Προς το περιεχόμενο

18+: Είναι ασφαλές το deep web?

DevFromHell

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Και εσυ περιμενεις απο το insomnia για να μαθεις να χρησιμοποιησεις το tor ή το καθε tor;

Δεν καταλαβα αν ρωτας συγκεκριμενα εμενα ή γενικολογεις οπως εγω στο post μου, ωστοσο για να μην αφησω περιθωρια παρερμηνειας, εγω προσωπικα οχι, δεν περιμενω να ενημερωθω απο το οποιοδηποτε insomnia για τη χρηση του tor.

Αναφερομαι γενικα στον "ανωνυμο Χ χρηστη" που θα πεσει σε ενα θεμα που αναφερεται στην ασφαλεια 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Και εσυ περιμενεις απο το insomnia για να μαθεις να χρησιμοποιησεις το tor ή το καθε tor;

Πού είναι το παράξενο; Εδώ μπαίνει κόσμος για ιατρικές συμβουλές, στα τεχνολογικά θα κολλήσουμε;

• Like 1

το insomnia είναι για χαλαρή κουβεντούλα όπως κάνουμε τώρα και μια καμιά φοιτιτική ασκησούλα να θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια.. δέν είναι για χακεριές και πρακτοριλίκια... 

Εγώ για αρχή να πω ότι δεν χρειάζεσαι το Tor για να μπεις στο deep web. :P

Επίσης αυτά που λέτε περί ναρκωτικά κτλ είναι το Dark Web. (ναι, το ξέρω ότι μπήκε σε εικόνα σε προηγούμενες σελίδες)

Dark Web is Deep Web but Deep Web is not Dark Web. (ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ :P  )

Απλά το λέω (λογικά οι περισσότεροι το ξέρετε) αλλά με το Tor γίνεστε και εσείς πρακτικά servers όπου περνάνε τα δεδομένα για να πάνε κάπου.

^Σαν τι να αγοράσει; Τι πουλάνε αυτά τα trusted μαγαζιά που λες; (Σοβαρά ρωτάω).

Εγω δεν ξερω αλλα εχω ακουσει για ναρκωτικα, λογαριασμους τραπεζων, πιστωτικες καρτες, iphone τα τελευταια 30 ευρω και γενικα παρα πολλα πραγματα.

Δηλωνω ασχετος με τη φαση.

Αλλα με εντυπωσιαζει η απλοτητα με την οποια προτεινετε σε καποιον να αποκτησει οτιδηποτε που δεν ειναι νομιμο σε φαση "ελαμωρεκουλεσεναθαπιασουν" χρησιμοποιωντας ενα συγκεκριμενο μεσο, οποιο κι αν ειναι αυτο, μιλωντας γενικα και οχι μοναχα για το deepweb.

Δηλαδη πεταξτε και ενα disclaimer, κατι ρε παιδι μου, μην το διαβασω εγω ο ασχετος και πω "Οκ, κοιτα, αφου το λεει ο stormrain του insomnia, δεν παιζει να γινει στραβη, αυτοι οι τυπαδες ξερουν, τεχνολογικο forum ειναι, μαγκες μας καβατζωσα!!" και να αρχισω τους πειραματισμους.

Λεωγωτωρα ε και forgive my ignorance.

αλλα να του λες πως να μπει και αλλο το τι θα κανει εκει. το να μπει ομως ναι δεν θα του κανει κανεις τιποτα το τι θα κανει και με τι προστασιες ειναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ δικια του ευθυνη.

• Like 1

Μα συνεχίζεις να είσαι ανώνυμος δεν υπάρχει τρόπος να εντοπιστείς ακόμη και αν προκαλείς High traffic και έχει πέσει πάνω σου οι κινέζική CIA μπορεί να βγάλει στατιστικά συμπεράσματα για το σύνολο ή το πολύ για ενα εύρος όχι για εσένα προσωπικά.

Φυσικά και μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για μένα προσωπικά αν μπορεί να βάλει χέρι σε αρκετά relays (ειδικά στα exit nodes μου) και το συνδυάσει ενδεχομένως με άλλες πληροφορίες που κάνει leak το σύστημά μου. Αυτό το πράγμα στο οποίο αναφερόμαστε λέγεται "tor corellation attack" και δεν είναι καινούριο. Υπάρχουν πάμπολλες αναφορές, talks, κλπ κλπ εδώ και χρόνια στο νετ, συμπεριλαμβανομένου και του tor blog. Και μιλάμε μόνο για τις δημοσίως γνωστές τεχνικές έτσι;

Δεν ξέρω το τεχνικό σου επίπεδο αλλά αυτό που λες "δεν υπάρχει τρόπος" είναι λάθος.

Μιλάμε για τεράστιους πόρους και ενα επιτελεία απο ειδικούς στον χώρο δεν ειναι κάτι που γίνεται κάθε μέρα για την πλάκα μας

Σ' αυτό έχεις δίκιο, αλλά μόνο όταν περιορίζεται η κουβέντα αμιγώς σε επίπεδο tor.

Ο random Joe για τον οποίο δε θα μπει κανείς σε τέτοιο κόπο όμως θα έχει opsec για τα πανηγύρια, που σημαίνει ότι γενικά θα είναι (συγκριτικά) σούπερ εύκολο να τον βρουν. Αυτό το λέω όχι επειδή έχει άμεση σχέση με το tor σαν σύστημα, αλλά επειδή έχει άμεση σχέση με τον κάθε τυχόντα που νομίζει ότι κρύφτηκε και είναι ασφαλής. Γιατί τέτοιοι είναι όλοι όσοι μας διαβάζουν πάνω κάτω.

και ειναι θεωρητική περίπτωση που την έχεις στο μυαλό σου όταν σχεδιάζεις ενα τέτοιο πρωτόκολλο πρακτικά παίζει κατα πάσα πιθανότητα να μην εχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Δε μπορούμε να ξέρουμε αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο γιατί αυτοί που θα μπορούσαν να το κάνουν δε νομίζω να έρθουν να μας λύσουν την απορία, αλλά μετά από όλα όσα έχουμε δει προσωπικά είμαι 1000% σίγουρος ότι έχει συμβεί.

Επίσης, και αυτό είναι γνωστό, έχουν πιαστεί διάφορα καλόπαιδα που χρησιμοποιούσαν tor. Και πάλι, δεν το λέω τώρα για να σχολιάσω το tor σε τεχνικό επίπεδο αλλά για να μην αφήνουμε λάθος εντυπώσεις όταν κάνουμε κουβέντα καφενείου.

Και ακόμη σε αυτή την περίπτωση (να τρελαθεί ο Ζάκερμπεργκ) ....

Αλλά έχουμε ξεφύγει εντελώς σε αυτό το σημείο για εμένα και για εσένα το tor ειναι 100% ανώνυμο. τόσο απλά.

Το paper που λινκάρεις όμως μιλάει για μια συγκεκριμένη μόνο μέθοδο ανάλυσης. Επίσης, αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο επιθυμητό αποτέλεσμα: να μάθω εγώ σε ποιόν μιλάει ο Α γενικά και αόριστα.

Στην πράξη όμως ούτε μία είναι η μέθοδος με την οποία μπορεί κανείς να αρχίσει να ροκανίζει, ούτε ένα και μοναδικό το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, μπορεί να μην έχω καμία ανάγκη να μάθω με ποιόν μιλάει ο Μήτσος γενικά αν μπορώ να μάθω εαν ο Μήτσος μιλάει με το Σταύρακα.

Ξανά λοιπόν, αν αυτό που θες να πεις είναι "το tor είναι 100% ανώνυμο γιατί κανείς δε θα ασχοληθεί συγκεκριμένα μαζί σου τυχαίε τύπε" τότε πρακτικά θα συμφωνήσω. Αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να πούμε "το tor είναι ανώνυμο because science". Αν κάποιος αρχίσει να ασχολείται συγκεκριμένα με σένα, πρώτον θα σου παίξει έργα χωρίς τη χρήση τεχνολογικών μεθόδων (a la DPR) και δεύτερον ακόμα κι αν ήταν αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει τεχνολογικές μεθόδους πάλι θα έτριζε ο θρόνος.

• Like 2

Εγω δεν ξερω αλλα εχω ακουσει για ναρκωτικα, λογαριασμους τραπεζων, πιστωτικες καρτες, iphone τα τελευταια 30 ευρω και γενικα παρα πολλα πραγματα.

αλλα να του λες πως να μπει και αλλο το τι θα κανει εκει. το να μπει ομως ναι δεν θα του κανει κανεις τιποτα το τι θα κανει και με τι προστασιες ειναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ δικια του ευθυνη.

Καλά τα υπόλοιπα, αλλά να πουλάνε το τελευταίο iphone 30€ ποιος ο λόγος;!

• Like 1

Δεν εχω ασχοληθει με το θεμα του dark web ουτε ειχα ποτε καποιο σοβαρο λογο να θελω να καλυψω τα ιχνη μου.

