλεις απεξω και δειξει ότι είναι μεταξυ 200 και 300 ml τοτε αυτό δεν είναι 250? ωραια αυτό σου λεω ότι δεν εδειξε σε μενα .... περιμενα να μας δειξει 250 ... και έδειχνε λιγο πάνω από το 200. 210 εκει .... ξέχνα τους ποντους αλλα είναι σιγουρο ότι μας έκλεψε πάνω από 20λιτρα το @@δι βασικα τον έκλεψε τον άλλον εγω αμα μου ελεγε εξαρχής ότι δεν δέχεται αυτή τη μετρηση θα του ελεγα ότι δεν βάζω. Μια φορά την πάτησα όπως την πάτησε αυτος δευτερη δεν έχει. Από τοτε έχω βάλει 3 φορές συνολικά πετρελαιο τη 1 φορά την πάτησα τις άλλες 2 οσο έπρεπε μου έβαλαν συμφωνα με τις μετρήσεις που σου εξηγησα. Πετρελαιο εβαλα 2 φορές περυσι και φέτος μια. Αλλα με βλεπω να βάζω άλλες 2 φορές από 200 λιτρα οπωσδήποτε. Ποιος θα χάσει εγω? όχι. Αυτοι θα χάσουν. Κέρδισαν 40 ποντους πετρελαιο και έχασαν 400. Αθανατο ελληνικο επιχεηματικο δαιμονιο. Μετα μην κλαιγονται ότι φταιει η Τροϊκα και η Μέρκελ και ο Τσιπρας. Ολο λαμογιές παντού βλέπεις.
zio10 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Άρα όλο το πρόβλημα το δημιουργούν αυτές οι δεξαμενές ε; Γιατί τις βγάζουν δεν μπορώ να καταλάβω, ας ήταν όλες τετράγωνες!
DDevil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Άρα όλο το πρόβλημα το δημιουργούν αυτές οι δεξαμενές ε; Γιατί τις βγάζουν δεν μπορώ να καταλάβω, ας ήταν όλες τετράγωνες! Nαι. Αλλα και πάλι δεν μπορει να σε κλεψει γιατι έχει ενδείξεις απεξω οι οποιες είναι για κάποιο λογο εκει. Αν πχ έχεις 250 λιτρα μέσα και βγάλεις το ξυλο με την μεζουρα αναμεσα στο 200 και το 300 θα σε βγάλει. Για αυτό και δεν μπορει να σου πει σου έβαλα 250 λιτρα αμα η μεζουρα δεν σε βγάζει εκει αναμεσα αλλα σε βγάζει λιγο πάνω από το 200 καταλαβες πως το λέω? Οσες φορές εκανα αυτό το θεμα μου το εβαλαν το πετρελαιο κανονικα την πρωτη φορά που δεν προσεξα και τον ειχα πληρώσει από πριν μου την έκανε. Και μετα δεν βγάζεις ακρη τον παιρνεις τηλεφωνο και σου πουλάει τρελα για αυτό .... η πληρωμή αφου έχουμε δει ότι το πετρελαιο είναι σωστο. Αμα δεν θέλει ας φυγει. Εγω θα του τα πω από την αρχη όμως να μην έχουμε μετά παρεξηγήσεις και αμα είναι ευαίσθητος και νομιζει ότι προσβάλλεται ας φυγει. Εγω δεν καταλαβαινω από προσβολές και αβροτητες όταν έχουμε συναλλαγές εφόσον δεν τον βριζω και δεν τον προσβάλλω θα μιλήσουμε ανοιχτα. Οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους αμα αρχιζουμε τωρα τα μην με ελεγχεις μην σε ελεγχω μην μετρας μην το ένα μην το άλλο .... δεν θα βγάλουμε ακρη. Θα πρέπει και να δέχεται τον ελεγχο και να ελεγξει και αυτος φυσικα αμα θέλει. Αλλα να μην κλέψει ξαναλεω. Και αν ξηγηθεί σωστα εγω μετα μονο από αυτόν θα βάζω οποτε δεν έχει σοβαρο λογο να μην με φροντισει. Εχω συναντησει και εγω άτομα που αρχισαν να μου λενε και εγω ξέρω και με προσβάλλεις και με θιγεις .... πολύ ευκολα θίγεσαι ρε φιλε του κάνω .... τι νομισες ότι θα το βάλουμε το πετρελαιο κουτουρού και δεν θα κοτάξουμε? δεν θα μετρήσουμε? εγω δεν το πάω ετσι θες να μεινεις και να βάλουμε και να τα κάνουμε όλα σωστα καλως δεν θέλεις? φυγε θα φέρω αλλον.Δεν χρειάζονται στεναχώριες απλά τα πράγματα. 1
