Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,στο ψητο...ρουτερ που βρισκεται στον 2ον οροφο,θελω με οποιονδηποτε ''καλο'' τροπο να χω ασυρματο σημα κατω στο υπογειο και εξω στην αυλη..

δεν με ενοχλει αν πρεπει να μπει και 2ο ρουτερ..

απλα θελω να εχω ισχυρο σημα και ειδικοτερα να πιανω εξω σε αυλη

Δημοσ.

Η ακριβη αλλα και δοκιμασμενη λυση ειναι αυτο το access point https://www.skroutz.gr/s/7970030/Ubiquiti-AP-AC-Lite.html το χρησιμοποιουν σε πολλους επαγγελματικους χωρους (ξενοδοχεια,εταιρειες,κτλπ) πολυ καλη εμβελεια και φοβερη ταχυτητα ασυρματου δικτυου.Για την περιπτωση σου ομως αναλογα και τα τετραγωνικα που θες να καλυψεις μπορεις να δεις σε powerline με τα μισα λεφτα https://www.skroutz.gr/s/3535570/TP-LINK-TL-WPA4220-Kit.html αλλα με υποχωρησεις στην ταχυτητα δικτυου.

• Like 1
Δημοσ.

γιατι ξεχνα το; ο solton αναφερει δοκιμασμενη λυση...

για να περαστουν καλωδια θα πρεπει να ερθει καποιος τεχνικος για το περασμα καλωδιων.

@solton και στις 2 περιπτωσεις ειτε με ap είτε με tlp link,στο υπογειο και στις 2 περιπτωσεις μετα απο αυτά θα κοτσαρω και 2ο ρουτερ; σωστα;

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται 2ο router .Το θέμα ειναι το πώς είναι ο χώρος πόσα τ.μ τι διαφορά έχει ο 2ος με το υπόγειο ,ποσό μεγάλη είναι η αυλή κτλπ .Το καλώδιο ειδικά εάν υπάρχει έτοιμη καλωδίωση για κεραία tv στο υπόγειο θα είναι ίσως η καλύτερη λύση ,αυτό γτ στο 90% των περιπτώσεων τα καλώδια τις κεραίας κατεβαίνουν κάθετα μέσα από τους τοίχους οπότε η διαδικασία να περάσεις ακόμα ένα καλώδιο είναι αρκετά εύκολη και σίγουρα θα έχει μικρότερο κοστος από το να αγοράσεις ακριβα power line ή access point

• Like 1
Δημοσ.

εγω ελεγα αν μεσω του tlp link συνδεα το ρουτερ ωστε να εχω ασυρματο σημα και εξω στην αυλη,δεν θα εκανα δουλεια;και στην ουσια θαταν 1 ρουτερ (το κεντρικο) στον 2ο οροφο και το 2ο ρουτερ στο υπογειο το οποιο θα επαιρνε μεσω του tlp link και αυτο με την σειρα του απο το 1ο ρουτερ...δεν ειναι εφικτο;

,τωρα για τ.μ κτλπ θα σε γελασω...

Δημοσ.

δλδ ψηνεσαι να δωσεις τοσα φραγκα για να εχεις σε πολυ μεγαλο ποσοστο, αμφιβολο αποτελεσμα με ασυρματο επειδη μονο και μονο σου λεει ενας αγνωστος οτι ειναι δοκιμασμενο και επαγγελματικα και δε πετας ενα καλωδιο με τα μισα χρηματα προς τα κατω με 100% θετικο αποτελεσμα μιας και δε γνωριζουμε καν το χωροταξικο σου?  Εκει κατω μετα πετας και ενα AP ή ενα παλιο ασυρματο ρουτερ και γαμας παντου.

Η ubiquity ειναι κορυφαια σαν εταιρεια αλλα το συγκεκριμενο μοντελο με passive poe και 3 dbi......... παιζει να πεταξεις και εντελως τα χρηματα σου επειδη δε θα πιανεις ουτε μια γραμμη. Και νασαι σιγουρος οτι ετσι θαναι.

Δινω μπραβο στο τροπο σκεψης......

Εγω παιζω με omni 5dbi και 1000mw ασυρματο και 2 οροφους κατω ισα που πιανω....... να ξερεις.

• Like 1
Δημοσ.

απο το να μπω σε σκαψιματα η οτιδηποτε αλλο για να περαστουν καλωδιωσεις,ναι..

δεν καταλαβαινω την ειρωνια σου για το μπραβο της σκεψης μου,ρωτησα κατι αν ειναι εφικτο,απο κει και περα μαζευω συμβουλες,δεν ειναι χωροταξικο μου και για αυτον τον λογο δεν γνωριζω τ.μ. :)

Nα σαι καλα για την συμβουλη σου παντως

Δημοσ.

Δεν ηταν ειρωνια φιλε, απλα σου επισημαινω το κακο τροπο σκεψης που εχεις λεγοντας στο φιλο απο πανω που σου λεει να περασεις καλωδιο, οτι ο αλλος λεει οτι δουλευει το ασυρματο και το εχει δοκιμασει. Εσυ το εχεις δοκιμασει? Γιατι εγω σου ειπα ΟΧΙ δε θα σου δουλεψει και θα εχεις προβληματα και το κανω αυτη τη χρονικη περιοδο, με μηχανημα 5 φορες πιο δυνατο απο αυτο που σου προτεινει ο solton.

Δεν υπαρχει πληθωρα συμβουλων εδω χωρις να ξερουμε καν το χωρο.

Ή βαζεις ασυρματο και το παιζεις κορωνα γραμματα, ή καλωδιο και παιζεις 100%.

γιατι ξεχνα το; ο solton αναφερει δοκιμασμενη λυση...

για να περαστουν καλωδια θα πρεπει να ερθει καποιος τεχνικος για το περασμα καλωδιων.

@solton και στις 2 περιπτωσεις ειτε με ap είτε με tlp link,στο υπογειο και στις 2 περιπτωσεις μετα απο αυτά θα κοτσαρω και 2ο ρουτερ; σωστα;

• Like 1
Δημοσ.

τοτε εγω το εκλαβα ως ειρωνια και συγνωμη απλα πηρα καπος τον τροπο εκφρασης σου!
και για καλωδιωση πρεπει ναρθει ο ηλεκτρολογος;

πως κυμαινονται οι τιμες; ξερουμε;

Δημοσ.

Δεν ειναι κατι το οποιο θα σου στοιχισει κατα τη γνωμη μου. Και εσυ μπορεις να το κανεις μονος σου αν εχεις ενα τρυπανι να ανοιξεις μια τρυπα και πρεσα να βαλεις τα βυσματα μετα.  Παντως με το καλωδιο μαζι δε νομιζω να σου παρει πανω απο 50 ευρω.  Αν θες να το περασεις και απο λουκι, κατι παραπανω τοτε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...