Ομως - θεωρητικα μιλωντας, αν ποτε ειχα σοβαρο λογο να το κανω και φοβομουν, ως ελαχιστο extra layer ασφαλειας δεν θα εμπαινα ποτε απο το σπιτι μου.

Θα ειχα ενα laptop ειδικα ρυθμισμενο γι αυτο το σκοπο και θα χρησιμοποιουσα αποκλειστικα δημοσια δικτυα οπως internet cafe, η wifi απλων καφετεριων. Φυσικα οχι το ιδιο καθε φορα.

Θεωρωντας οτι μπορω να πληρωσω μετρητα για την κατα περιπτωση προσβαση, καθως και οτι δεν υπαρχουν παντου κρυφες καμερες θα ενοιωθα καπως πιο ασφαλης, ακομα και αν με ειχαν βαλει στο ματι.

Συγγνώμη ρε adms . ανοίγει ένας τύπος ένα νήμα και ρωτάει αν και καλά είναι ασφαλές το deep web και το dark web. Θα έλεγες ότι είναι κάποιος άσχετος, αλλά παράλληλα ποστάρει και λεπτομέρειες και πολλές πληροφορίες. Δηλαδή τάχα δεν ξέρει αν είναι ασφαλές ή όχι ; Και αρχίζουν κάποιοι σχετικοί και άσχετοι να γράφουν το οτιδήποτε. Έχετε κλειδώσει άλλα θέματα για ασήμαντη αφορμή.

Δεν ξέρω πού έχει μπιτκοϊνάδικα εδώ κοντά, αλλιώς θα αγόραζα ντραγκς και όπλα από το νταρκ γουέμπ, γιατί όχι;

Καλά τα υπόλοιπα, αλλά να πουλάνε το τελευταίο iphone 30€ ποιος ο λόγος;!

πρεπει να σου αναλυσω παρα πολλα πραγματα για να το καταλαβεις, απλα να σου πω  το concept ειναι οτι παραγγελνεις οτι γουσταρεις εστω οτι κανουν 1000 ευρω και δινεις το 10% δλδ τα 100 στο dw. Δεν πληρωνεις τα πραγματα που πηρες, πληρωνεις τον μεσολαβητη/hacker να σου φερει με 100 ευρω αυτα που κανουν 1000 ευρω.

Ναι ωραιο ακουγεται αλλα πρεπει να λαβεις υποψιν σου οτι πρεπει αυτος να ειναι αξιοπιστος (εχουν αξιολογησεις οπως στο insomnia τα καλα market), πρεπει να ξερεις να προστατευεις και προφανως πρεπει να ξερεις πως να το παραλαβεις. 

Σου δινω απλα μια ιδεα κατα τα αλλα παιδια stay in school don't do drugs και τα σχετικα, συζητηση κανουμε.

Δεν εχω ασχοληθει με το θεμα του dark web ουτε ειχα ποτε καποιο σοβαρο λογο να θελω να καλυψω τα ιχνη μου.

Ομως - θεωρητικα μιλωντας, αν ποτε ειχα σοβαρο λογο να το κανω και φοβομουν, ως ελαχιστο extra layer ασφαλειας δεν θα εμπαινα ποτε απο το σπιτι μου.

Θα ειχα ενα laptop ειδικα ρυθμισμενο γι αυτο το σκοπο και θα χρησιμοποιουσα αποκλειστικα δημοσια δικτυα οπως internet cafe, η wifi απλων καφετεριων. Φυσικα οχι το ιδιο καθε φορα.

Θεωρωντας οτι μπορω να πληρωσω μετρητα για την κατα περιπτωση προσβαση, καθως και οτι δεν υπαρχουν παντου κρυφες καμερες θα ενοιωθα καπως πιο ασφαλης, ακομα και αν με ειχαν βαλει στο ματι.

ναι άμα σου χακάρουν τη κάμερα του υπολογιστή σου ή σου κλέψουν κανά βιογραφικό από μέσα τί θα κάνεις? 

ναι άμα σου χακάρουν τη κάμερα του υπολογιστή σου ή σου κλέψουν κανά βιογραφικό από μέσα τί θα κάνεις? 

καλυμμενη - τετοια αρχεια περασμενα σε veracrypt μπεις δεν μπεις dw

Μια φορά είχα φτάσει 10η σελίδα στα αποτελέσματα του Google.

Μετράει για deep web?

Δεν έχω πάει πιο βαθιά

Σαν να τσαλαβουτάς στην παραλία, ενώ άλλοι φτάνουν 10km κάτω στην άβυσσο...

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...