zio10 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 ^Κατάλαβα πως το λες ναι, λογικό μου ακούγεται. 1
DDevil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 ^Κατάλαβα πως το λες ναι, λογικό μου ακούγεται. Μα αφου έχει η δεξαμενή τις ενδείξεις απεξω ακομα και αν είναι οβάλ. Αυτές γιατι τις έχει? ογκομέτρηση έχει γινει. Αλλα βέβαια μολις πηρε ο άλλος τα λεφτά άρχισε τα "πηγαινε να σου κάνουν ογκομέτρηση" εγω το ειπα στον γειτονα που ανοιξαμε τον λέβητα την παρασκευη κακως τον πληρωσες από πριν. Δεν θα τους πληρώνεις από πριν γιατι κάνουν τα δικά τους και μετα τι θα κανεις? θα φωνάζεις αστυνομιες? τρεχα γυρευε πάει σε εκλεψε τελειωσε. Σου φαγε ένα 40αρι για πλάκα. Εγω επειδή την έχω πατησει για αυτό το λέω και σε άλλους να έχουν τα μάτια τους ανοιχτα. Εγω κατεβηκα συμβουλευτηκα προχθες .... το απόγευμα και βεβαια επειδή πρέπει να ξέρουμε ολοι ποσα έβαλε και αυτος για τους υπολογισμούς κατέβασα και τους άλλους πηγα τους κτυπησα να κατέβουν μην μου λένε μετά ιστοριες. Δεν έχει βαριέμαι και υπολογισε τα εσυ να κατεβουν ολοι να είναι στον υπολογισμο ΠΑΡΟΝΤΕΣ. 1
zio10 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Με αυτή την τακτική έχεις δει διαφορές στη μέτρηση τη δικιά σου με τον μετρητή στο αυτοκίνητο; Ήταν σωστοί δηλαδή ή ήταν πειραγμένος ο μετρητής τους;
DDevil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Με αυτή την τακτική έχεις δει διαφορές στη μέτρηση τη δικιά σου με τον μετρητή στο αυτοκίνητο; Ήταν σωστοί δηλαδή ή ήταν πειραγμένος ο μετρητής τους; To αυτοκινητο βασικά θέλει κάθε φορά που βάζεις από καινουργιο πρατηριο να μηδενίζεις τα χιλιόμετρα. Τι να σου πω υπάρχουν και φορές που με 10 ευρω δεν έχω βγαλει ουτε τα μισα χιλιόμετρα. Κλέβουν κάποιοι στάνταρ. Φιλε μη τη ψάχνεις ζουμε στη χωρα της πουστιας , ελάχιστοι είναι οι σωστοι επαγγελματιες. Εδώ με συνεργεια αυτοκινητων να δεις τι γινοταν πληρωνες σερβις 200 ευρω και δεν σου άλλαζα την τρομπα βενζίνης αν θυμαμαι καλα μου την ειχε πει ο πατέρας μου. Να πηγαίνεις να του λες .... ποσα θες για δισκο πλατω και συμπλέκτη να σου λεει κανα 300αρι να βρίσκεις τα ανταλλακτικα μρ 80 και να του λες ελα στα έφερα με ποσα μου τα βάζεις? με ένα 50αρι σου έλεγε. Αστο φιλε .... σου πιάνουν το κωλο από παντου. Δυστυχως. Για αυτό βλέπεις γυρω σου αμαξάρες και ζωάρες πως γινεται ένας που έχει πχ ένα απλο μαγαζι να κυκλοφοράει με ακριβο αμάξι των 30.000 ευρω η ενας δημοσιος υπάλληλος. Φάγανε τοσα χρονια ... φάγανε. Για αυτό δεν λυπάμαι κανεναν τωρα παρα μονο τα νέα παιδια που την πληρώνουν που δεν φταινε σε τιποτα.
zio10 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Εννοούσα στον μετρητή που έχει το φορτηγάκι που έφερε το πετρέλαιο. Συμφώνησαν οι δύο ενδείξεις, η δικιά σου και του φορτηγού;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα