Hal9000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Το νέο project της Τράπεζας Πειραιώς μπορέσαμε να δούμε από κοντά σε δημοσιογραφική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα, και το οποίο αφορά τη δημιουργία ενός νέου τύπου καταστήματος με την ονομασία e-branch. Το πρώτο e-branch κατάστημα βρίσκεται ήδη σε λειτουργία στη συμβολή των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας, με την Πειραιώς να θέλει να προσφέρει «την επόμενη τραπεζική εμπειρία» μέσα από ειδικά μηχανήματα και σε ένα φιλικό περιβάλλον που δίνει την αίσθηση σπιτιού και όχι τράπεζας. Η παρουσία προσωπικού αφορά μόνο την ενημέρωση καθώς και την παροχή βοήθειας στη χρήση των μηχανημάτων του καταστήματος. Παράλληλος στόχος είναι σύμφωνα με στελέχη της τράπεζας η «εκπαίδευση» του κοινού στις ψηφιακές τραπεζικές εμπειρίες δίνοντας τη δυνατότητα πραγματοποίησης του 95% των τραπεζικών συναλλαγών που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σε ένα ταμείο. Σ' αυτές δεν περιλαμβάνονται όσες προϋποθέτουν τη χρήση συναλλάγματος αλλά και όσες αφορούν σύναψη δανείων. Στις υπηρεσίες που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας ιδιώτης αλλά και ένας επαγγελματίας, περιλαμβάνεται η ενημέρωση βιβλιαρίου, η απομακρυσμένη εγγραφή στο internet banking της τράπεζας, η κατάθεση νομισμάτων αλλά και άμεση έκδοση κάρτας δώρου pre paid μέσα από ειδικό μηχάνημα. Η διαδικασία όπως διαπιστώσαμε είναι αρκετά εύκολη όπου το μόνο που χρειάζεται είναι η εισαγωγή του ονοματεπώνυμου μας, του αριθμού ταυτότητας καθώς και μια τελική επιβεβαίωση μέσω sms που λαμβάνουμε άμεσα στο κινητό τηλέφωνο. Η φόρτιση της κάρτας μπορεί να γίνει έως το ποσό των 250 ευρώ, ενώ ανεξαρτήτως ποσού που επιλεχθεί, υπάρχει πρόσθετη χρέωση 5 ευρώ που αφορά και την έκδοση της κάρτας. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα η κάρτα δώρου να μετατραπεί σε επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη κάρτα. Η υπηρεσία «Ταμίας από απόσταση» είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο ενός καταστήματος e-branch, με τον πελάτη να μπορεί να εκτελέσει διάφορες τραπεζικές συναλλαγές μέσω ενός ειδικού μηχανήματος, πραγματοποιώντας βιντεοκλήση με υπάλληλο της τράπεζας. Εφικτή είναι η συντριπτική πλειοψηφία των συναλλαγών που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ένα κανονικό ταμείο τράπεζας όπως καταθέσεις, αναλήψεις, κατάθεση επιταγών, πληρωμή λογαριασμών κ.α. Η υπογραφή γίνεται μέσω ειδικής ψηφιακής γραφίδας και της τεχνολογίας e-signature ενώ ή εμφάνιση ταυτότητας και επιταγών μπορεί να «περάσει» στον απομακρυσμένο ταμία μέσω του scanner που ενσωματώνει το μηχάνημα. Τα e-branch καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές με διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 8.00μμ αλλά και το Σάββατο μέχρι τις 5.00μμ για αυτά που βρίσκονται μέσα στην Αθήνα και στις 8 το βράδυ για το κατάστημα στο εμπορικό κέντρο MacArthur Glenn. Η τράπεζα προγραμματίζει την δημιουργία και άλλων ηλεκτρονικών καταστημάτων σε πανελλήνια κλίμακα μέσα στον επόμενο χρόνο.
Haldol Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Η φόρτιση της κάρτας μπορεί να γίνει έως το ποσό των 250 ευρώ, ενώ ανεξαρτήτως ποσού που επιλεχθεί, υπάρχει πρόσθετη χρέωση 5 ευρώ. Οκ είμαι off-topic αλλά: τρέχτε ΌΛΟΙ να βγάλετε prepaid! Σούπερ υπερ-προσφορά! Μόνο 5 ευρώ ανά κατάθεση! 16
agamoi-thytai Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Οι security τι δουλειά έχουν εκεί ; Κινδυνεύουν τα μηχανήματα ;
kokkinidisk Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Οι τράπεζες ανοίγουν νέα καταστήματα,νέες ιδέες γενικά για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες οι οποίοι αντιθέτως κλείνουν τις επιχειρήσεις τους.....και γενικά ακούγεται ωραίο το όλο πρόγραμμα της Πειραιώς,θα κάνεις ηλεκτρονικά τις συναλλαγές πιο γρήγορα,μέσα απο μηχανήματα θα τελειώνεις τις δουλειές σου πολύ γρηγορότερα,τωρα πόσο καλό θα είναι αυτό μελλοντικά φυσικά ο χρόνος θα δείξει. Αλλα όσο δεν έχει λεφτά ο κόσμος τι να το κάνεις και αυτό...
Cell_7 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Οι security τι δουλειά έχουν εκεί ; Κινδυνεύουν τα μηχανήματα ; Παραμένει τράπεζα το κατάστημα, υπάρχουν χρήματα στα μηχανήματα. 3
sk8harddiefast Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Οι security τι δουλειά έχουν εκεί ; Κινδυνεύουν τα μηχανήματα ; H τραπεζα αν και ηλεκτρονικη, συνεχιζει να ειναι τραπεζα οπου μπαινουν και βγαινουν λεφτα, καρτες, βιβλιαρια, ταυτοτητες, αποδειξεις τραπεζικων λογαριασμων. Πρεπει να υπαρχει ενας security. Εδω στο ATM πας και φυλας τον κορφο σου 7
panathatube Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Ενδιαφέρον και θα βοηθήσει... Αν και πολύ πιο ενδιαφέρον είναι το μαγαζί ακριβώς από πίσω!
deneb Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 φιλικό περιβάλλον που δίνει την αίσθηση σπιτιού γιατί κάθε φορά που πας σπίτι πριν μπεις μέσα σου λέει μια φωνή παρακαλώ κοιτάξτε την κάμερα... και αν κοιτάς κάτω.. επιμένει... παρακαλώ κοιτάξτε την κάμερα... stfu μωρή cortana and let me in.... 1
gokuthelegend Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Οκ είμαι off-topic αλλά: τρέχτε ΌΛΟΙ να βγάλετε prepaid! Σούπερ υπερ-προσφορά! Μόνο 5 ευρώ ανά κατάθεση! Και εμένα εκεί πήγε το μάτι μου, από όλη την είδηση. Δηλαδή έλεος. 5
NikosKallithea Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Άντε να απολύσουν τους τραπεζικούς, τους υπαλλήλους στα σμ(βλέπε αμαζον), τους δυ σίγουρα, οποτε να δω στο τέλος ποιος θα καταναλώνει και ποιος θα έχει χρήματα στις τράπεζες Που το πάνε δεν ξέρω 2
chek2fire Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 άχρηστο τελείως στην εποχή του internet και της τεχνολογίας του Bitcoin Blockchain. Οι τράπεζες για μένα είναι στην αρχή του τέλους τους και θα μετατραπούν σιγά σιγά σε ένα dump pipe. 1
arxaggelos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Οκ είμαι off-topic αλλά: τρέχτε ΌΛΟΙ να βγάλετε prepaid! Σούπερ υπερ-προσφορά! Μόνο 5 ευρώ ανά κατάθεση! Δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα έχει γίνει στο άρθρο. Μάλλον εννοεί το ποσό της έκδοσης της κάρτας (νομίζω και στα καταστήματα τόσο είναι). 6
buster11 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Η φόρτιση της κάρτας μπορεί να γίνει έως το ποσό των 250 ευρώ, ενώ ανεξαρτήτως ποσού που επιλεχθεί, υπάρχει πρόσθετη χρέωση 5 ευρώ Ρε παιδιά προσέχτε λίγο τι γράφετε. Το ποσό αυτό ισχύει για την έκδοση και φόρτιση της prepaid gift card(η οποια δεν επαναφορτίζει). H κανονική prepaid έχει αυτή την χρέωση την πρώτη φορα δηλ. για την έκδοση της και την πρωτη φόρτιση και από εκεί και πέρα έχει ένα 1% επί του ποσού επαναφόρτισης, με ελάχιστη χρέωση €1 και μέγιστη χρέωση τα €3 (είμαι κάτοχος και ξέρω τι με χρεώνουν) 4
arxaggelos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Ρε παιδιά προσέχτε λίγο τι γράφετε. Το ποσό αυτό ισχύει για την έκδοση και φόρτιση της prepaid gift card. H κανονική prepaid έχει αυτή την χρέωση την πρώτη φορα δηλ. για την έκδοση της και την πρωτη φόρτιση και από εκεί και πέρα έχει ένα 1% επί του ποσού επαναφόρτισης, με ελάχιστη χρέωση €1, και μέγιστη χρέωση τα €3 (είμαι κάτοχος και ξέρω τι με χρεώνουν) Έτσι είναι, αλλά το άρθρο είναι κακογραμμένο και άνετα κάποιος βγάζει το συμπέρασμα που έβαλαν οι προηγούμενοι. 1
Hal9000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Ρε παιδιά προσέχτε λίγο τι γράφετε. Το ποσό αυτό ισχύει για την έκδοση και φόρτιση της prepaid gift card(η οποια δεν επαναφορτίζει). H κανονική prepaid έχει αυτή την χρέωση την πρώτη φορα δηλ. για την έκδοση της και την πρωτη φόρτιση και από εκεί και πέρα έχει ένα 1% επί του ποσού επαναφόρτισης, με ελάχιστη χρέωση €1 και μέγιστη χρέωση τα €3 (είμαι κάτοχος και ξέρω τι με χρεώνουν) Έτσι είναι, αλλά το άρθρο είναι κακογραμμένο και άνετα κάποιος βγάζει το συμπέρασμα που έβαλαν οι προηγούμενοι. Ευχαριστώ για την επισήμανση. Έγινε η διευκρίνηση και παράλληλα η ενημέρωση ότι μπορεί κάποιος να μετατρέψει τη κάρτα δώρου σε επαναφορτιζόμενη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα